Hirdetés
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Ettől csak az élettartam nő vagy a feszeket is stabilabban adja/adná?
Az elektrolit kondik rendszerint lassan veszítik el a kapacitásukat a kiszáradásuk függvényében, ez a kapacitásvesztés okoz stabilitási gondokat a szűretlenség miatt.
A visszacsatoló áramkörök működésében az egyre nagyobb hullámosság jelent problémát ami így kihat a kimenet stabilitására.
Ha nincs ez a kapacitásvesztés pl a kiszáradás okán, akkor ezek a problémák időben jelentősen kitolódnak és ez többszörös élettartamot jelent, lsd az alaplapok és a VGA-kban alkalmazott szilárd d. kondik terjedését.[ Szerkesztve ]
-
-
-
lsc
nagyúr
Szerintem kb ugyanaz az enermax és a corsair/seasonic, amiket linkeltem ott is van terhelésnél is lassú venti is, ha a seasonic belsönek nem jó akkor az enermaxnak miért . Az előbb unalmamban megnéztem az első 250 hsz-t az enermaxos topicban, ott is volt egy táp ami vitt lapot, vga-t, volt felrobbant táp, valakinek 2 hónapon belül 3 ment tönkre, igaz ott már szerintem is más gond volt, nem ugyanolyan típus volt, nem szériahiba. Az az érdekes hogy ahogy visszaolvastam a topicot másfél évvel ezelőtt a corsair volt az isten, most már sz@r, az enermax "tökéletes", azért linkeltem hogy azért az sem "szent". Majd kíváncsi leszek hogy ha az ajánlások miatt egyre több lesz mik lesznek a visszajelzések mondjuk egy év múlva, igaz akkor már nem tudom mi lesz ajánlva, codegen, az legalább biztosan sz@r.
Ha az epsilon sem jó akkor ez már a vég.[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Dyno
veterán
Ha hiszed ha nem, egyetértek veled, véleményem az hogy valahogy nicns biztos pont, de amit mindenkinek alaposan megkell gondolnia hogy hol veszi meg a tápot legyen szó bármilyen típusról.
Nem írom le többször,d e igaz én azért vagyok ennyire acorsair ellen mert csalódtam benne.Egyenlőre az Enermaxban nem, abban sem amim volt, 3év útán normálisnak tartottam hogy pár kondit cserélni kellett.24/7-ben szinte megállás nélkül, akkor volt leállítva ha valami cserélve volt vagy hasonlók.igaz akkor már nem tudom mi lesz ajánlva, codegen, az legalább biztosan sz@r.
Kicsit túlzásnak tartom ezt a részt, rendben sok gond jött most egyszerre a corsairral kapcsolatban, sokan csalodottak vagyunk de ettől függetlenül ajénljuk őket, ma is nem enermaxot írtam Abélának, vx550-t mert felesleges a gépéhez a tx650, meg tartott az alacsony ventifordulattól.
na mindegy kicsit túlreagáltam megintcsak.(#41414) kbalazsa: Több mint valószínű hogy Delta beles, de lehet hogy még is Sirtec, de inkább DElta gyanus, tehát nem.
[ Szerkesztve ]
-
orwelll
csendes tag
Sziasztok!
Egy Giga 460W SuperB megbízható tápnak mondható, és elég a konfigomhoz?
Köszi a segítséget!
-
Weaver
senior tag
thermaltake EVO 750W
ez a táp lenne a kiszemelt. jó pár évre venném, ezért édekelne pár vélemény róla még vásárlás előtt.
-
yakuza.tora
addikt
Ezzel kapcsolatban már én is kimérgelődtem magamat itt a topikban. Aztán újra végiggondoltam a dolgot. Nem kell ezen különösebben csodálkozni. A gyártók igyekeznek minél halkabb tápokkal előállni, mert ez fontos szempont lett az utóbbi 2-3 évben. A halkítást pedig csak a venti fordulatszámával lehet elérni. A termelődő hőt a venti alacsonyabb fordulatszáma miatt nehezebben tudja "kifújni" a tápból. Ezt csak tetézi, ha olyan házba kerül, ami rosszul szellőzik és mondjuk kap maga alá egy szénné tuningolt procit is...
FSP BS Pro 500W egész korrekt áron!
Alléz Olympique de Marseille!
-
jobbman
tag
Én úgy olvastam PH tesztben, hogy a saga sorozatnál még a pnf is jobb.
[ Szerkesztve ]
Régi PH-n: jobbman felhasználónak 84 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Frissítve: 2013.09.14
-
vzsryl
nagyúr
válasz jobbman #41429 üzenetére
A Gigabyte superB460W-ban FSP Greenpower 400-60GLN bél található. Azért ilyen puritán a táp belvilága a SAGA-hoz képest, mert kb. 10%-al magasabb a hatásfoka, tehát nem termel akkora hőt.
A GLN is és a PNF is jobb a SAGA-nál.Ezt kiragadnám: "Hát a giga SuperB 460.se sokkal különbözik a belinkelt HKC tól!"
De, óriási különbség van a Gigabyte SuperB460W és a HKC között. A giga az tápegység, a hákácé meg max. ajtókitámasztónak nevezhető, de inkább veszélyes hulladéknak.Szerk.: Gyorsan végig olvastam a hírdetés összes hsz-át. Kicsit fogtam a fejem, hogy miket összeírt ez a gyerek...
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Tcm
tag
Sziasztok!
Kérdésem:
Adott két táp: Gigabyte Odin Pro 550W ~22.000,-
Gigabyte Odin GT 550W ~28.000,-Érdekelne hogy a két táp belseje között mi a különbség. Mert azt tudom, hogy a Pro-ban jó belsőség van, és érdekelne, hogy a GTben is azt használják pár nyalánksággal kiegészítve, vagy esetleg mást?
Illetve, hogy a GT a plussz szolgáltatások miatt megéri e azt a 6000 Ft pluszt. Különbségek a Prohoz képest: Több kábel, hőérzékelők amiket elhelyezhetsz a gépben, illetve a GT USB csatlakozós és azon keresztül egy programmal kiolvashatók belőle a különböző értékek.
Köszönöm előre is az építő jellegű válaszokat.
Maradok tisztelettel:
Tcm -
dances
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni az avatottabb kollégáktól.
Szerintetek egy Athlon II X3 435, HD5750, 3 HDD, 1 ODD géphez (amit terezek venni), a következő 2 táp közül melyiket válasszam:1. Corsair CX400
2. Chieftec GPS-450AAAzt olvastam, hogy a mai PC-k főleg a 12V-os ágat terhelik, de pont ezért vagyok bizonytalan a dologban.
A Corsair-nál nincs szétbontva a 12V-os ág, a Chieftec-nél pedig igen.
A fő fogyasztók, a CPU és a VGA ugyanazt az ágat terhelik, vagy pontosan hogy van ez?Only the Good die young.
-
realmadrid92
tag
Corsair VX PSU-450VX
Ebben a PSU mit jelent? én eddig nem láttam ilyet a nevében
Egyébként egy amd 955, ati 5870 alá lenne -
lsc
nagyúr
válasz realmadrid92 #41437 üzenetére
Power supply unit rövidítve PSU. Magyarul tápegység. Elég a cucchoz.
Az élet kegyetlen .
-
vzsryl
nagyúr
válasz dances #41434 üzenetére
Szia!
Az Athlon II 435 a 95W-os TDP osztályba tartozik, de még ennyit sem fogyaszt. A HD5750 max. 80W körül tud zabálni, de vannak már olyan példányok is külön, 6pines VGA csati nélküliek, tehát mindenképp 70W alatt marad a fogyasztása. (PCIE csati-n 75W mehet át, de 70W felett fogyasztó kártyák már kapnak külön etetőt.)
Ezek fogyasztanak a 12V-os ágról, tehát a géped maximális fogyasztása kb. 160W környékére tehető. Az említett két táp közül mindkettő bőven elég hozzá, még akár két ilyen konfighoz is. A CX400 halkabb a magasabb hatásfok miatt, viszont a Chieftec többet bizonyított már és az sem terhelődne le annyira, hogy komolyabban megjöjjön a hangja.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
lsc
nagyúr
válasz realmadrid92 #41440 üzenetére
Nem, a moduláris csak egyes kábelek lecsatlakoztathatóságát jelöli. Elméletileg az áramló levegőnek lehet útjában a "felesleges" kábelköteg, de azt el lehet tenni a levegő útjából. Ha annyira aggódsz ott van a hx 450, az moduláris.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Tristis
őstag
válasz dances #41434 üzenetére
A chiftecet ne! Szerintem 25-30 decibelt viszi alapterhelésen.... Borzasztó hangos! Ha vársz egy picit megjön az új tápom és tudok neked írni összehasonlítást. Kb. hétfő-kedd. Írj rám privátot, ha úgy alakul. Én pont Corsair-re fogok váltani Chieftec-ről..
[ Szerkesztve ]
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
Persze én sem úgy értettem, hogy kerreg, meg csörög meg hasonlók
De ha csendesség van, akkor hallom és ez engem már zavar. Zavar a munkában, a tanulásban, a koncentrációban és ha halkan hallgatok zenét akkor is kihallom. Természetesen abszolút együtt lehet vele élni, meg 25 decibel az nem is túl sok, de ez már biztos a hifi mánia... Persze minden relatív, de nekem ez spec hangos...Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
-
Dyno
veterán
válasz Tristis #41443 üzenetére
25-30decibel.....
hány méterről?Továbbá egy 150w-t kajáló konfig alatt a csifi sem emeli 1000-1200rpm főlé a venti sebességét.Tehát olyan egetrengetően nem hangos.ui:Értetlenek meg ne azt fogják most fel hogy a cx400-t hangosabbnak találom a 600rpm-en forgó ventijével.
-
JackOneill19
csendes tag
Halihó!
No megvan a Gigabyte Odin Pro tápom és megjött hozzá az NZXT Gamma házam is.
Kicsit hülye lesz a kérdésem, de a ház alsótápos, szóval felfelé vagy lefelé kell, hogy álljon a ventije a tápnak?Köszi!
-
Dr.Én
veterán
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest