Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
Jó ideje már Fujit használok, de (eddig) megtartottam a m43 cuccokat is, mert nincs még egy olyan rendszer amivel ilyen pici és könnyű túracuccot tudok összeállítani ... de beláttam, hogy már túrákra sem ezeket hordom, úgyhogy eladó az összes.
Panasonic 14/2.5 40eFt SN: BR2FC01595*
Olympus M.ZD 45/1.8 (ezüst) 60eFt SN: ABM20713*
Olympus M.ZD 9-18/4-5.6 90eFt SN: AAJ21767*A továbbiak csak akkor ha a fentiek elkeltek (vagy ha azok közül is viszel valamit)
Panasonic 20/1.7 (fekete) 60eFt SN: 39KG303572*
Samyang 7.5/3.5 (fekete) 65eFt SN: D111H580*
Panasonic 45-150/4-5.6 45eFt SN: XA6GC00106*Panasonic GM1 (fekete) 50eFt SN: WF3KA00112*
Expo, és egyéb számok (service menu):
PWRCNT: 962
SHTCNT: 3243
STBCNT: 46Egyben az egész elvihető 300eFt-ért.
A váz és az oly obik doboza, papírjai, nevemre szóló számlái megvannak. A halszem doboza, papírja szintén, de azt használtam vettem. A két pici pana fixet és telét szintén használtan vettem, dobozok nem biztos, hogy megvannak. Minden kifogástalan állapotú, mind gyári első és hátsó sapkával, amelyikhez gyárilag jár az napellenzővel.
Gari már egyikre sincs.Csak személyesen, Budán. Csere nem érdekel. Érdeklődni privátban. (Ha olyat kérdezel ami a hirdetésben egyértelműen leírtam, bocs ne nagyon számíts válaszra.)
-
hegyimorc
senior tag
Nekem is van 45, és 9-18, (sőt Samy 7.5 is bár kb ez lesz az utolsó MFT obi amit eladok)
Még nem hirdettem, de lassan én is eladok szinte mindent a rendszerből. Árat nem írok, azt majd ha meghirdetem, de ha van korrekt ajánlatod beszélhetünk róla.
ps: Budán van, nem postázom
-
hegyimorc
senior tag
"be sem veszik javítani ha gond van."
Nem példa nélküli. Nem fotó, de a garmin pl tényleg szóba sem áll olyan cuccokkal amiket nem rajta keresztül hoztak be az országba.
Az oly szervízzel csak egyszer volt dolgom. Egy olyan obit vittem be, amit tönkretett egy félresikerült firmware update. Már garija sem volt, mégis ingyen javították. (Igaz, ez márkaboltos obi volt, de akkor is, már túl a garin)
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #2351 üzenetére
Van a dolognak egy Fuji vs Pana és egy APS-C vs 4/3-része, ami a konkrét géptípusoktól független, szubjektív, de nálam mindkettő a Fuji mellett szól.
Szintén szubjektív, hogy melyik tetszik jobban, minden mástól függetlenül, egyszerűen csak ha ránézek. Szintén a Fuji.
Van ami szintén a külsőből fakad, de már sokkal kevésbé szubjektív. A Fuji kezelőszervei jobbak és dönthető kijelző is mellette szól.
Nehezebb a Fuji, de még bőven a szinte észrevehetetlen, csöppet sem zavaró kategória.
Amiben a GM1-nek óriási az előnye, hogy ezt vihetem úgy, hogy rajta van mondjuk egy pici 14 vagy 20 a hátizsákban pedig a Pana 45-150, és még így is vígan a könnyű, nem zavaró méretű és súlyú túracucc kategória.Nálam ezek voltak a szempontok. Az idő eldöntötte, többnyire a Fujit vittem.
És ha nem minimál, akkor is már inkább Fujit használok. A m4/3-ban viszont van pár olyan obi, ami Fujiban, de más APS-C-ben sem lesz, pl a 7.5-ös pici halszem, vagy a pici telék, ezért már akkor eldöntöttem, hogy marad valami MFT váz is, amikor Fujit kezdtem használni. Csak ma már nem olyan fontos, hogy a lehető legkisebb MFT vázam legyen
Képminőségről bőven írnak tesztoldalok, ezért azt nem is említettem. Egyébként is, kiránduláshoz mindkettő elég
-
hegyimorc
senior tag
Nekem is, de remélhetőleg nem konkurrencia, mert én nem eladni szeretném, hanem cserélni.
Fekete GM1, Oly 9-18 és/vagy ezüst Oly 45 mehetne, cserébe pedig egy kicsit nagyobb, jobb fogású vázat szeretnék. (GX7, EM10II, EM5II ... stb, GM1-nél régebbiek nem igazán)
A GM1 helyét átvette egy Fuji X70, ha nagyon pici, nagyon könnyű cuccal akarok túrázni, akkor már inkább azt viszem.
-
hegyimorc
senior tag
Ma már inkább Fujit használok, az MFT megmaradt pici kirándulócuccnak. A nagyobb, nehezebb daraboktól már megváltam, de van még egy Metz 50 AF-1 vaku (amit már gépre sem tudok tenni, mert a GM1-re ...
)
Adni-venni már nem nagyon akarok, de ha valakinek kellene cserébe egy pici pana teléért akkor írjon.
(Elsősorban a 45-150 F/4-5.6-re gondolok, de egy ideje nem követem mi jelenik meg, pláne nem a kitobikat. Szóval más sem kizárt, de kicsi legyen, könnyű, és stabival ... Oly 40-150 van, szóval ilyeneket ne. Ja és csak fekete) -
hegyimorc
senior tag
Köszi a véleményeket!
Hétvégéig átgondolom, elsősorban azt, hogy van-e értelme egyáltalán eladni. Sajnos már korábban is úgy tűnt, hogy nem nagyon, mert a használati értéke jóval nagyobb mint a piaci. (Nagyon ritkán használom, mert mindig inkább valami mással megyek fotózni, de ha kell a jó stabi vagy fontos a jó fogás - markolattal - akkor még mindig ez a legjobb vázam, ráadásul másra most vakum sincs.)
Alszom rá kettőt és ha nem arra jutok, hogy maradjon, akkor összeszedek mindent lefotózom egyben és akit érdekel, az eldöntheti, kell-e neki.
-
hegyimorc
senior tag
Van itt egy gyakorlatilag fölöslegessé vált első generációs ezüst EM5, aminek a beárazásához kérnék segítséget.
Exposszámláló kevesebb mint 9000, vaku kevesebb mint ezer. Doboz, számla van, de gari már nincs.
A gyári tartozékain felül van hozzá egy nagyobb szemkagyló (oly EP-11), +3db DSTE akku és töltő, plusz gyári markolat (mind a két fele, nem csak az alsó),
Plusz egy csomó apróság: rádiós távkioldó, rádiós vakukioldó, programozható vezetékes kioldó ... fene tudja. Ezeket nem számolom be az árába, de nem is akarok velük foglalkozni, kérdésekre válaszolva tesztelgetni, próbálgatni ... el is felejtettem, pontosan melyik mit tud ... hatótáv?, TTL? ... pasz.
A vázat csak markolattal együtt adom (de ha valakinek csak a markolat kell, arról lehet szó)
Nem hiányzik az ára, nem kenyérre kell, de nem akarom hónapokon át hirdetni.
(Ami nem azt jelenti, hogy szaré-hugyé' vihető, hanem inkább azt, hogy ha már csak azt kapnék érte, akkor marad, a polcon eláll)Érdemes-e még meghirdetni és ha igen, mennyiért?
Nincs lekopva se sorozatszám, se a gombok felirata, se a sarkok, de nem mai, ha valaki nagyon keres, biztos talál rajta használati nyomokat.
Ezt nem akarom hozzácsapni, de ha valakit érdekel, a fentiekkel együtt, vagy ha azokat már elvitték, akkor akad még egy Metz 50 AF-1 is.
-
hegyimorc
senior tag
Ritkítanám a fölösleget.
EM5+HLD6(+Pana12-32 palacsinta)
Mennyit kérjek értük?
Váz és markolat csak egyben, obi nem árukapcsolás, csak akkor ha kell a vevőnek, akkor viszont a szokásosnál olcsóbban. (Külön, olcsón viszont nem eladó)
Gari szerintem már semmire sincs, de minden pöpec. EM5-höz pluszban 3 DSTE akku töltővel, időzítős, programozható vezetékes távkioldó, rádiós távkioldó és vakuvezérlő szet. (Azt hiszem ennyi, ha valamit még találok akkor adom azt is, de ezek úgysem befolyásolják részemről az árat, max kicsit vonzóbbá teszik.)
Ps: Ha az em5 elmenne, fölösleges lesz egy Metz 50 AF-1 is.
-
hegyimorc
senior tag
-
hegyimorc
senior tag
Csak most tűnt fel, milyen a hihetetlenül vonzó a kedvezmény is. 1%
Ez is biztosan nagyon jól átgondolt, tudatos emberi döntés.
Ül a marketing team, órákon át meetingelnek, mit kéne kitalálni, hogyan lehet eladni ... és egyszer csak bevillan az isteni szikra. "1% kedvezmény"! Éljenzés, sikítozás, kezet ráznak, mindenki boldog. Este megünneplik!
Mondjuk láttam én már jobbat is. Ismerek olyan webshopot ahol rendszeres a negatív kedvezmény és most nem arra a szellemi fogyatékosságra gondolok, mikor kiírják, hogy mínusz akármennyi kedvezmény, hanem arra amikor az tényleg az amit jelent, vagyis nem olcsóbb lesz a termék hanem drágább
-
hegyimorc
senior tag
Kis OFF segítséget kérnék beárazásban.
Ezek cserélnének gazdát, így egyben: X100s+TCL-X100 <-> XF60+XF35
(Egyelőre vegyük úgy, hogy gari, állapot és egyéb paraméterek azonosak. X100s-hez megvannak azok a bizbaszok amiket alapból nem adnak hozzá, de gyakorlatilag kellenek: szűrőmenet adapter, napellenző, plusz akkuk ...)Korrekt, fair csere esetén ki és mennyit fizetne rá szerintetek?
-
hegyimorc
senior tag
OFF, 27-es Fuji obit kipróbálnék valami normálisabb vázzal, ha valaki kölcsön tudná adni egy hétvégére.
Cserébe tudok adni X100s-t, GM1 vagy EM5 gépet többféle obival (esetleg CX vagy 29er bringát ha 185 centi körül vagy
)
-
hegyimorc
senior tag
Lehet ezt lustaságnak nevezni, de ha biztosan el tudja adni olyannak aki érte megy ráadásul mondjuk még csak nem is sürgős, akkor miért ő mászkáljon?
Másrészt tisztább valamit úgy eladni, hogy a szemed előtt, próbálja ki a vevő és miután ezt megtette, nyomatékosan rákérdezel, hogy jó-e ez neki, mindent megnézett-e, biztos-e benne ... stb, és így utólagos reklamációnak helye nincs.
Én is "lusta" vagyok, elsősorban a második értelemben. Semmi kedvem utólag vitatkozni valakivel aki zsákbamacskát vett, és utólag kezd szart kavarni. Szóval meg tudom érteni.
(Persze nekem is szopó, ha én vennék valamit, de csak személyesen vehetném át bivalybasznád külsőn, holott felőlem jöhetne postával is ... de hát ez van) -
hegyimorc
senior tag
Ha valakit nem zavar, hogy milyen könnyen eltekeredik az expokorrekció gomb, és milyen nehéz benyomni az OK-t (legalább is úgy, hogy ne nyomj meg mellette valami más is) és milyen az AF akkor igen. Számomra a felsoroltak miatt kb használhatatlan volt az eredeti x100.
Ez nem pénz kérdés, mert x100 nem kell olcsón sem.
De nem kell ezt túlbonyolítani. Azt, hogy ki szerint mit érdemes megvenni, a legjobban az mutatja, hogy mit vett meg
-
hegyimorc
senior tag
Értem én amit írsz, én is egyre kényelmesebb vagyok, csak kicsit másképp. Én válogatni utálok, ezért manapság már olyan keveset kattintok, hogy lassan több expót kell belehazudnom egy eladásra kínált gépbe, hogy ne hangozzék kamunak
(A maradék képekkel viszont szívesen elpepecselek, ez is a móka része)
(#154) Lassú Víz : faszság nem egyenlő faszaság
Persze, hogy fasza dolog a wifi, csak nem létszükséglet, főleg nem annyira, hogy másfélszeres áron vegyek meg valamit a wifi miatt.
De ha már wifi, azt próbálgatta valaki, hogy milyen távon működik megbízhatóan?
(GM1-en és egy még itt is off Drift Ghost S kamerán ki tudom próbálni. Utóbbinál egyelőre csak azt tudom, hogy a rádiós távvezérlője nem túl nagy hatótávolságú. Majd ezt is megnézem, hogy wifin milyen) -
hegyimorc
senior tag
A classic chrome ízlés kérdése, még nem döntöttem el, hogy mennyire fogom szeretni, de kb negyed órás munkám volt, hogy a LR az x100s RAF-ot is x100t-nek lássa, úgyhogy pénzt nem adnék érte.
Persze nem ezért kéne nekem az S helyett a T, hanem kb minden más miatt, ami nem csak software hack, viszont azok is olyan dolgok amik nélkül megvagyok. Az S-nek számomra nincsenek olyan hibái amik miatt a sima x100 nálam végül lapátra került.
Szóval a T-kérdést elintéztem annyival, hogy ha pár év múlva mondjuk tönkremenne az S és gépet kellene venni, akkor kb az S mostani árán vennék egy T-t és kész.
A wifi is faszaság, de nagyon ritkán használom azokban a gépekben is amiben van. Szintén az kategória ami miatt sokkal többet nem fizetnék.
Szóval jelen időben a realitás kb a hirdetett áron egy S vagy sokkal-sokkal drágábban a T.
-
hegyimorc
senior tag
Azt a x100s-t úgy venném meg ahogy van telekonverterrel együtt ( ha még nem lenne
)
De most jó sokáig nem lesz csencs! Megint van kistraktor pana az oly17 helyett, és most nyugi van. ( akivel cseréltem, annak is mondtam, hogy ha nem lett volna korábban már ilyen obim, azt mondanám, vigye innen ezt a csapágyas szart, adja el másnak
)
-
hegyimorc
senior tag
A kétféle MFT topik egy képen szemléltetve
Új hozzászólás Aktív témák
E topikban magánszemélyeknek szabad hirdetni: kérjük, hogy a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be!
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest