Hirdetés
Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok! Gyorskérdés, Help...
Át kéne építenem egy gépet és közben merült fel a következő kérdés:
a konfig:
asus p4p800-x
p4 3.0 northwood
2 x 1 gb ddr 400
msi x1950pr 512
200 gb ide hdd
1 dvd rom + 1 dvd ramA házban, amibe bele kéne tenni, FSP 300W-os táp van. Bírni fog vele? Tuning nem lesz.
A konfig fogyasztása abszolút csúcson 230-240W szokott lenni a külső mérő szerint. -
Khelben
nagyúr
Üdv!
2 kérdés1. asus p4p800x + p4 3.0 northwood + msi x1950pro + hdd + 2 dvd a konfig, codegen 500W-os a táp. Tudom, tápot a kukába, de nem az enyém... Kérdés, hogy elviszi-e a fenti konfigot.
2. asus p5ql + e5200 + asus hd4670 + 2 hdd + dvd, ehhez milyen tápot javasoltok, amivel később a vga és a proci is fejleszthető / tuningolható?
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
Van egy kb 2 éves Chieftec GPS-400AA-101A jelű tápom, aminek kicsit hangos a ventije. Mivel ez a leghangosabb dolog a gépemben, gondoltam, cserélek benne ventit. Kérdés: milyen ventillátor kell bele?
Amit tudok, hogy 12 centis és 2 vezetéke van, viszont valahogy szabályozza magát, mert terhelés hatására gyorsabban forog.A másik kérdés: olvastam, hogy a FSP 350PNF (5800 Ft) egy halk tápegység. Kérdés, hogy ehhez a chieftechez képest halkabb? Minőségben hol áll? Mert a chieftec valami 12k volt újonnan. Arra az esetre kérdezem, ha nem lehetne ventit cserélni, mert akkor cserélek tápot.
-
Khelben
nagyúr
válasz venember83 #38608 üzenetére
sok helyen már csak PNR vagy GNR (ha jól emlékszem) sorozat van PNF helyett.
És azok nem jók?
-
Khelben
nagyúr
válasz venember83 #38610 üzenetére
Rendben, köszi az infókat.
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
Chieftec ATX-410-212
Erről a tápról tud valaki valamit? Rá lehet bízni egy max 130-150W-ot fogyasztó konfigot?
12V-os ágon 288W van ráírva, ez nem tudom mit jelent, de láttam, hogy mások is beírták és nagyon tudományosan hangzik[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Helló. Chieftec GPS400-101 tápot cseréltem le nemrég egy Gigabyte Superb 460-asra, mert azt olvastam, hogy az halk. Hát... nem halkabb. Szóval most megint keresek egy HALK tápot, 400W környékén, max 15ezer forintig.
Corsair CX400-at néztem, de nem tudom, hogy pl a Gigához képestmennyivel halkabb, esetleg próbálta már valaki? Vagy ventillátoros hűtéstől ne várjak némaságot? Az az érdekes, hogy van 2 db 12 cm-es venti is a házamban, 5V-ról mennek és némák. Nem hiszem, hogy nem tudnak olyan tápventillátort csinálni, ami legalább terheletlenül néma... -
Khelben
nagyúr
Üdv!
Corsair CX400 vagy Corsair VX450? Egyetlen szempont a zaj. Vagyis hogy melyik mennyire halk. -
Khelben
nagyúr
válasz 14adam #41188 üzenetére
Ugyan olyan halk mindkettő.Csak ugye kicsit jobban lekell majd terhelni a cx 400-at,hogy olyan hangja legyen terhelésnél mint a vx 450-nek.
Ezt most nem veszem. Nem fordítva?
Közben látom, hogy a VX450-nek többféle csatlakozója van, a jövőre gondolva esetleg érdemesebb lenne arra beruházni? A következő gépcserénél akkor nem kellene tápot vennem. Vagy addigra (~1 év múlva) úgyis másfajta tápok kellenek majd? -
Khelben
nagyúr
Üdv!
Asrock 785G + Athlon X2 240 + 1gb DDR3 +1 HDD alá keresek tápot, olcsón.
FSP 400-60APN-t néztem, jó lesz? Később van esély +1 gb ramra és valami 20-30ezer forintos VGA-ra, azt is el kéne bírnia. Jó ez a táp? -
Khelben
nagyúr
Üdv!
Megint kérdezek: E5200@3,3Ghz, 2x2Gb DDR2, 2HDD, 1DVD, HD4830 Ehhez milyen tápot ajánlanátok, ami halk? Most egy Giga Superb460 van benne, előtte egy Chieftec 400-as hajtotta, de mindkettő hangos volt.
-
Khelben
nagyúr
Tanulságképp: lecseréltem a Gigabyte Superb 460-at egy FSP 400GHN-re, üresjáratban 10W, játék közben 20W a különbség fogyasztásban. És persze halkabb is az FSP.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest