- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt

kovasz: pont Te írtad, hogy a középkorban tartunk, nem akarom kiforgatni a szavaid és értem mire gondolsz, de ilyen mentalitással éppen Neked nem kéne lebecsülnöd eleink tudását.
tildy: a kiegyensúlyozottság nem ilyen. Ez sokkal inkább félelem, a felelősségtől, de talán sokkal inkább a csalódástól. Ha békében élsz a világgal és önmagaddal, akkor akár nyitott, akár csukott szemmel végigsétálsz a kötélen. Ha megállsz elötte és elhiteted magaddal, hogy nem is akarsz átmenni, mert úgysem tartogathat semmit számodra, az már nem is kompromisszum, hanem megalkuvás.
Elnézést, ha nyers voltam, de így talán érthető
Vágjatok nyugodtan kígyót, békát a fejemhez, csak annyit kérek elötte gondoljátok végig, amit írtam. Köszönöm
-
kovasz
senior tag
hat mibol allt? fejsd mar ki!!! tudtak, hogy a nap a kozponti egitest es afold gomb alaku? ezt meg kolombusznak is bizonyitania kellett.
az okori tudosok nem sokat tudtak, megfigyeltek dolgokat de az alapokat nem ismertek igy mivel nem tudtak, hogy a hold egy egitest nem is vagytak oda. -
steve@prhw
őstag
Az a baj, hogy az én Párom meg 200km-re van Bp-től, kapott egy viszonylag jó gazdasági vezetői állást, a kislánya ide jár suliba, ergo ha mennék, akkor 99%, hogy egyedül kellene megtennem... Ehhez még hozzájön a szentimentalizmusom és a fővárossal szembeni ellenszenvem. Nesze neked, kompromisszum...
-
tildy
nagyúr
Úgy értem belefáradsz, belefásulsz a nagy ''küzdésbe''.
Erről egy történet jut eszembe, bár az inkább csalódásos.
Tudom, tudom, biztos van mindenkinek véleménye róla, de megosztanám veletek.
a helyzet: kisfiú és apja ül az asztalnál.A kisfiú szeretne pudingot enni, de az apja azt mondja, csak akkor kaphat pudingot, ha mondjuk elmosogat.
A gyerek elmosogat, de az apja azt mondja, oké megcsinálta , de szeretné, ha még ezt is megcisnálná meg azt is. Ez így megy 2-3 napon át.
A harmadik nap után a kisgyerek már nem is akarja a pudingot, sőt meglehet soha többé nem akar pudingot (most az apa (szvsz nem túl szép ) viselkedésétől tekintsünk kicsit el.)
Lehet valahogy így vagyok a dolgokkal én is. -
steve@prhw
őstag
Ne vedd támadásnak, örülök, hogy sikerült megvalósítani az egyik álmodat.
Azonban ettől a ''nagyon akarja''-szövegtől néha feláll a szőr a hátamon. Szeretnék normális pozícióban, normális munkahelyen, emberi fizetésért dolgozni, de sajna erre pillanatnyilag viszonylag kevés esélyem van. Kedvesem helyzete miatt nem valószínű, hogy olyan helyre tudnánk költözni, ahol nagyobb esélyem lenne, ráadásul Pestet mocskosul gyűlölöm. Namost innentől 22-es csapdája. Akarhatok én normális munkahelyet, akár a s@ggem is csapkodhatom a földhöz, akkor is választanom kell: vagy megelégszem a kisebb pénzzel, esetleg a nem szakmába vágó munkával, vagy beköltözök egy mocskos, embertelen városba, 200km-re Kedvesemtől. Tessék. Mit akarjak nagyon?
És ez még egy viszonylag egyszerű példa. Kaptam néhány olyan pofont az élettől, amelyek rádöbbentettek arra: nem sokat jelent a pénz, az elismerés, ha a magánéleted nincs egyenesben. Viszont ha az rendben van, akkor a többi majd valahogy alakul, Tildyt idézve el kell fogadni. Ha nem kötök kompromisszumot magammal, a vágyaimmal, akkor az erőlködésbe, akarásba megyek tönkre, vagy teszem tönkre a magánéletemet. Ez van. Lehet, hogy hamarosan számtechbolti eladó leszek, esetleg telefonos operátor, mert sajna a szakmámban a környéken ~fél éve alig van álláshely, azok 3/4-e is már a hirdetés megjelentekor betöltött.
Hidd el, amíg viszonylag rendben megy a szekér, addig tényleg szinte bármit elérhetsz, de ez egy nagyon kényes egyensúlyi állapot. Továbbra is tartom: felnőttkorban az irreális álmok folytonos kergetése káros. Pláne ha az élet hirtelen egy-két jól irányzott pofonnal rásegít... -
tildy
nagyúr
Ezek a ''nagyon akarások'' nem okoznak csak pillanatnyi boldogságot? (félek , hogy így van
) Ammellett ha sokat kell küzdeni azért, amit nagyon akarsz, akkor a végén már lehet úgy gondolod, hogy lehet lehetett volna ez másképp is.
Nem tudom. Tényleg próbálok úgy fogalmazni, hogy ne bántsak vele senkit , de engem se bántsnaka a mondandóm kiforgatásával (nem gondolom, hogy így tennéd).
Lehet az is, hogy a nyelv korlátos kifejezési módja miatt mást értek akaraton, és mást vágyon. Ez utóbbinak még a hangzása is sokkal lágyabb, és sokkal jobban érződik benne , hogy nem ragaszkodom görcsösen hozzá.
Kalandor:érthető
Nem szőrözésnek mondtam pedig
Egyébként ez alapján, amit leírtam, egész jól megismerem jópár tulajdonságomat. Pl. kockázatkerülő vagyok, nem szeretem a bizonytalanságot, szeretek jóban lenni a körülöttem levő emberekkel, és nagyon megvisel, ha valaki leszól.
Tiszta önismereti tréning. kösz aesir, sokat segítettél.
[Szerkesztve] -
kovasz
senior tag
-
steve@prhw
őstag
Ejnye, Hölgyek...
Szvsz a kulcsszó a korlátok felismerésén/tudomásul vételén van (ahogy a régi öregek is mondták: ''Addig nyújtózkodj, míg a takaród ér!''). Természetesen vágyai mindenkinek vannak, még ha be sem vallja őket, csak bizonyos kompromisszumokat meg kell kötni.
Jó példa az autó: természetesen én is kényelmesebben ülnék egy új autóban, de mivel tisztában vagyok vele, hogy pénzkidobás lenne, meg egyébként is, talán-talán lesz esély Kedvesemmel egy közös lakásra, így elsősorban erre kell a pénz. Ennek érdekében képes vagyok szinte teljesen 0 költségvetéssel élni, magamra nem költök.
Szép és jó minden, amíg igaz az, hogy küzdesz valamiért, és annak van eredménye, azonban ha az eredmény tartósan elmarad, az gyors frusztrációt okoz. Ezért is célszerű apróbb célokat kitűzni, olyanokat, amelyek megvalósítása jórészt rajtunk múlik, mert sajna másra ritkán lehet számítani a mai világban. -
tildy
nagyúr
Igen , alkottam már apróbb dolgokat. Azért , mert láttam ezzel másoknak sokat segítek, azért mert mások számára ez hasznos. akartam-e? Annyira nagyon nem , inkább csak úgy jött.
Igen , votl úgy , hogy kifejezetten akaratom ellenére alkottam (mikor ''követeltek'' tőlem valamit, amihez nem igazán volt kedvem).
Szerettem volna elérni valamit az életben? Igen, régen informatikus akartam lenni. Elértem. Kész. Hogy akartam-e? Valamennyire biztos, de inkább úgy voltam idővel vele, hogyha összejön összejön, ha nem, akkor valószínűleg másfelé kéne orientálódnom.
Most elérni valamit? Itt van az autós dolog is. Akarni nem akartam,bár eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha, nézegettem, tanulgattam, információkat szereztem, de végülis van, jó hogy van, tetszik. Ha nem lenne, az sem lenne gond, el vagyok nélküle is , de így is jó.
Volt már rá példa, hogy akartam valamit. Emberi kapcsolatokban. Nem szabad! Ezzel elüldözi az ember a másikat. Ezért mondom azt, hogy nem akarni kell, nem vágyni rá, mert akkor csalódás érhet, hanem úgy gondolni, hogy bármi is lesz , elfogadom.
Jahm és persze bennem van az is , hogy ez az akarás a mozgatórúgója a fogyasztói társadalomnak, amiben bár részt veszek én is, nem igazán örülök, hogy ez van (Értsd, mindig szebb, jobb nagyobb! Kicsit olyan pazarló dolog .) De tök más a mentalitásunk, te szvsz sosem fogsz megérteni engem, ahogyan én is csak nehezen a te mentalitásod. ÉS ez nem feltétlen baj
Mások vagyunk, és ez így van jól.
Visszatérve a mezopotámiakra, stb: maximális tiszteletem nekik, nos hihetetlen, hogy az akkori eszközökkel mi mindent ki tudtak számolni, de én ahogy észrevettem, azokat a számolásokat igencsak alkalmazták a gyakorlatban is!!!
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Tényleg nem akartam az lenni

De látom félreértesz, nem azt mondom , hogy alkotni, kitalálni valamit nem kell/hülyeség. Dehogynem kell. Csak kicsit gyakorlatias vagyok. És szeretem a dolgok mögött azt is megnézni, hogy hasznos-e, van -e értelme, ezáltal én /mások hogyan lesznek többek, mi ennek agyakorlati haszna.
A keleti filozófiákban tudomásom szerint pont az van egyébként , hogy ne akard! Ne vágyj!
Emlékeim szerint. -
kovasz
senior tag
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Revolut
- One mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Óra topik
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Ammellett ha sokat kell küzdeni azért, amit nagyon akarsz, akkor a végén már lehet úgy gondolod, hogy lehet lehetett volna ez másképp is.
Tiszta önismereti tréning. kösz aesir, sokat segítettél.
Mások vagyunk, és ez így van jól.