Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz Kendácsmanó #2291 üzenetére
Szevasz
Szóval a pontos jelenség most az, amit eddig minden estebn megfigyeltünk, hogy közvetlen indítás után még alig van füst, aztán pár pillanat mulva felmegy az olajnyomás, akkor kezd megjelenni a füst és pár másodperces járás után folyamatosan egyre kékesebbé kezd válni, erőteljesen elkezd füstölni és igen büdössé is válik, nem a szookásos diesel, hanem mint valami szétkopott, motorolajat zabáló Lada.
(Elnézést kérek minden Lada rajongótól, de annak a füstjéhez tudom leginkább hasonlítani)
Szóval ebből következteteve nem igen a befecskendezési idővel, még csak nem is a porlasztással van a legnagyobb baj (mégha azok sem tökéletesek), hanem inkább talán a gyűrűkkel, és ezt a túl alacsony kompresszió is alátámasztja szerintem.
(19.2, 19.5, 19.5, 20) teljesen hideg motornál, feltételezem, hogy az üzemmeleg motornál közölt gyári adatokat, a 25-30-at üzemmelegen sem éri el, szerintem olyan 22-23 körül lehet.És még ha a kompresszió gyűrűk el is mennek, de ha az olajlehúzó gyűrű vacak és motorolaj kerül az égéstérbe, már az is rossz, mivel minimum az égést rontja és ezzel a működést, teljesítmémnyt is, de szerintem talán még picit a kompresszióba is beleszól.
Maj ha végre visszajutok a motorszerelőhöz és még emlkszik arra, hogy januárban abban maradtiunk, hogy valóban nem jó a motor és belenéznek, akkor talán kiderül, hogy mi is a hiba !
Üdv.:
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Külpolitika
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten