- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Okean
tag
Erste-IBKR TBSZ transzfer:
Azoktól kérdezném, akik túl vannak a folyamaton: nálatok is több részletben zajlott le az átvezetés? A deviza átutalásról már kaptam egy a tranzakciós értesítőt, de semmi jele, hogy az értékpapírok is "mozognának". -
feki4eva
csendes tag
-
mokus18
tag
válasz
PredatorZoli #110907 üzenetére
rendben, köszönöm,
-
Paxker315
addikt
aggódva figyelem ezen fejleményeket, mert, ha a KBC Equitas --> K&H tényleg ennyire "hátralépett", míg az IB sokszor "bétának" tűnik, félek, hogy az Erste ennek megfelelően hátradől és meg sem kísérli a kedvezőbb feltételek biztosítását.
Mondjuk nekem ami fájó a IBIE-n, hogy nincs vétellel egybekötött devizaváltás. De mindegy
-
pictigjis
őstag
a 2023-as teszt-tbsz-re csak egy 1 db vwce-t vettem, hogy lássam, milyen. a lightyearrel az a baj, hogy nagyon szegényes a kínálat, de ha valaki amúgy csak "sablon" etf-et akar tartani, arra pont jó. vagy a portfoliónak akár csak ezt a részét is lehet náluk tartani az ingyenesség miatt
-
Handball94
aktív tag
-
Kobe
veterán
válasz
Ringman #110922 üzenetére
En maradok erstenel egyelore. Az IB nagyon nem lett az a szent gral amit itt sokan vartak, es ahogy nezem a KBC is eleg fapadosan keszult fel a majd 2 evig tarto turelmi idoszak alatt az elvandorlokra.
Lehet van allomanyi dij de nekem azt a minimumot hogy a felulet - bar lanygmeleg - de mukodik, megeri. Meg ugy altalaban az eves papirozassal es adobevallassal sincs baj, errol is elteroek a velemenyek (vagy sokan tavasszal lepodnek majd meg az adobevallaskor).
Esetleg jatszossal majd valami kozelgo Lightyear TBSZt kiprobalni -
Ringman
félisten
válasz
nort_on #110936 üzenetére
alapvetően a pénzváltás és estére beutalás miatt használtam, ill. az unicredites lafo-mal valami 2-3 forint felárral fizetek euróban kártyával (tavaly vettem elég sok bringás cuccot), ezt nem tudom egyszerűen megszüntetni (céges hitelnél kezes vagyok, nyűgös átpapírozni), max nyitni máshol.
ezeket úgy látom felül kell vizsgálnom, lehet van jobb konstrukció.
-
Ringman
félisten
válasz
PredatorZoli #110929 üzenetére
köszi! + a többieknek is köszi
visszaolvasok, ill. várok új tapasztalatokat, esetleg részletes hivatalos guideline is lesz majd a bevalláshoz, vsz februárban lesz aktuális a nyitás.
múlt évben pár havonta vettem "tömbösítve" etf-et, idén nem tudom mennyire lesz rendszeres a megtakarítás, mert a házamat is korszerűsítenem kell, első körben önerőből gondoltam (most elég drágák még a hitelek)
#110927 nort_on
revolut drága lettnekem van prémium előfizetésem (havi 2500 forint azt hiszem), úgy végig középárfolyamon vált, nem?
#110935 pictigjis
köszi, akkor megnézem, hogy van-e értelme megtartanom az előfizetésem -
Ixion77
addikt
válasz
Blaymoira #110931 üzenetére
Most sikerült nekem is az átregisztrálás. A felület úgy néz ki mintha valami 20 évvel ezelőtti belsős, ügyfélszolgálati rendszer lenne kipublikálva. A KBC-s volt az egyetlen kulturált kereskedési felület Mo.-n, ennek most vége.
Ami aggasztóbb, hogy a "jóval szélesebb termékpaletta"-ra váltás eredménye az, hogy eszközeim kb. felének még tickere sincs a rendszerben. Sem pedig piaci áruk. Az itt legismertebbek talán a JPGL és a BBLL.
Eddig a KBC a szememben a felülete és a termékkínálata miatt az Erste felett helyezkedett el, mostantól ez megszűnt.
Szerk.: Megpróbáltam, és kiderült hogy a ticker nélküliekkel kereskedni sem lehet. "Ennek az értékpapírnak az online kereskedése nem lehetséges. Kérjük, keresse fel üzletkötőjét vagy adjon megbízást a következő telefonszámon: +36 1 455 1555."
-
jagermester
csendes tag
válasz
werszomjas #110930 üzenetére
hasonló itt is, kb 30 perccel "azonosítás" után érkezett meg a visszaigazoló email, amivel lehet folytatni a bulit. Én most már pár perce az aktiválós SMS megérkezésére várok. Biztos annyian akarják most csinálni, hogy csöppet belassult a rendszer - még hogy Magyarországon nem fektetnek be sokan
-
Blaymoira
tag
Nos nekem sikerült aktiválnom a fiókom az "új" KBC-n és azt kell mondanom, hogy vissza jövőbe.
Csomó unalmas kérdőív és teljesen bugos 90-es években is béna UI fogad. Ha ezeken túllendülsz kb az ERSTE brókerfelületének a színvonalát megszégyenítő UI fog fogadni, ami hát az előző verzióhoz képest 30 év visszalépés (tudom, akkor még alig volt internet).
Továbbá vannak olyan termékeim is, amik nem elérhetőek az új szolgáltatónál jelenleg. Mondjuk már múltkor is kiverte nálam a biztosítékot a "régi" rendszeren, hogy elhagyták az XDEV KID-jét, ami miatt nem tudtam vásárolni.
-> hát ez egy elég jó motiváció az IBKR költözésre, úgyis van már ott régóta befektetésem
-
werszomjas
addikt
válasz
Ixion77 #110915 üzenetére
21:27-kor megkaptam, el is indítottam az aktiválást:
Sikeres azonosítás! Kérjük, ellenőrizze emailfiókját (xxx@gmail.com) és az aktiválás folytatásához kattintson a levélben küldött linkre. Fontos: a link csak egyszer használható és 60 percig érvényes.
De azóta sem jött e-mail. Már 3x aktiváltam
Azt hiszem, holnap érdemes vele próbálkozni.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Az IB olcsóbb számlavezetésben is, és pláne tranzakciós díjakban, különösen nagyobb állomány esetén. Cserébe jóval bonyolultabb, vagy lesz hozzá magyar support vagy nem, neked kell a NAV felé jelentgetni a dolgokat, töb hozzáértést, szakértelmet és figyelmet igényel hogy elboldoguljon vele valaki. Az IB haladóbb szinten ajánlott.
-
nort_on
senior tag
válasz
Ha "aktív" felhasználó vagy, értsd, akár havi 1 tranzakció, ami azért nem túl sok, akkor már kicsi pénzzel is jobban jársz az IBKR-rel, 7 euró (ERSTE) vs 2000 forint TBSZ, (de erre még jön kb 2 dollár deviza váltás, viszont szinte középárfolyamon, revolut drága lett), azt nem tudom, hogy ez beszámítódik-e a 2000-be, de a rosszabbik esetben is kb egálban van a kettő. Plusz erre jön még az ERSTE állományi díj, vagy a futures szerencsétlenkedés...
Nagy pénznél meg egyértelmű IBKR.
-
nort_on
senior tag
válasz
Handball94 #110920 üzenetére
IBCE esetében az 1-es és 3-as működik, 2-es nem, mert TBSZ-en csak bázis devizára lehet váltani. Én kezdetben a 3-ast csináltam, de párszor megszívatott az EUR/HUF pár napközbeni volatilitása, és volt, hogy elég f.s árfolyamon futott le vásárlás utáni kényszer likvidáció... Emiatt most mindig normálon limites vételen EUR.HUF ticker-en adom be a devizát, ennek van 2 dollár fix költsége, és utána megy át TBSZ-re, és végül az ETF vétel.
-
Ringman
félisten
2024-ben mi a pro&kontra az erste vs ibce tbsz-nél?
vagy teljesen portfolionagyság/befektetésfüggő (buy and hold v nem, hány tranzakció, stb)?
(2023-ban erstés tbsz-t nyitottam)jövedelmem ft-ban van, tavaly revoluttal váltottam
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Handball94 #110920 üzenetére
Ha IBCE-s vagy akkor nem választhatsz, csak a 3-as működik. Díja elvileg külön nincs vagy elhanyagolható.
-
Handball94
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, többször előkerült, de egy példát bedobom, egyelőre IBCE ügyfélként (fő számla bázis devizája EUR, többiek HUF), ha beutaltam tegyük fel 400k HUF-ot, amit majd a 2024es TBSZre akarok átvezetni és EURban befektetni mondjuk VWCE, vagy JPGL-t venni, hogyan járok a legjobban:
1. Atvaltom a főszamlan és már az EURt vezetem át
2. Hufban vezetem át, atvaltom a TBSZ számlán, aztán veszem az ETFet
3. A Hufban átvezettet összegből veszem az ETF-et, automatikus konverzió? Ilyen van, és mi a díja? Itt számít, hogy fix, vagy tiered költségmódon vagyok? -
stingy2
senior tag
válasz
kraftxld #110914 üzenetére
"TBSZ-t kihagyom, nekem nagyon kötött konstrukció" - miért lenne kötött? Ha 3 v 5 évig nem nyúlsz hozzá, akkor adókedvezményt kapsz. Ha időközben mégis feltöröd, akkor be kell fizetni azt az adót, amit egy sima, nem TBSZ értékpapír számlán tartott befektetés után egyébként is befizetnél. TBSZ csak egy lehetőség, ha nem használod ki, akkor ua. mint egy sima értékpapír számla.
-
Ixion77
addikt
Ti megkaptátok a K&H Értékpapírtól a tájékoztató levelet az új rendszerre való belépésről, amit mára ígértek?
-
kraftxld
félisten
válasz
PredatorZoli #110909 üzenetére
Köszi, de a TBSZ-t kihagyom, nekem nagyon kötött konstrukció.
Nem azt mondtam, hogy nem működnek az egyedi részvények, csak kicsit nagyobb körültekintést kíván mint egy ETF
Most jutott eszembe, hogy ha lenne nyereségem az ETF vagy a részvény után, akkor 33%-al kéne leadózzam, mert most magasabb sávban vagyok (külföld) úgyhogy sztem max 5%-ig növelem a részvényeket és ha valahonnan még jön plusz pénz akkor az ingatlant előtörlesztem amíg le nem esik a kamat 5% körülre (én éves kamatperiódussal tolom) -
Kobe
veterán
Manyupbol 10 ev utan kivett hozamot forgatnam at a 2024es TBSZ-re
JPGL / EUNL / IS3R van most kb egyenlo aranyban, ti mibe tolnatok ? (1 fajta etfet vennek belole) -
Louro
őstag
Tudom-tudom, ügyfélszolgálat. De hátha előbb lesz itt válasz, mert más is belefutott.
Az államkincstár appba gondoltam felnézek. Új app, kilogolt. Belépnék. Angol nyelv. Egye fene, ennyire azért megy
User+pw után se enged be. Gondoltam kérek újat. User+email párosra azt mondja nem létezik. Na mondom, tuti elrontottam valamit. Megnéztem a szerződést és mindkettő helyes.
Más is futott hasonlóba és esetleg volt rá megoldás? Még újra is telepítettem az appot, hátha....
-
válasz
PredatorZoli #110909 üzenetére
8.1%-on felvett lakáshitelt szerinted érdemes lesz visszatörleszteni 2025 elején (PMAP forduló után), vagy inkább kiváltani másik hitellel?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
kraftxld #110908 üzenetére
Ésszerű lehet növeli a részvényarányt, de ha így is döntesz, csak globális ETF alapokat vegyél (ha magyar adórezidens vagy akkor TBSZ-re), egyedi részvényeket ne vegyél, azt már megtapasztaltad hogy nem működik.
A lakáshiteleket általában nem éri meg előtörleszteni, a tőzsdei hozamok magasabbak, jobban megéri odaforgatni a pénzt. -
kraftxld
félisten
Újévi bicajozás alatt elgondolkoztam picit a mostani megtakarítási portfólión.
Röviden, leegyszerűsítve a helyzet:Most a megtakarítás nagy része külföldi ingatlanokban van, úgy 50% körül van még rajta hitel, a bérleti díj úgy 4%-ot hoz, ebből lejönnek még az apró-cseprő dolgok
Van még egy Mo-i ingatlan, vidéki panel garázzsal, ebben rokon lakik.
Korábban tőzsdéztem a BUX-on meg erre-arra, összességében 0-s volt a történet
Most kezdtem venni némi USA tech részvényt (jelenleg a portfólióm 2%-a)A jelenlegi dilemmám, hogy az ingatlanok értéke kb stagnált az elmult 2 évben, most várható növekedés, de lehetőségem van kb bármikor bármennyi előtörlesztésre adó / költségmentesen, és ez 7-8% körüli kamatot üt ki.
Érdmesebb lenne az ingatlant pörgetni tovább, vagy növeljem a részvényarányt? A magánnyugdíjam is részvény portfólióban van és kb 10 évig még ott lesz
-
Gothmog
senior tag
válasz
vnorbi #110904 üzenetére
Van pénzszámlám is ott, de az értékpapírszámláról nekem kell oda átmozgatnom az összeget, nem megy át automatikusan (és nem is volt ilyen mozgás a pénzszámla számlatörténetét csekkolva). Az eddigi négy kamatfordulónál is mindig úgy működött a rendszer, hogy míg hozzá nem nyúl az ember (át nem mozgatja), addig "légüres térben" parkol a kamatozott nyereség (befektetések eredménye címszó alatt).
Már beszéltem egyébként az MBH-val (telebank), de az aktuálisan ügyeletes ügyintéző nem "megtakarításos", nem tudott érdemben semmit mondani, úgyhogy holnapra ígértek visszahívást. (Mindenesetre amikor felvetettem, hogy mennyivel kisebb (gyakorlatilag csak töredéke) a netbankos felületen megjelent összeg a számítások (hivatalos kamat) alapján elvileg várthoz képest, és rákérdeztem, hogy létezik-e, hogy a tőke ~2%-át jelentő éves költséget terhelnének rá kezelés címén az emberre, akkor ezt ő is valószínűtlennek tartotta. De csak "hűházni" tudott, meg visszahívást ígérni.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
PredatorZoli #110900 üzenetére
Persze, írtam is, hogy ennél a fordulónál 9,86% lenne az aktuális kamat (a következőnél pedig 7,90% lesz), persze éves szintre vetítve, tehát ennek a negyede jönne most (az az összeg, amit aAron_ is ír).
Ehhez képest 52800 Ft nyereséget (befektetések eredménye) jelez. (Ezért is írtam, hogy a tőke ~2%-ának megfelelő összeg hiányzik, mintha azt valami "elnyelte" volna.)
Persze részletes kimutatást a netbankból sem lehet elérni. Csupán a befektetési érték, az aktuális érték és a befektetések eredménye látható.De akkor lehet, hogy elkapom az MBH "grabancát", hátha meg tudják magyarázni, hogy miként sikerült ezt kibűvészkedniük...
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest