Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz lama_lamm #10756 üzenetére
Előfordulhat, hogy galibát csinál. Ne kockáztass.
Igen, elég. Ha írsz egy konkrét keretet, akkor ajánlunk párat.(#10757) Petzval: Én el tudom képzelni, főleg azért, mert még nem láttam ilyen félrefúrt Chieftec-et. Konkrét típust tudsz mondani?
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Petzval #10749 üzenetére
Attól még ott van a rizikó. Műszakilag kb. muskátlisláda.
(#10750): Nem folyamatosan, hanem hajlamos a kilengésre, és ha kileng, akkor nincs rá védelme. Egy jó minőségű nem leng ki így, különben közbeavatkozik a védelme.
(#10751) Drizzt: Szia!
Semmi probléma nem lesz. Igen, jól számoltál.
(#10752): Szériahibáról beszéltem, nem egy adott darabról.
(#10753) Paul119: Szia!
Felejtősek. Ezeket javaslom:
-XFX Core Edition 450W, 550W
-FSP Aurum 500W, 550W (az 550-es moduláris, és full japán kondis)
-Seasonic S12II 520W
-Be Quiet Straight Power E8-450W
-ADATA HM-550(#10754) lama_lamm: Gyenge a 12V-os ága, és konkrétan hibás darab is, tehát cserét javaslok. Nem próbálnék még egy közép-kategóriás VGA-t sem mellé rakni.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz tototos #10738 üzenetére
Megéri, jó minőségű. Ha netán elpukkanna egyszer, akkor a benne lévő védelmek megvédik a gép többi részét.
(#10740) Petzval: Szakmailag jól megalapoztad ezeket a kijelentéseidet. A további viták kb. értelmetlenek lesznek, de azért erre még muszáj reagálnom, mert az égbekiáltó blődségeket nem hagyom szó nélkül.
Amelyik tápban nincs védelem, arra csak rá van írva, hogy Power Supply, de valójában csak egy muskátlisláda, illetve ajtókitámasztónak is megfelel. Továbbá ha 3,3V, 5V és 12V-on 5% kilengése van, akkor már nem felel meg az ATX szabványnak, pedig az van rájuk írva. Ráadásul amikor egy ilyen gagyi táp pl 5V-on lead 9-et, akkor kezdhet búcsúzni a HDD-ktől a tulaj, mert lassan, de biztosan megöli őket a táp. És azért egy HDD-n elég fontos adatok lehetnek, hiába "csak" egy ~10k-s alkatrészről van szó. A rajta tárolt adatok megfizethetlenek lehetnek, pl családi fotók stb... De egy munkahelyen is komoly károkat okozhat, ha megsemmisülnek a dokumentumok, tervek fájljai. És ez még csak a HDD...
Egy tápra ami rá van írva, azt kötelező szinten le is kell adja. Ez is alapvető egy tápegységnél. Tehát ami rá van írva, azt teljesítenie kell. Teljesítmény, hatásfok, védelmek. Ha nem teljesíti, akkor NEM tápegység!(#10741): Nagy tévedés. A Chicony tápok jó minőségűek. Íme a 350-es kistesójáról egy terheléses vizsgálat: [link]
Továbbá a 430W-osról konkrét információnk van, hogy ha netán valamilyen okból meghibásodna, és elszállna, akkor dolgoznak benne a védelmek, és nem bántja a gép többi alkatrészét.(#10743) lama_lamm: Konkrétan melyik típus? Ha a régi, hibás szériás, Sirtec beles, akkor ne erőltess rá semmit, inkább cseréld. Ez kb. az egyetlen szériahibás Chieftec.
(#10744) telya: Neked is ajánlom figyelmedbe stol mester tesztjét: [link]
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Petzval #10731 üzenetére
Nem értem a logikát. Védelmek nincsenek benne 0 órásan, 200órásan és 2milliárd órásan sem lesz. Tehát tesztelgetheted egy kis fogyasztású konfiggal. Max. akkor fogsz rájönni, hogy valami védelem bolygató dolog történt, hogy durran egyet.
Ezt az X órás tesztet egyébként minden gyártó el kell végezze, mielőtt piacra dobná a terméket. Tehát akárhogy nézem, ez nem mérvadó tesztelési módszer. Milyen feszültségszinteket mértél ki a Codegennél? 3,3V, 5V és 12V-on.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Petzval #10727 üzenetére
A kapcsolása és a felhasznált alkatrészek minősége a lényeg.
Hogy zajlik pl egy Codegen tesztelése? Mit kötsz rá? Mennyire terheled le? Mivel méred ki a feszültségeit? Mit kezdenél, ha valamilyen védelmet megbolygató dolog történne, és a Codegen durranna egyet? Ráadásul ezt tenné úgy, hogy már a rendes helyén megy, a kliens számítógépben. (Gondolom rendszergazdaként munkálkodsz.)
-
vzsryl
nagyúr
válasz Petzval #10725 üzenetére
Legalább félszáz Codegen-ről (és hasonlóról) tudom biztosra, hogy 7-8 éve megy. De azzal is tisztában vagyok, hogy max. 100W-ot fogyasztó gépek vannak rájuk kötve, és még így is fura mód sűrűn elszállnak mellettük a vinyók, alaplapok, ráadásul bármikor kaphat egy túlfeszt, vagy túláramot, és akkor vihet mindent az örök bitmezőkre.
Szerk.: Milyen Codegen-t, és hogyan tesztelted? Kezdek kíváncsi lenni ezekre a tesztekre.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Az iArena 20+4pines, tehát szétszedhető, de a CWT PUFP bél nem túl jó minőségű.
Jobban járnál egy FSP SAGA II-vel. Ha megveszed a Chieftec-et, lehet az is elszáll. Ha megveszed az FSP-t, lehet az is. Bármikor belenyúlhat az ember, de nagy eséllyel jót fogsz ki. Rossz minőségű tápnál, meg biztosan rosszat fogsz ki, csak kérdéses, hogy meddig bírja.(#10722) bogyo112: Egyik sem kapta meg hivatalosan a plecsnit, tehát mindegy mit írogatnak rá. Viszont tesztek alapján valóban 80+-osak.
(#10724) telya: Privátban írok.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Bogyó bá' #10717 üzenetére
Sajnos nem sokan próbálkoztak még innen a fórumról APN belet kvázi-szinuszos UPS mellé tenni, és akik kipróbálták, azok meg nem írogatnak ide, tehát nehéz megmondani, hogy fognak-e együtt menni. Az Aurum-ok elvileg nem mennek kvázi-szinusszal, de azok már jóval fejlettebb elektronikát kaptak az APN kapcsolásához képest.
Ha majd kipróbáltad, kérlek írd le a tapasztalataidat. Előfordulhat, hogy szívsz vele, de ne hagyd, hogy más is beleessen a csapdába. Vagy másik oldalról: Ha jól működnek együtt, akkor már van egy széria, amit biztosan lehet ajánlani az embereknek kvázi-szinusz mellé.(#10718) fere750: Az M-tech féle tápokra csak ráírogatják a védelmeket, de közben nem található bennük, vagy nem kielégítően végzi a dolgát.
Villám ellen az véd, ha kihúzod a konnektorból a kábelt, más nem ( vagy esetleg fi relé).
Mondjuk múlt héten bevágott a villám egyik ismerősömhöz, és a szomszéd is kapott belőle. Ismerősömnek CTG-400-80PB-je van, és csak lenyomta a biztosítékot, de azon kívül semmi más bajt nem okozott a villám. De az ismerősénél a 300-as Codegen elszállt. Egyelőre azt nem tudom, hogy lett-e valami baja a gép többi alkatrészének, de majd megérdeklődöm.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Solt85 #10711 üzenetére
Hogy fordulj ebbe a topicba tanácsért: Azonnali VGA-s kérdések órája
(#10714) kem: Szia!
Max. 2-t. 3-at esetleg akkor, ha valami brutális példányt fogtál ki, és nagyon bírja a túlterhelést. De nem ajánlok 1-nél többet sem hosszabb távon! Ha valami baj történik, akkor komoly anyagi károkat okozhat a dolog, mert nem 2Ft-os alkatrészekről beszélünk.
4db-hoz Corsir AX1200-at javaslok. A VGA-k egyenként akár 200W-os fogyasztásra is képesek, tehát a biztonság kedvéért, és a proci tuningot is beleszámolva szükség lesz az 1,2KW-ra.(#10715) golffanatic: Milyen konfighoz kell és mekkora a keret?
-
vzsryl
nagyúr
válasz Jhonny06 #10706 üzenetére
Hatásfok szempontjából pl, ami kihathat az élettartam hosszára is.
Viszont ha tényleg előfordulhat ilyen komoly bővítés, akkor van értelme a 650W-osnak.
Jó a TX650v2. Egyedül a hangjára panaszkodnak néhányan. A HX650 halkabb, vagy a Seasonic S12II 620W is.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Jhonny06 #10697 üzenetére
20-80% között van egy táp ideális terhelése. Egy 650W-os tápot a max. 300W-ot fogyasztó konfiggal - aminek az idle étvágya ~50W körül alakul - ~8-45%-ig terhelnéd le. Ez semmiképp sem ideális.
Milyen VGA-ra cserélnél? Ha dupla GPU-s is tervben van valamikor, akkor érthető a 650W-os, de egyébként nem túl optimális.500W-ot azért javasolnak hozzájuk, hogy a gagyibb tápok is elvigyék, és ne rögtön az első indításnál csináljanak tűzijátékot.
(#10699) golffanatic: Szia!
Megbízható, de vannak sokkal jobb vételek.
(#10700) Solt85: Hali!
VGA driver hibád van. Ennek a hibajelenségnek semmi köze a táphoz.
(#10704) telya: FSP SAGA II 400W-nak tuti szét lehet szedni. APN-nek úgy vettem észre, hogy nem. Chieftec CTG-400-nak pedig nem lehet szétszedni (raktam már vele össze gépet, tehát 100%).
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Jhonny06 #10693 üzenetére
Szia!
Max. 300W-os fogyasztáshoz az 500W is felesleges, nem hogy 650W. Attól nem lesz időtállóbb a táp, ha nagyobb teljesítmény leadására képes. A csíkszelesség csökkenésével a fogyasztás is csökken, tehát az azonos kategóriájú CPU-k, illetve VGA-k fogyasztása megmarad egy bizonyos intervallumban. Pl a HD6950 és 70-es felső-kategóriás VGA-k, amiknek a fogyasztása már évek óta 200W körül alakul. CPU-knál hasonló a helyzet.
Jó vételek:
XFX Core Edition 450-550W
Seasonic S12II 520W
FSP Aurum 500W (modulárisban 550W, ami már teljesen japán kondikkal van szerelve)
ADATA HM-550Ezeknél nagyobbra akkor van szükség, ha CF építésre adod a fejed.
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Corsair TX650v2.
"Inkább válassz mindig egy számmal nagyobb tápot, ne járasd 80-100%-on."
A CTG-550-80P nagyobb egy számmal, sőt 2-vel is, mivel kb. 50-60%-ig terhelődik le játékok közben az adott konfignál.(#10663) deicide: Jó lesz a proci 150-160W-nak is. Hacsak nem 1,5V-on járatod. 230W-ot léghűtéssel nem valószínű, hogy le tudnál hűteni. A GTX590-et ha nem tuningolod, akkor nem fogyaszt 450W-ot.
-
vzsryl
nagyúr
válasz djtemplar #10657 üzenetére
Hali!
Nem csak az a baj, hogy gyenge, hanem az is, hogy veszélyes és le se adja azt a teljesítményt, ami rá van írva. Mielőbb cseréld. Ha teheted, többet ne is kapcsold be vele a géped, mert bármikor tűzijátékozhat.
Minimum egy Chicony Hipro 430W-ot javaslok, ami 6k körül kapható. Ha nagyobb a keret, akkor még van rengeteg alternatíva.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz tvse1995 #10635 üzenetére
Ha nincs hálózati tápcsatlakozó kábeled, akkor azt venned kell, ami max 500Ft. Én pl régebbi gépből mentettem meg. De a monitoromhoz is ugyanilyen megy, szóval általában szokott lenni a lakásban néhány...
(#10636) sellerbuyer: Hát ha már megvan, akkor mindegy, jó az is. Azért ajánlottam a Sandy-t, mert azt hittem, hogy most akarsz vásárolni procit.
Sztem. a 16pines az EPS csatlakozó, de mindenesetre nézz utána a leírásában.
6pines szokott menni a VGA-hoz. 8pines úgy jön ki, hogy 6+2pin. De nem mindegyik VGA-hoz kell, és ha nincs, akkor sincs probléma, mert amelyik VGA-hoz kell, ahhoz adnak átalakítót.
Szerverekkel még nem sokat foglalkoztam, de ha teljesítménymegosztással csinálod, akkor nem fog többet zabálni sztem. És annyit fog majd fogyasztani a gép, amennyit a gép kér a táptól + a táp hatásfokából adódó veszteség.(#10649) SLYM: Chieftec CTG-400-80PB.
(#10650) scott_free: Hali!
Inkább a TT.
(#10652) MasOyama: A két GX a veszélyes. Az RS-520 nem, de az egy túlárazott táp, szóval nem ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz sellerbuyer #10633 üzenetére
Ahogy elnézem a csatlakozókat, szerintem rendben lesz. Ott a 24pines is. A 16pines a CPU-hoz való?
Bírni is fogja a terhelést, de külön VGA-ból ne tegyél bele túl combosat, mert 25A@300W-ot tud 12V-on.
Egyébként azzal tisztában vagy, hogy a Sandy Bridge-s procik jóval olcsóbbak, ráadásul gyorsabbak, kevesebbet fogyasztanak és jobban tuningolhatóak (a K-s verziók) is, mint a régi Nahalem-ek? Pl. egy i5-2500K sokkal jobb vétel lenne, és az alaplap is olcsóbb lenne hozzá. Vagy ha szükséged van a HT-ra, tehát, hogy négymagos létére 8 szálon tudjon dolgozni, akkor a 2600K-t tudom javasolni, ami ugyan drágább a 930-nál, de az alaplap olcsóbb hozzá.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Tudtommal Németországból szerzik.
Akkor Seasonic S12II 520W vagy XFX Core Edition 550W. És akkor biztosan nem lesz csutkára hajtva a 12V-os ág, de valószínűleg 430-450W-ossal sem tudnád, még CPU+GPU stresszteszt együttes futtatásával is nehezen.(#10626) Zolcsy82: Szia!
Múltkor linkeltem be a GTX560TI fogyasztását. 200W alatt marad Furmark közben is. Tehát bőven elég neki 18A@216W is. De ha mondjuk szénné tuningolod, akkor sincs probléma, mert a mindkét ráköthető PCIE csatlakozó külön ágról kapja a kraftot.
(#10627) tvse1995: Szia!
Keret? Elvárások? (Szín, kábelharisnya/hossz, modularitás, halkság, hatásfok...)
Milyen a jelenlegi tápod? Konkrét márka és típus érdekel.(#10628) kanál01: Szia!
Elég lesz a HX850-ed.
-
vzsryl
nagyúr
De, sok. Gondolom azért ajánlotta, mert sokan nem hisznek nekünk, hogy 400W is bőven elegendő lehet egy 1GPU-s rendszerhez, és nem akarta húzni az idejét feleslegesen. Veled viszont szerencsénk van.
Amiket felsoroltál, mind jó. Én vagy a Seasonic S12II 430W-ot, vagy inkább az XFX Core Edition 450W-ot venném. Az utóbbit csak egy helyen kapni, de az nagyon megbízható webshop.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz coolpet #10608 üzenetére
Szia!
Inkább XFX Core Edition 450W-ot javaslok, mert sokkal jobb minőségű a kapcsolása.
(#10611) MrCsiT: Szia!
Az 500W-os.
(#10612) Komplikato: Üdv!
Két VX volt csak. 450-es és 550-es. Mindkettő jó volt. Az 550-es első szériájának a ventilátora meg tudott repedni, és emiatt kerepelő hangot adott ki, de annak már 3-4 éve. Az összes táp hajlamos ciripelésre, ha olyan alaplappal kerül össze, ami épp nem tetszik neki.
A CX-ek közül a 430, 500, 600W-os példányok nem túlzottan ajánlottak.
Az általad felsoroltak közül a Seasonic képviseli a legjobb minőséget. A HX szériás Corsair-ek modulárisak. A ventilátor méretével ne törődj, mert pl az Arctic Fusion 550R az egyik leghalkabb táp a piacon, és csak egy 8cm-es ventilátor található benne. A táp halkságát főként a hatásfoka tudja meghatározni, és a ventilátor minősége (pl: ADDA ventik nagyon halkak).
500W fölötti tápok már alkalmasak lehetnek CF és SLI konfigurációk tápellátására is. Biztos, hogy szükség van rá?Amit még nem soroltál, de ajánlott: XFX Core Edition 550W (Ebben is 80+ Bronze hatásfokú Seasonic bél van, mint az SS S12II Bronze-ban.)
-
vzsryl
nagyúr
válasz Lori82 #10601 üzenetére
Szia!
80P: Dobozban jön, és hálózati tápcsatlakozó is jár hozzá.
80PB: OEM. Valószínűleg egy zacskóban kapod, és nem jár hozzá hálózati tápcsatlakozó, tehát azt valami régebbi gépedről/monitorodról kell megmenteni, vagy venni pár száz Ft-ért valamelyik számtechboltban.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz Sandrew #10398 üzenetére
Annak semmi értelme, mert ugyanúgy tudnád terhelni a 4pinest, mint egy 8pinest, és a 4-es valószínűleg nem bírná a strapát.
(#10400) Lastemperor: Szia!
A Corsair GS700 egész jó táp, de csak 3 év garancia jár rá. A CM GX650-ben pedig veszélyes Seventeam bél található, ami messziről kerülendő.
Corsair TX650v2-t javaslok. Jobb minőségű belső, mint a GS700-ban (Seasonic vs CWT), és 5 év garancia jár hozzá.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
GTX560TI fogyasztási adatok:
OEM: játék: 147W, Furmark 202W
OC-s Gigabyte: játék: 159W, furmark: 197Wmegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz SchDerGrosse #10335 üzenetére
Bőven elég a 450W-os. Tunigolhatsz is, és annyira nem kell szolidra fogni sem, főleg a Sandy Bridge procival.
(#10336) xAttilax: Nem lesz hangos terhelés alatt sem, legalábbis a gép többi komponense biztosan elnyomja majd a hangját.
Egyébként ha a jövőben hasonló teljesítményű VGA-t vesz, akkor a fogyasztás valószínűleg csak csökkenni fog, mert a köv. generációs GPU-k 32nm-es csíkszélességgel fognak jönni, de az is lehet, hogy kisebbel. A GTX560TI egy felsó-közép kategóriás megoldás. Tehát ha a jövőben vesz egy felső-közép kategóriás VGA-t, ami jóval gyorsabb lesz a jelenleginél, akkor sem biztos, hogy többet fog fogyasztani, sőt...(#10337) Gabesz144: A 450W-os ideálisabb a konfigjához. Mind hatásfok, mind élettartam szempontjából. Pár sorral feljebb leírtam xAttilax-nek a fejlesztéssel kapcsolatos tudnivalókat.
Ha SchDerGrosse nem akar feleslegesen +3k-t költeni a tápra, akkor nem muszáj belehajtani. Ennyi a keret, kész. A táp megfelelő, ennyi.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Gabesz144 #10331 üzenetére
Ennyi erővel mindenki vegyen 1KW-os tápot...
Mert utána +3k-t megér a 600-as, meg +X k-t a 650-es, +Y k-t a 700-as stb...Az adott konfighoz a lehető legideálisabb tápot kell megvenni. De ugyanez vonatkozik minden más hardverre is. A HD6850-es VGA 40k. De +5k-ért van 6870-es, +3k-ért GTX560TI, azt a végén az ember a GTX590-nél köt ki, ha így folytatja...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz SchDerGrosse #10326 üzenetére
Üdv!
Bőven elég lenne.
(#10327) Gabesz144: Hót' felesleges az 550-es. Ez az ajánlás azért szerepel a kártya oldalán, hogy a gagyi tápok is elvigyék, és ne rögtön az első bekapcsolásnál csináljon tűzijátékot.
-
vzsryl
nagyúr
válasz JackeL #10304 üzenetére
Értem, akkor valóban noname.
Max. 15k-ig:
-FSP HEXA széria
-FSP 500-60APN (400-ason túl kevés a csatlakozó)
-FSP 400-60GHN
-Chieftec CTG széria
-XFX Core Edition 450WEgy szóval sem mondtam, hogy a VGA-tól belassulna a gép a bekapcsolásnál, bár nem kizárható, mivel táptól biztosan nem lassul be. Konkrétan fizikai képtelenség. Olyan nincs, hogy pl. a táp nem ad megfelelő mennyiségű áramot, és a proci kevésbé dolgozik. Vagy megkapja a megfelelő mennyiségű áramot és feszültséget a működéshez és üzemel, vagy nem kapja meg és nem üzemel.
-
vzsryl
nagyúr
APN: kevés csatlakozó, 1-2 kisebb eltérés a belsőben a GHN-tól
GHN. több csatlakozó, 80+ plecsnit kapott, kicsit talán halkabb is, és a belső tervezés is eltér, ami a minőségen biztosan nem ront
HEXA: fekete köntösbe csomagolt APN, több csatlakozó, de nagyon rövid kábelek(#10301) JackeL: Szoftveres mérés nem mérés! Megnézheted 1millió különböző szoftverrel, akkor sem szabad megbízni az eredményekben.
A noname mit takar? A Chicony is noname sok ember szerint, mégis jó minőségű, védelmekkel ellátott tápokat árusítanak.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz erikke17 #10249 üzenetére
Aurum jobb a NAXN 80+-nál.
Főleg az ADATA-t és az XFX-et ajánlottam. De úgy döntesz, ahogy szeretnél.
A CM és az Aurum belsejének minőségi összehasonlításában sok helyen a CM-et mondanák jobbnak, mert az Enhance jobban odafigyel a kondenzátor márkára. És még az is a CM mellett szól ebben a tekintetben, hogy régóta van a piacon, és eddig nem lehetett rossz tapasztalatok tömkelegét olvasni róla. Az Aurum még új, tehát sok tapasztalat még nincs vele.
Az XFX belvilágát mindenhol kiválóra értékelték, és a bele sem a legújabb SS fejlesztés, tehát valószínűleg szintén nagyon megbízható tápról van szó. Ez valamilyen szinten igaz az ADATA-ra is, de az CWT beles.(#10253) Jim-Y: Jó lesz az XFX.
-
vzsryl
nagyúr
válasz erikke17 #10244 üzenetére
Jó a CM SP is, de inkább ADATA HM-550.
Aurum szintén jó, és a kondikkal sincs különösebb probléma. Maga a tervezés jó.
A NAXN 80+ túlárazott. Jó táp, de nem Enermax minőség.Én ADATA HM-550-et vagy Aurum-ot vennék. Vagy olcsóbban ott van 5 év garanciával az XFX Core Edition 550W, ami Seasonic beles. Ha fix kábelezésűt szeretnék, akkor XFX. Ha modulárisat, akkor ADATA.
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz TcK-BOY* #10230 üzenetére
XFX Core Edition 450W (PC gear-ben keresd! 5év gari, Seasonic bél, fekete ház, hosszú, harisnyázott kábelek, 80+ Bronze, erős 12V-os ág.)
(#10231) gabo9201: HEXA kábelei még egy felső-tápos házban is majdnem kevésnek bizonyultak párszor. Alsó-tápos-ban csak hosszabbítóval használható.
-
vzsryl
nagyúr
Én biztos, hogy az XFX-et venném.
(#10189) d3lm0: FSP HEXA 400-500W
Chieftec CTG-500-80PB
XFX Core Edition 450W(#10190) ETOM: 13,7k, 5 év gar
Sztem. nem gáz ha belinkelem az üzletet, mert biztosan megbízható és a Gamepod úgyis most nyereményjátékozik a pc gear-el, tehát ez nem túl nagy reklám.
A HEXA kábelei túl rövidek egy alsó-tápos házba.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz _tRebroN_ #10181 üzenetére
Így van.
(#10182) ETOM: Hali!
XFX Core Edition 450W
Thermaltake TR2 450W (Kizárólag az új, teljesen fekete! Nem keverendő az RX-el stb...)
Be Quiet Straight Power E8-400W, vagy 450W
Seasonic S12II 430WSzerk.: A CX430 az általam soroltaknál jóval gyengébb minőségű és a 12V-os ága sem üti a megfelelő szintet, viszont még ez is elég lenne, továbbá a hatásfoka is alacsonyabb.
(#10183) d3lm0: Szia!
Mennyit költenél rá? Mik az elvárásaid? (modularitás, szín, kábelharisnya, zajszint, hatásfok)
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz _tRebroN_ #10178 üzenetére
Te egy-egy példából vonsz le egész szériákra és márkákra következtetést. Ilyet még sose láttam. (Na jó, néhány elfogult emberrel kapcsolatban igen, de nálad nem így van.)
Corsair-ből az új CX-k tartoznak a kevésbé ajánlottak közé. Enermax-ból pedig a Cyclops 405W.
Az általam ajánlottakból nyugodtan szemezgess. Azért írtam őket.
Sing rail meg modulraitás meg stb... Semmi nem zár ki semmit. Ne vonj le következtetéseket, mert fura dolgokhoz lyukadsz ki.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz _tRebroN_ #10176 üzenetére
Az első mondatodat nem tudom 100%-osan értelmezni. Lehet bennem van a hiba, de néhány írásjel mindenképp kellene az érthetőség kedvéért.
TX650v2, ADATA HM-550 és 650 nagyon jó tápok. Emiatt ajánlottam őket. Miből szűrted le, hogy csak Enermax és csak single rail?
-
vzsryl
nagyúr
válasz _tRebroN_ #10174 üzenetére
De, mindkettővel mellé tudsz nyúlni.
Mondjuk az Enermax a nagyobb névleges teljesítményű tápjába nem rak szutykot, de a Corsair-nél előfordul. Enermax-nál csak a 405W-os Cyclops-al volt komolyabb probléma, mert a legolcsóbb, legelavultabb CWT belet kapta. De a Corsair új CX szériájába is egy elég olcsó, és nem túl combos CWT bél került. Még a CX600-ast sem merném nyugodt szívvel ajánlani a Q6600+GTX480 pároshoz. (Félreértés ne essék, a CWT rendkívül jó beleket tud gyártani, de a nagyon olcsó kategóriában tőlük sem lehet csodákra számítani.)
Corsair-nél számodra a TX650v2 lenne nagyon jó vétel. Ha meg moduláris kell, akkor ADATA HM-550 vagy 650.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz _tRebroN_ #10171 üzenetére
Szia!
Vagy akkor kapcsolna le a táp, amikor próbálna bootolni a gép, vagy játék közben. A Q6600 is nagyon sokat zabál a procik között, és a GTX480 is a legnagyobb fogyasztok közé sorolandó a VGA-k bandájában.
Ha mégis bírná a strapát, akkor sem lenne egészséges a dolog, mert a GPS-450AA-101A 12V-os ága nem túl combos, és ez a terhelés valószínűleg rövid időn belül megölné.
Ilyen konfig mellé legalább 500W kell, ami 12V-on nagyon erős.
Gondolom tuningolni is akarsz, mert a Q6600 alapórajelen édeskevés a GTX480 mellett. A Kentsfield-ek 3Ghz felett, feszemeléssel már erősen közelítenek a 200W-os fogyasztáshoz.
Semmivel sem lesz lassabb a GTX480 az 1.1-es lapban, mint 2.0-ásban. Talán 1-2%-al lemaradhat nagy ritkán, de amúgy nem jellemző.
Nem kell semmilyen szopásra számítanod, csak arra, hogy most legalább 15-20k-val kevesebb pénzed lesz, mert tápot is kell cserélned.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Krissz5435 #10168 üzenetére
A Chieftec CTG-600-80PB és a Corsair TX650V2. Mindkettő a maga kategóriájában.
-
vzsryl
nagyúr
válasz didyman #10152 üzenetére
PÜ formájában is leírhatod nekem mikre gondolsz.
(#10155) Zednel: Üdv!
A 400-as is bőven.
(#10157) denko: Szia!
Max. 250W-ot fogyasztó géphez nem hogy 550W elég, hanem 350W is kényelmesen, ha combos a 12V-os ága.
XFX Core Edition 450W-ot tudok javasolni, esetleg Thermaltake TR2 450W (csak az új, teljesen fekete változat), de még a Seasonic S12II 430W is viszonylag jó áron kapható. És most már egyre több helyen kapni a Be Quiet Straight Power E8-400 és 450W-ot. Ez utóbbi kettő lenne a legjobb vétel, főleg a 400W-os.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz didyman #10120 üzenetére
A gyártóhoz el lehet juttatni 4év 364 nap után is. És egy ~32k-s tápot meg is éri. Ma már külföldre se, sőt tengeren túlra se olyan drága az a postaköltség, mint sokan hiszik. (Továbbá a Seasonic-ból kinézek még olyat, is, hogy állják a postaköltséget.)
90%-os hatásfokú tápnál 20%-nál (ha jól tudom) bekapcsolódó ventilátor sztem. jó feature. A Zen-nél jóval nagyobb hőmérséklet keletkezik a nem forgó venti miatt, mert még 400w-nál sincs mit forgatnia. Még a "full" (nem pókerezek ) passzív SS X-400FL is sokkal kevesebb hőt termel. Elhiszem, hogy nem a legegészségesebb dolog, ha nem szellőzik rendesen a táp, de egy 32k-s áramforrás sztem. már olyan házba kerül, ahol kaphat szellőt, ráadásul kis terhelésen nem is kell neki túl nagy szellőzés, sőt...
Azt mondod ne firtassam a PRO87+-t. Ok. De akkor kellenes valami érv is. Mert Én az X szériáról is és a PRO/MODU87+-ról is ugyanolyan jókat olvastam külföldi tesztekben. És ha az egyikük jóval olcsóbb, akkor sztem. az megéri az árát, de a drágább nem. Én nem vagyok "tápszakértő" és elektronikai műszerész sem. De ha viszonylag érthetően elmondod, hogy miért éri meg mégis csak drágábban az Enermax belső az árát (SS X-hez képest), akkor Én kussolok, és elfogadom a tényeket. Eddig konkrétan az áramkörre, kondikészletre stb. nem írtál semmit. Csak a ventilátorba kötöttél bele.
Az 500W-os tápra nem kötnék rá egy akár 700W-ot is fogyasztó gépet. A 700-as PRO87+ meg megint csak el van szállva árban.
Nekem pl szükségem lenne a moduláris tápra. A fix kábelezésűt is el lehet rendezni, de a modulárisat sokkal egyszerűbb és esztétikusabban is meg lehet vele oldani az elrendezést.Nekem is PNF-em van, nem véletlenül (de már nem sokáig). A GLN belekben található CapXon-ok hibájáról is tudok. Anno elolvastam a cikked, és rengetegszer ajánlottam mások figyelmébe.
Ez a gagyi kínaizás és király japánozás nem ma kezdődött, de mégis rengetegen bebizonyították példákkal, hogy így van. Te most írtál ellenpéldákat, tehát annyival okosabbak lettünk, hogy most már nem tudjuk eldönteni egyik új tápról sem, hogy vajon meddig fogja húzni, mert a legjobb japán kondi is bármikor elkezdhet púposodni (lehet 1 nap, lehet 10 év).
Tudom, hogy nem csak a kondi a lényeg, de főleg azokat tudjuk kiemelni, mert nincs rendes szakmai tudásunk. Esetleg ha Te, vagy valamelyik nagy tápguru besegítene itt a topicban, akkor lehet, hogy sokkal okosabbakat tudnánk írni, de kb. 2 éve magunkra vagyunk utalva itt a topicban kb. 4-5-en. Megpróbálunk segíteni ahogy tudunk. És mindig azokat a tápokat javasoljuk, amikre valamilyen nagyobb tesztoldal azt mondta, hogy "ez bizony nagyon rendben van".[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz rolando83 #10114 üzenetére
Egyrészt a hatásfoka sem lenen olyan jó, mint a szintén 80+ Bronze-os 400-500W-osé, mert nem terhelődne le annyira. Ez mondjuk még nem annyira számít, max. akkor ha sokat megy idle-ben a gép, tehát amikor nem játszanál, mert olyankor bőven 20% alatt lenne leterhelve.
Másrészt egy táp élettartama is hosszabb lehet, ha optimálisan van terhelve. A megfelelő terhelés kb. 20-80% közé esik.
Néhány jó alternatíva:
-XFX Core Edition 450, esetleg 550 (de ez utóbbi megint csak kicsit sok)
-Be Quiet Straight Power E8 400W illetve 450W
-FSP Aurum 500W
-Thermaltake TR2 450W (kizárólag az új, teljesen fekete kiadás, nem keverendő az RX-el és egyéb, régebbi TR2-vel)
-Seasonic S12II 430W (Ez lenne mind közül a legjobb minőségű)
-Antec HCG-400 illetve 520 (szintén Seasonic bél)megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz rolando83 #10111 üzenetére
Szia!
Ha a procit is és a VGA-t is tuningolod, akkor is bőven elég lenne 500W.
A V2 újabb, magasabb a hatásfoka, jobb a szűrése, a ventilátor fordulatszáma megfelelő és így már nem olyan melegedős, mint az elődje. Nagyon jó táp, csak nem túl optimális a tuningolva is max. 400W-ot fogyasztó konfighoz.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Annyira megbízhatóak, mint a többi FSP. Azoknak is hasonló a felépítése. Ezekben azért van némi innováció, de pl a kondikészlet hasonló, viszont ebben már vannak nagyon jó minőségű japán kondik is.
Nem sima 80+-os, mert olyat már 10k-ért is kapni, szóval nem lenne nagy szám. Hanem 80+ Gold-os, ami azt jelenti, hogy 230V-os hálózaton 20%-os terhelés felett nem igazán tud 90% alá csökkenni a hatásfoka.
Hatásfok != leadható teljesítmény! Erről olvashatsz az 1. hsz-ban.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz didyman #10095 üzenetére
Ameddig a Seasonic az Enermax-al egyetemben a csúcs kategóriában van, és a Seasonic-ra 2 évvel több garancia jár, ráadásul 1-2 feature miatt (bizonyos terhelésig nem forog a venti, egybehagyott 12V-os ág) sok mindenkinek jobban tetszhet, addig sztem. az Enermax nem éri meg az árát. De ha a többi Gold táp árához mérjük, akkor is megéri az árát. Egyedül az FSP Aurum van kedvezőbb áron, de az félig kínai kondikkal operál és fix kábelezésű. Tehát ha fullos tápot akar az ember, akkor azt meg kell fizetni. És ha van olcsóbban fullos táp, mint az Enermax, akkor miért ne érné meg jobban a Seasonic?
Biztos bennem van a hiba, de nehezen nyelem le, hogy egy 500W-os PRO87+, ami nem is moduláris, 40k fölött kezdődik, és egy komolyabb CF, SLI rendszerhez nem elegendő a teljesítménye. Az árán már Seasonic X760-at kapni, ami moduláris, halkabb és elég egy HD6970CF-hez vagy GTX580SLI-hez.
(#10101) Dyno: Ezekről a Seasonic-okról sehol sem olvastam, hogy ciceregtek volna. Az Aurum meg egy külön kategória, hiába Gold. Emiatt annyira olcsó.
(#10104) atti1848: Szia!
Nem, egyáltalán nem megbízható, hanem veszélyes táp. Legközelebb olvasd el az 1. hsz-t, vagy használd a keresőt. Az LC Power az egyik leghírhedtebb veszélyes táp.
Olcsó jó minőségű tápok:
-Chicony Hipro 430W
-FSP 400-60APN
-FSP HEXA 400W
-Chieftec CTG-400-80PB[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz bálint0520 #10088 üzenetére
Szia!
Mindegy, mindkettő elég lenne.
-
vzsryl
nagyúr
Sem minőségben, sem tervezési újításban nem tenném előrébb az Enermax-ot. Esetleg tudsz konkrét példát mondani, mire gondolsz?
Egyébként a 80+ Gold-ok között a Seasonic X ára kb. középen helyezkedik el, valahol a CM SP GOLD környékén, és annál kicsit jobban össze van rakva, és innovatívabb is. Már a nagy, zöld jeles webáruházban is kapni többféle Seasonic-ot.(#10080) descence: Szia!
GHN-t javaslom a több csatlakozó miatt. És jó döntés cserélni a Trust-ot, mert veszélyes táp.
-
vzsryl
nagyúr
válasz BigBug #10055 üzenetére
Seasonic S12II 430W ~18k.
Nem olyan jó a hatásfoka és nem annyira halk, mint az X560, de szintén nagyon jó minőségű (full japán kondik) és ideális lenne a gépedhez. Ez is sokkal halkabb lenne a Liberty-nél.(#10057) BogyóBP: Szia!
FSP HEXA 400W.
Használd a keresőt. A HKC és LC Power olyan szinten van, mint a Codegen. Tehát veszélyesek.(#10058) jilian: Szakmailag értelmetlen az első két kérdésed. Az elsőre nem tudok mit mondani, de 5 év garanciával biztos lehetsz benne, hogy 5 évig nem lesz gondod. Teljesítményben ha nem GTX590 SLI-t akarsz, akkor bármihez elég.
Szünetmentes nem a védelmek miatt kell. Ha nem vagy tisztában a szünetmentes táp fogalmával, akkor ajánlom a google-t.
A Silent Pro Gold is nagyon jó, de a Seasonic egy szinttel felette áll. A dobogó legfelső fokán a Seasonic X széria és az Enermax PRO/MODU87+ áll, de az Enermax nem éri meg az árát.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz BigBug #10052 üzenetére
Hali!
A mostani géped tuningolva max. 200W körül tud fogyasztani, de ahhoz keményen le kéne terheld. Tehát ehhez a konfighoz egy jó minőségű 400W-os is bőven elegendő lenne. A jövőben a csíkszélesség csökkenése miatt a VGA-k fogyasztása nem emelkedhet azonos kategóriában (alsó-köv. gen. alsó, közép-köv. gen. közép, felső-köv. gen. felső kategória).
Az ideális hatásfok és kihasználtság miatt max. 500W-os tápot javaslok. Viszont itt képbe jön az, hogy neked moduláris tápra van szükséged. ami 500W környékén kevés van. Ami a legjobb minőséget képviseli, az a Seasonic X560 kb. 32k-ért. 5év garancia, csúcs minőség, 80+ Gold hatásfok, teljesen moduláris, extrém halk (nálad valószínűleg meg sem mozdítaná a ventilátort, tehát 0dBa-t eresztene ki magából). Egy probléma van vele. Túl erős a gépedhez, de még azt mondom, hogy inkább ez, mint a 650-es Corsair.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz jilian #10050 üzenetére
Hali!
Seasonic X660 ~37k.
Kicsit borsos az ára, de nem véletlenül. Védelmek természetesen vannak benne, tápegységek terén a legjobb minőségű alkatrészeket használja, kis terhelésen nem járatja a ventilátorát és később is nagyon halk (csak a ventije kb. 10-15k lenne kis hazánkban), 80+ Gold hatásfokú, nagyon erős (12V-on leadja a 660W-ot gond nélkül) és teljesen moduláris.
Sokan úgy vélik, hogy felesleges a teljesen moduláris táp, pedig pl. moddingnál jól jöhet, de sok olyan fix kábel szokott lenni egy moduláris tápon, amiket nem is használ az ember. Na, ezen a tápon nincs olyan kábel, mert azt használod fel, amelyiket akarod.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Krissz5435 #9991 üzenetére
CX430 kábelei hosszabbak, harisnyázottak, és dizájnosabb maga a táp.
A CTG meg erősebb, jobb minőségű és 1 évvel több garancia jár hozzá.
Én a CTG-t venném.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz enginev3.0 #9977 üzenetére
Mert boltban 10-15k között voltak a régi GPS-ek. De 5k-ért bőven jó vétel, főleg egy Spire-hez képest.
-
vzsryl
nagyúr
Igen, ugyanaz a kettő.
Az új CX-ek nem ajánlottak, legalábbis hosszútávra semmiképp, mert max. 2-3 évet bírnak benne a gagyi kínai kondik.
Egy jó minőségű 400W-os is bőven elég lenne a kiszemelt konfighoz, mert még a 200W-ot sem fogja meghaladni a fogyasztása. Amik jól vannnak szerelve, és a CX600 árából bőven kijönnek, azok a következőek:
-Thermaltake TR2 450W (az új, full fekete, 80+ Bronze-os, FSP beles, csak ez ajánlott)
-XFX Core Edition 450Wmegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Üdv!
Hőmérsékleteket monitorozd. Teszteld stressztesztekkel külön-külön a CPU-t és a VGA-t, aztán együtt is a kettőt, majd írd le mit tapasztaltál.
CPU-hoz Prime95-öt ajánlok. VGA-hoz Furmark-ot. Monitorozásra Everest ill. Aida64, továbbá CPU-Z és GPU-Z.(#9892) tevike: Ha teheti, akkor cserélje le valami jó minőségűre. Aprón már van 3k-ért is FSP, Delta, Chieftec stb...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Nem túl sok információt írtál, de tippem szerint egy max. 100W-ot fogyasztó gépről van szó, tehát ha jó minőségű az a 300W-os táp, akkor meg se érzi. De 5 évvel ezelőtt a legtöbb ilyen gépben a 300W-os tápok szinte kivétel nélkül Codegen-ek voltak, ami élet és vagyonvédelmi szempontból kerülendő.
-
vzsryl
nagyúr
válasz juhiati #9881 üzenetére
Hali!
Nem. Valójában kb. egy 400W-os belső van benne. Chieftec CTG-600-80PB a minimum.
(#9883) Csabee.: Az igen. Ilyenről még csak nem is hallottam. A BIOS közbeni akadásról is tudsz videót mutatni? (Jöhet priviben, vagy írd le, hogy melyik topicban tárgyaltál erről a problémáról.) Egyébként ha már a BIOS-ban is csinálja, akkor erősen alaplap gyanús a dolog.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Vasinger! #9872 üzenetére
Van 1-2 hely, ahol 5 év garival hozzá lehet jutni. Egyébként jó tápok.
(#9875) Csabee.: Fizikai képtelenség, hogy ez a táp hibája legyen. Konkrétan lehetetlen. A táp csak áramot ad az alkatrészeknek. Akadozást nem okozhat. Nem is értem, hogy tudtál a tápra gyanakodni. Ez valami szoftveres hiba, és erős a gyanúm, hogy a VGA driverével nem kóser valami.
-
vzsryl
nagyúr
válasz 5ent1nel #9781 üzenetére
Prémium teteje, de nagyon nem éri meg az árát. Már ipon-on is kapni Seasonic X szériás tápokat, amik szintén a prémium tetejébe tartoznak, de jóval olcsóbbak és 5 év garancia van rájuk, továbbá 1-2 feature miatt jobban is tetszik, mint az Enermax Gold tápjai.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Attix82 #9729 üzenetére
Olcsó és halk tápok:
kevés csatlakozó:
-FSP 350-60APN
-FSP 400-60APNfeketék, több csatlakozó:
-FSP HEXA 400
-FSP HEXA 5003 év garancia, több csatlakozó:
-Chieftec CTG széria.Irodai gépbe bőven megfelel egy 350-es APN is.
-
vzsryl
nagyúr
válasz viktor82 #9711 üzenetére
Hali!
Milyen konfighoz kellene? Mekkora a keret? Mik a további igények azon kívül, hogy elég erős legyen a leendő konfighoz? Pl: modularitás, halkság, hatásfok stb...
(#9712) Gallowgater: Szia!
AX750 pont optimális lenne a kiszemelt konfighoz.
"idővel gondolom csökken a hatékonyság, ezért inkább túlkalibráltam"
Butaság...Azt, hogy az előregyártott kábelhosszabbítók közül melyik a jobb választás, azt nem tudom. Amikre szükséged van:
-24pines ATX
-4/8pines CPU
-4db 6pines PCIE
-3db SATA
-legalább 5db molex(#9713) Vasinger!: Nagyon halk, és elég hosszúak a kábelei a legtöbb alsó-tápos házhoz.
(#9716) Tuco78: Szia!
Az Epsilon-ok nem ajánlottak 500W felett. Mennyit szánsz a tápra?
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Apone33 #9706 üzenetére
Kb. 430-450W.
De amikor durrant, lehet még több volt. Stressztesztek alatt hirtelen fel tud menni a fogyasztás, ha épp olyan algoritmust futtatnak. Egyébként jól szellőző házban volt? Általában meg tudják védeni saját magukat is ezek a tápok, de ha túl meleg a környezet, akkor könnyen előfordulhat, hogy csattanik'.[ Szerkesztve ]
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz jaffa 2843 #9414 üzenetére
Az még nagyon jól össze volt rakva. Mindenesetre nem ártana ránézni a kondikra, hogy puffadnak-e.
-
vzsryl
nagyúr
válasz jaffa 2843 #9410 üzenetére
Elég lesz. Melyik Bluestorm? 1-es, 2-es?
(#9411) phoenix64: Szia!
Igen, elég.
(#9412) emer: Szia!
80+ Silver minősítésűek és FSP belesek. Nagyon jó tápok.
-
vzsryl
nagyúr
Erős 12V-os ágú FSP bél. Le tudja adni, ami rá van írva, és a konfigod még csak le sem terheli teljesen.
(#9313) Razermazer: Szia!
Bírni fogja. Ha CPU+GPU stressztesztet egyszerre futtatsz, még akkor sem biztos, hogy fullra hajtanád a tápot. Amúgy simán bírná a túlterhelést is.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz betonfelhő #9288 üzenetére
Üdv!
Ha az alaplapon 20pines csatira van szükség, akkor CTG-t ne vegyél, mert nem választható szét a 24pines 20+4pinné.
-
vzsryl
nagyúr
válasz andree04 #9284 üzenetére
Elavult már a lista. Csak a CX400-ra vonatkoznak a jó dolgok. A CX430 jóval gagyibb táp. Rengeteg más jobban ajánlott táp van helyette.
(#9285) Pharaoh: Hali!
A napokban többször volt szó a HEXA-ról. Egyelőre nem tudunk róla sokat, pl a kábelhosszát sem. Tehát ha mostanában esedékes a vásárlás, akkor inkább Chieftec CTG-500-80PB. Annak elég hosszúak a kábelei. Ha fekete kell, akkor XFX Core Edition 450W.
-
vzsryl
nagyúr
Chieftec CTG-500-80PB. 3 év garancia miatt. Lehet van jobb vétel is, de ez is bőven elég lenne neked, és a 3 év garival nem nagyon veszi fel egyik gyártó sem versenyt.
VX450-et már nagyon régóta nem kapni.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Az Aurum 500-as 80+ Gold hatásfokú, full japán kondis, modern kapcsolású táp. Szép fekete, dizájnos, a kábelei harisnyázva vannak, és a Shinobi-ban bőven elérnek mindenhova.
200W felett fogyasztó VGA létezik, de a HD5850 max. fogyasztása Furmark közben 150W, és játék közben 120W. 200W felett fogyasztó CPU-t léghűtéssel már nagyon nehéz lehűteni, és oda már elég kemény tuning kell, hogy elérje azt a szintet. A 2600K-t meg tényleg nagyon keményen kellene húzni. De még akkor is elég lenne az Aurum.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz szeruuu #9235 üzenetére
Igen, de ha nagyon öreg, akkor nem ártana beújítani. Van rengeteg optimálisabb táp egy 750W-osnál a leendő konfigodhoz. Ha írsz egy konkrét keretet, és néhány elvárást (halkság, szín, kábelhossz stb...), akkor ajánlunk párat.
(#9236) jani32: Szia!
Ez a gép nagyon nagyon max. 300W-ot enne, full terhelésen. De pl játékok közben megelégedne 200-250W-al is. Egy 400-500W-os táp ideális hozzá, a 600W-osat nem tudnád normálisan kihasználni, és a hatásfoka sem lenne a legjobb.
FSP Aurum 500W-ot javaslok.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz szeruuu #9226 üzenetére
Hali!
Egész jó táp. Ennyiért jó vétel, ha valóban szükség van a teljesítményére.
(#9229) kojenci: Szia!
Egyértelműen TX. Seasonic bél van benne, jobb minőségű, magasabb hatásfokú, halkabb és hosszabb garancia idő jár hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest