Hirdetés
Aktív témák
-
DaDy0219
tag
válasz Loituma69 #20016 üzenetére
Eddig okés, viszont azért gyanakodom a tápra, mert:
-mikor elkezdődött a gép fagyása először a VGA-ra gondoltam, (mert amit eddig használtam hardware-ket nem volt ilyesmi gondom, ami új az az alaplap és a VGA) majd kivettem a VGA-t és az alaplapon lévő integráltat kezdtem használni.Meg is szűnt a problémám, így kicseréltettem a kártyát, viszont egy pár nap után előjött megint ugyan ez a fagyásos szitu.
A VGA szerintem nem lehet, mert ugyanazzal a hibával különböző márkájú videokártya nem lehet az okozója.Úgyszint kivettem az új VGA-t, majd az integráltat kezdtem el használni és megint megszűnt a gondom.Ha alaplap lenne a ludas, akkor VGA nélkül is kellene produkálnia, nem?
A tápom viszont néha-néha furcsa hangokat ad ki, ami nem hangos, de észrevehető.Halk ciripelésre hasonlít, ami csak időközönként észlelhető.Az előző konfigomnál a mostani tápomat használtam, ami folyton újraindulgatott.Ennél a konfignál kifagy.
Egyébként a táp tud ilyen hibákat produkálni? -
hcmf.wice
csendes tag
sziasztok. a kovetkezo konfigon gondolkodom:
Lap: GigaByte GA-EP-45-DS3
Pro: Intel Core2Duo E8500 + Cooler Master Hyper TX2
Mem: Kingston 2Gb (2x1Gb) 1066 HyperX
Vid: HIS Radeon HD4850 1Gb IceQ4
HDD: Samsung 750Gb Spinpoint F1
Opt: NEC AD-7203S OEM 20x SATA (Labelflash)
Ház: Cooler Master Centurion 590 (ket venti + egyet hozzarakok a vga fole maganszorgalombol)
Táp: Corsair VX450kerdes: eleg lesz-e igy a his iceq4-gyel a vx450-es? egy kicsit megriasztott a kovetkezo review: http://www.guru3d.com/article/his-radeon-hd-4850-iceq4-turbox-review/4
azt irjak, min 450-500w-os tap kell hozza egy high-end rendszeren, es ez is epphogy biztonsagos. monnyuk nemtom, a fent vazolt mennyire szamit high-endnek, ok egy vizhuteses rendszert hasznaltak.
-
ImI87
őstag
Hello!
Még mindig a tápcserén vacilálok, és nemtudok dönteni.
Az konfig az adataimnál látható, és csupán azért cserélném le a 600-as Zalman-t, mert kell nekem 8pines PEG csati, mindenféle átalakítás meg szarakodás nélkül. A két kiszemelt az általatok gyakran ajánlott Corsair HX620 és az Enermax MODU82+ 625W lenne. Az enermax viszont már elég drága, az áráért (35-36K) már kaphatnék pl. 850W-es CoolerMaster-t is, vagy Chieftec-et is. Minőségben biztos nem olyan jók, vagy kicsit hangosabbak, mint a fenti "kisebb" tápok, de erőbbek, és ez a jövőben jól jöhet......Szerintetek mitévő legyek?
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Corsair HX. Erőben tuti elég lesz még jópár évig, moduláris, plusz ott az 5 év garancia.
hcmf.wice: Igen. 266 wattot fogyasztott a konfig, mi a riasztó ebben? Az ajánlások meg noname, címkén a valósághoz képest kétszer annyit tudó tápokra vonatkoznak. Azokból kell is az 500 wattos, hogy 250 wattot leadjanak.
-
Traxx
őstag
válasz hcmf.wice #20053 üzenetére
"A single Radeon HD 4850/4870 series requires you to have a 450-500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system, and I think that's barely on the safe side. Also recommended is 32 AMP's on the 12 volts rails for stable power distribution (in a single card configuration). "
A VX450 33A-t tud. Amúgy meg: PH teszt. A guru3D-n 266W-os fogyasztást mondtak, ez kb összecseng ezzel az eredménnyel. Szóval nem tudom, hogy honnan vették azt, hogy 500W...talán 10 vinyót is pakoltak gondolatban hozzá...? Mert ahogy látod, a PH egy quaddal tesztelte. Azt megrántod, meg esetleg a kártyát egy pöppet, melléraksz még 4 vinyót, és így is elégséges lesz a VX450 Az E8500-hoz meg pláne. Tehát ne parázz.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
hcmf.wice
csendes tag
válasz venember83 #20055 üzenetére
koszi.
"A single Radeon HD 4850/4870 series requires you to have a 450-500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system, and I think that's barely on the safe side."
ez a "barely on the safe side" aggasztott kicsit. (meg az, h azt hittem, a 266W nem a teljes konfigra, csak a kartyara vonatkozik...
-
ImI87
őstag
válasz venember83 #20055 üzenetére
OK, csak egy dolog ébreszt bennem kétejt:
A 18A-es 12V-os ág nem lesz kevés a Q9550-nek, ami 3,8-4GHz-en megy?
Az Enermax-nak ugyanez 25A. -
Qru
MODERÁTOR
Ha a gyártó adott garanciát akkor a forgalmazóhoz kell fordulnod a garanciális ügyintézéssel (a bolt is ezt csinálja, ezért ülnek sokszor heteket egy-egy cuccon, mert nem ők cserélik és kész). Ha a bolt becsődölt és a bolt vállalt rá garit akkor viszont bukta van.
kem: Azt hittem totál bedőlt az a xxxxx banda.
mod:
tudom totál off de:
A minap olvasom egy számtech bolt(hálózat) honalpján, hogy van ú.n. átvállalt garancia szolgáltatásuk. x Ft-ért ha bedőlt cégnél is vetted a cuccod és garis/számla van akkor gariztatják az ár X%-áért, és milyen ihajj-csuhajj rendesek ezért ők.. Aztán kiderült, hogy csak azokra a termékekre él amik gyártói garral rendelkeznek. Tahát x Ft-ért a forgalmazóhoz visszaküldik helyetted.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
kjany
tag
Egész nyáron azt lehetett hallani, hogy az Aqua átvállalja a Mistral garikat. Milyen rendesek
Most a felmerült problémád miatt szétnéztem a keresőben...
háááát nem is olyan jófejek, csak bizonyos termékekre és jelentős összegért, de olvasd el [ [link] ]A Zalman weboldalán egyetlen magyarországi partner szerepel [ [link] ].
Nem hiszem, hogy ők képviselet lennének, de talán nálluk lehet érdeklődni hogyan tovább, ha már akkora spanok a Zalmannal, hogy a webre is felkerülnek.Sok sikert !
- egy aggódó ZALMAN 360B-APS tulajdonos, szintén a Mistralból - -
kjany
tag
Bocs !
A második link nem mutatja a lényeget.
Szóval a honlapon WHERE TO BUY, majd a térképen EUROPE, a felsorolt országok között értelemszerüen HUNGARY....és megkapod a Pixel Rendszerház nevü boltot.
Én a helyedben ott érdeklődnék. -
-
didyman
őstag
Azért annyira nem inkorrekt. Sok embernek nincs kedve szívkodni a garis intézéssel, azt sem tudja, hol kezdje, nem tudja megfelelően becsomagolni, vagy garantáltan elveszős fomában küldi el és eltölt vele akár napokat. Ha jön ember, hogy ő ezt elintézi helyettem és azt mondom, hogy az ár megéri a szopószorzófaktor leadását, akkor miért ne? Posta neki sem lesz ingyen, ráadásul időt fordít rá, elintézi, kitölti, satöbbi.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
didyman
őstag
válasz hcmf.wice #20057 üzenetére
No, végre hozzáteszik ezt a szövegrészt, hogy if ju júz it in a hájend szisztem. Ezt mindig hiányolni szoktam a dobozokról, melyek fennhangon hirdetik a hatalmas wattokat közepes kártyákhoz, mint minimum. De azért annyira nem barely az a barely. Épp pár napja raktam össze egy Q9300-at 4G RAM-mal, HD4850-nel, 3 HDD-vel, 6 ventivel. A 450-es GPS langyosan üzemel vele és nem akar nagyobb sebességre kapcsolni.Igaz, 45nm és nincs húzva, de high end system.
-
didyman
őstag
válasz ->Dzsony<- #20009 üzenetére
Az nagy mák, mert a kondijait hamarabb el szokta főzni. Kondicsere után korrekt tápnak lehet nevezni occsó kategóriában.
-
didyman
őstag
válasz shteer #19914 üzenetére
Jót tesz a készenléti kör élettartamának és a villanyszámlának. Ami ellene szól, hogy a 230 rákapcsolása mindig egy sokk a tápnak, de szerintem ez nem akkora probléma, hogy érdemes legyen az áramtalanítás pozitív oldala mellé rakni. Hálózati ingadozások üzem alatt is ugyanúgy ölnek, kikapcsolva meg nem .
Ennyi tápot, nekem 2003 óta ugyanaz az EG301-es Enermax dolgozik
-
didyman
őstag
válasz turorudi #19917 üzenetére
Sajnos van velük gond, egyre inkább. És javítani rémálom, a vezérlő beszerezhetetlen (helyettesítő létezik, de..). Ugyanez van a GLN-ekkel is, meg az Epsilon beles szépségekkel is. Panelből kicsúszó csatlakozó, elhaló ventilátorvezérlés, rejtélyesen elégett PFC-tekercs.. Nem tudom, mennyivel lehet több FSP manapság a gépekben, de PNF jellegű sorozatokból alig járt nálam, ezekből az újabb eresztésekből meg már lassan minden hónapra jut egy .
[ Szerkesztve ]
-
didyman
őstag
válasz Geri Bátyó #19929 üzenetére
Igen? És mi?
Csak azért kérdem, mert ez elég relatív. A Modu egy igen frankó kis táp, abszolút felső ház, de az ára is az mellé sajnos."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
didyman
őstag
válasz turorudi #19947 üzenetére
Az a magfesz pontos lesz, mivel a CPU nem visel el akkora ingadozást a magfeszében, amit Te látsz a klf szenzorértékeknél. Oka annyi, hogy a szenzorok eleve nem jó helyen veszik le a mérendő feszt (proci lábainál ideális, a tekercseknél még bőségesen lesz eltérés azon a pár centis vastag rézfólián is, amikor 80-100A-ek elcsorognak!). Ezt a dolgot sem győzöm leírni minden hasonló állításhoz, a magfesz mérésének egyetlen pontos helye maga a mag lenne, ennek hiányában műszerrel a CPU lábai közelében, ami működés közben szintén nehéz dolog. A szabályzásban is ugyanúgy számít az, hogy onnét érkezik a visszacsatolás, de erre illik odafigyelni. Maguk a vezérlők jellemzően fél-másfél % pontosságot képesek tartani, ami 1,5V-nál 1,485-1,515V közé teszi az ingadozást, de ez is inkább tartós, hőmérsékletfüggő érték, semmint pillanatnyi belengés.
-
Integra
titán
behalt az fsp bluestorm2 tápom 2.5 év után, lol...
mondjuk sokat ment, de akkor is...kell s.o.s egy új táp, 400as aktiv pfc, 12 centis venti
MOST
mi van nyitva bp-en ahova érdemes is elmenni és van is nekik raktáron?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
gere79
csendes tag
Sziasztok!
A következö konfighz szeretnék kérni tanácsot:Asus m2ne,amd 5000+,GF 8600GT,1 vinyó,dvd író. A táp jelenleg 450w-os micase. A vga-t cserélnénk 2900xt-re.
Tud erröl a tápról valaki valamit? Rá lehet bízni ezzel a brutál fogyasztású kártyával akonfigot? A honlap sok mindent nem árul el.
Esetleg FSP 450 saga jó lenne hozzá?https://plus.google.com/photos/101823395290620125758/albums?banner=pwa
-
gere79
csendes tag
Elöre is köszönet!
https://plus.google.com/photos/101823395290620125758/albums?banner=pwa
-
gere79
csendes tag
-
didyman
őstag
Najó, de minek? Ha nem csendmániás, egy Chieftec GPS 450/400 is elég oda bőven.
-
DaDy0219
tag
Valaki a 20052-es hozzászólásomra?
-
ZolDog
tag
Sziasztok!
Hozzáértő segítségét kérem abban, hogy az alábbi konfig működni fog-e kompatibilitási szempontból, vagy sem.
Alaplap: Gigabyte GA-EP45-DS3
Processzor: Intel Core 2 Duo E8400
VGA: Gigabyte Radeon HD4850 512MB Zalman
RAM: Kingmax 1066MHz, 2x1GB vagy 4x1GB
Táp: Gigabyte SuperB 460, vagy 550
Ház: Coolermaster CM690, vagy Centurion 590
HDD: Samsung 640GB SATATehát a kérdés, hogy rá tudom-e dugni a táp vezetékeit az alaplap/VGA/HDD/ház csatlakozóira. Tudom, rá lehet dugni, és két megoldás van, az egyik szerint erős vagyok, a másik szerint ügyes...lehetőleg el szeretném kerülni az elsőt!
Előre is köszönöm a segítséget!
(bocs a dupla postért, de több hsz többet lát)
Megatron must be stopped! No matter the cost!
-
Traxx
őstag
-
Kombat
őstag
válasz DaDy0219 #20052 üzenetére
Igen, tud ilyen hibát okozni a táp, ha nem elég a konfighoz, viszont egy 450-es Chifinek elégnek kell lennie!
Két dologra tudok gondolni:
1. Valami gond van a táppal!
2. Az alaplapi PCI-E csatinak van baja!Ha tudod próbáld ki másik táppal és akkor megtudod, hogy melyik volt!
Corsair ügyben: Ugyanaz a kettő, csak máshogy van írva, viszont a VX450, HX 520-at ajánlotabb venni!
-
DaDy0219
tag
válasz Kombat #20091 üzenetére
Addig okés, hogy elkellene bírnia a konfigot, de az előző konfigomnál (ami gyengébb volt)az volt a hiba, hogy állandóan újraindulgatott, a táp pedig az volt, amit most használok.
ASUS M3N-HT Deluxe /HDMI lapom van. A 3 közül az első PCI-E -be 16x raktam a VGA-t.A középső, ami fekete színű, az is 16x-os?Mivel van egy kék, fekete, kék PCI-E 2.0 foglalat.vagyis 2x16x és egy 8x.Melyik a 8x-os? M3N-HT Deluxe /HDMICorsair 550W v2.2 Tápegység CMPSU-550VXEU akkor ez ugyanez?
-
őstag
Hali!
Ehhez a géphez milyen márkájú és hány W-os tápot ajánlatos venni?
ASUS P5N32-E SLI PLUS
Intel Core 2 Quad Q6600@ 3ghz
2x1GB GEIL 800mhz
4870x2
200Gb Seagate
DVD író
Razer Barracuda hangkártya
Köszi -
Loituma69
őstag
Igen halk ezt veszem :
http://www.youtube.com/watch?v=1oD0TfDygys
Nexus NX 5000 real silent
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- DIGI internet
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Milyen TV-t vegyek?
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs