Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
MasterMark
titán
Üdv újra, a probléma megoldódott BIOS frissítéssel. Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált.

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
privatzulu
üzenetére
Azt nem írtad, hogy milyen tápod van, mert az is lehet gond.
-
privatzulu
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egyszerűen már nem tudom mi lehet illetve sejtem de lutrira nem akarok alkatrészeket vásárolni.
Tehát a következő a probléma:
Van egy MSi P43 NEO-F alaplapom benne Ati radeon HD 4670 Video kari, Dual Core 2.5 775ös proci, 1TB hdd.
Mindig akkor jön elő a hiba mikor kb 30 percre kikapcsolom a gépet, akkor 3-4szer inditáskor windows logo betöltése közben reseteli magát vagy ha tovább megy akkor kap egy kékhalált.
Van mikor fatal system error-ra a hivatkozik van mikor VGA miatt problémázik. Ha sikeresen elindul és pl vmivel jobban terhelem akkor is kék halál. VGA-t kipróbáltam már másik gépben gond nélkül ment, a ramokat szintén kipróbáltam másik gépben azzal is ment. Viszont az a gyanus h van 2 másik DDR2 800as ramom ami nálam nem megy más gépben viszont megy. Nálam az a jelenség hogy nem kapcsol be a képernyő ha azok vannak benne. 2 különböző HDD-val is próbáltam, az egyiken 64 bites windows 7 van a másikon 32es ugyan az, szoftveres probléma se lehet mert frissen telepített windowsnál is elöjött az első indításnál. Alaplapi gond lehet talán? hja a működő ramok amikkel megy az 2 db. 2 Gb DDR2 1066os.
Valakinek van valami ötlete rá?
Köszi előre is. -
MasterMark
titán
Nos kicsit módosult a probléma. Ha bent van a videokártyát, akkor csak nagyon sokáig boot-ol a Win7 kb. 10 perc után tovább megy.
Az eszközkezelőben nem lát videokártyát.
A 'PCI szabványos PCI-PCI híd'-nél jön ki egy kis sárga felkiáltójel.Akkor vajon mi lehet?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát most találkoztál vele.
Előbb vagy utóbb szükségszerűen bekövetkezik, ha kellően hosszú ideig vársz, a hardvercserélgetési / OS cserélgetési gyakorlatod stagnáló gyakorisága mellett.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Pat1979
üzenetére
- BIOS frissítés a lapon.
- Memtest86+ futtatás.
- HDD adatkábel csere, átdugás másik portra.
- Samsung ESWin / Seatoools futtatása, hogy a HDD jó-e.
- HDSentinelben hány %?(#3087) MasterMark: Márpedig ha ez a felállás, akkor együtt használva a hardvereidet valamiféle kompatibilitási probléma áll fenn, melyre a Win7 érzékeny. Linux vagy WinXP, vagy hardverkonfiguráció változtatás.
HGyu
-
Pat1979
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérném egy windows 7 hibával kapcsolatban. Telepítéskor, frissítéskor, driver telepítéskor, win leállításkor random kék halálokat kapok, és nem jövök rá a hiba okára. A gépet most vettem, eddig AMD-s gépeim voltak csak, nem nagyon vagyom még otthon az Intel világában. A konfig AsRock H77M lap, i3 2120 proci, patriot 4096 signature ddr3 1333 ram, chieftec ctg-500-80p táp, samu hd154ui sata2 vinyó. A wint próbáltam már ide és achi módban is feltenni, mindkét esetben ugyan az... kék halálok. Ha esetleg lenne ötletetek, pls segítsetek! Köszi előre is!
Üdv: Pat
szerk: legutóbbi kékhalálról csináltam egy screent, ez win frissítéskor jelentkezett... hátha segít valamit.
http://kepfeltoltes.hu/120510/hiba_050_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
MasterMark
titán
Ugyanaz a gép XP volt eddig rajta, de Win7-et akarnék rá tenni, és a fentebb leírt probléma jön elő. Pont ezért nem gondolom hogy hardveres kompatibilitási hiba lenne.
(És mivel a vga megy másik Win7-es géppel, és a gép is megy Win7-el a vga nélkül, de egyben a gép meg nem megy a Win7, eddig XP volt és simán ment, ezért nem tudtam rájönni a hiba okára, mivel elméletben minden jó, de mégsem.)
-
MasterMark
titán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Ööö eltévedtetek. Nekem nem a BIOS akad ki hanem a Win7.
Ez a "nem ért hozzá" kicsit durva volt. Azért írtam ide, mert ilyennel még nem találkoztam és ötletem sincs mi lehet a gond.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Ott a pont...

HGyu
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
a win7-nek mi köze ahoz hogy kifagy a biosod?

-
04ahgy
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Mert az nem meríti ki a kompatibilitási hiba fogalmát, ha XP-n jó Win7-en nem?

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Kompatibilitási probléma, ha a te géped más VGA-val jó és az a VGA is jó másik géppel.
HGyu
-
fatal1ty1984
őstag
felteted a régi biost?
-
törölt tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
amikor elromlott a gép akkor vettem egy teljesen új modult, pont ezért. Gondoltam ha jó az se baj ha kettő van.
-
törölt tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Vettem új ramot

Ezzel a biossal ment vagy fél évet.
Ettől még meg lehet próbálni, csak mondom.
-
törölt tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Legújabb bios van rajta, bios resettel is próbálkoztam . Tápban alig van kilóméter.

-
törölt tag
HÁJ!
Mi a baja?
GTX 460 GS 2gb , Giga 770TA UD3, Phenom x6 1055T, Vengeance 2x4gb, FSP hexa 550.
Elkezdett játék, vagy csak simán netezés közben lefagyni. Monitor átáll készenlétbe gép zúg.
Csőkkentett müdban vagy VGA driver nélkül rendesen is elindult a gép.Majd ezekután már vin7 betöltőképernyőnél is megállt, se csökkentett módban se driver nélkül nem indult. Nem megy tovább, már biosban is fagy, ha a GTX van benne .
Csere videókártya, olyan ami nem a kék sloba megy hanem a sima pci ba- azzal működik.
Másik videókártyát nem tudtam szerezni, de ezt másik gépben kipróbáltam és tökéletesen működik.Problem? Lehet olyan hogy a videókártya slot meghótt?
Lehet hogy NEM alaplaphiba ?
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
az alaplapit biosban tedd vagy autora vagy disable,a másik menuben pedig vga pegre probáld akkor mennie kell
-
djcsefa
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A biosban le van tiltva az alaplapi kártya , va csak plug and play alapon használod???
-
MasterMark
titán
válasz
mongoose123
üzenetére
Először pendrive-ról egy Win7 Home Premium-ot akartam felrakni, de ugyanott állt meg a telepítés, ahol ez is. Akkor nem próbálgattam a kártyát kivenni, arra gondoltam a pendrive-al nincs jóban. Szóval az Ultimate-et írtam ki egy lemezre, és úgy sem ment.
-
mongoose123
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Próbáld meg egy másik win7 32bit ultimate CLASSPNP.SYS fájlokat összevetni, ha különbözik próbáld meg felülírni a meglévővel hátha csoda folytán életre kel.
-
MasterMark
titán
Üdv, lenne egy érdekes gond egy érdekes géppel.

Próbáltam telepíteni a Win7-et a gépre. (Ultimate, 32-bit)
A nyelvválasztós felületig nem jut el. Előtte szépen mindent végigcsinál, de amikor ez következne csak üres fekete képet mutat. A monitor nem megy el stand-by-ba szóval van jel, csak nincs kép.
Gondoltam megpróbálom az integrált videokártyával is, azzal működik. Ha visszarakom az eredeti videokártyát (MSI R3650-T2D512-OC) akkor ismét nem ad képet.
OK, gondoltam megpróbálom feltenni a Windows-t az integrált videokártyával és majd ha fent van visszarakom az eredetit, hátha nem tetszik neki a felbontás vagy ilyesmi.
Windows-t felraktam, be az MSI videokari, rendszer nem indul. A Windows indítása képernyőnél megakad, végtelenségig megy.
OK, gondoltam megpróbálom csökkentett módban, hátha valami driver probléma van. De annak az indítása is megakad a CLASSPNP.SYS-nél.
Ha a kiveszem az MSI kártyát, ismét minden normálisan működik.Vajon mi lehet a gond? A videokártya tökéletesen megy másik gépben. Az alaplap Asus M2A-VM HDMI.
Előre is köszönöm.

-
Kiralybali
tag
válasz
TheMarkov
üzenetére
Nekem az előző 4850-es kártyám (nem ebben a mostani problematikus gépben, hanem az előzőben) elkezdett túlmelegedni, gép újraindulásokat előidézni. 90 fok körülire is felment sima wow-ozás közben.
Igen tekintélyes mennyiségű por eltávolítása után már csak 60 körülre ment fel max. (Szóval esetleg egy takarítás?)Igaz, valószínűleg ezek a túlmelegedések vezethettek oda, hogy meghibásodott a kártya memóriája. Ekkor először nagyobb terhelésnél, aztán már kisebbnél is fagyás volt (bár nem kékhalál). Ezen hibajelenségek elején én is driver telepítgetések tömkelegével kísérleteztem, aktuális, korábbi, windows által feltett, stb., de sajnos kiderült, hogy a kártya hibásodott meg.
Egyszer vettem egy force3d fostalicska 4830-at vadi újonnan, ami gyárilag memória hibás volt. Az is kékhalálozott folyton.
Bár a fentebbi esetek nem állnak teljes párhuzamban az általad leírt problémával, erős tipp lehet a kártya memóriahiba. De ne legyen igazam.
Van lehetőséged más gépbe áttenni és ott kipróbálni, mielőtt win gyalulás lesz?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Gaben360
üzenetére
A CPU ugyan nagyon kis eséllyel lehet gond. Volt egy Q6600, ami leesett, egyik sarkán kicsit szétnyílt a NYÁK. Ha gyufával kitömtem, és úgy hajtottam rá a foglalatleszorítót, akkor ment, amúgy nem. Ha belerúgott valaki a gépbe, lekapcsolt vagy fagyott.
Letesztelni nem árt azt sem, de a tápot sem.
HGyu
-
Gaben360
senior tag
Üdv!
Nemrég írtam,hogy gondok vannak a gépemmel,egy win7 megoldotta a problémát kb 2hétig.Egyik reggel netezés közben megfagyott,újraidítottam,de se kép se hang.Az alaplapra gyanakodtunk,vettem is egy másikat egy asus p5qse2-t,és ugyanaz a helyzet.
Minden felpörög csak épp kép nincs.Videókártyát cseréltünk semmi,ramot cseréltünk semmi.Ilyenkor mi van?Semmi hibaüzenet,vagy sípolás.Már csak a processzor maradt,meg a táp,de az tuti jó különben be se kapcsolna a gép.A táp egy corsair vx450,szóval nem egy alja táp és még terhelést sem kap semmi,mert csak netre meg írásra van használva a gép. -
TheMarkov
csendes tag
Nem a táppal lesz a gond hanem a driverrel valószínűleg.
Monitorom: Philips 197E3L
Felbontás: 1366x768
Videókártya: Radeon HD5450 512 mb pci-e, hdmi
OS: Win7 32bitTöbbször kiírja a gép HA elindul, hogy a képernyőillesztő nem válaszolt de helyreállt. De van, hogy el se indul a gép, már a win logónál lefagy, vagy kékhalál. Most is csökkentett módba írok.
Szedtem le drivert a Sapphire-es oldalról először (http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index.aspx?psn=0006&lid=1) de nem volt jó, ugyanúgy lefagyott a gép.
És kiírta tegnap a gép, hogy frissítsem az amd drivert. Tehát le szedtem ugyanúgy ehhez a vidi kártyához onnan is drivert, Letöröltem az előzőt (Amit sapphire oldaláról szedtem), felraktam az amd-set (Amd Driver Detectes progival, tehát rosszat semmiképp nem választhattam ki: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx) de ugyanúgy rossz. Próbáltam mind2 fajta driverrel is frissítést keresni de naprakész volt mind a kettőnél.Rá kerestem neten erre a képernyő illesztős értesítésre, de csak olyanokat találtam, hogy állítsak felbontást, vagy ha régi a vidi kártya állítsak be kontrasztos módot, de a vidi kártya nem lehet olyan régi, és a win7-em se aero-s. Ráadásul ezeket a tippeket azoknak írták akiknél ez az értesítéses dolog volt, kékhalálról nem írtak...
Valszeg egy win reinstall lesz ebből, de szerintem ugyanúgy lefog fagyni..
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kiralybali
üzenetére
A gondolatmenet jó, most ebben a felállásban, ahogy jelenleg van, üzemeltesd legalább egy hetet. Csak utána lépj tovább, és lehetőleg mindig mindent fokozatosan, alaposan tesztelve egy újabb lépés után.
Egyszerre mindig csak egyetlen dolgot változtass. Türelemmel és következetességgel a legmakacsabb hiba is kiszűrhető.HGyu
-
Kiralybali
tag
Nos, A lapon 4 sata2-es csati és 2 sata3-mas csati van. Jelenleg a sata3 vezérlő disabled állapotba van téve a bios-ban. Eddig a 0-ás és 1-es sata2-es csatikon volt a vinyó és a DVD, most meg azt hiszem a 3-mas sata2-es-en van a vinyó új kábellel.
Még mindig az öcsém videókártyája és memóriája van a gépben.
Jelen felállással tegnap óta se kékhalál, se atapi-s hiba nem volt. Mondjuk kékhalál témában ez még nem jelent semmit, mert több napot is vészeltem már át anélkül, szóval az még lehet.
De ez két hiba lehet akár független is, azaz, kékhalál - memória hiba vagy kompatibilitási probláma, míg atapi-s hibák - SATA vezeték hiba vagy sata vezérlő hiba, vagy vagy vagy...A SATA témában ki fogom próbálni, hogy ha átdugom a jelenlegi új vezetékkel a 0-ás csatiba a vinyót, akkor is fog-e atapi-s hibákat dobálni. Ha igen, akkor kezdeményezni fogom az alaplap cseréjét.
Ha nem dobál ott sem hibát, akkor új SATA vezetéket beszerezve rádugom a DVD lejátszót. Ha előjön a hiba megint, akkor kérdés, mi a teendő? Esetleg DVD-t átdugni másik csatira, hogy úgy is-e.... Majd meglátom.
Kékhalál témában, ha megint lesz, ezzel a memóriával is, akkor megint csak alaplap cserét sejtek, ha nem, és visszakerül az én memóriám, majd azzal lesz halál, akkor meg memória cserét kezdeményezek.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
TheMarkov
üzenetére
Az alaplap VRM kondenzátorait kellene megnézni, van-e közte púpos (a RAM foglalat és az északi híd körül is nézelődve), és a táp típusát megmondani, ahogy a kolléga is kérdezte már.
A random fagyogatás tipikusan Codegen / LCPower / Mercury / M-Tech / Sinan / HKC / Acorp és noname társaik okozta jelenség.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Ha sem újabb BIOS, sem feszültségbeállítási lehetőségek nincsenek, akkor 3 + 1 lehetőséged van, csökkenő célszerűség sorrendjében:
- eladod a 4GB 4 modul RAM-ot, és veszel az árán 2*2GB-ot.
- forrasztópákát ragadsz, MCH VRM-et és PWM chipet lokalizálsz és voltmodolod adatlap alapján.
- használod a gépet 2*1 GB RAM-mal.- kivágod a szemétbe az alaplapot.
HGyu
-
Legvar
csendes tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
igen igen tudom h ez a hardwer monitoring csak ahol te is mondod ott nem talaltam!
Nemtudom mi lehet a gubanc es miert nem talalok semmit a leheto legujabb rajta a bios szoval megvagyok love! De koszonom a valaszt -
jim_raynor70
aktív tag
Ez csak Hardware Monitoring, azert nem lehet atallitani az ertekeket.
Az Advanced menuben a JumperFree, CPU Configuration, Chipset (North Bridge) almenupontok alatt nezelodj, ha ott nem talalsz feszultsegallitasi lehetoseget, mashol nemigen fogsz. Neztem az ujabb BIOS-okat is hozza, de a Support new CPUs feliraton kivul mas javitast vagy bovitest nem tartalmaz, szoval annak frissitesevel sem lennel elorebb.(#3045) TheMarkov: es a talan egy eve cserelt tap milyen markaju, tipusu?
-
TheMarkov
csendes tag
Üdv, nekem is lenne egy kérdésem, remélem kapok értelmes választ

Tehát, nemrég elkezdett a gépem egyre többször lefagyni. Főleg játékoknál csinálta ezt aztán volt többször is, hogy nem nem indult el a gép. Letöltöttem egy progit ami leírt minden infót a vinyóról (már nemtudom a nevét) és írta is, hogy 21%-os volt, aztán számomra egyértelművé vált, hogy a vinyóval lesz a gond
Szereztem is egy 500GB-osat, felraktam rá a windowst (7) de pár nappal rá újra előjöttek a lefagyásos problémák, aztán később már el sem indult rendesen a gép, csak bekapcsolt és a monitoron villogott a logó, kipróbáltam másik videókártyával, azzal ment rendsen. Tehát vettem egy új videókártyát (Sapphire HD5450) ezzel megint ment pár napig rendesen minden aztán most megint elkezdte ezt a lefagyós dolgot a gép. És tegnap már rögtön windows indításnál lefagyott akárhányszor indítottam el. Kicseréltem a RAM-ot (Két DD2R 512MB-sat egy DDR2 2GB-sre) de ugyanúgy lefagy, de most elindul a gép de ugyanúgy lefagy néha. Bár most ezt a hozzászólást is a gépről írtam és eddig nem fagyott le (kb 15perce).Alaplap, proci lehet a probléma? Vagy valami kábel? Ha esetleg alaplap akkor hol tudok olcsón kapni? Megéri használtan vagy ezek után inkább nézzek valami normálisat?
Proci az 3ghz. Alaplap meg vmi ős
Tápnak szerintem nincs köze de az is talán ha 1 éve lett cserélve.Remélem érthetően fogalmaztam
köszi a válaszokat előre is!
-
Legvar
csendes tag
Egyebkent olyanok vannak, hogy
VCORE Voltage. [1.233v]
3.3V Voltage. [3.296V]
5V Voltage. [4.966 V ]
12V Voltage [12.144V ]es ezeket nem tudom modositani csak ignoralni
Azert mondtam nem vagyok annyira otthon ezekben a dolgokban de mar vegigneztem mindent es nem talaltam, de lehet nemlatom a fatol az erdot!! -
Legvar
csendes tag
No most atveszem a szot mert a postas szerep igy nem olyan jo

Eloszor is koszonom a gyors valaszt az az igazsag hogy ennek a biosa annyira buta, hogy nem talaltam meg benne a feszultseget!
A proci egyebkent huzva volt 2.4 rol 2.97 re teljesen jol mukodott stabil volt mint a forint!
Q6600@2.4 alapbol) viszont most ujra emeltem az fsb-t 333 ra de vhogy most nem akarja az igazsagot valszeg a ram cserevel alhat kapcsolatban. Nem vagyok egyebkent akkora pc guru ezert szivesen fogadok minden tanacsot! -
04ahgy
nagyúr
válasz
Kartács
üzenetére
Az általad adott linken, a P5KPL specifikációinál szerepel a Memory résznél:
"*When installing four DDR2 DIMM modules, install only single-sided memory modules."Ha megnézi a RAM-jait, és mindkét oldalon vannak rajtuk memóriachipek, akkor az a baj. A P31-es északi híd butított, és nem kezel 4 modul kétoldalas memóriát.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kiralybali
üzenetére
Nos, ez sok segítség, mert egyértelmű a következő: DVD író nélkül teszteld a gépet, a HDD-t meg SATA2-es portra tedd. A kábel mindegy, nincs olyan, hogy SATA2-es, meg SATA3-as...
HGyu
-
Kartács
aktív tag
Sziasztok!
Havernak lenne egy kis gondja de nem jövünk rá mi lehet:
"Sziasztok.
problémám a következő: adott négy darab 1 gigás ddr2 1066mhz ram (Black Dragon 2GB DDR2 1066MHz Geil ) az alaplap pedig asus P5KPL http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPL/#specificationsés sehogy nem akarja felismerni a 4 gigát csak a 3at ha bent van mind a négy modul akkor nem indul el a gép de nem is sípol mikor rosszak benne a ramok hanem csak szimplán fekete képernyő és még a biosig sem jut el.
a slot és a ram biztos jó végigpróbálgattam."Köszi haver nevében is
Üdv -
Kiralybali
tag
A szíváshullám eleje felé már feltettem az 1.70-es BIOS-t. Az nem segített.
Minden driver friss.
Nem gyalulom le újra, mert már vagy 8szor megcsináltam különböző sorrendben, oprendszer installal kezdve, különböző win7-ekell, különböző driver/win update telepítési sorrendekkel. Egyik sem jött be. Közel kizártnak tartom a driver hibát.
A korábban dobált kékhalálok kapcsán volt olyan tanács is, hogy szedjem le a daemon tools-t, meg az avastot, és utóbbi helyett a microsoft saját víruskergetőjét tegyem fel. Ez megtörtént.
Az öcsém videókártyája mellett most az ő kingston memóriáit tettem be. Ez kb 1 órája volt, még azóta nem volt kékhalál, de WOW-ozás közben egyszer már befagyott (nem lehetet semmit csinálni).
Szóval valszeg nem a memória, hanem egyre inkább az alaplapra gyanakszom. Ezt támasztja talán még alá az alábbi is:A random kékhalálok mellett a SYStem event logban elég sok olyan hibát is beír, hogy
The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort2.
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="atapi" />
<EventID Qualifiers="49156">11</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-05-06T09:52:17.169000100Z" />
<EventRecordID>10626</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>PiBaHQ</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>\Device\Ide\IdePort2</Data>
<Binary>0000100001000000000000000B0004C004000000850100C00000000000000000000000000000000000000000000000000000000005100000</Binary>
</EventData>
</Event>Nem mindig a port2-őt rja, hanem néha a port4-et is.
Ennek utána olvasva azt látom, hogy első körben sata kábel csere próba, majd valszeg alaplap csere vezérlő csere miatt.
Mivel már csak egy sata3 kábelem van fölös, így azzal dugtam rá a vinyót egy másik sata slot-ra. A DVD-nek nem maradt már extra kábel, most az nem lett bedugva. Figyelem lesz-e még ilyen hiba. -
Jamby18
senior tag
Hali!
Akadt némi gond az LG IPS236 monitorommal. Tegnap délelőtt vígan ment minden, a gépet is szabályosan kikapcsoltam, délután mikor hazaértem, bekapcsoltam a gépet és a monitort, vártam, hogy a "VÁRJON" és a jelszó beírásakor már adjon képet (mint ahogy ennél a típusnál szokás).
De még a gép se töltött, a gyári prociventi pedig hangosan pörgött, azt hittem a vinyó nem érintkezik jól vagy a ram esetleg a vga mozdult ki. "Átmozgattam mindent de továbbra se tudtam behozni a windowst.
Elővettem hát a régi CRT-t hip hop kattant is zöldre váltott a ledje és bootolt a gép.
Nem tudom most hogyan tovább, még nem találkoztam ilyen géppel ami a monitor miatt még bootolni se volt hajlandó.
Érdekes az LG tápellátó része jó lehet mert bekapcsoláskor a LG logo és a power saving mód aktiválódik, de jelet nem kap.
Van ötletetek mi lehet ez? DVI-DVI kábellel van összekötve.
Köszi! -
rezme
tag
Sziasztok!
Távsegítséget kellene adjak, adott a gép, annyit tudni róla hogy tegnap még minden faszán működött, ma pedig ha bekapcsolják akkor a monitornál a sárga pötty átvált zőldbe, majd vissza sárgába. Videókari 2 hónapja lett kicserélve, szóval azt kizárnám. Tanácsként annyit tudtam mondani hogy mozgassa meg a kábeleket valamint a videokártyát és a ramokat, de ugyanúgy semmi. Esetleg valami ötlet? bekapcsnál csipog a gép, megy a vinyó, valamint a ventik is.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kiralybali
üzenetére
Nos, a VGA hiba valóban kizárható, és a CPU hiba is valószínűtlen.
A boltban nagyon jól mondták, a Corsair RAM-ok nagyon jók, de ez nem jelenti azt, hogy nem hibásodhatnak meg. Sajnos igen.
Az alaplapodon (H61M/U3S3) melyik BIOS van? Mert nálam sok H61M/U3S3 gondját megoldotta az UEFI frissítés: [link].
A hibajelenségük ugyanez volt: random fagyogatás. Mindnek. Az 1.60-as és újabb UEFI át is van tervezve, teljesen máshogy néz ki, mint a korábbiak.
HGyu
-
bercsi
aktív tag
Van benne valami, én egy kis faluban élek Kecskemét mellett. A T-mobile a szolgáltató, kiépítette a netet és tv-t (földben szépen elvezetve kábelen) is. Amikor jöttek hozzám a szerelők, akkor hallgattam a beszélgetésüket és kiderült hogy a mi utcánkban 16(!) házba lehet csak t-mobilos net. Kérdezetem tőlük hogy lehetséges ez? Azt felelték, ennyi kábelpárt vezettek el a földben, a szolgáltatónak így volt gazdaságos! Ha megvan a 16 előfizető akkor a többinek "nyasgem", majd ha lesz szabad hely akkor lesz internete is
Elég furcsa hozzáállás ez!Egyébként nálam a chrome éjjel-nappal lassú volt, mozilla már faszán működik....
-
degu
senior tag
Lehet ezen is tojozni,a vegtelensegig,de akkor is is az ALAPVETO dolog,ami meghatarozza a net sebesseget,hogy a fogado szerver mennyire van leterhelve!
/Vagy valaki hasznalja a Te savszelessegedet!-orvul !
/
Azert gondolom ezt,mert megtapasztaltam,hogy hetkoznap hajnalba/reggel/delelott gyors,mint a villam,estefele megint belassul,de a leglassabb hetvegen,amikor meg az is netezik,aki -nem...
De ez csak akkor lehet gond,ha tobb a felhasznalo,mint a szerver-kapacitas! Ez -sajnos eleg sok Szolgaltatonal bevett trukk,hogy kaszaljak a sok elofizetest,es nem a szerverpark parhuzamos fejlesztesere forditjak,hanem a kerti uszomedencet boviti a gore...
Termeszetesen ez mas az exponalt teruleteken/ belvaros,nagyvaros,ahol sok az elofizeto,es sok a bevetel.A peremkeruletekben,meg a falvakban,ahol csak azert van szogaltatast,hogy nehogy a konkurrencia nagyon megvesse a labat,ott csak a minimalis kapacitast epitik ki.
Akinek van ellenerve...az most szoljon!

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Az a lista csak azt mutatja, hogy mely memoriakkal 100%-ig biztos, hogy mukodik az alaplap, nem pedig azt, hogy mas nem is lenne kompatibilis vele. Persze, elofordulhat inkompatibilis paros.
Ha a memoriak es a processzor tesztelese utan sem szunik meg a hiba, akkor szerintem eros a gyanu egy driverproblemara. Gyalulj le minden meghajtoprogramot es a legfrissebbeket telepitsd fel. Ne a gyari CD-rol es majd frissitgetsz, hanem VGA driverbol is eleve a legfrissebbet szedd le.
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, de "alkalmasabb" topicot nem találtam.
Szóval a bajom: pár napja észrevettem, hogy dög lassú lett az internetem. Youtube-on még a 360p-s videók is szaggattak kis ablakban, a többi oldalt is rohadt nehezen töltötte be. Ma megnéztem a feladatkezelőt és láttam hogy egyszerre 6-7(!) chrome.exe fut (google chrome-ot használok böngészni). Ezeket kitöröltem a listából, majd próba és működött. Aztán újraindítás után újra előjött ez a dolog. Ráadásul ilyenkor a processzorterhelés végig 100%-on volt, még úgyis ha nem nyúltam a géphez. Most letöltöttem a legfrisebb mozillát és nincs semmi probléma. Folyamatosan figyelem a proci terheltségét és szerintem normális a működése (mozillával).
Szerintetek hardveres hiba lehet, vagy a chrome-nál került homok a gépezetbe?A válaszokat előre is köszönöm!
-
Kiralybali
tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Volt szerencsém az én HD6770-esem helyett öcsémnek vett vadonat új HD6770-est betenni a gépbe, hogy megnézzem, mi a szitu. Leszedtem az enyém driver-ét, kiszedtem, betettem az öcsémét, gyári DVD-ről driver install, majd frissítés 12.4-re. Egyik nap nyomtam kb 10 óra Heroes VI-ot egy huzamban, és semmi baja nem volt. Másnap leültem 1 órát SC2-őzni és amikor a játékból ki akartam lépni, az exit gombra dobott egy PFN_LIST_CORRUPT kékhalált, amit korábban akkor dobált, amikor úgy volt a WIN feltelepítve, hogy eleve benne volt a VGA és nem lett a prociban lévő GPU drivere feltéve. Azóta nem volt újabb kékhalál.
Egrészt arra következtetek, hogy ha egy vadi új VGA és egy kb fél éves mellett is képes halálozni, akkor nem a VGA karimmal van gond. Marad akkor az alaplap - proci - memória - táp a körben.
Ismerősök szerint ha random a kékhalálozás gyakorisága, akkor a leggyanúsabb a memória, vagy az alaplap. Tápot és procit nem tartják valószínű oknak.
Azt is olvastam, hogy az, hogy a memteszt nem jelez hibát, még nem jelenti, hogy a memória jó. Tehát kb szumma 22 pass után sem lehetek semmiben biztos.Azért elég nehéz így menni a boltba garit intézni, hogy nem tudni melyik istenverte alkatrésszel van a gond, és úgy, hogy nem is tudom nekik reprodukálni a hibát, mert néha napokig is jó, máskor meg egy nap többször is elhal...

A memória vétele kapcsán kérdeztem a fórumon is meg a boltban is, hogy a kiválasztott CORSAIR 10 év garis cucc jó lesz-e, vagy mit vegyek. A válasz mindkét helyen az volt, bármelyik jó lesz. Most nézem, hogy az alaplap honlapján van olyan, hogy szupportált memóriák listája, és abban nincs benne, de a kinézett kingstonok egyike sem lett volna benne. Ez lehet gond?
-
Honzi
senior tag
Első alkalommal este kikapcs arámtalanítás nélkül reggel be ezek után nem indult azonnal.
Pár napig be volt kapcsolva a cucc folyamatosan utána áramszünet 30 percre ugye itt nem volt rendes kikapcsolás.
Ezután bekapcsolásnál semmi probléma.
Utána este kikapcsoltam reggel be itt megint volt egy 5-10 perces gondolkodási időszak. -
jayjay
tag
A leírtakból következtessek egy cpu v. alaplap meghibásodásra?
Probléma:
Frissen telepített gépem lefagyott és azóta nem indul újra ill. nem tudom telepíteni a windowst . Videókátyát, vinyót, dvd írót és windows lemezt többet is próbáltam. Memóriát kivettem, visszaraktam ill csak az egyiket raktam vissza. Induláskor eljut a starting windows feliratig utána feketeség. Újratelepítésnél windows loading files felirat és utána feketeség(nem tölt be).
Mindent lehúztam a gépről.Save módba ill. utolsó működőképes beállításokra sem jön be a windows (feketeség).
Mi lehet a hiba oka? -
sasa134
addikt
válasz
mongoose123
üzenetére
volt már egy ATI-m, egy x1650xt-m, de nem szerettem, driver nyűgök, hangos volt stb stb
-
sasa134
addikt
Igazad lett, nem a lap halott...a VGA mondta be az unalmast. Amint kivettem a VGA-t, elindult a gép. Egymás után a 3. Nvidia kártyám döglik meg ( 8800 Ultra, 8800 GTS G92 most meg a 9800gtx). hm...azért ez több mint bosszantó, pláne, hogy idejük nagyrészében meg sem izzadtak, kb élettartamuk 15%-át töltötték játékokkal és sosem tuningoltam egyiket sem..
Lehet most áttérek ATI-ra
-
04ahgy
nagyúr
válasz
sasa134
üzenetére
CPU halál esetén legtöbbször egyáltalán nem indul a lap (van olyan CPU halál, hogy a win fagyogat, vagy nem települ, de a gép indul, vagy csak terhelésre hibázik). CPU nélkül sem indul a lap.
VGA halál is van olyan, hogy a GPU detect POST fázisnál végtelen ciklusba kerül, és nem megy tovább a boot, azaz nem indul a lap.
RAM halál esetén is van olyan, hogy nem jut el a lap addig sem, hogy kisípolja a memóriát (vagy elinduljon és memteszt hibázzon), hanem a det.DRAM POST fázisnál megáll.
Szóval az, hogy nem indul, még nem jelenti azt, hogy tuti biztos alaplap hiba.
HGyu
-
mcwizard
tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Igen, már nem 1 táppal (jó drágával is) lett próbálva. Azért nem gyanakodok én arra mert akkor az talán mindig fenn állna ha rá lenne dugva a ventilátor.
De ez azt csinálja, hogy rádugom, 2 hétig fagyogat, majd abbahagyja de a venti ugyanúgy rajt van. Ha lehúzom megint elkezd fagyogatni, majd abbahagyja visszadugás nélkül. -
mcwizard
tag
Hali!
Egy érdekes dolgot osztok meg veletek. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Van 2 db winyó egymás alá beszerelve 1 hely kihagyással, hogy a levegő szabadon áramolhasson a 2 között. Van is egy ventilátor ami áramoltat. Ha jön a meleg idő, mint most akkor a ventilátort rádugom egy alaplapi csatlakozóra. Ősszel ha hidegek jönnek akkor lehúzom, hogy feleslegesen ne járjon a ventilátor. Így tartom a winyók hőmérsékletét 30 és 40 fok között egész évben.
A probléma ott kezdődik, hogy ilyenkor, mikor rádugom vagy lehúzom a ventilátort kb 2 hétig a gépem fagyogat napi 2-3 alkalommal, de akár óránként többször is, operációs rendszertől függetlenül. Ezt 3 éve csinálja és még nem jöttem rá az okára.A gép:
Abit KN9-ultra
G-force 7600GT
3x1GB DDR2 800MHZ Zeppelin RAM
1 TB WD winyó
1 TB Samsung winyó
szutyok 4000 forintos 500W-os tápElőre köszönöm a válaszokat!
Üdv, McWizard!
Aktív témák
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Előbb vagy utóbb szükségszerűen bekövetkezik, ha kellően hosszú ideig vársz, a hardvercserélgetési / OS cserélgetési gyakorlatod stagnáló gyakorisága mellett.

/Vagy valaki hasznalja a Te savszelessegedet!-orvul !