Hirdetés
Aktív témák
-
Tristis
őstag
Miért jobb egy moduláris táp, mint egy sima? Nem igazán látom át a különbséget. Tudom, hogy off, de szívesen látnék egy rövid cikket róla, ahol össze van foglalva a dolgok miértje. Egyáltalán érdemes-e rákölteni, ha semmi extra igényem nincs.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Kombat
őstag
válasz Tristis #41102 üzenetére
A moduláris tápnak általában csak az alaplapi 4(+4) és 20+4 pines vezetéke van fixen a táphoz rögzítve a többi kábelből meg csak annyit csatlakoztatsz amennyi szükséges, tehát nem lesznek felesleges kábelek a gépben, amik csak a légáramlást és a szerelhetőséget zavarják.
Ha nincs extra igényed, akkor egyértelműen felesleges moduláris tápra költened.
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Találtam egy ilyen tesztet: [link]
Gondolom ebből fakadólag a Corsair jó társ lehet. Fsp kilőttem és most vacilálok a két másik táp között. Sajnos nem találtam a Cyclopra megfelelő tesztet.
Versenyzők tehát:
- Corsair cx 400w
- Enermax cyclops 405wAmi az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
félisten
válasz dwelablack #41099 üzenetére
Akkor vagy 400-as FSP vagy GIGABYTE Superb 460W.
Amelyikhez olcsóbban tudsz hozzájutni."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
hatol
csendes tag
Sziasztok,
Új config építésénél a HX650 vs. hx750 körül filózok. Ugyebár a 750-nek magasabb a hatásfoka, meg tartalék is több van benne a jövőre, de elbizonytalanodtam az alulterheltség miatt, illetve az a jópár ezres különbség az árban.
A config így fog kinézni:
i920 - remélhetőleg 3.6-3.8 körül
Aus P6td deluxe
6gb Kingston 1600 Mhz DDR3
Ati HD5870, esetleg az 5850-es
4-5 vinyó
2 DVD-rw
6 venti
Hangkártya, tv tunerBőven elég a 650-es vagy érdemes a 750-est választani?
Az enermax oldalán található kalkulátor extrém hülyeségeket hoz ki >800W
''Különös kapcsolat van a nehéz és az értékes között...''
-
$oLdieR
csendes tag
Sziasztok!
Következő héten szeretnék venni egy új gépet és tápegység ügyben szeretném kérni a segítségeteket.
Ezeket veszem:
AMD AM3 Gigabyte MA770T- UD3P 20.125 Ft
AMD Phenom- 2 955 X4 BOX Black 35.250 Ft
OCZ DDR-3 4Gb/1600 Gold KIT 30.000 Ft
Sapphire HD5850 1Gb Remélem csak: 62.500 Ft
ASUS TA-B71 7.750 Ft
+
Samsung 500 GB
DVD-ROM
=================================================
Ehhez keresek olyan tápot ami olcsó és ha lehet akkor halk. Ezeket néztem ki. Szerintetek melyiket lenne érdemes?Gigabyte SuperB GE-R460-V1 460W 9.500 Ft
Gigabyte SuperB GE-P450P-C2 550W 13.250 Ft
Nexus Real Silent Value 430W 16.875 Ft
(Mind a 3 táp harisnyázott kábeles)Köszönöm szépen a segítséget előre is.
Üdv,
$oLdieR -
14adam
addikt
válasz $oLdieR #41114 üzenetére
Egy szavazat a Nexusra,jókis Teapo kondikkal rendelkezik,és elég jó belseje van ahogy nézegettem,de már láttam ilyet,csak nemtudom,hogy melyik tápgyártónál.
Superb 550-et nem érdemes venni,mert csak 12w-vel tud többet mint a Superb 460,és a 460-asba minőségibb belső is van (Fsp)
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok!
Chiftec 450 aa tápom leszeretném cserélni,mivel APC szünetmentes tápomat nem szereti.
Szóval a nagy kérdés,hogy milyen tápot vegyek max 13-1e ft-ig,ami kiszolgálná a következő konfigot?
Core2DuoE6700
Saphhire HD3870 Ultimate
3db winyó,3db venti,2db odd
Az sem lenne gond ha esetleg egy négymagos procit elbírni,de gondolom az újabb négymagosok ott vannak fogyasztásban ahol az E6700.Én két tápot néztem ki,az egyik Corsair CX400w a másik Gigabyte Superb 460W.
Fontos lenne még az is,hogy halkabb legyen mint a mostani Chifi.Köszi -
D.Orion
veterán
Üdvözletem!
Hó végén szeretnék összeállítani egy konfigot melynek fő jellemzője a kis fogyasztás. Összeszedett elemek:
-Gigabyte GA-MA785GPMT-UD2H
-AMD Athlon II X2 240e
-2x2GB 1066MHz-es DDR3
-Valamilyen kis fogyasztású winyó, erről még nem döntöttem, még kutakodok.A gép alapvetően netezésre/torrentezésre lesz használva. Alkalmanként régebbi játékokkal fogom kínozni az IGP-t.Valószínű, hogy később veszek bele egy combosabb vga-t(Bad Company 2 miatt) amit majd csak, akkor használok ha játszok, egyébként csak az IGP lesz használva.
Egyetlen kikötésem a táppal szemben:
Minél magasabb 80 Plus minősítés!Neten nézelődtem, de a 300-450W-os kategóriába nem találtam beszerezhető 80+ Silver tápot. Nagyobb típus pedig azért nem érdekel, mert torrentezés-netezés állapotban a gép olyan keveset fog enni(downclock/voltage), hogy a táp 20%-os terhelése alatt lesz(ide pedig már nem terjed ki a 80+ minősítés). Természetesen ha tudtok olyan tápot aminél grafikonnal igazolható, hogy 20%-os terhelés alatt is jó a hatásfoka, akkor annak nagyon örülök.
-
bacsis
Közösségépítő
Helló Urak!
Neem, a rangom nem újonc, de a kérdésem alapján simán lehetne feltételezni rólam, bocsi a láma kérdésért előre is!
Most olvastam a PH-n a tápos tesztet, de a tápok valahogy nem az én világom... mindíg úgy voltam vele hogy chieftec és akkor nem lesz gond...
NA szóval.. a fő gépemben egy 500W-os HIGH POWER tápom van...
a neten nem találtam róla semmit. Azt tudom, hogy az összes kábele harisnyás, még a floppy kábel is továbbá van a hátán fogyasztásmérő is, másodpercenként írja ki az aktuális fogyasztást... Meg van rajta 2db 6pines PCIe tápcsatlakozó...
És kb ennyit tudok róla... Valaki tudja hogy ez jó tápnak számít? -
bacsis
Közösségépítő
válasz bacsis #41120 üzenetére
találtam róla külföldi oldalon infót itt de mivel nem vagyok jártas a témában így nem tudom hogy ez most mennyire jó... azt látom hogy 90dodó, szal nem olcsó, szal túl rossz nem lehet.. főleg mivel hajtott már 4870CF rendszert is stabilan...
A másik hogy engem zavar a hangja sztem nagyon hangos.. ventit lehet benne cserélni? ha igen milyent? és hol tudok hozá ventit beszerezni? vagy jó bele bármilyen venti amit bele tudok préselni? -
sg22
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Van ez konfigom (régi)
2.8as northwood Pentium
2 giga ram (ddr 1 266on mennek)
30 gb vinyó
x800xt vid kariNamost a kérdésem az lenne, hogy szerintetek merjem-e egy kicsit húznia procit, mert elég jó lenne, aza kis teljesítmény plusz Amiért kérdezem, az az, hogy egy no name 300 w os táp van a gépben, és nemszeretném ha elszállna.
A táp:
Micase modell: WR300
Előre is köszi srácok!what should I do about this?!
-
vzsryl
nagyúr
válasz dwelablack #41125 üzenetére
12V-on csak 216W-ot képes leadni, tehát nem ajánlom, de még így is jobb, mint az M-tech. Inkább keress 350-400-as FSP-t. Azoknak jóval erősebb a 12V-os águk, és 6-7k-ért meg lehet venni őket zsír újan.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #41095 üzenetére
kérdés megválaszolva....
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
fgabo
tag
válasz Tothgera30 #41129 üzenetére
Köszi a felvilágositást. Igy már nyugodtabban rendelek.
Privikre illik válaszolni!
-
Khelben
nagyúr
Helló. Chieftec GPS400-101 tápot cseréltem le nemrég egy Gigabyte Superb 460-asra, mert azt olvastam, hogy az halk. Hát... nem halkabb. Szóval most megint keresek egy HALK tápot, 400W környékén, max 15ezer forintig.
Corsair CX400-at néztem, de nem tudom, hogy pl a Gigához képestmennyivel halkabb, esetleg próbálta már valaki? Vagy ventillátoros hűtéstől ne várjak némaságot? Az az érdekes, hogy van 2 db 12 cm-es venti is a házamban, 5V-ról mennek és némák. Nem hiszem, hogy nem tudnak olyan tápventillátort csinálni, ami legalább terheletlenül néma... -
Dude8
tag
Hali!
Szerintetek melyik tápot éri meg jobban i7-920+3GB DDR3+GTX 260GS SLI+1HDD+1ODD -hez venni? Természetesen piszkálni szeretnénk mindent, nem highend-re, csak pici tuning lenne 24/7-re.
A kérdéses tápok:
FSP Everest 85PLUS 700W (26.500Ft)
Chieftec CFT-750-14C 750W (26.535 Ft)Igazából azt nem értem, hogy számításaim szerint a cpu 95W-ot a 2 VGA 572W-ot enne, hogy csak a nagyobbakat említsem. Elég lehet az FSP 700W-ja +12A áganként, vagy inkább a Chifi a jobb választás a maga 750W-jával+18A ganként?
Köszi a válaszokat!
Üdv.:
Dudee"In God we trust, all others we monitor!"
-
Dude8
tag
Köszi Srácok!
"In God we trust, all others we monitor!"
-
Tristis
őstag
válasz Tristis #41092 üzenetére
Hosszas agyalás után megszületett a döntés: Corsair cx 400-as lesz. Főként a komolyabbnak tűnő mechanika miatt és a nagyobb garanciaperiódus miatt döntöttem nála, illetve sokak által közkedvelt darab.
Sokat olvasgattam interneten, szerintem nagyon kevés szó esik erről a darabról, amit ha több pénzem lenne biztosan megvennék: Silverstone Element.
Ajánlom minden kicsit jobban elengedett fórumtárs figyelmébe!Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
zsolt19900
őstag
Antec NeoPower 480 Modular PSU ezt érdemes megvenni van vele valami gond? Bele meg ilyesmi? Ventije nem fontos van a mostanimban egy Nochtua azt átvarázsolom
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
14adam
addikt
válasz zsolt19900 #41140 üzenetére
Jóó kis táp.Cwt belső van benne,tehát jó minőségű.Bár a 0,38A-es motor lehet,hogy kicsit búgni fog benne
-
zsolt19900
őstag
válasz 14adam #41141 üzenetére
Mondom van már nochtuám szóval berregésre nincsen gond Mennyibe fáj mostanság egy ilyen táp? Használtan? Új áron?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
-
bme
tag
Sziasztok!
Ha a táp ventilátora búg, akkor azt lehet cserélni, vagy új tápot kell venni? A táp Codegen/Display Model 300x ATX 2.03 300w-os.
Ha újat kell venni, akkor mit ajánlotok?
A táp kitakarítás után is búg.
-
yakuza.tora
addikt
Hali!
Erről a Tt tápról mi a véleményetek? Árban elég jó...
Az igaz, hogy CWT belsős?Alléz Olympique de Marseille!
-
bonat
senior tag
válasz yakuza.tora #41148 üzenetére
a srácok itt aszongyák h nem minden Thermaltake-nek jó a bele...úgyemlékszem ...
de azt én sem vitatom h jó áron vannak 5év garival
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest