Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludla
őstag
Esetleg ez nem lenne jó? FSP SFX (kis méretű)
Igaz a csakit száma ezen se sok.[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
Aucor
senior tag
Nem vagyok egy szaki, de a be quiet! általában FSP és más minőségi belsőkkel dolgozik, de nem tudom, hogy ez is olyan-e.. Majd a szakik megmondják. De tessék egy teszt. Végülis harisnyázott kábelek, 420w nagyonmaximum le tud adni, 75%-ig kb hangtalan, afölött pedig elég hangos...
-
jeni
félisten
Szia
Szerintem ez már bőven elegendő lesz neked,amellett még egy VGA karit is elbír majd.
de egyébként,hogy teszel rá 9db sata eszközt?[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
amúgy a Chieftec CTG500 80 P is jó táp,az XFX táp az Seasonic beles táp ami az egyik legjobb táp gyártó cég a földön
bár ez olcsóbbamiket írtál a tápok esetén,mint márkákat,azok is jók,de a 9 sata csatisat csak toldóval tudod kibővíteni,mely molex - sata átalakítóval megoldhatóak,és van amelyik 1-ről 2-t csinál.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
20K -ért FSP RAIDER 750 viszont érdemes figyelni rá hogy a SATA csatlakozók viszonylag közel vannek egymáshoz FSP Raider 750-Watt 80 PLUS Bronze Review .
Bazinga!
-
_Atesz
addikt
válasz Julot #126059 üzenetére
Egy 580-hoz (+ a felsorolt hardverekhez) elég a mostani tápod is akár.
Ha mégis lecserélnéd:
Seasonic FOCUS Plus 550W
Corsair TX550M 550W
2 kártyához (nem javaslom, nem éri meg a 2 kártyás rendszer):
BitFenix Whisper M 850W[ Szerkesztve ]
-
FoLey-v
addikt
válasz Julot #126066 üzenetére
Ennek a tápegységnek az rgb annyi értelme van mint az autón levőn neon fénycsőnek. Alig látni rajta és csak plussz költséget fizetsz az rgb miatt. Ha csak a tápot nem úgy rakod,hogy a ventilátort nem fejjel felfelé mutatja.
A belseje elvileg sirtec belsős nem rossz,de ennyiért már Seasonic Focus Plus 650W-ot is kapsz.[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
Cs1csó
félisten
válasz Julot #126072 üzenetére
FoLey-v leírta a lényeget ehhez már nem lehet mit hozzátenni. Ez mind az RGB világítás miatt vagy mi lenne az oka? Egy irodai gépben dedikált VGA nélkül nem is lenne probléma, de dedikált VGA-val főleg 100W vagy afeletti fogyasztásúval én ezt nem csinálnám meg.
Röviden: beszerelhető, működni is fog a táp de az elhalálozása hamarabb várható - rövidebb élettartam - mint ha rendesen a házon kívülről szívná be a levegőt.
-
Cs1csó
félisten
válasz Julot #126075 üzenetére
Számomra ez ilyen egyszerű:
Persze ha :
- más típusú a ház
- extra nagy
- folyadékhűtés van a házon belül mind a VGA-ra mind a CPU-raakkor el lehet gondolkodni más megoldáson is.
Magadat nyugodtan meggyőzheted de a fizika az fizika, a házon belül melegebb levegő van mint a házon kívül.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Julot #126077 üzenetére
Erről is beszéltem! Nagy ház, folyadékhűtés, akkor nyugodtan mehet bele. A videón amit legutóbb mutatál kb. 10-15%-al melegebb a táp úgy ha felfelé néz tehát ez minimális élettartam romlást fog eredményezni csak, és ha jobban belegondolok akár "némi" előnyt is jelenthet: ha van mindenütt porszűrő akkor ha a házon belülről szívja a levegőt akkor kevésbé fog porosodni a táp, nálam alul van és hetente kell a szűrőt takarítani és kb. pár havonta kiviszem az udvarra is a gépet és egy kompresszoros átfúvatást is csinálok: CPU hűtő borda, VGA borda, a ventilátorok, és persze a táp is bőven tartalmaz némi port.
Megfordítom a dolgot ha a lehető legrosszabb helyzetet nézzük: szűk rosszul szellőző ház, extrém hőtermelő alkatrészek pl. egy Vega VGA, zsúfolt is a ház, extrém sok játékidő, akkor akár a táp élettartamának a fele is simán rámehet erre. DE ha ezeket a tényezőket mind csökkented: nagy ház, nem zsúfolt, kisebb fogyasztású VGA, kevés játék, jó szellőzés, akkor lehet, hogy hamarabb cseréled a tápod más miatt mint hogy elromolna.
Nem gondolkodtál valami jobb tápon - ami RGB mentes, ahogy nézem amúgy is nagyon kevés RGB-és táp van és azok sem a legjobbak - és RGB szalagokkal vagy valami hasonló módon megoldani a világítást?
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Julot #126082 üzenetére
Kiveséztük ha a táp élettartam a legfontosabb számodra akkor úgy szereled be, hogy a házon kívülről szívja be a levegőt ha nálad mások a szempontok akkor ennek élettartam csökkenés lesz az ára. Az élettartam csökkenésen lehet vitatkozni, de valahol 10 és 50% között lesz.
-
FoLey-v
addikt
válasz Julot #126079 üzenetére
Hát erre nemtudok már mit írni...
Akkor vedd meg az RGB-s Thermaltake tápot,de ne is egyet hanem legalább kettőt,tartaléknak jó lesz. És csináld úgy ahogyan elképzelted,nem erőltetjük.
De tény,hogy csicso82 állítása igaz.Hát, egy 10 év gyártói garanciás táp esetén azt hiszem nincs miről beszélni.
Erre nem írok semmit.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
Cs1csó
félisten
válasz Julot #126089 üzenetére
Ez az általad linkelt videóból van:
Angolul kevésbé tudóknak: az alacsonyabb érték a JOBB, és a felső KÉK színnel jelölt érték esetén a tápegység ventilátora LEFELÉ mutat tehát a házon kívülről szívja be a levegőt. SÁRGA szín mutatja amikor a házon belülről szívja a levegőt a különbség 8 celsius fok ami kb. ami kb. 25%-al magasabb hőmérsékletet jelent.
[ Szerkesztve ]
-
-
syberia
veterán
válasz Julot #126089 üzenetére
Elfogadjuk hogy nem vagy elégedett a kapott válaszokkal, de a flame keltéssel senkinek sem lesz jobb. Ezért megkérlek, hogy kerüld a topikban a hangulatkeltő hozzászólásokat.
(#126087) Julot: A ki maradjon csendben kérdéskört illetően erre fáradj.
(#126078) csicso82: Hiánypótló írás lett. +1
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest