Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Aktív témák
-
mercenaire
tag
Sziasztok. Mi lehet a baja az asztali gépemnek, mikor a következő hibát produkálja? Minden előzmény nélkül elfeketedik a monitor. Onnantól kezdve nem lehet vele semmit kezdeni csak reset. Két 512 mb ram van benne. Az egyiket utólag tettem bele. Nagyjából azóta van vele ilyen probléma. Szerintetek lehet hogy a ram miatt produkálja ezt a jelenséget?
-
csabbymtc
tag
válasz
mongoose123
üzenetére
eddig még nem, de akkor ez lesz a következő teszt...
most éppen olyat tesztelek, hogy a vinyóba másik tápkábelt dugtam, próba szerencse -
csabbymtc
tag
Sziasztok!
Szóval a probléma:
adott egy Asrock VIA K7VT4A Pro alaplap. Ehhez vettem még anno 4 éve egy 500GB-os Samsung SATA vinyót. Na hát ebbe sehogy nem bírtunk életet lehelni, ezért ismerősöm ajánlására beszereztem egy Silicon Image RAID kártyát. Ezzel a kártyával prímán működött másodlagos vinyóként, egészen eddig...Most viszont egy olyan probléma adódott, hogy:
- bizonyos időközönként eltűnik a SATA vinyó a rendszerből, ilyenkor a windows nagyon lelassul, meg is áll, majd a "eszköz nem áll készen" hibaüzenetet kapom. Restart után egy ideig újra működik...
- amikor USB eszközt csatlakoztatok rá, és arra valamit másolni szeretnék, szintén az előző probléma lép fel...
- rendszerhibára gyanakodtam, ezért újratelepítettem a gépet. Azóta még rosszabb a helyzet: már attól is lefagy a rendszer, ha csatlakoztatom az eszközt.
- és ami a vicc: ha letiltom a Silicon Image kártyát, akkor minden hibátlanul működik.Na akkor a kérdés:
- mi lehet a hibás, az alaplap, a RAID kártya, vagy a vinyó?
- és hogy lehetne megoldani a problémát?Előre is nagyon köszönöm mindenkinek!
-
SlAy3r
tag
Üdv!
Pár hasznos infó a BIOS csipogásokról.. hátha segít
:Az AWARD BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
Megszakítás nélküli hangjelzés. Rossz a tápegység.
1 rövid hangjelzés. Minden rendben.
2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplapkábel megfelelő csatlakozásait!
3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid. Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellizzük a monitor csatlakoztatását.
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során.
Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól.Az AMI BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
1 rövid. Minden rendben.
2 rövid. Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait.
3 rövid. Hiba van a memória első 64 Kbájtjában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetbe
4 rövid. Rossz a rendszer-timer.
5 rövid. Hiba a központi processzorban.
6 rövid. Rossz a billentyűzet kontrollere.
7 rövid. Hiba az alaplapban.
8 rövid. Hiba a videomemóriában.
9 rövid. A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
10 rövid. Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
11 rövid. Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid. Ugyanaz, mint az előző esetben.
1 hosszú+8 rövid. A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor.A Phoenix BIOS jelzései:
1-1-3. Az adatok kezelésének hibája a CMOS-ban.
1-1-4. A CRC hibája a BIOS-ban.
1-2-1. Rossz az alaplap.
1-2-2. Hiba a DMA-kontroller inicializációja során.
1-2-3. A DMA-csatorna hibája a műveletek elvégzése során.
1-3-1. A RAM regenerációjának (refresh) hibája.
1-3-3. Hiba a RAM első 64 Kbájtjának tesztelése során.
1-3-4. Ugyanaz, mint az előbbi.
1-4-1. Rossz az alaplap.
1-4-2. A RAM tesztelésének hibája.
1-4-3. A rendszer-timer hibája.
1-4-4. Hiba az I/O portnál.
3-1-1. Hiba a DMA második csatornájának inicializációja során.
3-1-2. Hiba a DMA elso csatornájának inicializációja során.
3-1-4. Rossz az alaplap.
3-2-4. A billentyűzet hibája.
3-3-4. A videomemória tesztelésének hibája.
4-2-1. A timer hibája.
4-2-3. Az A20 vonal hibája.
4-2-4. Hiba a csökkentett (save) üzemmódban. Lehet, hogy hibás a központi processzor.
4-3-1. Hiba a RAM tesztelése során.
4-3-4. Hiba a PC órájában.
4-4-1. Hiba a soros port tesztelése során.
4-4-2. Hiba a párhuzamos port tesztelése során.
4-4-3. Hiba a co-processzor tesztelése során -
sad
csendes tag
Sziasztok.
A gépem az alábbi tünetet produkálja:
Bekapcsolom és vagy eljut a BIOS boot-ig (ilyenkor nem látja a merevlemezt) vagy el sem jut fekete képernyő és szünetekkel röviden sípol az gépi hangszóró., hiába resetelek...Videokártya nem lötyög, patent bent van a slot-ban.
Lehet lemerült az alaplapi elem, mert néhány hete már folyamatosan elfelejtette a rendszeridőt?
Köszi.
-
DS39
nagyúr
szerintem táp gond. és utána bekapcsol rendesen vagy egyáltalán nem?
nekem is hasonló bekapcsolási gondom van, miszerint bekapcsolom a gépet felpörög minden, de a monitor mintha nem kapna videojelet (zöld helyett narancssárgán világít), viszont a bootolás nem történik meg, mert nem tölt semmi, win hang sincs, szóval megáll.
utána próbálom kikapcsolni, (power gomb hosszan vagy röviden nyomva, semmi) de ha a reset-et megnyomom arra reagál, és újra indul de úgy hogy előbb kikapcsolja a gépet, majd be (magától) és úgy indul el. innentől kezdve viszont semmi gond, minden szépen megtörténik a windows nem jelzi hogy szabálytalanul állt volna le, szóval még odáig sem jutott elsőre hogy azt elkezdje tölteni.táp vagy videokártya gondra gyanakszom, de nem értem hogy akkor utána hogy hogy nincs semmi gondja egész nap.
-
Heló sziasztok...lenne egy kis problémám..és segítség kellene!
A probléma az hogy bekapcsolom a gépet vinyó+ventik felporognek de utána nem történik semmi......
Alaplapi vga-ról tolom......vinyót húztam már ki...ramokat cseréltem és mégsem akarja
elemet is vettem már ki
mit tudok csinálni??
HELP!! MUNKAESZKÖZ A GÉP NEKEM EZÉRT SŰRGŐS!

-
redsun12
csendes tag
hello
nemreg raktam osze a gepet : asus maximus gene v i5 2500k ati 5850 500as fsp aurum
mikor bekapcsolom lefagy a talca meg amit megnyitok odafagy a monitorra ctrl alt delt nyomok es minden okes milehet a problema kifogytam az otletekbol
uj windows uj bios ugyan az a gond ramokat is megcsekoltam nem jovok ra
help pls XD
-
DJKonya
csendes tag
válasz
mongoose123
üzenetére
Megpróbáltam így is, semmi nem történik. Arra viszont felfigyeltem, hogy ha oda kötöm a power buttont ahova az ábra is mutatja, és mikor először megnyomom a gombot, akkor kattan egyet a táp.
-
apollo12
veterán
heló most lett összerakva egy gép zsír új minden
de amikor el akarom indítani akkor 1 pillanatra fel villan a power led és kész, utána semmi, egy fesz mentesítés után megint csak ennyi
mi lehet a gond??
-
DJKonya
csendes tag
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy tegnap szétszedtem a gépet mivel rengeteg por volt már benne lerakódva, így szépen kipucoltam. Összeraktam a gépet, de se kép, se hang. Asrock G31M-GS alaplapom van, én a System Header Panelra gyanakszom ahol be kell kötni a bekapcsoló gombot és társait. Előkaptam a kézikönyvet, az abban lévő ábra szerint bekötöttem, és semmi, utána variáltam össze vissza a csatlakozókat, a legnagyobb sikerem annyi volt hogy mikor áram alá helyeztem a gépet, egyfolytában égett a powerled, semmi más. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma? vagy esetleg a gond máshol keresendő?
Köszönöm előre is. -
Werkly
őstag
A BIOS bootolás közben sárga színnel megjelenítette a Hardware Monitor-t de egy idő óta niem látom. Mitől lehet ez? Pedig Enabled a beállítás? Tán valami "elmászott" a BIOS-ban?
-
chatran
őstag
Mostanában a következőket csinálja a gépem. Bekapcsolás után nincs csippanás és nem kapcsol be a monitor vagy van csippanás be is kapcsol a monitor, de közvetlenül a win boot előtt befagy. Ilyen esetekben semmilyen csipogás nem jön a speaker-ből.
Olyan is volt, hogy dobta az egy hosszú, két rövid csippanást. Másik esetben meg a BIOS kezdőképernyőjén fagyott meg, érdekes módon a Num Lock azért működött, de más nem.
Ha nagy nehezen el is tudom indítani, kb 5-10-szeri próbálkozásra betölti a win7-et, akkor meg dobálja az Nvidia TDR hibát. Kb egy hete kezdte a problémákat.
Szóval jól kifogtam.
Giga P35 DS3, E8400, GTX460, 4GB Ram, Corsair VX450 táp.
Mi lehet a fő probléma? -
sssirius
tag
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Asus P5Q SE Plus
Lehet vele valamit csinálni?
-
sssirius
tag
Sziasztok!
Olyan jelenség lép fel a gépemnél, hogy mikor bekapcsolom, akkor meghajtja a vinyót, prociventit, mindent ahogy kellene kb. 0,5-1mp-ig, aztán leáll, majd 0,5-1mp utána elindul simán, minden gond nélkül. Hónapok óta van ez a jelenség, csak eddig nem én használtam a gépet. Tudnátok segíteni mi lehet a gond? (ezen kívül semmi "tünet" nincs, sosem állt meg működés közben...stb.)
Köszi előre is! -
Eletke
csendes tag
Üdv!
Van egy érdekes és olykor idegesítő szokása a gépemnek.
Nevezetesen az, hogy 10 indításból kb 2szer 3szor elakad az elején a
bootolással. Gondolkodik milyen memória is lehet benne kb 20-30 másodpercig,
azután kiírja és lefut minden rendben.
Ezt meg is szokta cifrázni ritkábban, kb 20 indításból 1szer 2szer, hogy
eljut a memóriafreki kiírása előttig, megvárja az ilyenkor neki járó 20-30 másodpercét
azután eljut a "windovs inítása" feliratig, de a négy színes bogyóra várni kell, úgy egy percet. Ezután viszont minden ok.
Újkora (1,5év) óta csinálja, de most már tényleg érdekelne mi baja lehet.
Nem a vinyók a hibásak, leteszteltem. A tápegységet mondták még, de azt nem
tartom valószínűnek, bár másik táppal még nem próbáltam. Illetve igen, egy
vadonat új corsair gs600-al és egy corsair gs700-al. Ezekkel minden indításkor
10 ből 10 szer jelentkezett a fenti hiba. A mostani chiftec 500w-os táppal csak 10ből
2indítás bajos.
alaplap:GA-P55A-UD5
proci:i5-760
memó:geil value plus 1333 cl7 (másfajta rammal is próbáltam, semmi változás)
Mit tegyek: vegyek egy minőségi tápot vagy az alaplapot gariztassam?Mindenkinek köszi a válaszokat!
Üdv! -
drherby
csendes tag
Na most az , hogy van, hogy 2 slotba berakok memóriát 4gb + 2gb ...
kiírja, telepített memória 6gb ebből 5,59 használható....

-
bajaki
őstag
Illetve még egy ilyet találtam:
Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
ezt minden bekapcsolás után behozza
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Az utóbbi néhány hétben elkezdett szórakozni a profilomban található konfig.
A hiba a következő: több órányi játék után beakad a hang, megáll a kép és újraindul a gép. Ezt körülbelül napi 1 rendszerességgel fordul elő.Megnéztem a windows eseménynaplót és a rendszer ponton belül ezt talááltam az adott időtartamra mikor kifagyott:
KÉPBiztos hogy köze van hozzá, mert visszanéztem az adott napokat mikor lefaygtam és ott volt a hiba.
Fontos lenne kideríteni mi ez, mert idegesít.
Köszi!
-
pgergo.hu
tag
Asrock p55 PRO-M van.
A ramokat csak single channelben látja, dual chanelt nem.
Valkai esetleg? -
04ahgy
nagyúr
válasz
donceleger8
üzenetére
Szerintem inkább itt kérdezd meg: Flash topik, mert ebben a topikban inkább a gépek hardveres hibáit szűrjük ki.
Habár 32 bites win esetén jól jöhet a hardveres flash gyorsítás kikapcsolása, de majd ott a jobban hozzáértők eligazítanak.
HGyu
-
donceleger8
őstag
Hello!
A gépem adatai:
Intel Celeron E3400 dual-core 2,6GHz
ATI Radeon HD6450 512MB VGA
2 GB DDR3 RAM
WIN7 32 bitesAlapvetően gyors, HD filmeket 1080p-ben is lejátssza, de amikor kisebb flash játékot játszom az interneten, akkor lassú! Pl. facebookon a bejeweled blitz.
Chrome böngészővel szinte azonnal akad, de a játék újraindítása után pár játék normálban fut, utána megint akad!
IE-vel az elején jó, de aztán ott is meg-megakad a játék. Ez idegesítő, amikor pl. a Modern Warfare 3-at max felbontással játszottam ki akadásmentesen.Valaki mondjon megoldást a történetre, mert már idegbeteg vagyok tőle!
Legújabb vga driver fent, legújabb flash fent.köszi előre is.
-
Sam8705
csendes tag
Sziasztok!
Van egy egy Asrock890FX Deluxe5 alaplapom, melyhez van egy OCZ Agility3 SSD meghajtó csatolva rendszer vinyónak. Ha a Biosbeállításokban a Sata Controller módot ACHI-ra állítom akkor a windows töltésekor mindig kékhalállal újraindul! Mi lehet a probléma vele? A lapban van 2x4GB Kingston Hyperx memória (1600Mhz) és egy AMD FX8150 poroci. -
KukkSteve
senior tag
válasz
KukkSteve
üzenetére
Gondoltam megosztom mással is a a tapasztalataimat, végül sikerült működésre bírni a gépezetet!

Mivel mindig ugyan abba a percben fagyott le, és ez az egy perc abba az időszakba esett amikor az eszközöket telepíti, letiltottam minden alaplapi eszközt, aztán tökéletesen hasított...ezután már csak ki kellett sakkoznom, hogy mi a felelős. A LAN VOLT A HIBÁS...Egy zárlatos chip/aljzat is tud furcsa dolgokat művelni!
) Gondoltam megosztom, hátha valaki majd hamarabb rájön a hibára ezzel a tippel! 
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kiralybali
üzenetére
Inkább VGA, mint táp.
HGyu
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Kiralybali
üzenetére
A helyedben én kipróbálnék másik több, akár régebbi VGA drivert is.
-
Kiralybali
tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
help!
-
Werkly
őstag
A kérdésem lenne, hogy az adatlapon lévő konfignál néha az van, hogy hosszabb 4-5 óra állás után power gombra felpörögnek a ventik max fordulaton majd 1 hosszú 3 rövid (AMI) hangot lead a BIOS kép nélkül. Ezután kikapcsolom majd megint indítom és jó minden. Mitől van ez? Alaplapcsere után nem húztam újra az oprendszert de gondolom ez kilőve mikor a BIOS-nál jön a hibakód. Várom az ötleteket! Köszi!
-
Kiralybali
tag
Még annyi, hogy egyes fórumokon ezen hiba kapcsán feszülstég froblémákról írnak. Meg azt mondják, hogy emiatt: [link] nagyobb táp kell, mint 400W (Sharkoon 400W WPM 4044951011988 tápegység).
Amit furcsállok, hogy eddig miért nem kellett nagyobb táp, és hogy vitte a meglévő táp minden melegedés nélkül a gépet időben két eltérő 6770-el is?
-
Kiralybali
tag
Sok hozzászólással ezelőtt ecseteltem a kálváriám a kékhalált dobáló gépemmel, amibe betéve öcsém gépének memóriáját, szűkítettem a kört a memória hiba irányába.
A szóban forgó memóriát visszavittem a boltba, és tegnap kaptam x hét várakozés után egy csere példányt.
Betettem a gépbe, meg a HD6770 Vapor-X-et is, telepítette a drivert, és kezdtem volna játszani. WOW indítása után nem sokkal megáll pár másodpercre a gép és az alábbi üzenetet közölte:Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered.
Próbáltam teljesen leszedni, meg utána újra feltenni a drivert, de a probléma nem múlt el.
Volt olyan furcsaság, hogy a catalist cc azt írta ki, hogy az aktuális verzió 11.8, legfrissebb 12.4, majd letöltetve és telepítve vele a frissítést továbbra is ez volt, még reboot után is.Fogtam és újra telepítettem a win7-et (SP1) és feltettem az alaplapi drivereket, majd betettem a kártyát, és annak telepítettem a legfrissebb 12.4-es csomagját. Ekkor ugye még semmi más nem volt telepítve, megnyitottam egy txt fájlt a notepad-dal és ennek megnyitásakor megint ezt a hibát kaptam.
Mi a keserves ménkű baja van és minek?!?

A kártya hibás, vagy a táppal van gond? Kártya kb fél éves, a táp meg 1-2 hónapos moduláris Sharkoon 400W-os.
-
drherby
csendes tag
válasz
mongoose123
üzenetére
Nincs olyan hogy remap

-
drherby
csendes tag
válasz
mongoose123
üzenetére
giga p55 ud3l
bios frissítés se segített
elem ki majd vissza se
msconfig rendeszerindítás speciális pipa a max memóriához
-
drherby
csendes tag
válasz
mongoose123
üzenetére
Próbáltam
semmi
msconfig, rendszerindítás speciális
erre gondolsz ugye?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
happyreindee
üzenetére
Azért most a HDD-k túl drágák ahhoz, hogy kidobd. Firmware frissítés rá, tápellátás ellenőrzése, Seatools (most hogy megvette, visszamenőleg támogatja a Samsung winyókat is) Full-Erase futtatás (ezzel teleíratod nullákkal a teljes területet). Utána egy Long Test, hogy hibamentes-e. Majd SATA kábel csere után másik gépben, vagy ugyanebben tesztelés.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
baree99
üzenetére
Nekem az jött le a hozzászólásodból, hogy a telepítés elkezdődik, de nem fejeződik be. A Memtest86+ saját boot fájlokkal rendelkezik, nem kell hozzá windows, de a memóriahibát (ami sok esetben okozhat telepítési sikertelenséget) kiszűrheted.
Van még csomó jó DOS-os tesztprogram, meg a pendrive-ról bootoló Live Linuxok is segíthetnek.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
baree99
üzenetére
Eredeti a windows? Tipikusan a kétes eredetűek csinálnak ilyen hibákat.
Memtest86+ 4.20 futtatás azért a gépen nem árt, meg megnézni a HDD-t, hogy HDSentinel szerint rendben van-e.
HGyu
-
baree99
csendes tag
Sziasztok!
A webcamerám nem működött vmiért a reggel a folyamán, ezért az msi honalpjáról (MSI EX610 laptopom van) letöltöttem a camera driverét és feltelepítettem, kérte h indítsam újra, megtettem. Viszont nem töltődött be újra. Feldobta, hogy indítsam el a hibakeresőt, megkérdezte hogy engedélyezem-e neki hogy visszaállítsa a rendszert ha szükség van rá, Igent nyomtam. Röpke 25 perc múlva kiírta, h nem tudja megjavítani a hibát. Gondoltam sebaj, akk újratelepítem a win 7-et. A baj annyi, h nem engedi!
Pendrive-ról telepítek, mivel a dvd meghajtóm már régóta elromlott. 3 partícióra van osztva a 250 gigás merevlemez, van egy 60-as a rendszernek. Ezt mindig úgy szoktam, hogy először törlés, új, aztán rányomok, h formázás majd tovább.
A gond ott kezdődik, hogy a telepítés befejezésénél, kidobja a "Windows telepítése közben ez az ablak jelent meg: "A számítógép váratlanul újraindult, vagy váratlan hibát észlelt. A Windows telepítését nem lehet folytatni. A Windows telepítéséhez az "OK" gombra kattintva indítsa újra a számítógépet és indítsa újra a telepítést." üzenetet. következő indulásnál pedig ezt (ilyenkor kék háttér van):
STOP: c000021a {Fatal System Error}
The Windows Logon Process system process terminated unexpectedly with a status of 0xc0000139 (0x00000000 0x00000000).
The system has been shut down.
3x próbáltam újratelepíteni, de mindig ugyanez a probléma. A gép további paraméterei 4 giga ram, ati hd 2400, amd kétmagos 1,8-as proci.Előre is köszönök minden hozzászólást.
-
Benjament
tag
akkor majd este nekiállok
köszi az infót
-
Benjament
tag
kb mennyi idő egy teszt a videókarinál , mert már 20 perce megy és még semmit sem mutatott
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Benjament
üzenetére
VGA drivert frissíts a legutolsó elérhető verzióra. A VGA-t jó lenne FurMarkkal letesztelni, hibás-e, valamint a rendszerre sem árt egy memteszt, vagy Prime95 Blend. Majd a tisztán CPU tesztelésre egy Prime95 in-place vagy IBT / Linx.
Ha ezek nem jeleznek problémát, de a hiba fenn áll, akkor egy friss windows telepítést is célszerű megpróbálni.
HGyu
-
Benjament
tag
üdv
nekem annyi lenne a problémám, hogy amikor world of tanksozok akkor amikor belső nézetbe akarok menni 40-ből 5-ször megfagy a játék, valami ötlet esetleg?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
mongoose123
üzenetére
Ha a gyengébbikhez lövi be az alaplap, akkor az nem gond. Egy Memtest86+ 4.20 futtatás informatívabb lenne. Van USB installere is.
HGyu
-
cocus007
tag
köszi,de ez mind drágább

Na de elég lenne a 350W-os az 500 helyett?
ezekkel a paraméterekkel és ugye játszanak sokat a gépen:
proci: AMD Athlon 64 x2 4800 +2,51 Ghz
Alaplap : AM2 foglalat / S939
memória: 2GB RAM (DDR2?) jó tudom ez most nem fontos
videokari: ATI HD 4650
Arctic Accelero L2 Pro VGA hũtő -
freehill
csendes tag
Sziasztok
Egy ilyen alaplapba: Asus M2V-MX SE (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)vettem 2 ramot ami nem teljesen egyforma:
DIMM1: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM2: Kingston 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
Feltettem a Win7 64 bites verzióját, azóta vannak random fagyásaim, böngészés közben például.
Kérdésem, hogy lehet e a két eltérő ram a probléma.
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Nem rég összeraktam egy PC-t és azt figyeltem meg,hogy mintha egyszer több áramot kapna, majd kevesebbet, aztán megint többet,majd megint kevesebbet.Ezt úgy figyeltem meg,hogy hallom,hogy mintha felbúgna benne valami, majd lelassít, aztán megint fel, majd megint le. ezek folyamatosan váltják egymást és olyan 1-2 mp-nként váltogatják egymást.
A gép: Abit AW9D lap, Intel E2200 CPU, 2 GB DDR2 RAM, Galaxy 9500GT, DEER 400W táp, 250GB HDD. A HDD is 47 C°-on játszik, ami lehet sok?
Mi lehet vele?
A segítséget előre köszönöm.

-
04ahgy
nagyúr
válasz
happyreindee
üzenetére
Valamelyik HDD / SSD problémáját valószínűsítem, ezeket kellene megnézned (lehúzva a felesleget).
HGyu
-
happyreindee
csendes tag
válasz
happyreindee
üzenetére
Ja igen, először videónézés közben észleltem, 720p sorozatot néztem MPC: HC-ban. Filmnézés közben gyakrabban jelentkezik, mint játék közben, és olyankor TeamSpeak sem megy.
-
happyreindee
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni, az elmúlt hetekben a következő hiba jelentkezik nálam:
Pillanatnyi fagyás, mind a kép, mind a hang beszaggat néhány tized másodpercre. Ezután normálisan működik tovább a gép, még hibaüzenet sincs.A hiba általában teamspeak (TS3) mellett jelentkezik, viszont nem csak játék (Diablo3, League of Legends) közben, hanem desktopban is. Hangkártya drivert már frissítettem, de nem oldotta meg a problémát. Videókártya driver friss, bios és chipset frissítését ma délutánra tervezem.
A gép nincs húzva, túlmelegedést nem tapasztaltam, és a hiba korábban nem jelentkezett. Ötletek?
Előre is köszi! 
Config:
Windows 7 x64
AsRock Z68 Pro3
Intel i5-2400, stock hűtővel
Sapphire HD6870 1 GB
2 × 4 GB Kingmax 1333 MHz
Samsung 830 series 64 GB ssd + WD Blue 320 GB hdd + WD 2 TB external
Chieftec CTG-500-80P 500W táp
CoolerMaster Elite 370 alsótápos ház, első és hátsó ventivel -
tasakos
tag
Valaki még [erre]?
Aktív témák
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Jövedelem
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Cyberpunk 2077
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
:

Giga P35 DS3, E8400, GTX460, 4GB Ram, Corsair VX450 táp.