Hirdetés
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Miertvansote #31468 üzenetére
Én 26 éves vagyok, eddig 7.5 milliót sikerült összekuporgatni, de nyugdíjmegtakarításban nem gondolkodom, előbb lakást akarok majd, valamilyen úton-módon.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
peppe79
senior tag
"Aktuálisan havonta átlagba olyan 250 et tudok félretenni, de így elképzelhetetlennek tűnik a saját lakás ötlete... "
Főváros, vagy vidék? Mert utóbbi esetben, havi 250-ből - főleg, ha azt mind lakáscélra kívánod félretenni -, nem egy örökkévalóság összespórolni egy lakás árát.
-
BÁ Nutrition
addikt
meg sporolsz 3 evet es lesz ~10 milliod. az az esetek tobbsegeben hitellel megtamogatva eleg kell legyen. ha csaladban gondolkodsz akkor nem biztos h a parod nem fog hozzajarulni semmivel, esvagy csok
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
vnorbi
aktív tag
24 évesen volt ennyi megtakarításom, amit családi támogatásként kaptam apránként, de nem költöttem el. Volt tervben lakásvásárlás, kb 5 év alatt, TBSZ, lakástakarék fő pillérekkel. Akkoriban azért még voltak magas kamatok, úgyhogy még több is összejött, mint eredetileg terveztem (kb annak felét tudtam egyébként eleinte félrerakni havonta, mint amit te).
Csak egyúttal elindultak a lakásárak is, és kétségek merültek fel bennem, hogy egyáltalán szükségem van-e lakásra ennyi pénzért. Idő közben három bérelt lakást adtak el alólam, amiknél legjobb esetben is csak fogalmatlanok voltak az ingatlanos szakemberek, de inkább az össze-vissza hazudozást láttam, meg a trükköket a lakás hibáinak elfedésére, ami után bizalmatlan lettem a használt lakásokkal, és úgy általában elment a kedvem az egész dologtól.
A pénz megmaradt, csak most már nincs felcímkézve, hogy ebből lakást kell venni. Azóta is rakok félre, a havi kamatok már közelítenek egy kisebb lakás bérleti díjához, ezzel pedig a lakhatás cél nagyjából teljesülne is, anélkül, hogy saját tulajdonom lenne.
Akkor persze mindent újra kell majd tervezni, amikor családot alapítok, de addig is fölösleges stressznek érzem az ingatlannal való foglalkozást, még ha így ki is maradok az árrobbanás előnyeiből (pl veszek egy garzont, aztán eladom dupla áron).
Ha tehát az eredeti célt nézzük, akkor teljes csőd lett a terv, mert lakásom ugyanúgy nincs, és talán távolabb is kerültem tőle az évek során, mert még csak eszembe sem jut, hogy foglalkozzak vele.
-
Dare2Live
félisten
"Aktuálisan havonta átlagba olyan 250 et tudok félretenni, de így elképzelhetetlennek tűnik a saját lakás ötlete..."
2év múlva 250*24 = 6misi. Van még kettőd = 8
csak plda kedvéért. 230K hiteltörlesztő 20év esetén olyan 38millió hitelt kapsz.
összesen 46millióból nézegethetsz.Tudom rossz plda ezért, azért, de ha havi 250Kt félre tudsz rakni nagyon nem elképzelhetetlen a saját lakás.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Mesterséges intelligencia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós kamerák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kupon kunyeráló
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest