Hirdetés
Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
válasz JackOneill19 #41451 üzenetére
Azért van allul az a rés hogy ugye onnan kapja levegőt a táp, porszürön át
WOT: kissio
-
coqito
tag
SZiasztoK!
Azt szeretném megérdeklődni, hogy 24 pines alaplapi csatlakozós táp kompatibilis -e a 20 pines csatlakozású alaplappal átalakító nékül?
Választ előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz 14adam #41461 üzenetére
XFX-ben seasonic belecske van.Tehát érthető a magas hatásfok, de a 97% az nagyon falsnak tűnik....elve a tesztben szerepelt SS-nél ennyivel képtelenség hogy jobb legyen a hatásfoka.
Ebben az új SS-ben azt nem értem hogy az alaplap csatit iért lehet leszedni?Mindenkinek szüksége van rá....
-
abéla
senior tag
válasz 14adam #41461 üzenetére
Érdemes azért xfx-nél C°-kra is ráfigyelni; cpu, mobo esetén +10-15%, hdd-nél +10%, ehh azért fűt ez is rendesen(kiváncsi lennék a venti profiljára ). Érdekes még hogy a nyugalmi hálózati fogyasztásban is igencsak rosszul szerepel (lehet 25%-nál faxa, de lejebb ezek szerint nem annyira...).
hootka!
-
Anubis_9
őstag
Csináltam egy "kis" tesztet. Az E8400-esem felhúztam 4Ghz-re, majd ráindítottam egy időben maximális erősséggel egy IntelBurnTest-et és egy FurMark-ot 8x-os élsimítással. A 4870-esem is tuningolva van. Kikapcsoltam a monitort és 360W-os fogyasztást mértem. Ebben benne van egy modem és egy router is a maga kb. 10-10W-os fogyasztásával. A kérdésem az lenne, hogy ha csak 360-as Zalman tápom van, ami legjobb esetben is 85%-os hatásfokú, akkor hogy bírhatja a táp szuflával?
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Locutus
veterán
Én felfelé raktam a sapphiret
A stackerben is van alatta rácsos rész, nade azt én nem láttam jónak...
a.) lószar levegőt se szívna a porszűrőn át, úgy hogy csak fél centi légrés van alatta...
b.) porszűrő nélkül meg porcicát szívna fel folyton...Ha meg felfelé van a ventije, akkor az mit zavar? Semmitse. Szépen húzza kifelé a porvédett levegőt a házból ez is. (kemény 502 RPM-en)
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Davidof92
senior tag
Üdv. Olyan kérdésem lenne, hogy egy 400 wattos fsp (400HLN 12v1 14 12v2 15 A) megbírkózna egy 9800gx2-vel? összesen egy dvd olvasó s egy vinyó van a gépbe, e2160 procival(nem érdekel hogy nem hajtja ki, majd kap élsímítást a szájába, feltéve ha elviszi)
-
Joe fiú
senior tag
Szeretnék egy kis off segítséget kérni.
Chiftec GPS 450 AA tápom le szerettem volna cserélni egy Corsair CX400W-osra,de sehol sem találok.És mivel a Chifi tápom eladtam így sürgősen kéne a helyére a kis Corsair.Egy kis segítség esetleg,hogy hol tudnám megvenni?Kösziu.i árgépet néztem,de nem tudom mennyire megbízhatóak az ott található webshopok
-
Dr.Én
veterán
válasz Locutus #41466 üzenetére
Ki igy ki ugy rakja
ja az lehet hogy kis fordulaton semmi levegőt nem szív fel, (teszem hozzá amit én néztem házikót az alatt kb 2-3 cm van (rá nézésre)...
Másik meg hogy havonta egyszer mindig ki fujom a gépet a por miatt, Mondjuk találkoztam nem rég egy illetővel(gépét kellet javitanom), annak a gépében pokháló, por kg-ok voltak azt csodáltam hogy igy még ment valamennyire gépemondjuk ja, meleg levegő felfele száll mig hideg le fele
WOT: kissio
-
Locutus
veterán
Nekem egy Stackerem van, ebben az össze befelé fújó venti porszűrős
Kb ha évente kinyitom egyszer a házat, porszívózni, de akkor sincs különösebben por bent.Viszont el tudok képzelni olyan házat, amiben alul nem is lehet válogatni, hogy hogy teszed be a tápot. Mivel ugye a tápok hátulján nem szimmetrikusan vannak a csavarok. Szóval a Stacker szerencsés helyzet, mert a hátlemez is kivehető, és megfordítható, ezáltal tud felfelé is állni a táp ventije... máskülönben csak lefelé lenne beszerelhető.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Weaver
senior tag
szia
főleg a dizájn miatt esett erre a választás. amúgy meg éppen a gyengébb hatásfok miatt kellene erősebb. nem mind1 mennyinek a 75%-ákat adja le
halk ? ez baj ? vagy azt nem vágom mit irtál.
a másik ami még szóba jöhet az a Tagan i-xeye 600w , csak ezt meg nem tudom lehet -e egyántaláb itthon kapni ?
-
lsc
nagyúr
válasz Anubis_9 #41465 üzenetére
Nem számoltál a hatásfokkal, normális tápot rövid időre túl lehet terhelni, hosszú távon nem ajánlatos. Ha 85 %-os a hatásfok akkor 306 W-ot adott le, ha rosszabb akkor kevesebbet.
Mod Joe fiú : Árulnak itt az aprón is /a héten volt/, a boltokat föl kell hívni, lehetőleg azokat ahol raktáron jelzi az árgép.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
14adam
addikt
válasz Weaver #41472 üzenetére
Olvasd el az első hsz-be a hatásfok fogalmát.Ilyenkor nyal vissza az,hogy 8-adikba nemlett megtanúlva fizika órán
nem halk,mert nagyon sok hőt termel a kis hatásfok miatt.Nagybaj,mert a hatásfok miatt több lesz a villanyszámla isaz a tagan táp nem ajánlott,egy rossz topower bél van benne
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz 14adam #41476 üzenetére
Hagyjuk már ezt a rossz topower bél témát... mutassatok már 1db tesztet, ahol rossznak minősítették, vagy tapasztalatokat, ahol statisztikailag többször kifeküdt a topower bél, mint más tápok?
Érdekes módon a múltkor felajánlottam a 3 éve tökéletesen üzemelő Tagan tápomat boncolásra, hogy eloszlassuk a tévhiteket, de senki sem vállalta a "hozzáértők" közül...
Innentől kezdve ez a "rossz topower bél" csak puffogtatás a levegőbe... szerintem.
-
Anubis_9
őstag
Számoltam én, pont ezért nem értem. Ha a 85%-os hatásfoknak köszönhetően csak 306W-ot tud leadni a Zalman táp, hogy fogyaszthat a gép kb. 360 W-ot? Úgy, hogy túlterheli a tápot? Akkor az a helyzet, hogy kicsi a a jelenlegi tápom ehhez a konfighoz, ugye?
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
lsc
nagyúr
válasz Anubis_9 #41479 üzenetére
Kicsit kevered a dolgokat, a táp annyit ad le amennyit a gép kér, ha 306 W-ot akkor csak annyit, ha 100W-ot csak annyit . A 360 W a max terhelhetőségét jelöli, nem a táp fogyasztását. A gép meg csak 306 Wot fogyaszt, a konnektorból a táp 360-at vesz ki de abból 85 %-os hatásfoknál 54 W veszteség van, ez a hatásfok.
Az élet kegyetlen .
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék 600-700 w moduláris tápok közül melyik a legjobb ár értékben , megbízhatóságban, teljesítményben?
Corsair 650 est néztem esetleg más alternatíva?[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz Locutus #41478 üzenetére
Ha fellennék készülve műterhelésre hidd el elkennéma száját, de nem vagyok.
Stol fórumtársot keersd meg ezzel a dologgal!Vagy Didymant!
AMúgy emg olvass, azt pedig egy párszor átbeszéltük hogy egy "teszt" mit jelent egy tápnál....
Továbbá válaszol kérésemre a Topower milyenségére [link][link]
(#41482) tomic: Corsair HX650 vagy Enermax modu82+ 625W, de minek ekkora táp?
(#41479) Anubis_9 : Olvass szerintem egy kicsit, hatásfokot nem árt tudni....
[ Szerkesztve ]
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, de remélem nem köveztek meg érte
Gondolkodom rajta, hogy összedobok egy Dual Atomos gépet, MiniItx házzal. Elvileg elfér benne a Corsair CX400 táp, de nem tudom, hogy van-e ennek a párosnak értelme.
A választ előre is köszönömüdv.
-
XP NINJA
őstag
Hello!
Az álábbi konfig milyen tápot igényel?
Intel e8400 felhúzva, 4gb ddr3 ram, ASRock P43DE3 alaplap, XFX ATI HD 4890 1GB DDR5 DUAL DVI TV PCI-E - xXx Edition, samsung 1 tb hdd.
egy 450-es elbírná?
-
14adam
addikt
Dual atom-nak felesleges akkora táp. Itt egy Fsp és itt van egy jókis enermax táp.Vagy vegyél újonan valami 300 alatti vagy körüli tápot,Fsp,Sirtec...
XP NINJA: Attól függ,hogy milyen márka.
Locotus: Dyno már megválaszolta a kérdésedet.Én az itteniek véleményére és a tesztekből kinyert infókból írom le a véleményem
[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
rja 320-as gépházat vennék, és ahhoz írják hogy 450W táp, de márka nincs
-
profi
aktív tag
válasz 14adam #41486 üzenetére
Köszönöm a linket, de tápot nem vennék használtan
És mi van akkor, ha már megvan a táp? Adjam el és vegyek 300W alattit (lehet egyáltalánújonnan kapni)? Igazából az érdekelne, hogy ezzel a táppal sokkal megnőne a gép fogyasztása, vagy bármilyen káros hatása lenne a gépre nézve? -
Tristis
őstag
A távolság légvonalban a fülem és a config között nagyjából 1,1 méter. Tudom, hogy nem forog sokat, de hallom. Sajnos a hifi cuccok sajátja, hogy kellemes 50-60 decibeles hangerősség mellett is hallasz bármit. Ez azt is jelenti, hogy 90 decibel mellett is lehet beszélgetni egymás mellett normál hangerőn. Sajnos annyira jól kontrolláltak a hangok, hogy simán kihallatszik a táp hangja. Nem is azt mondom, hogy kapásból megmondod, amikor hallod, hanem azt, hogy egyszerűen hozzátesz a hanghoz és hosszútávon nagyon hallatszik....
Az én mércém szerint hallatszik, sajnos ez így van. Egyébként nem is gondolkoznék a váltáson. A rezonanciát megoldottam az értelmező kéziszótár új kiadásának két kötetével, de az alap "zúgás" az megmaradt. Természetesen ez összehasonlíthatatlan egy csapágyas vga hűtővel, vagy bármilyen hasonló szörnyűséggel.... Inkább olyan, mint egy üzem tisztes távolból, ahol mondjuk működnek a szellőztető ventilátorok.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
XP NINJA
őstag
Codegen 500W (500SX) P4 ATX tápegység 14cm ventilátorral jó lenne?
-
Tothgera30
Ármester
A HKC tápok milyenek, én pontosan erre gondoltam!
"A pokol nem hely, hanem állapot"
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Politika
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- Mikrotik routerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról