Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
quantal
tag
Így van, én is ezt írtam, ISO400-at csak akkor szabad használni, ha nagyon muszály, inkább ISO200-ig kell megoldani a dolgokat (de ez még legyen jól használható). Ebben segíthet egy jó stabilizátor, persze csak statikus témák fotózásakor. A panasonicok nagyon jók ebben.
Az LZ5 tud hangot felvenni, az LZ3 nem! Itt van hozzájuk egy teszt:
[link] -
amennyiben terveim megvalósulnak akkor lesz egy kisebb összegem fényképezőgép vásárlásra. Sajna a közeljövőben nem nagyon lesz pénzem arra hogy tudjam fejlesztenim ezért a D-SLR kategóriát egyre inkább hanyagolom úgy kb 180 eftom lenne a fényképezőre, ezért én a Sony R1-esét néztem ki vagyis nem néztem ki hanem ez a legszimpibb. Amúgy nem régen döglött meg teljesen a Nikon 2200-asom ami már nem mai darab. Szeretnék hobbiszinten foglalkozni a fotózással. Hmm nem tudom még mit írhatok. Nézegettem a pana gépeit is és a fz30 az még szimpi is volt viszont az fz50 hááát zajos nekem
szóval ki mit ajánl esetleg. Mivel tényleg nem ártana egy fényképező mivel a sonyericsson d750em bár egész ''türhető'' képeket csinál (a vicc az hogy majdnem olyat mint a nikon 2200), de azért a fényképezéstől messze van.
Ja még annyi hogy a jó képeimet esetleg A4es méretben elő szeretném hivatni vagy kinyomtatni -
maross
nagyúr
ááááh nincs videofelvetelen hang
. ezt nagyon hianyoltam az enyemben, azt hittem mar mindegyikre tesznek
-
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Voltam ma nézelődni.
Ezeket néztem ki:
-Panasonic FX01 80 ezer
-Panasonic FX07 80 ezer
-Canon IXUS 65 72 ezer
Melyik legyen? -
maross
nagyúr
Panasonic DMC-LZ3 MEGA O.I.S képstabilizátor ez jo nekem?
lz5 6mpixel 1/2.5'', lz3 5mpixel 1./2.5'', 10e penz kulonbseg, lz3mal jobban jarok?
vagy probaljak mas kategoriaban nezni, mint fx3, tz1 -
maross
nagyúr
hm nem tudom, de mikor a nikonom iso400as kepeit nezem otthon (veletlenul ugy felejtem neha tobb fenykep erejeig ) a falba verem a fejem, hogy mar megint sikerult elcsesznem, egyszeruen borzalmasak. gondolom a mai gepeknel mar turhetobb a zaj (vagy nem,passz), de igy sem szeretnem 200folott hasznalni. korulnezek panaeknal.
-
domedee
senior tag
válasz
Dare2Live #286 üzenetére
Én nem azt írtam, hogy ugyanolyan jó képeket csinál (zajmentesség, etc...), hanem, hogy megteszi. Csak ha le akarsz fotózni valamit, aminél az emlék a lényeg és nem a totál pontos/helyes/jó kép, akkor ez is tökéletes. Én pl. többször megcsináltam már, hogy mikor mentem edzésre, beraktam a zsebbe és futás közben zenét hallgattam (vagy nem), de ha láttam valami szépet az erdőben, akkor megáll, gép előkap és mehet a fotó. és ez mindig nálam van.
Amúgy mondok egy csúnya dolgot, volt már, hogy hirtelen szóltak, hogy fotózni kellene, de egyik fotós kollega sem volt bent éppen, nálam viszont csak ez volt. Így nem volt mese, ezzel csináltam a képet. Bele is került az újságba. Na igen, az igaz, hogy azért látszódott, mivel készült, de hidd el, volt már olyan, mikor kaptuk az anyagot; és amiket néha küldenek, háááát. Ahhoz képest szuper volt a kép. -
quantal
tag
''egy masik kerdes, kepstabilizator es kepstabilizator kozott van lenyeges kulonbseg?''
Van. Létezik optikai, CCD-mozgatásos, és szoftveres. Talán mondani sem kell hogy a legutolsó egy marketing duma, nem valódi stabilizálásról van szó, ha a gép azt érzékeli, hogy a reciprokszabály értelmében nagy valószínűséggel bemozdult lesz a kép, akkor feljebb teker az érzékenységen (pl. Fuji gépeken). Ennél sokkal jobb a CCD mozgatáson alapuló stabilizálás (pl. Sony gépeken), ezzel a módszerrel 1-2Fé-t lehet nyerni. A leghatásosabb az optikai stabilizálás, ekkor a függőleges és vízszintes elmozdulást érzékelő szenzorok (CCD mozgatásnál is ez van) jelei alapján egy lencsét mozgat az elektronika. Így 2-3 Fé-t is lehet nyerni (pl. Panasonic gépek).
A te felhasználási területedet figyelembe véve olyan gépet válaszz, ami magasabb érzékenységen is jól használható (ISO200 esetleg 400). Olyat úgyse találasz ami ISO800-on is normálisan használható. A tesztképeken ne csak a zajt nézd (főleg ne azt), hanem a részletgazdagságot.
[Szerkesztve] -
maross
nagyúr
nekem is lenne egy-ket kerdesem. nikon4300am van joideje, szeretnek lassan egy uj gepet. mivel gyakran jarok erdos stb helyen, 1/15 tel lelegzetvisszafojtva 30as pulzussal fenykepezni a kedvenc szorakozasaim koze tartozik. valami ''aljakategoria'' kepstabilizatoros gepet keresek, mpixel, zoom lenyegeben lenyegtelen, kepminosege legyen jo, valamint elferjen zsebben. nem kell hiperultrakompakt, a nikon4300 se egy kis gep, de nagyobb mar nem kell. olyan 70kornyekere gondoltam, es ebbe a 80+ mar biztosan nem fer bele. van egyaltalan ilyen, es megeri valtanom? ha tudnatok mondani 2-3 tipust, az jo lenne, utananezek szivesen. ja igen, manualis beallitasi lehetoseg mmh lenyegeben feltetel.
egy masik kerdes, kepstabilizator es kepstabilizator kozott van lenyeges kulonbseg?
koszi, maross. -
Avalon
tag
Ah, a kezemben volt 36,8 percig egy 5D. Este bnőt kivágtam, mondtam neki, hogy vége, már egyáltalán nem érdekel, más vonalaiba szerettem bele. Ennyi. Elvesztem.
Azért megjegyzem, hogy ezekhez azért edzeni is kell, olyan súlya volt...(és mégcsak nem is tele volt rajta!)
-
orbano
félisten
ha már itt tartunk: legújabb kamerasoftot honnan lehet és hogyan? valamint hogyan lehet kiiktatni az expohangot?
-
Hydra SR
addikt
Fú de nem bírom, ha tükörmechanika-hang utánzat szól a hangszóróból. Olyan, mint ha a Trabiban a magnóból Ferrari hang szólna a gázpedál lenyomásakor. A tükörcsapódásnak nem azért van hangja mert az jó, hanem muszájból
Egy vérbeli fotós nyilván szereti hallani, de csak az igazit. A természetfotós meg szerintem jobban örülne ha nem kéne hallania, elriasztja a ''témákat''
-
domedee
senior tag
Nekem meg akkor sógorok, ...talán. Ugyanis nekem is egy W800i-m, bár lánykori nevén K750i volt, de aztán összekötötte az életét a pc-vel és lett belőle W800i
De amúgy a sötét fényszegény helyzeteket kivéve, hogy ON is legyek, akár bőven megteszi bármelyik gép helyett. Csak azt az idegesítő fotóhangot kellene leszedni róla. Amúgy ez is megoldható elvileg, csak még lusta voltam kipróbálni... -
Spidee
senior tag
Köszi mindenkinek. Holnap vagy holnap után indúl a gép nézegetés.
Aztán reméljük a vásárlás is.... -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Hydra SR #279 üzenetére
Nekem annyi élményem van a Pálvölcsi fotóról, hogy memóriakártyát néztünk egy lánybarátommal, hátha van olcsóbb mint a media marktos (elvégre nem az olcsóságáról híres az a bolt) és bementünk oda is... miután közölte az eladónéni a kártya árát a kiccsaj totálba arconröhögte majd kiment az üzletből... érdekes volt
-
orbano
félisten
én is megértelek. de a képstabi, a jobb blende, feltételezhetően hosszabb akksiidő egyáltalán nem a hobbifotózásról szülnak, hanem arról, hogy sokkal több lakalommal megállja a helyét. ahogy a reklámban is van: le tod fényképezni a kocsiból az elefántot, a taxiból az új csajod telefonszámát, stb. jellemzően 1-2EV-nyivel sötétebb helyzetben is fogsz tudni fényképeket készíteni, ami különböző alkalmakkor jól jhet, amikor beltérben fotózol, rossz fényviszonyok miatt (buli, családi összejövetel, strip póker party, stb...). ezek sokkal fontosabbak szerintem egy ilyen gépnél, mint egy hobbifotós gépnél, mert az utóbbinál a fotós van inkább jellemzően a gépért, addig a te helyzetedben inkább az számít, hogy mennyire szolgál téged ki a fényképező.
egyébként meg nézd meg élőben a panát, nekem jobban tetszik mint az exilim... -
orbano
félisten
de, de a blende csak az egyik tényező, ami a kép ''fényességét'' adja. két ugyanolyan expozíciós értékkel, de különböző blendeértékkel készült képen te meg nem látod a különbséget (persze ha a mélységélességet nem vesszük figyelembe, de ugye itt a fényességről volt szó)
ráadásul általában egy szűkebb blendével készült kép szebbnek hat (jellemzően ilyenkor kevésbbé szór az objektív, nő a kontraszt és az élesség, valamint a mélységélesség) -
Hydra SR
addikt
Én értelek, ezért is mondtam hogy kár győzködni azt aki nem akar hobbifotós lenni. Én például számítógépben mennék arra, hogy korrektül mutasson az asztalon, stabilan elfusson rajta amit használok, ne szakadjon le alatta, ne legyen túl zajos, a tuning meg az ilyen-olyan grafikai meg mittudoménmilyen szabványok támogatására meg magasról teszek. Egyedül a monitorra adok, érthető okokból, meg még talán az egérre. Ebben az esetben viszont én pl nem tudok segíteni, igen kevés tapasztalatom van a mai ultrakompaktokkal. Csak általánosságokkal tudnék dobálózni de ezt inkább meghagyom másoknak
orbano #265: sztem fényesség alatt a világosságát értette () bár még így sem kristálytiszta, hogy mire célzott
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
válasz
Szten Márs #260 üzenetére
Teljesen mindegy neki. Gondolom azt várta, hogy erősítsük meg a választását, hogy igen, a Casio az a király. Ez nem jött be, úgyhogy inkább megy és megveszi. Csak azt nem értem, ha nem számít, hogy milyen képet készít, akkor miért nem vesz egy SE K750i-t vagy valami jobb kamerás mobilt
Na mindegy majd rájön miről beszéltünk, ha egy buliban virított képek 90%-a elmosódott és sötét, no meg eszméletlen zajos lesz. Persze cserében el fog férni a zsebében, és az milyen jó má'No meg legalább lehet majd készíteni vele 10 képet ha megy a flash és a kijelző is...
-
Dashes
őstag
Végülis mindenre..
Panában a színek jobban tetszenek, a blende miatt sokkal fényesebbek a képek. Ami nagyon nem az a képzaj, nagyon ronda... Ha nem lenne a Venus Engine ezt venném ,de olyan ronda...
Fuji végülis jó , csak gyengék a színek,d e a Vivid talán megoldja( ha van) zaj az elviselhető, habár a képek sötétek.. -
Szten Márs
nagyúr
Hát ezeken a gépeken a 7 megapixelekkel vannak bajok amit 1/2,5''-ös CCD-kre rámolnak fel... nem lesz attól a 7 megapixeltől részletgazdagabb, sőt... kifejezetten hátrány ilyen téren (is). Ha már 7MP-s szép gépet akarsz, akkor Nikon Coolpix 7900, olcsóbb, és csak vastagságra nagyobb, igaz ha az kritikus pont akkor kellemetlen, viszont legalább 1/1,8''-as CCD és láttam elég sok képet ami azzal készült, tekintve hogy egy isminek ilyen van és meglepően jó.
-
Dashes
őstag
Pana TZ1 vs Fuji S5600?
-
Spidee
senior tag
Biztos igazatok van, hisz többet éretek hozzá, mint én.
De én tényleg nem szeretném olyan hűde nagy és profi fotozásokra használni, ezért döntöttem ugy, hogy nekem inkább a külső fontos, de ezzel nem szeretnék megbántani senkit. Tudom, hogy csak jót akartok, és köszönöm! -
Hydra SR
addikt
Ezek a borsszemnyi frontlencsével megáldott fél centis fókuszhosszú obik elég nagy fényerejűek az 1/3''-os CCD-ikkel, láttam 4-szeres optikai zoomosban F2,2-F2,8-ast. A nagy kijelző és a 2 ceruzaakksis kivitel viszont tényleg baromi hamar megeszi a szuflát az elemekből.
A keresője nem EVF-es de nem is TTL (jóhogy, akkor tükörrefis lenne), így lehet spórolni az energiával csak közeli témáknál gáz, hogy mást látsz, mint az obi.
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #254 üzenetére
épp ezért próbáltam nézni azokat a dolgokat, amik jól jöhetnek neki: IS, normális fényerejű obival társítva. A nagy kijelző is hátrány neki, mivel zabálja az akksit.
A fenti tulajdonságok mind a képkészítés kényelméért és al ehetőségek kibővítéséért vannak, nem a hűdejó képminőségéért. Aki ezt nem képes megérteni, az tényleg vegyen amit akar
Egyébként nagy méretbeli különbség nincs a két modell között... -
Hydra SR
addikt
Egy ideig én is próbáltam rávenni embereket, hogy normális gépet vegyenek, ne a megapixelre, kijelzőméretre meg a kinézetre menjenek. De rájöttem, hogy kár azzal próbálkozni, hogy megváltoztassuk az igényeiket, úgysem fog amatőr szinten sem fotózni csak nyaralást meg szülinapot kattintgatni. Többet ér neki, ha elfér a zsebében a gép a mobil mellett is, és szemüveg nélkül is látja a kijelzőt. Vegyen olyat ami az ő igényeinek megfelel, úgysem lesz fotós.
Bemozdult, félrefókuszált és totálisan kaotikusra komponált képen meg mit számít a képzaj
szerk: ...csak itt nehéz lesz olyat találni aki igazán ért az ultahiperkompaktokhoz. Éppen azért nem ért hozzá senki, mert többségében hobbifotósok vannak itt akik nem vesződnek ezzel a kategóriával.
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest