- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 24H2
- AMD RX6300 kisteszt
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fredo78
aktív tag
A jurós témához: érdekes hogy a 18%-os kamat mennyire megtámasztotta eddig. Más racionális okot nem látok támaszként. De most mégis nagyon csúnyán megborult, nem is tért vissza pedig az elmúlt hónapokban mindig hamarost visszafordult ha volt valami.
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Webkincstárból jurót hogy tudok visszautalni? Bankszámlámra nem engedi (Erstés Ft-os folyószámla) Váltás menüpontot nem találok.
Revolutra küldhetem?
Vagy adjam meg a netbrokeres számlaszámomat és akkor fogja engedni az utalást? -
Fredo78
aktív tag
válasz bbsofficial #94816 üzenetére
Igen a megadott euros ÁK számlára kell utalni a jurót a 8 jegyű felhasználói azonosítóddal (ami nem a belépő azonosítód!) Holnapra jóváírják juróban a webkincstáros számládon
-
Fredo78
aktív tag
válasz UberMutant #93494 üzenetére
A PEMÁP 2028/Y-ra gondolsz? Ami most 2,85%-al megy és augusztusban fordul az EU-s infláció +0,25%-ra? Én várnék március-április környékén friss kiadású jurósat egyből nagy kamattal... (lehet hogy irreális várás?)
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Ha a Revolutról átrakom a jurómat a Webkincstárba ott tudom "parkoltatni"? Várnék valami jó euros állampapírt, addig csak ott lenne. Ez jó ötlet szerintetek? -
Fredo78
aktív tag
A Webkincstáron egy db Eurós papírt látok: 6 éves lejáratút (2028/Y). Ez mostanában általános állapot vagy lesz többféle is a közeljövőben?
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Bő egy hónap múlva lesz szükségem a pénzemre ami most 5 éves PMÁP-ban van (6,6%). Jól gondolom hogy jobban járok ha feltöröm és Diszkont Kincstárjegybe( 1 hónap múlva lejáró) átteszem? -
Fredo78
aktív tag
Amíg nincs közlöny addig felesleges latolgatni. Az hogy 2 teljes nap alatt nem jött ki, az valszeg azt jelenti, hogy izzadnak rajta, hogy tudják megoldani nagyjából azt amit szerdán kihirdettek... Nagy eséllyel egész más lesz mint amit mondtak.
[ Szerkesztve ]
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Ez jó stratégia szerintetek?
Ft- Revolut- Eu - MÁK- PEMÁP.
Jelenleg a visszaváltás 1% ha 5 éven belül hozzányúl az ember. Gondolom ha csak egy részét váltom vissza akkor a többi megy tovább.
Az állampapírkalkulátor oldalon érdekes, hogy a PMÁP-ot hozza jobbnak. Persze fikció mert a jövőbeli inflációs adatokkal nehéz számolni... Kb. 440-es euro mellett lenne pariban a történet. -
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Revolutról Webkincstári számlára tudok utalni jurót?
Vagy csak jurós papír vétellel bankkártyás vásárlásos tranzakcióval tudom eljuttatni? -
Fredo78
aktív tag
Revolutom nincs sajna. Szerdán csináltam ma könyvelték le. Csak 200k volt így legalább nem volt túl drága tanulópénz.
[ Szerkesztve ]
-
Fredo78
aktív tag
Hitelkártyával töltöttem a Webkincstárt euróval. 366-ba számolta
Létezik ilyen árfolyam vagy csak büntetett az Erste mert nem vásárlásnak érzékelte? -
Fredo78
aktív tag
Mikor számolják át a PMÁP kamatát? 2024/J sorozatú PMÁP-om van. Létezik, hogy 3,3% + 1,7%= 5% kamattal megy most. 20019 szeptember-október körüli.
-
Fredo78
aktív tag
És azt jól gondolom hogy USA részvény esetében ma van az utolsó napom idén eladni? A Navos ismertető szerint azokat lehet beallitani amelyek adott évben megvalosulnak pénzügyileg. Ha kell t+2 nap akkor ma az utolsó
-
Fredo78
aktív tag
Köszi. Akkor 3 évig "érvényesíthető".
Igen a dollár kb. 10%-ot ment egy év alatt a forinthoz képest... -
Fredo78
aktív tag
Sziasztok. Az árfolyamveszteséget ugye be kell írni az adobevallásba. Jelenleg van 70 e mínuszom. Érdemes lenne kiütni valamelyik pluszban lévő részvény eladásával? Ez jó ötlet? Nem tbsz számláról van szó.
-
Fredo78
aktív tag
válasz axioma #59535 üzenetére
Hű, köszi. Akkor nem játszik ez esetben a Revolut. Marad az, hogy az Erstebroker vált (2-3Ft-tal rosszabbul). Jutalékként azt nézem 0,3-1%-ig számol mennyiségtől függően. Szerintem visszaváltáskor is ennyit számolhat a "tartásért" úgy gondolom nem kell fizetni (Nézzek ennek jobban utána?)
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Devizába szeretnék forintot konvertálni. Jól gondolom hogy úgy járok a legjobban ha csinálok Revolut fiókot és vele váltatom. Erste Netbrokerem van, de nincs hozzá devizaszámla és ha devizás ügylet lenne akkor elég szörnyű árfolyamon vált.
Viszont a Revolutos történethez kell az hogy csináltassak devizaszámlát az Ersténél?[ Szerkesztve ]
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Van 5Mft megtakarításom ami jelenleg Máp+ban van (2020-as év eleji). Mivel az infláció megszaladt gondolkodom, hogy hozzá kéne nyúlni. Mivel ugye viszonylag könnyen felszabadítható érdemes vajon átforgatni Máp prémiumba?
Vagy váltsam vissza és másban gondolkodjak? (tudom ez elég bénán hangzik)
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EAFC 25
- Silent Hill 2 Remake - Túl a 2 millión, napokon belül jön a rajongói szinkron
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Cuisineer teszt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest