Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kiralybali
üzenetére
Inkább VGA, mint táp.
HGyu
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Kiralybali
üzenetére
A helyedben én kipróbálnék másik több, akár régebbi VGA drivert is.
-
Kiralybali
tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
help!
-
Kiralybali
tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Vettem egy új sata kábelt és a DVD-t is rádugtam megint az alaplapra, de nem a vinyó melletti sata slotba, hanem a 3.-ba. Ez után nem láttam atapi-s hibát, bár ma még nem ellenőriztem.
A kékhalálok témában annyi fejlemény van, hogy most már x hete az öcsém kingston memóriájával minden gond nélkül megy. Tegnap visszavittem a RAM-ot a PCX-be, ahol azt mondták majd bevizsgálják (hetekig
). Azért aggódok, hogy ha a memtest 22 pass után sem talált semmit, de a gép random halálozgatott, akkor a bevizsgálás vajon fog-e valamit találni... és ha nem mit kezdek a RAM-mal?Persze ez még a mi lesz ha témakör.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kiralybali
üzenetére
A gondolatmenet jó, most ebben a felállásban, ahogy jelenleg van, üzemeltesd legalább egy hetet. Csak utána lépj tovább, és lehetőleg mindig mindent fokozatosan, alaposan tesztelve egy újabb lépés után.
Egyszerre mindig csak egyetlen dolgot változtass. Türelemmel és következetességgel a legmakacsabb hiba is kiszűrhető.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kiralybali
üzenetére
Nos, ez sok segítség, mert egyértelmű a következő: DVD író nélkül teszteld a gépet, a HDD-t meg SATA2-es portra tedd. A kábel mindegy, nincs olyan, hogy SATA2-es, meg SATA3-as...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kiralybali
üzenetére
Nos, a VGA hiba valóban kizárható, és a CPU hiba is valószínűtlen.
A boltban nagyon jól mondták, a Corsair RAM-ok nagyon jók, de ez nem jelenti azt, hogy nem hibásodhatnak meg. Sajnos igen.
Az alaplapodon (H61M/U3S3) melyik BIOS van? Mert nálam sok H61M/U3S3 gondját megoldotta az UEFI frissítés: [link].
A hibajelenségük ugyanez volt: random fagyogatás. Mindnek. Az 1.60-as és újabb UEFI át is van tervezve, teljesen máshogy néz ki, mint a korábbiak.
HGyu
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Az a lista csak azt mutatja, hogy mely memoriakkal 100%-ig biztos, hogy mukodik az alaplap, nem pedig azt, hogy mas nem is lenne kompatibilis vele. Persze, elofordulhat inkompatibilis paros.
Ha a memoriak es a processzor tesztelese utan sem szunik meg a hiba, akkor szerintem eros a gyanu egy driverproblemara. Gyalulj le minden meghajtoprogramot es a legfrissebbeket telepitsd fel. Ne a gyari CD-rol es majd frissitgetsz, hanem VGA driverbol is eleve a legfrissebbet szedd le.
-
Kiralybali
tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Volt szerencsém az én HD6770-esem helyett öcsémnek vett vadonat új HD6770-est betenni a gépbe, hogy megnézzem, mi a szitu. Leszedtem az enyém driver-ét, kiszedtem, betettem az öcsémét, gyári DVD-ről driver install, majd frissítés 12.4-re. Egyik nap nyomtam kb 10 óra Heroes VI-ot egy huzamban, és semmi baja nem volt. Másnap leültem 1 órát SC2-őzni és amikor a játékból ki akartam lépni, az exit gombra dobott egy PFN_LIST_CORRUPT kékhalált, amit korábban akkor dobált, amikor úgy volt a WIN feltelepítve, hogy eleve benne volt a VGA és nem lett a prociban lévő GPU drivere feltéve. Azóta nem volt újabb kékhalál.
Egrészt arra következtetek, hogy ha egy vadi új VGA és egy kb fél éves mellett is képes halálozni, akkor nem a VGA karimmal van gond. Marad akkor az alaplap - proci - memória - táp a körben.
Ismerősök szerint ha random a kékhalálozás gyakorisága, akkor a leggyanúsabb a memória, vagy az alaplap. Tápot és procit nem tartják valószínű oknak.
Azt is olvastam, hogy az, hogy a memteszt nem jelez hibát, még nem jelenti, hogy a memória jó. Tehát kb szumma 22 pass után sem lehetek semmiben biztos.Azért elég nehéz így menni a boltba garit intézni, hogy nem tudni melyik istenverte alkatrésszel van a gond, és úgy, hogy nem is tudom nekik reprodukálni a hibát, mert néha napokig is jó, máskor meg egy nap többször is elhal...

A memória vétele kapcsán kérdeztem a fórumon is meg a boltban is, hogy a kiválasztott CORSAIR 10 év garis cucc jó lesz-e, vagy mit vegyek. A válasz mindkét helyen az volt, bármelyik jó lesz. Most nézem, hogy az alaplap honlapján van olyan, hogy szupportált memóriák listája, és abban nincs benne, de a kinézett kingstonok egyike sem lett volna benne. Ez lehet gond?
-
Kiralybali
tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Hogy szép legyen az élet ma reggel az asszony bekapcsolta a gépet, és amikor kikapcsolta, akkor dobott egy Bug Check 0x1A: MEMORY_MANAGEMENT hibát..
Csináltam sfc /scannow-t, minden ok, C meghajtóra ütemezett ellenőrzést, de annak eredményét nem láttam, mert épp a gyerekeket vittem iskolába.
Most megküldtem egy memtestet megint, de a múltkori 11 pass nem talált semmit.Most 3-4 napot legalább ment minden probléma nélkül...
-
mongoose123
aktív tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Esetleg majd megpróbálhatnád úgy, hogy ha berakod a 6770-et, biosban letiltod az integrált videokártyát, és utána raksz fel win7et, az is lehetséges, hogy amikor felrakod win7et az telepít valamit az integráltnak, ami a 6770el nem barátságos és ez okozza a problémát.
-
mongoose123
aktív tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Először csak próbáld ki, hogy úgy működik -e úgy a többit ráér utána.
-
mongoose123
aktív tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Ez a fajta kékhalálozás ami neked van, általában videokártya és annak drivere miatt keletkezik, szerintem megérne egy próbát h letörölni a catalyst drivert (ha tudod), és az integráltal megpróbálni. Ha úgy teljesen jól megy, akkor megvan a hiba.
-
mongoose123
aktív tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Próbáld meg h, kiveszed a videokártyát, és integráltal kéne kipróbálni meddig megy.
Aktív témák
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Microsoft Office és Office 365 topic
- LEGO klub
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - XMP - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair DOMINATOR TITANIUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung A17 mobiltelefon
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
). Azért aggódok, hogy ha a memtest 22 pass után sem talált semmit, de a gép random halálozgatott, akkor a bevizsgálás vajon fog-e valamit találni... és ha nem mit kezdek a RAM-mal?