Új hozzászólás Aktív témák

• Vesa

veterán

válasz D1Rect #96926 üzenetére

Nem igazán értem, hogy egy befektetői topikban hogyan lehetséges az ilyen negatív hozzáállás. Külföldön sem bonyolultabb ingatlant venni mint itthon, és nyilván senki nem úgy költ el tízmilliókat, hogy fogalma nincs semmiről (illetve lehet ilyen is, de ez nem külföldi ingatlan vs. portfólió kérdése, mert aki felületes, az mindenhol felületes). Már régen túl vagyok az utánajáráson. Ráadásul 25 éve járok oda, ahol vettem. Bérbeadást, menedzselést, takarítást, jogi ügyintézést egy helyi cég végzi bizonyos %-ért cserébe, ez teljesen bevett dolog, semmi nuclear science nincs mögötte. Semmilyen milliárdok nem kellenek, nem tudom ezt honnan veszed. Az tény, hogy utána kell járni mindennek, ki kell menni, meg kell nézni, ott kell lakni 2-4 hétig, ez vele jár. Ha tőzsdézni akar valaki vagy pénzügyi termékekbe fektetni, annak is sokat kell vele foglalkoznia. Mi a különbség a kettő között? Ha tanulás nélkül kezd el valaki portfóliót építeni, akkor szintén bukhat méreteset, ezt Zoli is és más profik is elmondják rendszeresen.

"Elromlott a zár, most aztán X km-ről intézzél már el egy zárcserét, vagy csapot, vagy valami baja van a klímának"

LOL! :D Ez komoly? Ezt most úgy mondod, mintha hungarisztán a világ közepe lenne, ahol minden IS van a sarkon. :DDD Ja nem! Egy nyamvadt burkolót nem találsz hónapokig, vagy ha mégis akkor benyög egy olyan árat, hogy elájulsz.

"Majd a következő 3 évben erősödik a Ft a tetszőleges országod devizájához képest 10%ot"

Szelektív, nem objektív érvelés. Elegánsan kihagysz két dolgot. 1. nem érdekel a forint, mert eleve EUR-ban képződik a haszon és abban is fogom elkölteni. 2. Ha még tényező is lenne a forint, az esélyesebb scenariót nem említed, nevezetesen, ha gyengül a forint az EUR-hoz képest, akkor extra hasznot realizálok!

Bukni bármin lehet és nem állítottam, hogy ez mindenkinek egy jó lehetőség, mert nem az. Volt itt egy kérdés, hogy ki, mibe fektetne, amire konkrétan azt írtam, hogy "magam részéről külföldi ingatlanba". Tehát szubjektív. De ne feltételezzük azt, hogy mindenki aki nem az ETF-et választja, vagy nem csak azt választja, az méreteset fog bukni. Pénzügyi termékeknél is azt nézed, hogy mit művelt a papír az elmúlt 10-15 évben és ebből következtetsz arra, hogy mi várható és megveszed-e. Pontosan ez van ingatlannál is. Nincs garancia semmire, ez nálam a diverzifikálás része, plusz menekülés a forintból.

A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák