Hirdetés
Aktív témák
-
Shuki
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Nemrégiben kicsit fejlesztettem a gépemet, viszont a tápomat nem cseréltem le(chieftec 400w-már jó néhány éves..).
e8200@3700mhz
3gbram
ati4870
1db 120gbsamsung ide
1db 120gbmaxtor sata
1db 500gb samsung sata
xfi hangkártya
dvd íróA problémám az lenne,hogy valami miatt furmarkban állati kevés pontot érek ela benchmark alatt (3300),+játék alatt a táp elkezd kerregni.Szerintem a ventillátor hozzáér valamihez a hő miatt.Megaztán olyan is szokott lenni,hogy be akarok lépni a sajátgépbe és egy csomót gondolkodik.MIntha nem tudná felpörgetni a vinyókat.Aztán error bezár újraindul és akkor jó.Fura:S
Szóval lehet,hogy terhelés alatt (pl furmark) nem bírja kiszolgálni eléggé a gépet a táp és ezért ilyen kevés az elért pontszám?!Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Shuki
tag
válasz d@minator #38038 üzenetére
Hát már egy ideje tervezem,hogy újrarakom a win t, de sajna még nem jutottam el odáig.
Hdsentinel szerint a 3 vinyóból 2tökéletes, 1 pedig sz*, de ezt már korábban is tudtam.
Tegnap este crysis alatt kegyetlenül kerregett, próbáltam fülelni kicsit és szerintem a tápból jön.Vga tuti nem, a cpu hűtő (asus silent knight) pedig tökre hűvös völt.
Eléggé úgy tűnt,hogy a táp az.Olvastam külföldi fórumokon,hogy 4870 en mellé igencsak javallott egy 500w os táp..a totális zökkenőmentes használathoz.
Amúgy a vgat kb egyántalán nem tudom húzni,mert kb 3 perc után lefagy.Amúgy ha mégiscsak szükségem lenne új tápra akkor mit javasolnál?
corsair vx450 17000
gigabyte superb 550 12000
chieftec 500w kicsit használt 12000
thermaltake 450 vagy 500Köszi!!!
-
Shuki
tag
válasz 14adam #38040 üzenetére
A proci hőmérséklet az tuti jó, viszont gpuz 78 fokot mér a vga nak 2D ben...A ventillátor meg elvileg 1000fordulat körül forog..Most olvasgattam egy korábbi ph es tesztet és ott az asus nak is ilyen 70 80 fok körül volt a 2d s hője...Viszont olyan teszt is volt,ahol meg kevesebb.:Sejj
Nincs másik tápom, és nem akarok 17e ftot potyára kidobni:S...
Annyit tudok,hogy korábban a 3870es kártyám mellett nem kerregett semmi, sőt akkor még egy agresszívabban húzott 4300 core2 es volt mellette.(ami sztem jobban is melegedett mint a mostani) -
Shuki
tag
válasz Stukker1987 #38070 üzenetére
Mint újonc azt kell,hogy mondjam:Simán!
Már annyi nyomorult táptesztet olvastam,hogy kezd kifolyni a szemem.Ami etalonnak számítorsair vx450: elvileg 575öt simán le tud adni gond nélkül.nem semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Shuki
tag
"We decreased two amps from the +12 V output and we could make our 450 W power supply to work stable at 570 W at 48º C and with 81% efficiency! Holy cow!"
http://www.hardwaresecrets.com/article/540/8
Ez persze nem jelent semmit,de azért ha nekik ennyit tudott, akkor már van olyan akinél elég szépen túlmuzsikálta magát..
Nem akarok okoskodni,meg nem is nagyon értek hozzá, de kb télleg az összes teszteben nem is az,hogy jónak tartják,..inkább magasztalják.
-
Shuki
tag
Kérlek segítsetek!
Holnap kénytelen leszek venni,egy új tápot, de nem tudok dönteni.
Sok tesztet elolvastam,de azok mind kb ugyan arról a 4tápról szólnak...Szóval melyiket vegyem?
Gigabyte superb 550w 13.000
Corsair vx450 18.000
Thermaltake tr2 470w 13.000Eléggé a corsair felé húz a szívem, viszont az 5000 többe kerül a másik 2nél!..
Köszi szépen!
-
-
Shuki
tag
válasz d@minator #38134 üzenetére
Egyrészt azért szeretnék új tápot, mert ez a mostani kb 4 éves, másrészt meg terhelve elkezd a ventillátor hozzáérni valamihez ami miatt elég fura hangot ad...:SNem csak,hogy hangos de még kerreg is:
Másrészt meg sok külföldi fórumon olvastam,hogy 4870 mellé igencsak ajánlatos már betenni egy 500w os tápot amin két ilyen 75w os bigyó van..Megaztán 3 hdd m van+2 dvd íróm ventillátorok, húzott e8200...Csak nem venne rossz néven egy kis +suskát..
És ez a 400w os cx corsair sokkal jobb mint a mostani chiftec k em..vagy kb ugyan azt tudja?
Mert,hogy ha halk, és télleg terhelhető 400w al akkor az is szóvajöhet!!Köszi
-
Shuki
tag
Nahát végül egy FSP everest 400 modular ra esett a választásom...
Kb 1 fölösleges zsinór sincs a gépben, halk és jól is néz ki.
Szerintem nagyon megérte az árát! -
Shuki
tag
válasz hoffman_ #38219 üzenetére
Hallod, amúgy sztem neked fölösleges 400 fölötti tápot venned!
Nekem kicsit erősebb gépem van mint neked és most vettem a gépembe egy FSP everest 400w os tápot és sztem állati jó!!
Tesztek alapján még corsair cx400 nál is kicsit jobb a hatásfoka! Ráadásul moduláris szóval tökéletes rendet tarthatsz a gápedben.
És az ára is tök jó!
Gondold megAmúgy volt ezzel az everst szériával valami porbléma, de az csak a 700< ekre volt igaz!
-
Shuki
tag
válasz 14adam #38746 üzenetére
Hát én nem tudom,hogy tud a cx 400 halkabb lenni az everest400 nál...Mert ha minden ventillátort leveszek minimumra, akkor gyakorlatilag totál süket a gép...Tényleg semmit sem lehet hallani! 1m ről el se tom dönteni,hogy be van e kapcsolva!
Amúgy én már 2 hete nyúzom, ezt a jó kis FSP-t, és sztem valami eszméletlen jó kis táp.A gépben totál rend uralkodik, 1 felesleges kábel sincs, és hosszas terhelés után is tök hűvös az egész..
Szóval bátran vegyetek ilyet, nekem nagyon bejött!!!Amúgy valaki tud valamit a supercase400w os tápról? Egy ősrégi 2,4 es celeront integrált vga val 2 vinyóval rá lehet bízni?
-
Shuki
tag
Hali!
4 vinyót rá merhetek kötni egy 400as FSP everest tápra?
500
500
120
120 -
Shuki
tag
Egy everest 400 as FSP tápra max milyen gépet mernétek rábízni+ elvileg hány vinyóval kéne tudnia megbirkózni?
-
Shuki
tag
Helóztok!
Van itthon egy ősrégi p3 as gépünk, amit szeretnék lecserélni ,egy kicsit "komolyabbra"
Mikro atx es asus alaplap ingegrált vga val
80gb hdd
max 2gb ram
dvd író
celeron dual core e3400 prociNos a kérdésem az lenne, hogy ezt a konfigot a régi gépem 250w os tápja ki tudja szolgálni biztonsággal?
Köszi!!
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Synology NAS
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest