Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90479) #31733248 válasza Wn2tl (#90432) üzenetére


#31733248
törölt tag

"Ha már Ázsia, akkor én inkább Indiát favorizálom."

Én is elsősorban, a rally ellenére is. Különösen Tajvan miatt, mert ha a kínaiak megindulnak, akkor nem fognak egy ideig jól kinézni a dolgok, beleragadni pedig nem szeretnék. Az ingatlannál elértem az általam kitűzött határt és bár nincs vele bajom (sőt), pár éves időtávon lehet, hogy a tőzsdével ismét jobban járnék.

vans?

"Jelentosen tobbet hozna, mint a berleti dij, ami a felujitasi koltsegekhez kepest is meg egyebkent is nevetsegesen alacsony szerintem (140k-nal tobbert nem lehet kiadni)."

Nem csak a bérleti díj számít, hanem az ingatlan értékének várható változása is. Minimális célként azért fektetsz be, hogy a pénzed megőrizze az értékét. Az elmúlt 7 évben egy átlagos magyar ingatlan közel megduplázta a reálértékét (nem jó, csupán átlagos). A panelnél a reálérték érdemi emelkedésére a jövőben kevés esélyt látok, sőt, ilyen infláció mellett inkább némi csökkenés valószínű. Én a belvárosi ingatlanokban vagyok érdekelt, ott a befektetői kereslet határozza meg a piacot és mindenki tudja, hogy Budapest belső területei még most is erősen alulértékeltek régiós összevetésben, szóval nem túl nehéz kitalálni, mi a legvalószínűbb forgatókönyv...

Segal

"Csak kiváncsiságból, de miért gondolja (majdnem) mindenki, hogy be fognak szakadni a lakásárak?"

Itt-ott lehet csökkenés, de nem komoly. Amúgy most lehet látni, hogy a teóriák, amik minden ingatlan áremelkedést egy az egyben az állami támogatások és az Airbnb nyakába varrtak, mennyire nem voltak igazak és hogy valójában a konjunktúra és a kedvező kamatkörnyezet voltak a döntő tényezők.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.