Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
MoonST
tag
És egy picit még meg is próbálnám tuningolni a procit (csak nagyon szerényen, valószinűleg feszültségemelés nélkül vagy csak nagyon minimális emeléssel) meg a videókártyát.
[ Szerkesztve ]
-
MoonST
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy általam vásárlásra kerülő konfiguráció:
ASRock LGA-775 P45 TS
CPU Intel Core2 Quad Q8200 BOX
SAMSUNG 2048Mb DDR3 1600Mhz * 2
VGA Gainward GF 250 GTS 1 GB DDR3
1 SATA vinyó (esetleg esetenként +1 PATA ritkán)
1 dvd iró/olvasó
1 házventiehez ezt a tápot néztem ki:
CHIEFTEC CHP-450AB
12cm-es ventilátor, Ki/Be kapcsoló, RoHS szabvány , Rendkívül halk, Aktív PFC, AFC, OVP, OCP, OTP, ATX 12V 2.3 Specifikáció meg ugye papíron 450W teljesítmény
Kérdésem elég lesz ez a táp ehez a konfigurációhoz? Nem vagyok eleresztve költségvetésileg szóval mondjatok valamit
jah és plusz kérdés rég óta nem követem már a naprakészen a hardvereket, ezen a tápon lesz számomra minden csatlakozó ami ehez a konfighoz kell? Értem ez alatt főleg a vga, alaplap, sata triót... Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
Üdv !
Sinan 530W-ról mit lehet tudni ?
-
Tikakukac
titán
Sziasztok!
Mivel a 600-as Igreen nem úgy tűnik hogy rendelhető lesz, kerestem mást. Ő lenne az, egy 500-as Everest. Olvastam a stabilitás tesztet, és moduláris, ami nekem elég faja /elég durva gép modding van folyamatban/ nomeg az ára is kellemes ilyen tudásért. Néztem Corsairt, de kicsit túlárazottnak érzem a dolgot. Ha valakinek van jobb ötlete 16k- körül az mondja nyugodtan. Jah és a mostani konfig csak egy ideig fog vele menni, később kicsit durvább lesz a dolog
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Termi16 #40392 üzenetére
Nem ismerem ezt a Sharkoon-t, nem tudom milyen FSP bél van benne, de úgy tűnik, hogy elég izmos a 12V-os ága. Ennek tudatában megveheted, de először várd meg egy olyan kolléga visszajelzését, aki ismeri ezt a Sharkoon tápot.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Gaboo007 #40388 üzenetére
Elég lesz.
(#40389) Termi16: Szia!
A HD4850 peak fogyasztása 110W, tehát az X2-es verziójé kb. a duplája, 220W, ami Amperben ~18,3A. Tehát a jelenlegi BS2 és a Sharkoon is kevés a kártyának. FSP Everest 500W-ot (2db 18A-es ágat tud nyújtani a VGA-nak +1db-ot a CPU-nak) javaslok.
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Rég jártam erre, most azonban lenne egy kérdésem
Készülök vga-t cserélni, de nem tudom, hogy a tápom ezt mennyire szeretné.
Konfig: Giga P35c-ds3r lap, E8500-as proci 4ghz körül 1,3v-on (mikor hogy..), 2*2gb Corsair ddr2 800as ram 900mhz körül 2,1V-on, 1 DVD-RW, 2db 500as samu sata2-es hdd raid0-ban és 1db szintén sata2-es samu 640gb. Illetve lesz egy Asus Xonar Dx hangkari is. És akkor az új vga egy X2 4850 2gb lenne.A táp pedig Fsp Bs2 400w. Néztem teszteket, de fogyasztásos adatot csak az x2 4870-ről találtam, az egy core i 7es gépben ugyan, de csak 1 vinyóval 395w-ot evett. Szóval most nem tudom, hogy az a 15+14A elég lenne-e a táptól az én konfigomnak, főleg a tuning mellett... Nézzek egy 500-asat? PL Sharkoon 500w-ra tudnám cserélni ráfizetéssel, az 2*18A, szintén fsp bél.
Mit gondoltok?
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
aktív tag
Érdekelne a véleményetek a Corsair TX950W-röl. Rendeltem egyet mert a Chieftec CFT-850G DF Super táp kevés volt a 3db GTX275-nek. Elég lesz a TX950W? A 6db 6/8 pines csatlakozó miatt választottam ezt a tápot + a 85%-os hatásfoka miatt.
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz Bling95 #40378 üzenetére
Szia!
Hosszú kábelek miatt csak a Corsair VX/HX450-et tudom javasolni. 20k környékén nem igazán tudok hosszú kábelezésű tápról.
Tuning bőven bele fog férni, mert 300W fölé semmiképp sem megy majd a konfigod fogyasztása.(#40384) 14adam: Annak nem csak 45cm-esek a kábelei?
[ Szerkesztve ]
-
stol
addikt
válasz Colka79 #40380 üzenetére
Szerinted a #40329-et neked írtam? Jó reggelt, fel kéne ébredni. És a sorok között olvasni, nem olvasni valamit és azonnal magadra venni. Ha magadra vetted és a sorokban magadra ismertél, az NEM az én gondom.
Az, hogy a Stability Power táp egy hulladék és a kukába kívánom és a tulaj ennek ellenére védi, mint kutya a kölkét, megint nem tudok mit tenni vele. Vásárláskor kellett volna gondolkodni és utánaolvasni.OFF vége részemről.
[ Szerkesztve ]
-
Bling95
őstag
sziasztok, tudtok valamilyen moduláris tápot ajánlani 20 ezer környékén ? ( 4 magos proci, 5870-et kéne készigálni )
jah és alsó tápos házba lenne szóval jo lenne ha minél hosszabbak lennének a kábelei
köszi a segítséget -
attiati
veterán
Úgy néz ki, hogy a rejtélyes fagyásgondok megoldódtak ezzel a Chicony táppal (kopp kopp kopp). Bekapcsoláskor még mindig lefagy, de később semmikor. Úgy tűnik, hogy egyszerre volt tápbaja, amitől bármikor kifagyhatott + indításkor talán bios, vagy lapbaja is van.
Ráadásul még az elektromos hálózatunk is túlterhelt itthon, kiderült, hogy folyamatosan elég az eba (vagymi ) a villanyóránál, és emiatt ingadozott az áram is folyamatosan.
Ennyi csapást egyszerre
Köszi mindenkinek a tippeket! -
stol
addikt
válasz Colka79 #40351 üzenetére
Akkor minek irtok ide és segítettek másnak ,nem kötelező,ha nincs kedvetek!
Végül is, igen. Van akit zavar a nyers őszinteség, van akit nem.
Nem kötelező segítenem, sőt a többieknek se. De akkor mindek is van szakmai fórum?Ha értenél a dologhoz, nem akadtál volna fenn egy sípolásnál.. Nem?
Nem szeretem, amikor az ember fiának mndent a szájába kell adni, mert magától semmit se old meg, mindenre lusta. Nekünk anno ki mondta meg a választ 386/486 korszakban?
[ Szerkesztve ]
-
Shuki
tag
Egy everest 400 as FSP tápra max milyen gépet mernétek rábízni+ elvileg hány vinyóval kéne tudnia megbirkózni?
-
Dyno
veterán
válasz F_Zolee #40358 üzenetére
Yate Loon venti van benne, és lehet hoyg eza superb max csak 2éve van a piacon de elötte legalább 2-3 éve már FSP 400-60GLN néven lehetett/lehet kapni, már bebizonyította hogy nem zsákbamacska cucc, kotyogás sok mindentől lehet, ergo semmi köze magának a táphoz ahhoz hoyga venti elkezd kotyogni.Mindenből van szar, havernak s 3hónap után elkezdett berregni a Scythe S-Flexe....nálam egy nyár alatt kikészólt egy Noctua nf-12....
Ezekből kár következtetést levonni, Barátnőmnél holnap lesz egy éve hoyg egy Gigabyte Superb megy, szinte 24/7-be megállás nélkül.Semmivel sem hangosabb a táp mint volt mikor megvettük.A másik meg 8-9K-ért még mindig csendesebb táp mint az átlag referencia hűtők....gondolok itt a VGA és CPU hűtőkre....
-
zolo96
tag
Kéthavonta szoktam gépet nagytakarítani. Igaz a tápot csak tüdővel fujatom . Most cseréltem házat is Cooler Master Cavalier -ra. Ezen nincs annyi rés, hogy beszökjön a por.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Csak szeretnék szólni, hogy a Gigabyte Superb 460W-os táp nem annyira tuti vétel. Többektől hallottam és saját tapasztalatom alapján nem valami tuti benne a ventilátor. Nyáron vettem egy ilyen tápot és kb másfél hónapja vittem vissza garanciáztatni, mert néha iszonyatosan bebúgott a venti. Amellett tapasztalható volt kicsi kotyogás a részéről amit mások is hallottak (akik vettek), igaz a mostani amit kicseréltek azon még nem jelentkeztek ezek a gondok de úgy tűnik, hogy zsákbamacska cucc.
-
14adam
addikt
válasz Colka79 #40351 üzenetére
Nemtudom,hogy min vagy felháborodva.Írta,hogy szerinte kontaktos a ramfoglalat.Vagy a júzer szóra akadtál ki?Mindenki így mondja azokat az embereket akik valami hülyeséget kövedtek el,értsd: aki visszavitte hozzá a gépet és teli volt porral,arra írta,hogy júzer,és nem rád
-
Colka79
tag
válasz 14adam #40350 üzenetére
marha okosak vagytok Ti Mind!
Te olvastad hogy milyen fain választ irtak nekem?
Én normálisan kérdeztem egy dolgot,de Te is felkapnád a vizet ha igy válaszolnának neked!
Azért itt kérdeztem mert nem nagyon értek a Tápokhoz!
Nem ti találtátok fel a számitogépet,tisztelem azt aki feltalálta,de az nem Ti vagytok,ha jok az információim!Én csak egy kérdést tettem fel nektek,de látom kár volt,mert lenézitek azt aki nem ért hozzá!Akkor minek irtok ide és segítettek másnak ,nem kötelező,ha nincs kedvetek!Gamertag:LaondaHUN
-
14adam
addikt
válasz Colka79 #40347 üzenetére
Ha az emberek között nemlenne néhány "monitor fejű" akkor amikor pl megkéne szerelni a gépedet vagy gariba visszaviszel valamit akkor nemcsinálná meg senkise.Akkor nagyon is jól jön a "monitor fejű" emberke.Meg a mai világ sehol se lenne néhány "kocka fejű" emberek nélkül.Most se tudnál írni ide a Ph-ra,mert nem lenne géped
[ Szerkesztve ]
-
Colka79
tag
-
14adam
addikt
Ott az Enermax oldalán azok az értékek a konektor felőliek.Tehát még rájön a hatásfok,és olyan 15%-ot kikell vonni abból az értékből.De ezek a kalkulátorok általába mindig hülyeségeket írkál.És nemvéletlenül dob ki nagyobb tápokat az oldal,mert ez nekik jó reklámfogás.
De leégett Chifitől én még nemhalottam,jóválasztás[ Szerkesztve ]
-
MattX
tag
válasz 14adam #40343 üzenetére
Akkor sincs szükségem 750W-ra ha az i7 3800 MHZ-n megy és amellé érkezik az 5970?
Mert az enermax oldalán a kalkulátor 90%-s terhelés esetén már 700 feletti fogyasztást írt!Lian-Li PC P60-m van, felső tápos! A chieftec akkor jól viselkedne szted? Azok nem hajlamosak leégni?
-
marcias
őstag
Sziasztok
Egy pico PSU-t szeretnék venni, 60W-osat. Az egyik gond, hogy ilyet nem találok sehol. A másik, hogy milyen adapterrel használhatom? Akár egy ilyennel? A harmadik, hogy hogyan kötöm össze a kettőt? És végül az utolsó, hogy ugyebár a pico PSU-ról leágazik egy SATA és egy PATA tápvezeték, ha a PATÁ-t megkettőzöm, akkor akár 3 3,5-ös HDD-t is el fog vinni röccenéstelenül? Köszi -
14adam
addikt
Az a Chifi jó,mert Cwt bélel szerelték,de nemkell 750w.
Elég a Corsair HX 650 is,ez moduláris.Vagy Enermax Modu 625,ez komolyabb minőségű mint a Chifi vagy a Corsair.Csak akkor vegyél Corsair-t ha jól szellőző házad van,vagy alsótápos,mert hajlamosak a leégésre ha nincs légmozgás és a Cpu hütő fölött van[ Szerkesztve ]
-
MattX
tag
Hali! Kérdésem az lenne, hogy milyne moduláris tápot vegyek! Most egy Corsait TX650 van! Ezt szeretném lecserélni modulárisra, a konfigomat látjátok az adatlapomon. Az érdekelne, hogy kell-e növelni a táp teljesitményét ha pl 5970-re szeretnék váltani 750 Wattra pl.
Amivel most szimpatizálok az a Chieftec CFT-750-14CS
Sajnos a Chieftec minőségét nem ismerem! Megbízható tápok ezek? Vagy mi a helyzet a Lian-li, SilverStone tápokkal, vagy a Corsair van a trónon?Válaszokat előre is köszönöm!
-
robogo81
senior tag
Sziasztok.
Nekem lenne 1 kérdésem,van egy majd 3 éves tápom,enermax eg495ax-ve(w),azt szeretném tudni hogy mennyire lenne alkalmas egy Intel i5 proci +egy gts 250 vga-val felszerelt géppbe.
Nem értek nagyon hozzá,a táp oldalára az van írva hogy van 2 18A ága.
Eddig jól szolgált,de akarok nemsokára venni új dolgokat,s érdekelne a véleményetek.
Jelenleg Core2 Duo E6600 van 3 Ghz húzva.
Előre is köszönöm,Utólag Kellemes Karácsonyt!redmi note 8 . psn:robert_warior
-
vzsryl
nagyúr
válasz ocsi19 #40335 üzenetére
Ez a gép nagyon max 200-220W-ot eszik. Egy 300W-os minőségi táp is elvinné.
Az az FSP jó vétel ennyiért.
Esetleg ha mégis több pénzt szánnál az akcióra, akkor FSP Everest 400W-ot javaslok. Ez jobb táp a Corsair CX400-nál.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
bocsánat mindenkitől az elírásokért a Chieftecnél és köszönöm a javításokért. kissé megkeveredtem a sok gyártóba, rövidítésbe és a karácsonyi hajtásba.
a Giga SuperB kapcsán az 550esre gondoltam, de tényleg eléggé félreérthető volt a dolog. ami passzív PFCs és 450Wt tud a gyakorlatban. nem FSP bele van, hanem AcBel. tehát az nem a 460as SuperB FSP400GLN béllel. mellesleg a tudásához képest eléggé drága. a passzív PFC pedig lehet előny, de ennél a darabnál nekem nem tűnt annak (miután mindkét crossloadot bukja feltehető, hogy nem annyira a jó minőség mint inkább a költséghatékonyság volt a cél a tervezésénél).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
vzsryl
nagyúr
válasz ocsi19 #40332 üzenetére
Szia!
A kettő közül egyértelműen az FSP a jobb.
Milyen géped van, és mennyit szánsz a tápra? Azért kérdezem, mert talán van jobb ár/érték arányú táp is a konfigodhoz.(#40333) John Rose: Ha jól rémlik, ennek is Delta bele van, mint az Asus-odnak. Ez nem biztos, viszont az tuti, hogy minőségi. De nem ajánlom. Egyrészt feleslegesen erős, másrészt ezért a pénzért van sokkal halkabb táp is.
pl:
FSP Everest 400-500W, Bluestorm PRO 500W
Vagy kicsivel többért: Seasonic S12II-380GB 380 Watt 17.330 Ftmegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
John Rose
aktív tag
Erről a tápegységről tudtok valamit?
http://ipon.hu/webshop/product/chicony_hipro_580w/41950
Az ára ebben a kategóriában nem rossz, kérdés milyen a minősége.
Azon agyalok, talán érdemes lenne erre lecserélni az Asus A-45GA tápomat.[ Szerkesztve ]
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
FSP 500W 60GLN vs. Tagan 480-U01
Elsődleges szempont, hogy halk legyen, árban megegyeznek!
A gépemnek elméletileg max. 430W-ra van szüksége.Előre is köszönöm!
-
Zolás
addikt
Vazze ha már 1 év garral veszem legyen gari a koszra is nem?
Hát még a 3év gar
Amig garis még a légy is a szomszéd szobába zümmögjön a juzernek há nehogymáCsere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
John Rose
aktív tag
válasz Colka79 #40322 üzenetére
Bocs,hogy beleszólok!
Ahogy a Kedves fórumtársak is írják, a 20 pinest simán rá lehet kötni.A plusz 4 pin a nagyobb fogyasztású procik miatt kell (125-140W) ha jól tudom.
Kérlek javítsatok ki ha nem így van.
Egyébként nekem is 20 tűs van rákötve a 24 tűs aljzatra és megnyugtatlak, hogy tökéletesen működik.Ha esetleg megvan az alaplap kézi füzete, abban is megnézheted a helyes bekötést.Én is az alapján szereltem össze a gépem (mégis azokkal a sz@ros power kütyükkel szórakozom mindig) és elindult a varázsszóra MUKODJ!!! -
stol
addikt
válasz Colka79 #40321 üzenetére
Olvasni tudsz?
Az tökmindegy,hogy 20 vagy 24,mert a 20-as is belemegy szépen a 24-be(egyféleképpen) és működik is úgy a gép
Igen, elmegy 20pinással is.
De kérdés, milyen a másik táp....
Nincsenek jó előérzeteim....Stability fost meg kuka mellé max, nem gépbe.
[ Szerkesztve ]
-
Colka79
tag
van egy másik tápom de azon csak a 20 dugó van,ezzen az alaplapon meg 24 dugó van igy nem próbáltam ki a régivel a gépet!
Gamertag:LaondaHUN
-
Zolás
addikt
válasz Colka79 #40314 üzenetére
Karaj pont a tápot nem irtad bele a konfigodba az adatlapon
ha codegen vagy vargáné best of gold kiadású akkor ne is ird odaCsere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Colka79
tag
Sziasztok!
Nem biztoss hogy jó helyen kérdezem ,de egy olyan problémám van, hogy az utóbi 3 napban nem indul el a gép csak sipol,de közben a CPU ventijének a fordulata hol lassul,hol gyorsul .Azt mondták hogy lehet hogy a táp szarakodik nekem,mi a véleményetek eezl kapcsolatban?Ha az a rossz akkor tudtok mondani egy tápot elfogdható áron!
A konfigom a nevemre kattintva megtudjátok nézni!Elöre is köszönöm,Kellemes Ünnepeket!
Gamertag:LaondaHUN
-
Süni
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy off,de egy nagyon nagy gondom lenne az FSP Saga 450W tápommal!
Elkezdett zúgni nagyon mondom szétszedem és megolajozom a ventijét, de kiderült ez nem igazán lehetséges, nincs hely ahol betoljam a cuccot. Mivel szétszedtem így a garancia is eltűnt. Mit tudok tenni?
Köszi a választ előre is!
Kicsi a bors, de le van sz*rva
-
Zolás
addikt
Ezt már olvastam csak kicsit másképp
De ide is igazVégül is ha eléggé üvölt a venti nem is hallod hogy zizeg. Akkor meg nem mindegy?
[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
stol
addikt
válasz Zoli1222 #40304 üzenetére
Nézd meg a gyártó oldalát...
A maximális hangerő nem csak ventire vonatkozik.
Ha idegesít, 3 napon belül cserélheted, onnantól a boltoson múlik."Ha egyszer nem is volna szabad zúgnia."
Ezt miből jelented ki? Te tervezted a tápot?
Egy régebbi, 80% hatásfok alatti még jól megszűrt kimenetű tápot javasolnék, avval nem fog a fos alaplapi VRM-ed miatt "zizegni".
Igen, fosok az alaplapi VRM-ek mostanság... Annyira soványan vannak pufferelve, mint 15éve egy Budget P3 lap.
-
Zolás
addikt
Akkor ezentúl úgy ajánljatok tápot hogy:
Minőségi
Megbizható
és a meglvő cuccokkal nem zizegő legyenNa ez már kihívás lesz a javából
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
válasz Zoli1222 #40304 üzenetére
Biztos hogy a táp zizeg?
Azért kérdem mert ilyen hibával hogy böngészés közben ciripel már találkoztam de ott a vga volt a ludas . Valamelyik kondi zümmögött ha jól emlékszemCsere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zoli1222
addikt
Nekem igazán azzal van gondom, h zizeg. Az meg csak hab a tortán, h qrvára idegesítő. Nem akarok kötözködni, de mutass nekem egy olyan specifikációt, ahol le van írva, h milyen értékek között normális egy táp zúgása. Ha egyszer nem is volna szabad zúgnia. Az megint más, h a venti milyen hangos.
-
akinho94
tag
Köszi srácok! Ti aztán gyorsak vagytok. Akkor Corsair lesz. Kellemes Ünnepeket!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest