Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balpis
őstag
válasz Fenyő76 #25196 üzenetére
Ez a rendszer még a legmerészebb feltételezések szerint sem fogyaszthat 450W-nál többet 12V-on.
A GPS450 valóban lekapcsolhat, az nem is megy csodaszámba, de egy jóféle 500-550-es táp bőven elég kell legyen hozzá.Pl. XFX550, Sharkoon WPM 600W
Persze netto 20k felett ezeknél vannak mégjobb lehetőségek is, de kérdés, valóban el kell-e annyit költeni rá. Pl. Aurum 550W...
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
andrade
senior tag
válasz Fenyő76 #25196 üzenetére
Két eset is előfordulhat vagy nem bírja az áramutánpótlást a táp vagy a védelme túl gyenge érzékeny lett és az árammeghúzásra kikapcsol akkor is ha az összáram még nem éri el a maximumot, sajnos ilyen van gyenge minőségű alkatrészeknél.Ez olyan mint amikor egy adott értékű ellenállás megnyúlik (jelentősen csökken az ellenállása)
-
balpis
őstag
válasz Fenyő76 #25204 üzenetére
Ezért mondtam a 400W feletti értéket.
(igez, én 1.35V-ra emlékeztem alapfezsnek, onnan számoltam. A VGA-nál meg nem adtál meg frekit, alacsonyabbat tippeltem.)A proci lehet így - elvileg - akár 240W is. A VGA meg 270. De ezek - főleg együtt irreálisnak tűnnek.
Főleg, ha a VGA-t levegővel hűtöd. (a konfigodról nem derül ki semmi az adatlapodról)Az alaplap (és HDD-k) húzva se lehet néhányszor 10W-nál több.
Szóval ELVILEG, mindent maxon hajtva, kérhetne akár ~550W-ot is a rendszered. A WPM 600W még ebben az esetben is elég lenne. Egy ágon 48A....
De az XFX550 is egy ágon 44A.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Rider74
tag
válasz Fenyő76 #25204 üzenetére
Hali megmérted, vagy csak valamiféle következtetés amit kitaláltál?
A procid mellé írt 125W a TDP osztálya nem a fogyasztása...
Az adataimnál olvasható konfig fogyasztása a konnektorból fogyasztásmérővel megmérve
Idle: 57-62W
LinX full terhelés 4 magon: 195-200W
Linx+ Furmark: 260-315W
Ennyi... Mindig csodálkozom, mikor hozzáértőnek gondolt emberek hülyeségeket javasolnak, dobálóznak az 5,6,700 W os tápokkal, mert az majd biztos, hogy jó lesz.
Érdemes elgondolkodni, a tápok hatásfokán, illetve, hogy a gépet milyen üzemmódban használod az esetek túlnyomó többségében. KB 15-20% terheléstől jön meg a táp korrekt hatásfoka azalatt jóval gyengébben teljesít. Egy korszerű táp bronze-Silver plecsnivel is 15 % terhelésen csak kb. 70% körüli a hatásfoka. Gondold el, a gépet szinte legtöbbször így használod...
Más megközelítés, hogy ha hardcore gamer vagy és a gépen kizárólag játszani szoktál, ebben az esetben talán érdemes nagyobb tápot venni, kalkulálva, hogy a kisebb tápoknak közepes, vagy nagyobb terhelésen megjön a hangja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest