Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szatocs
őstag
Hello mindenki!
Az lenne a kérdésem, hogy mibe érdemes sztetek fektetni és milyen arányban ezek közül, de csak olyan írjon, aki tudja is, hogy miért, és le is írja, mert annyira nem értek hozzá.
Szóval a lehetőségek:
(Eszközalap neve)
Magyar Kötvény (MKA)
Magyar Részvény (MRA)
Európai Kötvény (EKA)
Árfolyamgarantált Állampapír (ÁGA)
Nemzetközi Ingatlan (NIA)
Európai Részvény (ERA)
Jelenleg egy olyan kombinációval tarolok, hogy:
Magyar Kötvény (MKA)
30 %
Európai Kötvény (EKA)
30 %
Nemzetközi Ingatlan (NIA)
40 %
Jó ez így, haggyam, vagy mit kéne választanom, milyen arányban, és miért?=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Úgy akarom, hogy mindig legyen minimum annyi növekedésem, mint amennyi a bankban lenne, de állítólag ezzel olyan 20 % - ot is el lehetne érni. Csak nem tom, hogy mivel. Időtáv..., hát nem is tom, vagy 10 év. De lehetne cserélgetnem ezeket az alapokat, ha úgy gondolom, ezért kérdezem, hogy mibe lenne jó / jobb tenni.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Brokernetnél nincs számlanyitási díj, és nem is vonatkozik rá annyi adó, mint a többire (sajnos nem tom a nevét, hogy konkrétan melyik nem, mert már elfelejtettem ). Nekem 19 évesen egy olyan számlám van, amire félévente be kell fizetnem 150 ezret, és garantálják a minimum 20 % hozamot évente. Ha gondolom, és nem tom fizetni, akkor 2 év után csinálhatok egy olyat, hogy szüneteltetem, de nem fogom.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz tkazmer #1495 üzenetére
Van, ez úgy megy, hogy nyitsz egy ilyen számlát, és fizeted szépen ezt a 150 ezret (esetemben, de rengeteg portfolio van, amit kor, nem és egyéb szempontok szerint ajánlanak). Ha van egy ilyen számlád, akkor tehetsz be erre a számlára eseti befizetést is, ehhez akkor nyúlsz hozzá, amikor akarsz, akkor teszel be és annyit, amennyit akarsz. És ahhoz is ugyanannyi hozam jár arányában, mint az alapbefizetésnél. Én így tom.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Megegyezhettek esetleg, hogy esetire beteszi a tiedre, ha megbízik benned, megbíztok egymásban Vagy akinél kötöttétek, annál utánakérdeztek, hogy nincs - e valami jó portfolio neki. Úgy emlékszem, hogy van 10 éves futamidő is. Vagy neki mennyire kéne, hány évre?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz tkazmer #1500 üzenetére
Én is alig mertem belefogni, mert nagyon hihetetlennek tűnt-tűnik. Úgy működik náluk ez, hogy te beteszed a pénzt, és ők folyamatosan figyelik az alapok értékének változását, és akár át is teszik egy kedvezőbb alapra ideiglenesen, hogy megmaradjon a jó hozamolás. Én is csak néztem, mikor mondta ismerősöm, hogy fél év alatt 70 % - ot nőtt a pénze. Meg mondta a brokernetes ismerős, hogy egyik haverja, aki ott dolgozik, és már szinte előre tudja, hogy pár nap múlva mi hova fog változni, egy évben elért egy 100 % - oa többletet. Persze ez ritka, hogy meg tudja csinálni, de aki ért hozzá, és tudja, hogy mibe tegye, annak megy.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz viharhozo #1503 üzenetére
Nem náluk van a pénz, ők bankokat versenyeztetnek meg a legjobb portfoliokért, ők csak azzal foglalkoznak, hogy mindig optimális alapon legyen a pénzed. Pl. nekem az Aviva banknál van. Rajtuk keresztül.
Nem gombolnak le semmit, minden csak rajtad áll, hogy kötsz-e ilyen szerződést, egyedül csak rajtad áll, nem kényszerít senki.
[Szerkesztve]=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz attiati #1507 üzenetére
Hivatkozás - nem az ismerősömnek az ismerősének a valakijének a valakije, hanem közvetlen ismerősömnek lett annyi. Ha most ideírok egy nevet, attól te úgysem fogod ismerni, úgyhogy ezt nem tettem, meg különben sem tenném úgy, hogy meg ne kérdezném.
Létezik, ha mondom, és nem érdekel, hogy te elhiszed-e vagy sem, hidegen hagy, hogy mit gondolsz erről, menj a fejed után, és menj a bankokhoz, ahol adnak neked 2 % - ot.
A brokernetes ember mondta, hogy az ő ismerőse ért el 100% - ot, de ki a franc mondta, hogy nem kockáztatott???
Ha az a valaki 20 éve a pályán van, sztem már illő lenne megmondani a napi eseményekből, hogy mi várható a tőzsde terén, az értékpapírok változásánál.
Nem egy hónapról volt szó, hanem 3 napról.
Nem a spanom az, aki előre tud mindent, én személy szerint őt nem ismerem.
Nem mondtam, hogy mindenki kössön most brokernetnél valami szerződést, meg hogy az az ász, de aki meg menne is valamerre, az gondolom rendesen utánakérdezne, vagy nem gondolod? Nem hiszem, hogy ha itt írok valamilyen (amiről én azt gondolom, hogy igaz is, és nem álítottam, hogy a 70 vagy a 100 % mindig is teljesíthető, vagy általánosítható) szerződésekről, akkor mindenki csak ez alapján menne is, és már kötné is lefele a maga pénzét anélkül, hogy tanácsadást kérne.
És semmilyen közöm-részesedésem-akármilyen belső kapcsolatom sincs a brokernettel.
Ezért nem gondolom, hogy akármilyen okból is törölni kéne azt a hozzászólást, de ha ennyin múlik a boldogságod, akkor töröltesd, hidegen hagy.=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz attiati #1515 üzenetére
Mondtam már, hogy kockáztat, de értelmesen, 90 % - ban megmondja, hogy hogyan fog változni és milyen értékpapír, ezért is tudta elérni azt a 100% - ot egy évben.
Sokan ugranak - már mondtam, nem miattam fognak szerződést kötni, ha meg felkeltette véletlenül valaki figyelmét az, amit írtam, akkor gondolom először tájékozódik, és csak aztán fog cselekedni. Nem miattam fog jó vagy rossz döntést hozni, az csak rajta áll, hogy hogyan dönt.=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz attiati #1535 üzenetére
Mit vársz te tőlem, nehogymá most rajtam kérd számon, nézz utána te, ha érdekel. Mondom, hogy nem reklámozni akarom a brokert, de neked ez nem nagyon esik le.
Majd az első adatokat megosztom veled, mert még csak most tettem bele a pénzt, így még nincs róla adatom, hogy mennyire fog hozamolni, de a 20 % - ot garantálták.
[Szerkesztve]=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Nagy valószínűséggel a brokernetes is lesz 30 % - os, legalábbis sztem. Ahogy a brokernetes ismerősöm mondta - 5 év alatt a befizetett 1,5 millás összegem olyan 4-4,5 millásra fog gyarapodni. Ez az, amit jósolt, nem bánom ha kevesebb lesz, de ő kb így saccol az eddigiek alapján. Nekem tökéletesen meg fog az is felelni, ha csak 3 lesz belőle, de bizakodni azért csak lehet
=== Szatocs ===
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest