Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairline
csendes tag
Sziasztok!
Új konfigot készülök összerakni egy megbízható, minőségi PSU igényével, ami könnyedén és biztonsággal képes kiszolgálni az alábbi rendszert:
- Asus P8Z77-V LE PLUS
- Intel Core i5-3570
- CORSAIR 8192MB Dominator DHX Pro Connector DDR3 1600MHz CL9 KIT
- 1TB 7200rpm WD HDD
- Sapphire HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE
- Optikai mh.Eredetileg egy CORSAIR Builder Series CX600W v2 modellt néztem ki, de további informálódás (jelen fórum témában) után nagyon szimpatikus lett az XFX 550W Pro Series (P1-550S-XXB9).
Alig hittem el, hogy 20.000 HUF alatt is találni tápot Seasonic belsővel ( 17.470-)
Megfelelő választás lenne ez (az 550W) a fenti konfighoz? (Esetlegesen egy i5-3570K-t húzva is kiszolgálna csúcsra járatás nélkül?)Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
fairline
csendes tag
Igen, olvastam, hogy a CX széria a kezdetén még Seasonic belsővel indult, mostanra meg CWT lett belőle.
Tetszik még az FSP munkássága is, de az Aurum ára (bár kategóriájában ugye olcsó(bb)) már necces ha mindent összeadok. A Raider-en is sokat vacilláltam, árban még alatta is van a CX-nek, de kicsit elbizonytalanított a nagyobb modellek fesztartásának értékelése...
Szóval ezzel az XFX-szel úgy érzem, hogy tökéletes alternatívára bukkantam - köszönöm a megerősítést! -, lényegében már csak abban szeretnék bizonyosságot, hogy az 550W elegendő tartalékkal bír-e minden esetben az imént említett konfig tekintetében..??! -
-
fairline
csendes tag
Ehh.. most veszem észre a kiszemelt tápegység adatlapján, hogy túláram védelem nincs benne
Egy XFX ProSeries 550W-ról van szó.Ez mennyire vészes?
Lehet érdemes lenne mást választanom, még ha nem is "csúcs" Seasonic belsős, de tartalmaz minden védelmet?
Teljeség igénye ez lenne, igaz? Over Voltage, Under Voltage, Over Current, Over Power, Short Circuit, illetve FSP-nél láttam OTP-t is, ez nem tudom minek lehet a rövidítése...?Nem szívesen variálnék már, mert elnyerte a tetszésem ez az XFX, és ha nincs más kompromisszuma amit nem vettem észre, elég jó lehet...
Mit tudtok erre mondani?
Nem szeretnék 20.000FT fölé menni, legalábbis nem nagyon.
Ha fontos az OCP, még ezeket néztem alternatívaként:
- Corsair CX600 v2
- Thermaltake SMART M550W
- FSP Raider 550WElőre is köszi szépen további segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
fairline
csendes tag
-
fairline
csendes tag
Sziasztok!
Adott a következő tápegység: XFX 550W Pro Series (P1-550S-XXB9), amit már lefoglaltam.
Én nagyon úgy emlékszem, hogy a rendelés/foglalás napján még ez a bolt is 5év garit írt rá... (nincs egy hete)
Ma vettem észre, h jelenleg 2év garanciát írnak rá! (Még nem mentem el érte, nem lett volna értelme plusz nem is értem volna rá, hisz jó esetben is e hét vége felé, legkorábban pénteken jönne meg egy új konfighoz a többi cucc)
Ebben a bolltban viszont adott az 5év garancia. Az árkülönbség természetesen megérné ezt nekem. Ez esetben viszont jövőhét szerdáig nem tudnám összeállítani a konfig-ot, hiába kapok meg mindent ezen a héten...
Mi a véleményetek? Ti hogy döntenétek?
(Rögvest írok is a boltnak, hogy most akkor merre hány méter?!!Egyébként használ vki XFX PSU-t? CM 690 II Advanced házban lesz helye, ugye elég hosszúak hozzá a kábelei??!
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest