Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
válasz csimave #20958 üzenetére
egy kis összehasonlítás (válaszd ki a 120IS, és a TZ7 gépeket)
(itt egyrésze látható, hogy miért nem tetszik nekem a TZ6 képe)
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz nemzajosgép #25245 üzenetére
végre jött valaki, aki tudja és megmondja a tutit, és nem marketingszagú.
csak itt, csak most, csak nekünk... -
Cyrin
addikt
Nikon p300 review
picture quality nem túl jó -
Cyrin
addikt
én egy S95-öt néztem ki magamnak, annyi lenne a kérdésem, hogy tapasztalatotok szerint kell rá védőfólia, és ha igen, akkor milyet ajánlotok?
-
Cyrin
addikt
válasz themebuilder #26058 üzenetére
Nade jó az a párszáz forintos, mert olvastam elrettentő véleményeket pl. a hama-ról, ami meg ráadásul drágább is.
-
Cyrin
addikt
Canon Powershot S95 Lose to iPhone LOL
egyébként meg, halasztom az s95 vásárlást, mert augusztusban bejelentik az S100-at, ami vélhetően csak abban különbözik, hogy lesz benne fullHD video, meg esetleg nagyobb MP-es CCD.
Aztán majd meglátom, egy biztos lejjebb viszi az s95 árát. -
Cyrin
addikt
válasz rongaucho #26917 üzenetére
Végül nem vettem meg az s95-öt, várok még egy kicsit, hiszen mindjárt itt az utód...
Van hozzá tartóm, még az ixus500-hoz vettem 6 éve, ahhoz pont jó, és még a pótakku is éppen elfér benne, én azt fogom használni, de az nem zsebrevágós. Viszont ha utána keresel, van hozzá passzentos tok, csak lehet, hogy s90-hez jelölik.
www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B0040GOTC0/ref=redir_mdp_mobile/279-2553085-9937235
Ilyen való hozzá, valamelyik magyar oldalon is láttam, de már nem találom.
Bocs, nem megy a linkelés Opera Minin.[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz rongaucho #26919 üzenetére
Ezért mondtam, hogy van itthon is, az amazon-t csak azért linkeltem, mert ott találtam meg.
4-es is jó sztem, de amit én ajánlottam az nagyon jó áron van, és 6-os.
A canon oldalán ezt írják:
A maximális rögzítési idő eléréséhez a következő gyorsasági osztályú memóriakártyák szükségesek: 1280 x 720, 30 kép/mp, 4. vagy annál feljebbi gyorsasági osztály. 1920 x 1080, 30 kép/mp, Class 6 gyorsasági osztály. -
-
Cyrin
addikt
Na megjött, ezt vártam:
Canon PS S100
[link]Mit szóltok hozzá?
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
hát 150 sok érte az biztos.
Canon Powershot S100 Preview -
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Csak kár hogy Miskolc messze van tőlem, különben már nem lenne azon a polcon
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Nekem a 16:9-el pont ez a bajom, hogy túl hosszúkás, de aki csak ilyen arányú megjelenítőn nézegeti, annak jó lehet, a 4:3 a monitorok méretaránya miatt terjedt el, nade ilyen arányú monitorom már nincs is itthon, van még 3:2 ez pedig az előhívási méret, itt nincs varia, hogy valakinek levágják a fejét előhíváskor, én most ezt használom.
-
Cyrin
addikt
Én is küzdök ezzel a gyerek fotózással beltérben vaku nélkül, és még nappal se igazán megy, nem hogy este.
Kérdés mennyire segítene ezen pl. az oly xz-1 nagy fényerejű obija? -
Cyrin
addikt
válasz Nagya21 #31857 üzenetére
nagyszerű, már csak egy valamit nem értek, a magas fényérték és a mélységélesség összefüggését.
Ugye a magas fényérték egyik folyománya, hogy kisebb ISO-t lehet alkalmazni, ez egyértelmű, meg a hatása is.
Namost gyerek fényképezéséhez gyors záridő kell, hogy ne mozduljon be, ehhez viszont tágabb rekeszérték tartozik, ami viszont csökkenti a mélységélességet.
Minél nagyobb a fényérték, úgy megy lefelé az F rekeszérték szám is, vagy nem? Tehát nekem pl most az F3,5 a minimum, ez XZ-1 esetén lehet F2.0 is?
A végén lesz egy kép, ami alacsony ISO értékű (nem szemcsés), gyors rekesszel (nem elmosódott), viszont tág rekesz miatt még kisebb mélységélességgel fog rendelkezni, mint az F3.5 esetén.
Tehát végeredményképpen mosott vagy kis tartományban éles képek között lehet választani...
És a végén így is-úgy is marad a vakuSzóval hol rontom el?
-
Cyrin
addikt
válasz Nagya21 #31861 üzenetére
Na ez az, a múltkor fényképeztem egy tortát közelről, és a 6 éves kompaktom ezért csinált sokkal jobb képeket, mint az mft gépem. Nemcsak vaku nélkül. Adok neki még egy kis időt, de ha nem tudok értelmes képeket kicsiholni belőle, viszonylag kevés állítgatással (mert ugye a gyerek fényképezés nem arról szól, hogy előtte fél órákig baszkuráljuk a gépet) akkor lecserélem valami kompaktra.
-
Cyrin
addikt
Lehet veszek egy s95-öt az mft mellé esetleg helyette...
-
Cyrin
addikt
csak sikerült elkapni az utolsó akciós s95-öt az "erősáramú" boltban. bár már tegnap reggelre elfogyott, de aztán mégis lett, lehet valaki visszamondta...
-
Cyrin
addikt
igen, több mint fél éve
de már igazából több mint másfél éve kezdtem, csak akkor még az s90-el, aztán várjunk mert jön az s95, aztán meg várjunk mert jön az s100, aminek nem tetszettek a képei, aztán meg várjunk, mert olcsóbb lesz az s95, de nem lett, így megvettem az oly E-pl2-t, most pedig csak olcsóbb lett az s95, mivel az asszony annyira nincs kibékülve a nagy géppel (meg még én se igazán), így most kipróbálom mégiscsak. Ennyit megér.
-
Cyrin
addikt
olyan könnyen nem mondok le róla, haladok vele csak lassan, meg gyerekfényképezésre annyira nem való. most meg mégiscsak ez a fő project. de lehet az s95 se lesz jó, és akkor aztán nem marad más, mint az asszony kedvence egy samsung önképezőgép, ami a gyerekekenek cuki képeket tud mutatni, és így belenéznek a kamerába ...hiába, van aki visszafele fejlődik :
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
ma volt farsangi buli az óvodában, háromféle képek készültek:
1. bemozdulós
2. homályos
3. videofelvétel vibrál - gondolom a neonvilágítás miatt?kezdem feladni, de nem baj, holnap jön az s95...
-
Cyrin
addikt
megjött az S95, még épp csak beüzemeltem, már a pótakku-t töltöm
Van gyári garanciapapír 1 évről szól, plusz egy bolti 2 évről.
Egyelőre el vagyok tőle ájulva, nagyon jó kis gép, a motoros vaku kicsit parasztvakítós, de nem rossz egyébként, és lefelé is magától megy.
kicsit kevésnek tűnik az állítási lehetőség az oly után, pl képarányt nem találtam.
nagyon minőségi érzetű kis darab.
lőttem egy-két képet auto módban, persze egyből vakut használta, és jó élesnek tűnt, egyelőre csak az lcd-n visszanézve. lehet az a gond, hogy az oly-n rohadtul erőltettem a vaku nélküli módot, és mindent azzal teszteltem. persze hogy rossz lett.
egyelőre rendelek egy microSD kártyát az oly-ba, és ha mégis postázom , akkor jó lesz a telefonba
mindenesetre asszonynak ez a gép tökéletesnek néz ki, és ajánlom mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz scarabaeus #32071 üzenetére
közben megvan, letöltöttem a használatit, mert magyar nincs hozzá, és rákerestem, a menüben nincs benne, ezért nem találtam...
-
Cyrin
addikt
mondom megvan
remélem sokáig fogja bírni, mint az elődje az IXUS 500-as, amit Bécsben vettem, mert itthon még nem volt kapható, és ami több mint 6 éven keresztül szolgált, iszonyat mennyiségű képet készített. És még ma is lepipál sok új gépet. Persze a 4,5 éves fiam rögtön lecsapott rá, azóta azzal fényképezgetna, megjött az új avatarom kb ilyen képet vágok, amikor az oly képeit nézegetem
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
kicsit fényképezgettünk kint a szabadban a gyerekeket az s95-tel auto módban, nagyon jó gép ez, minden éles, könnyen kezelhető, manuális módban sokkal könnyebben kezelhető mint az oly, mert ugye van két tárcsa, az egyik a rekeszt a másik a záridőt állítja, esküszöm jobban értem az egész manuális módott, és ugye zoom nélkül az f2 fényerő is jobb, mint a 3.5.
egyetlen problémát látok, mégpedig, hogy a gyereken és az asszonyon is kb ugyanolyan sötétlila színű kabát volt, és ez következetesen sötétkék színű a képeken, ez nem tudom mitől lehet... -
Cyrin
addikt
Kicsit utánaolvasva létezik a probléma.
" Purple, especially royal purple, is very hard for many compact digicams to replicate - most tend to shift toward blue, but a few shift toward red - so shooting purple subjects provides a very good way to test hue accuracy."
Márpedig ez pont ilyen royal purple színű kabát... -
Cyrin
addikt
közben feltöltöttem az IXUS500 képeit, és abban is kék a kabát, hiába, 6-7 év alatt nem fejlődött semmit a technika
-
Cyrin
addikt
kis visszatérés a királylila színhez:
EPL2 szintén kéknek látja ennyit erről.
viszont érdekes hogy mindenki oda-vissza van az epl sorozat képeitől, csak nekem nem tetszik.
nekem az s95 jobban használható eddig. ezt a rengeteg homályt én nem bírom elviselni, kinti képeken is... lehet mégis eladásra kerül, még próbálom húzni...tudom nem értek hozzá, de nekem nincs időm erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest