Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#40001) kfron válasza 14adam (#40000) üzenetére


kfron
aktív tag

:O :C

(#40002) kfron válasza 14adam (#40000) üzenetére


kfron
aktív tag

:P

[ Szerkesztve ]

(#40003) BlueAthlon


BlueAthlon
senior tag

"Stability Power 550W" jelű ipari hulladék...

Két féle verzió keseríti a magyar felhasználókat, egy régebbi ( hosszabb házú ) és egy újabb, aminek 12 centis ventije van.

A régi is fos volt és mesébe illő értékeket hazudtak rá, de az új ezen is túl tesz :

785G asrock, X2 250, 2G 1066, 320 vinya, DVDRW, HD4670 konfigban 3D-ben vagy reset, vagy eltűnik a kép és standby-ba vált a monitor.

Poénból egy új codegen 400-ra rákötve, mesésen ment. Sőt még kis CPU / VGA tuningot is engedett.. Aztán mivel nem akartunk semmit tönkretenni és leégetni, kapott egy Giga460-ast..

[ Szerkesztve ]

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#40004) stol


stol
addikt

Okulásul Priti "kolléga" PÜ-jét postolnám be.

Priti írta:

Na stol, ez legalább jó kötekedés,de most őszíntén! Szerinted meddig lesz jó az a 350W-os tápegység ha leterheled 400W-al, órákig? Most mi a cél? Az hogy tönkretedd? Ez nem visz sehová, hogy vitatkozunk a számokon, mindenki mást ért mindenen, még az a legjobb ha tartjuk valamihez a fogalmakat, még mindig a legértelmesebb hsz a tiéd volt, nem vitatom, csak ez itt nem sokat számít, mert neked a boltban is kell dönteni. Adott egy VGA pölö, látod wattra mennyit eszik, P=U*i -ből tudod mekkora a max áramfelvétel sacperkábé, a tápon látsz egy amperszámot az "ágra" ami szintúgy sacperkábé, (persze azt sem tudod hogy független e az ág, azaz hogy külön van e védve, vagy majdhogynem el lehet intézni egy csomóponti törvénnyel és magasról lehet ejteni rá hogy 16A-van az adott ágra írva és simán rá lehet aggatni 2 VGA-t) szóval ha pontos akkor max a védelem miatt az, de amikor választasz sacperkábézol, mert ne mondd nekem, hogy nekiállsz méricskélni az üzletben. Megnézed hogy az adott ágon hány ampert tud, neked mennyi kell, meg max meg tudod nézni neten, hogy van e a nyákon valami közismerten szar minőségű alkatrész, ha találsz róla egy képet.
Ki a hülye? Nyilvánvalóan az összes gyártó összes mérnöke, akik az alaplapok és VGA-k könyvébe beírják az ajánlott tápegységet wattra. Mind a hasára csap és azt mondja, hogy hú ez a kártya jó hosszúra sikerült, akkor ehhez legyen az ajánlás 800W, frászt.
A hatásfok prezentálja a táp minőségét, ha úgy számolsz ahogy én névlegesből valósat a hatásfokkal, akkor mondd valamit az ajánlás, különben meg feldughatod a kiskönyvet, mert kvázi zéró információértéke van az ottani számnak számodra. Ez a meló. Attól hogy tudod, hogy ahhoz nem kell 800W-os táp ami az ajánlásban van még nem tudod hogy mekkora kell hozzá, látsz egy ajánlást és hülye maradsz. Most akkor ki a hülye? Tudom hogy qrva dühítő amit mondok, mert te legalább jót akarsz és azt mondod, hogy dugdmeg hülyegyerek a hatásfok az azt jelenti hogy... ezért írom a privit, hogy a döntéshez nem ez kell, hanem egy olyan viszonyítási alap amivel lehet operálni sitty-sutty-pikk-pakk és ami a minőséget mutatja az a hatásfok és nem a watt száma. Viszont a kiskönyvben amit a hardverhez adnak watt van, na ez a hoppá és kurvára nincs odaírva semmi más. Viszont ha azt mondod, hogy vegyük a legrosszabb "hatásfokkal" azaz az ajánlás kb. 50-60%-át kijön mondjuk mittom 500W és vegyünk egy akkora tápot ami mondjuk a minőségibb 80%-os "hatásfokával" ténylegesen tudja az 500W-ot akkor kijön egy minőségi 600W-os táp, ami hogy-hogy nem pont elég is úgy hogy nem szenved alatta. Ja hogy ez így, mint százalékszámítás nem hatásfok? De az, csak az eredeti szövegkörnyezetéből ki van ragadva és nem az elektronikai definíció áll mögötte, csak a kvázi konyhanyelv. Sajnos ez van, az ajánlásoknak másképpen semmi értelme. Az én 650W-os csifim is lazán vitte a két 4870 DK kártyát CF-ben Quad-dal ráadásul, ami sokkal többet eszik együtt, mint a 4870X2 utóbbi dobozán mégis simán ott figyel a 650W-os ajánlás. A droid aki belémkötött csak okoskodik azokból a morzsákból amiket tőled hall, de se a te se az én verzómat nem tudja. Ezért dühít. Na ennyi. Tőlem terhelheted erősen a tápegységed, kvázi tesztelheted a védelmet is akár a saját gépeden, nem meggyőzni akarlak, csak elmondtam hogy nálam mi a hatásfok ha már vetted a fáradtságot, hogy leírd, hogy nálad mi.

(#40005) nyunyu válasza BlueAthlon (#40003) üzenetére


nyunyu
félisten

785G asrock, X2 250, 2G 1066, 320 vinya, DVDRW, HD4670 konfigban 3D-ben vagy reset, vagy eltűnik a kép és standby-ba vált a monitor.

Uff, az meg 150W sincs :W

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#40006) gamerkiller


gamerkiller
senior tag

Mesterek, professzorok!

Cseréljem a Topower beles OCZ modstream tápomat egy Corsair HX450W-ra? Egyszerű kérdés, jobb e az OCZ-nél a Corsair HX450?

üdv: gamerkiller.

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#40007) nyunyu válasza stol (#40004) üzenetére


nyunyu
félisten

Tudod mit? Hagyd a fenebe.

Szerintem teljesen feleslegesen ajanlottunk neki egy csomo 1000W-os tapot, neki a Tagan TurboJet 1100 vagy az LCPower MonolithX valo. :DDD

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#40008) Dyno válasza stol (#40004) üzenetére


Dyno
veterán

Egyet nem értek én, az egész onnan indult hoyg a 600W-os mercury-t ajánlotta, azzal a jelmondattal, hogy a gyereknek úgyis mindegy mert szar a gépe.....ez milyen hozzáállás?és akkor én avgyok a droid.....ezek a nagy szavak :N

És akkor én a Te szavaidból írok mert nem ajánlok egy mercury-t meg az FSP-vel elégedett vagyok........

imádom amikor valaki egy valamit kiragad egy szövegből és görcsösen arra törekszik, hogy azt cáfolgassa....

és valszeg a hatásfokos dolgot is tőled tanultam, nem még anno fizika órán áá dehogy....meg az atx szabványt is....

és továbbá se tudom én milyen verziót nem tudok?hogy mi mennyit fogyaszt megközelíthetőleg?

na mindegy szép napot csinált a srác ma itt a topikba.... :o

ui: mintha én is rosszat akarnék neki, csupn a modorán kéne változtatni, meg nem azt írni hogy neked ugyis mindegy nem sokat ér a géped, bár igaz általában ez a magyar morál, vagy úgy az egész emberiség morálja és akkor én avgyok itt a patkány mert rámertem szólni hát beszarok esküszöm....meg a droid bazz, azért töltöttem itt el majdnem 2évet a topikba, hogy hsz.-t gyűjtsek azért néztem utána a dolgoknak lusta fórumtársaknak hogy hsz.-t gyűjtsek emg droidoskodjak, véletlen se hogy segítsek, annak angyon szívesen segítek, aki tudja mi a modor, emrt én ezért semmi pénzt nem kapok, de hát úgye a másikat leszarjuk me mé' ne?!na de mindegy evvan.....

[ Szerkesztve ]

(#40009) stol válasza stol (#40004) üzenetére


stol
addikt

Válaszom rá:

Üdv.

Mert nálam első a tisztelet, minimálisan megszólítás terén.

Egy minőségi táp a ráírt specifikációt akár nonstop-ban tudja. Egy minőségi tápban kell lennie annyi túlméretezésnek, hogy 10-20% + terhet reális ideig elbírjon.
Az, hogy a VGA/CPU/alaplap gyártók mit kérnek a dobozon 95%-ban marketing. Mert mi mással lehetne még megmozdítani a hw piacot, mint evvel?

A perifériák maximális fogyasztásait saját műszeres mérések alapján definiáltam.
Hisz hogyan fogyaszthatna egy HD4870 pölö 450W-ot, amikor annak hűtője képtelen ~150W-nál több hűt eldiszipálni? Azt, hogy egy hűtő mit képes elfűteni, vagy azt megállapítani ránézésből, hogy egy adott félvezető mit visel még el, sok-sok szakmai tapasztalat útján lehet CSAK megtanulni.
Mivel mérem a fogyasztásokat? Egyszerű lakatfogóval pl. egy betápi ágon. Elég pontos méréseket lehet végezni.

A hatásfok prezentálja a táp minőségét

Nem. A hatásfok megmutatja a tápban használt kapcsolás hatékonyságát. Az SMPS tápok hatásfoka nem lineáris. Leginkább parabolikus. Egy jó minőségű táp is lehet alacsony hatásfokú és egy jó hatásfokú is lehet kommersz, nem megbízható.
A szervertápok jellemzően még ma sem mennek 80% hatásfok felé és ennek tervezési, leginkább megbízhatósági és kapcsolástechnikai okai vannak.
Persze, a kommersz tápokban felhasznált kommersz alkatrészek miatt azok hatásfoka pocsék.
De megint mondom, a kommersz tápok vagy minőségi tápok hatásfokának semmi köze a címkén szereplő adatokhoz.

Attól hogy tudod, hogy ahhoz nem kell 800W-os táp ami az ajánlásban van még nem tudod hogy mekkora kell hozzá, látsz egy ajánlást és hülye maradsz.

Tudom, mert megmértem.

Viszont ha azt mondod, hogy vegyük a legrosszabb "hatásfokkal" azaz az ajánlás kb. 50-60%-át kijön mondjuk mittom 500W és vegyünk egy akkora tápot ami mondjuk a minőségibb 80%-os "hatásfokával" ténylegesen tudja az 500W-ot akkor kijön egy minőségi 600W-os táp, ami hogy-hogy nem pont elég is úgy hogy nem szenved alatta.

Látom, még mindíg nem tudod, mi a hatásfok.

De az, csak az eredeti szövegkörnyezetéből ki van ragadva és nem az elektronikai definíció áll mögötte, csak a kvázi konyhanyelv.

A definició NEM elfogadható. Ismétlem, NEM.

csak elmondtam hogy nálam mi a hatásfok ha már vetted a fáradtságot, hogy leírd, hogy nálad mi.

Nálam a hatásfok továbbra is az a ~100éves fizikai levezetés, mint bármelyik másik MŰSZAKI embernél. Sajnálom, de másképp nem értelmezhetem, mert a szabály az szabály. Lehet vonatkoztatni autó motorra is... Egy dízel jobb hatásfokú, mert azonos munka elvégzéséhez kevesebb üzemanyagra van szüksége.

Szerintem értelmetlen a vita egy méréseken alapuló dologról és ezeréves fizikai szabályról egy konyhanyelvi felfogással szemben.

Ezentúl sem fogok ajánlani élet és vagyonvédelmi szempontból veszélyes hulladékokat.

További szép estét.

(#40010) gamerkiller válasza gamerkiller (#40006) üzenetére


gamerkiller
senior tag

Valaki erre esetleg? Annyit belejavítanék hogy nem HX hanem VX! Mi a különbség? Ne vitázzatok, segítsetek!

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#40011) stol válasza gamerkiller (#40006) üzenetére


stol
addikt

Műszakilag akár jobb is lehet, de a mostanival se vagy közvetlen életveszélyben.
Ha anyagilag minimális ráfordítást igényel a projekt, max akkor javaslom.

(#40012) Dyno válasza gamerkiller (#40010) üzenetére


Dyno
veterán

Vx nem moduláris HX az, mindenféleképpen cserélném a helyedbe, akárhogyqan is de topower beles a tápod, ami akárhogyan is fáj, együttérzek, de sajos enyhén szólva is eszélyes a gépedre. :(

(#40011) stol: Topower bél én abban a tudatban vagyok hogy elég tré, avgy tévedek?Igaznekem egy tagan easycon, csinált egykét szép meglepitt egy kis áram ingadozás folytán.....ramok,vga,egyik hdd->kuka.

ui:Hát igen, baj az ha tanul is egy kicsit az ember?

(#40007) nyunyu : Lc monolith vagy mi a neve az CWT beles. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#40013) gamerkiller


gamerkiller
senior tag

Még 500 forintot nyernék is a dolgon.. Ezt az OCZ-t megvennék 15.000-be, és tudok VX450-et 13.000-be.. Utánvéttel 500 forint lenne a nyereség.. Akkor egyértelműen igen?

Ne röhögj tényleg nagyon szeretem ezt a tápot.. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#40014) stol válasza Dyno (#40012) üzenetére


stol
addikt

A primeroldali lökéséket minden SMPS elég sokváltozósan kezel le. Itt az aktiv PFC-s tápok veszélyeztetettek. Maga a kapcsolástechnika az adott tápban nem kimondottan tré, közvetlenül nem veszélyes.
Topower és topower között is nagy a különbség, ez a megrendelőtől is függ.

Hiper tápok? Rémlik?400-430-500-580... egytől egyig fos.

(#40015) Dyno válasza stol (#40014) üzenetére


Dyno
veterán

Hiperek rémlenek, de azok tudomásom szerint Andyson bélre épűlnek, igaz eléggé hasonlítanak felépítésileg a Topowerhez.

Mondjuk az tény, hogy azok a Hiperek amiről beszélünk rengetek 2 év használat útán megdöglött és elég gyakran vitt is magával alkatrészt.
Nagybátyámnak volt egy 430-as, 4hd-ből 4-t elvitt, meg egy tv tuner kártyát is. :(((

(#40016) stol válasza Dyno (#40015) üzenetére


stol
addikt

Azoknál spec a PFC kör gyönge. A PFC vezérlése közös az SMPS vezérléssel, ami nagyon nem szerencsés.
PFC kör robbanása esetén mindenki levezetheti a szekunderoldali hatásokat.

(#40017) 14adam válasza stol (#40016) üzenetére


14adam
addikt

Egy primitív kérdés,mi a fene az,hogy SMPS? :B

[ Szerkesztve ]

(#40018) stol válasza 14adam (#40017) üzenetére


stol
addikt

switched-mode power supply

(#40019) gamerkiller


gamerkiller
senior tag

Akkor.. Cseréljek?

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#40020) 14adam válasza stol (#40018) üzenetére


14adam
addikt

köszönöm,majd délután jobban utána nézek még ennek :R

Mostanába nemlesz valami jókis teszt? Egy Vx 450-et megnéznék,vagy valami Cwt beles tápot :)

(#40021) Dyno válasza gamerkiller (#40019) üzenetére


Dyno
veterán

Cserélj, főleg hogy még nyersz is rajta.

(#40016) stol: És a Spire Jewel tápokkal mia helyzet, mesélted, hogy egy 650-es elszállt 350W-on müterhen., Zeno meg a Rocketteer-ben Topower bél van, gondolom akkor a Jewelben is....azt lehet nem?Tesztet se találtam róla.

[ Szerkesztve ]

(#40022) nyunyu válasza Dyno (#40012) üzenetére


nyunyu
félisten

(#40007) nyunyu : Lc monolith vagy mi a neve az CWT beles. :DDD

Francba, akkor marad a Tagan.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#40023) Locutus


Locutus
veterán

Tudjátok mit.

Mivel eladni valszeg úgyse nagyon tudom eladni már a 3 éves Tagan Black 480W tápomat, ha meglesz az új helyette, akkor felajánlom tesztelési célokra nektek :) (januárban)

Remélem valaki közületek vállalja, (pl nyunyu?) hogy szétszedi, kielemzi, leterheli, meg is gyilkolhatja tőlem, csak kerüljön pont a "Topower bél = veszélyes-e a Tagan?" témára :)

1 feltételem van: Ha kiderül, hogy nem is rossz, akkor kerüljön vissza hozzám működőképesen :)

Nah?

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#40024) szente


szente
addikt

hali
egy 4670-hez meg egy 5200+-hoz mekkora tápot ajánlotok?amúgy semmi extra nincs benne,1hdd 1 odd.köszi
üdv

(#40025) Locutus válasza szente (#40024) üzenetére


Locutus
veterán

Nekem az eggyel feljebb említett táp visz ilyen konfigot, 3 éve :)

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#40026) #01758976


#01758976
törölt tag

Üdv!

Érkezik hozzám vendégségbe egy phenom II x4 965 cpu,aminek megszeretnénk nézni a végét.Nem kizárt egy 4 giga körüli eredmény,a környezet amibe kerülne asrock 780,f1 750 hdd,ati 4830 vga,2*2 ddr III,mugen 2,mindezt egy everest 400nak.Elég lesz ez a táp,bírja stabilan prime alatt napokig? Vagy csínján bánjunk a feszekkel?

(#40027) szente válasza Locutus (#40025) üzenetére


szente
addikt

őőő...szarul tettem fel a kérdést!mekkora tápot ajánlotok minimum? :)

(#40028) vhunor


vhunor
őstag

A Cooler Master Silent Pro M600 táppal van valakinek (személyes) tapasztalata? Megérhet +8 ezret váltani erre FSP Everest 500-ról ha halkabbat szeretnék (ami csendes, de lehet van jobb is :) )? A 13.5-es venti keltette fel az érdeklődésemet. Vagy az Everestről érdemesebb inkább Enermax Modura váltani?

szerk: csak moduláris jöhet szóba, valamint az adatlapon levő konfigot terhelés alatt minél nagyobb csendben szolgálja ki.

[ Szerkesztve ]

(#40029) KMT válasza szente (#40027) üzenetére


KMT
addikt

350 W, minőségi. Minimum FSP.

(#40030) szente válasza KMT (#40029) üzenetére


szente
addikt

jah,márkásba gondolkodtam! :R köszi

(#40031) Dyno válasza #01758976 (#40026) üzenetére


Dyno
veterán

FEszekre figyelni, de ne izgulj semmi gond nem lesz, max ha nem bírja szépen lekapcsol.

(#40028) vhunor: Inkább Enermax Modu82+ 525W, halkabb és minőségibb.

(#40032) miklos16


miklos16
csendes tag

Sziasztok!

Véleményeteket kérném abba hogy ebbe konfigba milyen tápot kéne venni. Intel Core i5-750,
Asus P7P55D,Geil 2 Gb 1600 Mhz-es ram,pioneer DVD író,SAMSUNG SP0802N winchester és még nem tudom hogy 4850,4870 vagy 4890-es videókártya nem tudom még kérném hogy segítsetek!10.000FT-ba azért beleférjen de ne a leggagyibb márkát!

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#40033) Dyno válasza miklos16 (#40032) üzenetére


Dyno
veterán

[link]

Vagy ha ilyet nem kapsz akkor GigabyteSuperb 460W.

(#40034) Gorneck válasza vhunor (#40028) üzenetére


Gorneck
titán

Én nagyon nem bántam meg mikor megvettem...minimális hangja (egészen elviselhető morgós hangja van a 14es ventijének)...
Nincs hasonlítási alapom, mert nem ismerem az 500as FSP tápot, de ha megnézed a PH elég régóta ezt a tápot veszi alapul...nem sok halkabb van.
A corsair agyon dicsért VX450nél halkabb...mondjuk annál még egy codegen is halkabb...

Gorneck#1239

(#40035) Shuki


Shuki
tag

Hali!

4 vinyót rá merhetek kötni egy 400as FSP everest tápra?
500
500
120
120

(#40036) bonat válasza Gorneck (#40034) üzenetére


bonat
senior tag

nemtudom..lehet hülyeséget mondok..nyugodtan írjatok ha igen :R
de nekem jobban tetszik a Corsair TX650-es 5év garanciával..és olcsóbb is....
persze jól szellőző házban :DD

(#40037) Gorneck válasza Shuki (#40035) üzenetére


Gorneck
titán

Rá. [link]

Gorneck#1239

(#40038) 14adam válasza Shuki (#40035) üzenetére


14adam
addikt

Persze :K

(#40039) Gorneck válasza bonat (#40036) üzenetére


Gorneck
titán

És az hol moduláris? Mert itt modulárisról van szó...

Amúgy én 1 hónaposan vettem az enyém 19ért... :D Annyit megért... :K Jahhh és én soha többet nem veszek corsair tápot... :)

[ Szerkesztve ]

Gorneck#1239

(#40040) bonat válasza Gorneck (#40039) üzenetére


bonat
senior tag

bocsi azt nem láttam h moduláris kell :DD

(#40041) Dyno válasza Gorneck (#40039) üzenetére


Dyno
veterán

én se!

(#40042) 14adam válasza Gorneck (#40039) üzenetére


14adam
addikt

Eddigse volt Corsair tápom,de nemis lesz.Csakis Enermax és Fsp :)

(#40043) vhunor válasza Dyno (#40041) üzenetére


vhunor
őstag

Dettó, pont néhány napja volt az eset itt az egyik fórumtársnál az ominózus VX-450-nel (lángoló vinyótápkábel), és azt a tápot kb. 3 hetesen vette tőlem, amikor én HX-ra cseréltem (ami azóta másnál van, mivel komplett gépként adtam el az i7 előtti konfigomat).

Akkor majd felhajtok egy 525-ös Enermax Modut, ha költekezős hangulatban leszek :) .

(#40044) G R 3 G


G R 3 G
tag

Üdv mindekinek!

Nos, az a tervem van, hogy veszek egy ilyet és majd még egy külső vinyót. A célom az lenne ezzel, hogy egy seed szerver kéne, meg néha zenehallgatásra. Na de keresgéltem hozzá házat és tápot, sok mindent nem találtam míg rá nem bukkantam erre , de igazából nem tudom kitalálni mi is ez, mert háznak néz ki, de táp van oda írva. Ha bárki bármit tud, vagy hülyeségnek tartja írjon nyugodtan. Ötleteket is szívesen fogadok!

Ui.: ha nem ide tartozna ez amit írtam sorry, de talán tápról van szó.

Kellemes ünnepeket! :)

MS Power Platform & CRM Tanácsadás és Fejlesztés: https://kogero.hu

(#40045) yakuza.tora


yakuza.tora
addikt

Nocsak! Mi ez a nagy pálfordulás?
Nem olyan régen még bőszen ajánlgattátok a Corsair tápokat!

Alléz Olympique de Marseille!

(#40046) bonat válasza yakuza.tora (#40045) üzenetére


bonat
senior tag

:DDD

(#40047) yakuza.tora válasza bonat (#40046) üzenetére


yakuza.tora
addikt

Ugye? :DDD

Alléz Olympique de Marseille!

(#40048) vzsryl válasza yakuza.tora (#40045) üzenetére


vzsryl
nagyúr

[link]
A HX520-nál le van írva:
"Hiba oka:

A tápegység egy módosított ventilátor vezérléssel rendelkezik az OEM gyártó által ajánlottakhoz képest.
A tápegység ventilátora még 500W körüli teljesítmény leadás esetén is irreálisan alacsony fordulaton üzemel, ami a táp egyes részein extrém magas üzemi hőmérsékletet eredményez.
"

És ez úgy tűnik, hogy a többi Corsair-re is vonatkozik, pl: VX450, HX620, TX650.

Az Enermax ventilátorai még kisebb fordulaton járnak, de azok sokkal hűvösebbek, mert magasabb a hatásfokuk és az egész hűtési konstrukció jobban van kivitelezve.

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#40049) yakuza.tora válasza vzsryl (#40048) üzenetére


yakuza.tora
addikt

Ezt az írást én is olvastam! Sőt! Beszéltem az írójával is. Sőt! Egyeztetek vele, hogy cserélje ki a TX650-es tápom ventijét...

A kérdés viszont az, hogy:

1. - Akkor miért és mi alapján ajánlottátok boldog, boldogtalannak?
2. - Azt miből gondolod, hogy "úgy tűnik"?

[ Szerkesztve ]

Alléz Olympique de Marseille!

(#40050) vzsryl válasza yakuza.tora (#40049) üzenetére


vzsryl
nagyúr

1. Nem sűrűn ajánlottam Corsair tápokat, főleg azután nem, hogy fény derült erre. Mostanában inkább csak alsó tápos, jól szellőző házakba ajánljuk. De van olyan, hogy valaki már úgy jön ide, hogy neki Corsair kell, és jó lesz-e. Na az ilyen embert ezzel a ventivezérléses dologgal nem lehet lebeszélni, főleg ha valaki jön, és elkezdi makacsul védeni a Corsairt, mert neki is olyanja van...
2. Eddig ezekre a típusokra jött panasz itt a topicban, legalábbis ezek jutottak most eszembe. A többi típus még kérdéses. De van ellenpélda is, a CX400-as. Erre inkább olyan panasz jött, hogy nem is olyan halk, mert terhelés alatt nagyon felpörög a ventije.

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.