- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
bartucc
addikt
válasz
Loituma69 #27314 üzenetére
A bőven elég túlzás, főleg egy Core i7-tel, elbírná, de azért akkor már inkább 525-öst tennék alá.
Egyébként a 650-es tápra vonatkozóan én se értem, miért nem elég egy 620-as általában, annál nagyobb csak egy 4870x2 Crossfire-höz, vagy GTX295 SLihez kell, ami eleve egy pénzkidobás sztem....Nem sok értelmét látom, csakúgy mint a TRI-SLI nek...Erre azt tudom mondani, aki 3D mark-kal játszik az meg is érdemli
-
Dyno
veterán
válasz
Loituma69 #26731 üzenetére
Szerintem ezt már itt múltkor ki tárgyaltuk, hogy jobbat kelett volna venned 4870-hez, CX400 illett volna hozzá..........szóval a fricskázást itt abba lehet hagyni, sajnos az elégedett giga vevők főlényben vannak.
mutass tápot ami minőségibb csendesebb erősebb 10K-ért(újonnan!!).Ha mutatsz egyet megyek és veszek egyet holnap.
-
Chaser
legenda
válasz
Loituma69 #26568 üzenetére
Azért nem értettem, mert én mindig megnézem kitől/mitől vásárlok, ezekszerint nem mindenki van vele így...sok szerencsét
#26569 Ace Ventura: Sztem úgyse, a procinak kell a 12V, és ha csak tényleg 4A van az soványka, meg ott a vinyó+optika is ha jól emlékszem. Többiek még nem mondtak semmit, ha tényleg 4A-es, ez valami régi p2-p3 spéci táp lehetett. Kapsz egy pü-t is
-
Chaser
legenda
válasz
Loituma69 #26556 üzenetére
Nem vágom, ti Szlovákiában laktok? Az ottani jogrendszert nem ismerem, ha meg nem ott laktok akkor mért onnan vásároltatok? Még az ipony is jobb.
#26555 Ace Ventura: 12V-on csak 4A-t tud ha jól látom, az viszont sztem nem lesz elég.
#26557 14adam : Enhance 200W P4 nem felel meg?
Táposoknak olcsóbban adom
#26560 Kombat: DS-12H-t ismerem, mikor eladtam a tápot az maradt, helyette valami mást adtam, 5V-on hűt és halk, 12V-on majdnem elszállt az asztalról. Nem ijedtem meg, csak érdeklődök, inkább vásárlás előtt, mint után
-
Chaser
legenda
válasz
Loituma69 #26545 üzenetére
Először is, ha netről rendelted 8 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vételtől, a szállítási ktsg-et bukod. Másodszor, ha a garancia a bolthoz szól, akkor nekik kell intézniük a garit, és a vele járó ktsg-eket. Az elmondottak alapján pixmányiából lehet a táp...én nem szarakodnék sokat vele, vissza a pénzt és kész.
Akiknek van/volt FSP 350-PNF, és GB 460 SuperB, azoktól kérdezném melyik hallkabb? A GB-ben hőfokszabályzott venti van?
-
Dyno
veterán
-
-
Dyno
veterán
válasz
Loituma69 #25722 üzenetére
Rezonálás, az mástól is lehet én isanno azt hittem a tápom kiderült az egyik vinyó csinálja, továbbá minőség ház nem onnantól kezdődik, hogy rávan írva hogy Thermaltake meg CM , meg sorolhatnám tovább, nekem is márkás a házam még is vékony aluminiumból van ami gyönyörűen vezeti a rezonanciát, ha nagyon zavar a hangja a tápnak akkor vidd vissza gariba, de itt nem arról volt szó hogy hangtalan a giga, barátnőmnek is ilyet vettem és volt hangja, egy néma gépbe zavaró is lehet.....de ennyire nem súlyos a helyzet, lehet hogy nálad valami baja van a ventinek.Meg hát most nézem adatlapod, 4870.....azért az megterheli rendesen.....szóval szerintem itt a pont teljesen természetesnek találom, de a rezonálás az szerintem mástól van.....egy garit probálj meg.
-
venember83
nagyúr
válasz
Loituma69 #24405 üzenetére
HX520. Tuti halk, lásd PH! teszt, és az ára is 25k alatti. Kábelei pedig tuti, hogy elég hosszúak.
-
venember83
nagyúr
válasz
Loituma69 #24401 üzenetére
Ha csend kell, akkor Enermax, halkabbak, mint a Zalman, és nem is ciceregnek, Zalmanoknál pedig utóbbi elég gyakori jelenség. Azért bizonyosodj meg a kábelek megfelelő hosszáról, nem nagyon kaptam utalást arra nézve, hogy ez a táp jó-e alsó táphelyzetű házakhoz.
kieg.:
NATIVE CABLE: Mainboard 20/24 pin(40cm), 4+4 pin CPU(40cm), FM(55cm)
MODULAR CABLE: 2XEMC004 PCI-EXPRESS(45cm), 3XEMC003 ETERNITY CABLE (2X4pin MOLEX+2XSATA)(45/50/60/65cm), 1XEMC005 ETERNITY (2X4pin MOLEX + 2XSATA+FDD)(45/50/60/65/90cm)
[link] -
venember83
nagyúr
válasz
Loituma69 #24397 üzenetére
Jó az, csak elektromosságban jártas kell legyél kicsit, vagy rendelkezned kell egy ilyen ismerőssel. Szépen meghosszabbítani a kábeleket, és akkor jó lesz alsó tápos házba, hisz tudtommal a kábelhosszúsággal, vagy inkább -rövidséggel van a gond. Más részről pedig általában a táp a házakban felül van, nem tudhatjuk, hogy te pont alsó tápos házban kívánod betenni a kapcsolóüzemű tápegységet, és hosszú kábelekkel rendelkező egységre van szükséged. Ha tudtuk volna, tuti, hogy az egyik Corsairt ajánlottuk volna, én legalábbis mindenképp.
-
(Bundás)
addikt
válasz
Loituma69 #24396 üzenetére
Értem, de 8000-9000 Ft-os tápegységtől nem várható el, hogy halk legyen terhelés alatt, nem az a kategória. Ugyanaz mintha bosszankodnék, hogy egy 25e Forintos videokártyával is szaggat egy játék, és most vennem kell 50 ezerért jobbat. Nagyobb igény, több pénz, a táp árak viszonylag reálisabbak, mint a videokártyáké, és jobban is tartják az árukat.
(#24397): dicsérték, mert árához képest jó táp, de nem írta senki hogy 4870 alatt semmi hangja nem lesz...
-
Dyno
veterán
válasz
Loituma69 #24386 üzenetére
Nekem Barátnőm gépébe megy, ahol felül van a táp egy Asus házikó, már megne haragudj, de csendesebb mint az 550-es GPS volt, a másik meg alsó tápos házba eszembe se jutna betenni egy ilyen tápot.Szóval nem kell szemrehányást tenni, Barátnőmnél elég csendben végzi a dolgát....én és ő is megvagyunk vele elégedve.Bár nem tudom a 4870 ventije nem nyomja el a tápot?
(#24379) (Bundás) : Köszönöm az infót valszeg ő lesz a következő tápom, bár még elválik, április körül meglátom mi lesz a best számomra.
-
(Bundás)
addikt
válasz
Loituma69 #24386 üzenetére
Egy 50-100e Ft-os videokártya mellett nem tudom miért kell elborzadni egy 20ezres táptól árától.
lamasz: nézd vinni valóban viszi, de ha használja szívja majd a VGA, nyár lesz stb. biztos pörög, mivel hűtenie kell magát. No meg ha a ház szellőzés egyenlő a táp ventilátorával nyilvánvaló hogy a pofájába kapott meleg levegőtől magas fordulaton tartja a ventit. Ha játszol miért ne pörögjön, úgyse hallod, saját érdekében teszi.
Hogy terheletlen állapotban milyen hangja van és kinek milyen éles a füle az egyéni kérdés, megnézed a gépbe, ha nem tetszik lecseréled. -
stol
addikt
válasz
Loituma69 #22489 üzenetére
Egy 3,5-4éves első generácuós FSP THN-P, "ala" FSP Blus Storm I.
És a gépem fogyaszt csőgázon ~170W-ot. (X1900 kazán rendesen)Úgyervezem, a télen átkondizom, kap egy új Sunon MagLev ventit és megy vissza további 5évre
A táp ventije meg van forítva, így kintről szív befelé hideg levegőt és nem a ház melegével "hűt".
-
ixtom
tag
válasz
Loituma69 #22451 üzenetére
Nono, a gumit ne keverjük ide. Van alapja a téligumi használat "istenítésének" lásd pl Autobild téligumi-tesztek. Az, hogy Neked nem volt koccanásod sem az hasonlít az én "nem döglött meg a Vargáné-s tápom" dologhoz: szerencse, nem pedig jó példa.
Itt a szakik elmondják, hogy miért is rossz ez és ez, de úgyis Te döntesz. Mint a téligumi, ott is dönthetsz a nyári mellett, de akkor vállalod hogy még körültekintőbben kell vezetned. (persze alpból így kell vezetni
)
Szerintem saját felelősségére az ember azt csinál amit akar, de vállalja a következményeit.Ja és az előző hsz első smiley-jával didyman tápszerészségére utaltam...
-
Traxx
őstag
válasz
Nagy gumis cégnél dolgozó ismi, gumiteszt, vagy 2-3 éve, 5 fokon, a cég piacon lévő prémium márkáikkal. 100-ról álltak meg 5 fokban, száraz aszfalton.
Nyári gumi 42 m, 4 évszakossal 38 m, téli gumi 32 m-es fékút. Azt hiszem egyértelmű.
Ellehetsz nyári gumival is télen. De tény, hogy ettől a téli még nem humbuk...és nem véletlenül találták ki, és használják.CapoteDániel: nem.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Tudod miért? Mert még egyszersem kellett hirtelen megállni. Majd ha meg kell és nem sikerül, jó esetben az intenziven agyalhatsz az egészen.
Amúgy meg írj levelet a chifinek, hogy rugják ki a mérnököket. Mert amit ott a team csinál nagy léért te megoldottad 5 perc alatt fillérekből. Ugyis válság van hátha hajlanak a szép szóra.
De a baj nem az, hogy te ezt tetted, hanem ha jön az egységsugarú és rajtad fölbátorodva megteszi és jó esetbe leégeti a fél gépet. Rossz esetben a lakótelepet. Akkor nem tudom mit mondasz majd neki.
Tehát te megtetted és kész. Felnézünk rád, bátor vagy. Innen meg be lehet fejezni az egészet. Egy mert mindenki elmondta amit akar, kettő van akit érdekelnek a tápok is. Hiszen ez nem Loituma69 totyik.A 460-s superb-t maxra terhel egy 4870-s vga? Ezt gondold át kicsit. Különben meg ez elárulja szakmai rátermetségedet (annak akinek az elözöekből nem jött le).
-
ixtom
tag
válasz
Loituma69 #22422 üzenetére
"Láttál te már tápot szétszedve?"
Hát ez jó volt.
Amúgy már én is cseréltem ventit egy tápban halkítás miatt, csak az más kategória volt
(Vargáné 300W p4 táp
, Tua cerka, rezonálós Samu sp2014n, Gef MX440)
A táp kb. 6 éve viszi a konfigot. 2006-ban cseréltem a ventit Zalman F1-re + ellenállás (nem forrasztottam, csak összetekertem a vezetékeket meg leragasztottam őket). Nincs vele semmi gond (kopp, kopp)
Most már persze nem csinálnék ilyesmit, gondoltam is hogy lecserélem a tápot, mert történhet bármi, de inkább hagyom. (otthoni netezős gép, annyit nem ér az egész
)
-
Traxx
őstag
válasz
"Láttál te már tápot szétszedve?
Nem arra gondolok, hogy kihúztad a tápból a tápkábelt!
"
Mivel didyman nem válaszolt, akkor hogy tisztábban láss: műszerésszel vitatkozol, aki több tápot látott már eddig is szétszedve, mint amennyit te meg én együttesen egész életünkben fogunk
Szóval én a helyedben elhinném, hogy nem hülyeséget hablatyol...
didyman: lehet az UPS dologból mégis BK600 lesz, úgy fest, a Smart gazdára lel...
-
didyman
őstag
válasz
Látom, nem ismersz. De ettől még finomíthatnád a stílusod, daragije felebarati.
A táp ventijének külső csatlakozóról történő etetése a legrosszabb ötlet, így a táp saját hőfokfüggő vezérlését ügyesen kizártad a képletből, szerencsétlen hagy' askarjon gyorsabban forogni, ha szüksége van rá, doszt se.
A tápegységbe a táp ventije a házból fog beszívni levegőt. Kevés fizikai szakértelemmel is belátható, hogy a házat hiába hűtöd, a kinnti hőmérsékletnél jobb opciót nem tudsz a tápnak adni és mivel a huzat a tápventi miatt értelemszerű irányban halad, a ház hűtése nem fog effektív levegőt mozgatni a táp felől. A táp burkolatán lesz minimális hőcsere, de mivel a hűtőbordák és a táp burkolata között rendszerint pocsék, magas a hőellenállás, így ennek érezhető hatása minimális, elhanyagolható.
A tápot szétszedve kérdésedre nem szeretnék válaszolni, mert nem tudom, hogy a piros hogy áll neked.
-
didyman
őstag
válasz
Loituma69 #22411 üzenetére
Nyomatékosan megemlíteném, hogy két venti között a hangerő eltérése fordulatszám, és így légmennyiségbeni eltérést is magával hordoz! Az egyes lapátkialakítások, mókolások eredménye a venti hangfekvésében lesz eredménnyel, illetve a motorzajban, de felejtsük már el, hogy a 4000Ft-os hiperhalk venti 18dB-en tornádót kever és alkalmas elhűteni ugyanazt a tápot, amiben a venti 2800-on forog üzem közben. Arról sem említ egy szót se a tisztelt lelkes utánépítő, hogy az újdonsült brutkóhalk venti képes-e elindulni olyan alacsony feszültségen, mint amit a tápban lévő elektronika ad neki és nem, nem az érdekel, hogy 10-ből 10x elindult, hanem hogy a venti paramétere és az elektronika jellemzői között van-e garantált párhuzam ezen a fronton. Lehet ezekkel játszani, de a magam részéről nem kívánok a szomszédja lenni ilyen bátor embereknek, fogjátok már fel, hogy a hálózat és ami arra közvetlenül csatlakozik, nem játék!
-
Hugo85
aktív tag
válasz
Loituma69 #22411 üzenetére
Hát az én példám mutatja, hogy a tápok barkácsolás nélkül, sőt kikapcsolva is képesek megsülni
.
Egyébként anno az Acorp 230wattos tápomban cseréltem ventit egy 1200 Ft-os YS-Techre (jó és olcsó). Csendes volt mint az álom és annak a tápnak nem volt különösebb hűtési igénye (tiszta üres volt, átfújt rajta a préri szele), meg az eredeti venti haldoklott benne szóval annál minden jobb volt. Megjegyzem azt a tápot még mindig szentként őrzöm itthon (gondolkodtam, hogy rituálisan eltemetem
).
Történt ugyanis, hogy az éjszakai (kapcsolt) áram bevezetésénél/beszerelésénél a villanyszerelő faszi kötötte vissza a kábeleket a biztosítékdobozra, és mivel a színkódok nem az igaziak, így felcserélt egy 0-át egy fázissal (3 fázis van a lakásban!), és tesztelték, hogy van-e áram. Na most annyi eszük volt, hogy az én gépemet toszták rá mindenestül, értsd világítós-kapcsolós elosztó bekapcs. Gép bekapcs helyett semmi, LCDm pöccent egyet és büdös lett. LCDben csak egy kondi pukkant el, garanciában cserélték (nem említettük a körülményeket, csak, hogy büdös volt és valami kifolyt belőle, mert hülye azért nem vagyok), hál istennek semmi más baja nem lett. Az Acorp tápban pedig közvetlen a bemenet után egy !olvadóbiztosíték! volt, így csak ő maga halt meg (vagyis a biztosíték, de már eleget vigyázott rá az őrangyalom, így inkább cseréltem, mint javítva legyen) a gépnek semmi baja nem lett.
Persze elhalálozott a modem és a router tápja azonnal, illetve a router később fokozatosan...
Igazi zseni volt az a villanyszerelő, meg apám is, aki fázisceruza helyett a gépemmel tesztel hálózatot.
Azóta egy 300PNF szolgál a gépemben, tökéletesen, bár a leghangosabb része (ha vinyó épp nem seekel).A 22 colos monitort meg nem hajtaná ki a Gef4 Ti4200 (ezt is bajosan
), úgyhogy maradok ennél. Úgyis bírja a feszültséget
-
Hugo85
aktív tag
válasz
Loituma69 #22408 üzenetére
Azért ez így nem teljesen igaz. Sok mindentől függ például a zaj. A motortól, a csapágyazás milyenségétől és minőségétől, a szélzajtól, hogy van-e előtte rács. A légszállítás pedig a mérettől, fordulatszámtól és a lapátok kiképzésétől. Sokkal jobb csapágyazású, kisebb fordulatú és más lapátkiképzésű, többlapátos venti lehet halkabb és nagyobb légszállítású kisebb fordulatszám mellett is. Ezek persze nyilván jóval drágábbak.
Szóval ez a kapcsolat nem annyira egyértelmű, legalább is nem mindig.
#22407: Már meg van rendelve a vx450, egyébként meg egyelőre hd4830 se lesz alatta, de lehet később inkább 4850 vagy Isten tudja mi lesz, kitudja mi minden más társaságában. Ezt a tápot nem óhajtom eladni az elkövetkező 5 évben (addig gari is lesz rajta), így legyen benne tartalék és ha jól értem minden körülmény között halkabb mint a SuperB, bár nyilván az sem hangos, hisz FSP belsős és nem egy 650 Wattos Qtec (szigorúan aranyszínú, 2+1 8 centis ventivel, amiből egy vészventi
).
-
-
venember83
nagyúr
válasz
Loituma69 #22301 üzenetére
Igen, mindenképpen elégséges a Gigabyte Superb, bár a címkén enyhén túloz a Gigabyte, mivel a táp tulajdonképpen egy 400-as FSP GreenPower. De a 4870 fogyasztását bőven elbírja ez a csak 400 wattos táp is.
zabu: Jó lenne tudni milyen FSP-ről is van szó, de minden valószínűség szerint elég, hisz egy Quados, 4850-es konfig is max. 243 wattot zabált. Neked is megfontolandó a Gigabyte Superb, vagy egy 400-as táp, ha pedig nagyon halk gépet szeretnél, akkor egy VX450. Az ajánlott tápokat megtalálod az első hozzászólásban.
-
kem
addikt
válasz
Loituma69 #22198 üzenetére
Nagyon rossz tápot választottál, de legalább magabiztosan vagy tájékozatlan, és a saját károdra
Legalább az első hozzászólást átfuthattad volna ha már nem használod a keresőt, vagy nem jól.
#22200 kfron
szigétet ne ajánlgass ha nem az ellenséged az ember. olvasgasd egy kicsit a milyen vinyót érdemes venni topicot. 320-as 1tányéros WD-t érdemes most vetetni, ha arra van ingered. -
Traxx
őstag
válasz
Loituma69 #22146 üzenetére
Semennyivel sem erősebb viszont, mint a Chieftec-ed 12V-on. Hang terén lehetsz max. előrébb. 29A-t tud - ettől erősebb lett volna egy Corsair CX400, olcsóbban. És a Thermaltake CWT belsőjéből kiindulva, halkabban.
Azért remélem elégedett leszel vele...az előző hozzászólásodra: pont NEM a TT tápok a leghalkabbak, és lehet annak is oka, hogy nincs TT táp az 1. hsz. ajánlott tápjai között...
-
stol
addikt
válasz
Loituma69 #20729 üzenetére
Értékelem a kérdéseket! A probléma elég ingoványos. Egészen a dolgot az iskoláig lehetne visszavezetni, aholis olyan emberek tanítják az "informatikát?" akik maguk sincsenek tisztában a dolgokkal. Legjobb esetben csak 10évvel le vannak maradva, legrosszabb esetben pusztán elméleti síkon "értenek" a számítógépekhez. Az alapvető probléma ez tehát, hogy eleve hiányos tudást szereznek a növendékek az iskolapadban. És gyakori eset, hogy a diák többet tud a tanáránál.
A második nagy probléma, hogy egy ECDL vizsgával elmehet bárni PC-Szervizesnek. Ezt tartom a legnagyobb felelőtlenségnek a szakmában. Az esetek többségében 1/2-1év alatt beletanul a szakmába, ha igazán érdekli a dolog, de alapvetően továbbra is csak "user módban" látja a gépet és nem, mint egy elektronikai alkatrészt. Nem érti annak működését, csak rutinból dugdossa a csatikat. Ez vonatkozik a MO.-i PC-Szervizek 60-70%-ra, s talán nem túlzó amit írok. Tehát kijelenthetjük, hogy sok boltban nem is tudatosan sózzák a gagyit a userre. Abszolute nincsenek tudatában annak, hogy mi gagyi, vagy mi nem.
Ezzel szemben van az elektoműszerész, aki nem user-oldalról látja a pc-t. Ált nem is érdekli ez a része, ill. csak a kellő sw-ek feltelepítéséig. Az elektroműszerész, vagy manapság mérnökinformatikus látja a "vasat", tudja mi miért van és hogyan működik. Talán a műszerész lát legjobban a dolgok mélyére, de ez most más kérdés. Egy kezemen meg tudom számolni, a hozzánk hasonló boltokat akár miskolcon, aholis pl. egy alaplap/táp kondizást, vagy felületszerelt alkatrész cseréjét elvégzik. Megjegyzem, miskolcon ~20PC szaküzlet van.
A mi boltunkban, ill. az előző munkahelyeimen tudatosan adjuk el az alkatrészeket a vevőnek, bár ebből kifolyólag néha ügyfélvesztésünk is szokott lenni, mivel xy nem érti meg, hogy xy alkatrész egy iparihulladék és megsértődik
Tehát, amíg a boltok nagytöbbségében ECDL vizsgás "szakemberek" dolgoznak, hígnak tekinthető a szakmánk.
Egy PC-Szervizes munka kiírásánál szerintem minimum lenne az eketroműszerész+informatikai végzettség.Sokszor az anyagi kárnál sokkal nagyobb probléma, az okozott "mentális" kár. Azaz, személyes pótolhatatlan dokumentumok elvesztése. Ha ilyenkor a vevő adatmentést kér és netán felfedezni véli, hogy xy. alkatrész gyengesége miatt ment tönkre az xyhw, akkor fogyasztóvédelmi eljárás keretében mind az adatmentés, mind az okozott "mentális" kárt ráverheti a cégre.
Rossz minőségű árak importja.... Talán ez a legingoványosabb része a dolognak.
Itt szögezzük le, hogy a fogyvédelem és kermi két különálló szerv. Más-más tevékenységi körrel.
Amíg a KERMI egy számítógépház és táp kombónál nem azt vizsgálja, hogy a címkén szereplő adatoknak megfelel-e a táp; vagyon/életvédelmi szempontból is biztonságos a készülék; HANEM onnan közelíti meg a dolgot, hogy a rejtett előlap lebillenő ajtaját a Herpeszes Pisti le tudja-e nyelni, valamint előlapjának megfelelő rádiuszú lekerekítése van-e; valamint a tápegység a hálózatra mekkora zajmenyiséget terhel vissza, úgyérzem, ezen vita teljesen értelmét vesztette.
Nem tagadom, márkás tápoknál is elég gyakori az elhalálozás. Ám, míg a szutyok kategóriánál 80% a gyakoriság, hogy járulékos alkatrészkárosodás következett be, addig normális tápnál 5% ez a statisztika, ami borzasztó nagy különbség!Első blikkre vacsi közben ennyi jutott eszembe
-
spidersoft
senior tag
válasz
OFF
Akit érdekel, hogy elszáll-e a gépe, vagy hogy fél év múlva mennyire fog zörögni neki az szvsz ne a (mellesleg gagyitápos) juronikszos hájendhypadupagéjmer konfigot vegye, hanem menjen be a márkás cégekhez géjmer gépet venni. Ugyan nem sokat értek hozzá, de a rakott gépeknek mindig az a problémája, hogy nincsenek összepróbálva benne az alkatrészek, míg egy Dell, Tulip (van még ilyen?) HP, stb. gépnél az összeállított konfigokat általában hardveresen és szoftveresen tesztelik, jó esetben különféle környezetekben is (hideg, meleg, por, stb). Valahol ez is okozza, hogy drágábbak.Mivel alkatrészekből épített gépekről van szó, én azt várnám inkább el, hogy az eladó tartsa szem előtt, hogy biztonságos alkatrészeket áruljon, és értsen hozzá, hogy mi jó mi mellett, és mi nem. Sokan értenek hozzá és nem érdeklik őket, csak árulják. A másik probléma, hogy olyan cégeknek is van saját konfigja (juroniksz és barátai), akik nem a minőségre, hanem a behúzóakciókra megy rá. Jó, áruljon a juroniksz gépet, de ne sajátot, hanem olyat, amit egy megbízható cég állított össze.
Sztem kevés user van, aki 4500Ft-ért minden áron (állítólag megbízhatatlan) mercury tápot szeretne venni 5000Ft-os (állítólag megbízható) FSP helyett... Ha a gépe életéről van szó, akkor 500Ft nem nagy plusz még egy 60.000-es config esetén se. Csak ez vagy nincs elmondva neki (nem érdekli az eladót), vagy rá van kényszerítve (mosógépboltos config).
ennyit az offról. ezer bocsánat.
ON -
Foglalt név
addikt
válasz
Mivel ár szerint diverzifikált a piac, éppen ezért nem is csak egy szabvány létezik. Nincsenek minőségen aluli tápok. Olyan tápok vannak, melyeknek kisebb a hibatűrésük(alacsonyabb szintű szabványnak felelnek meg), azonban, mivel a magyar piac meglehetősen árérzékeny(, hogy tőled ídézzek: "22.000ft- ért tápot venni, ehhez csak gratulálni tudok!"), ezért a minőség nem elsődleges szempont.
A tápok világában is igaz, hogy a minőséget meg kell fizetni. A lehetőség mindenkinek adott. Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy hirtelen minden 15eFt alatti tápot betiltsunk a magyar piacon -
stol
addikt
válasz
Loituma69 #20713 üzenetére
Teljesen nem vagy tisztába vele, de szinte napi rendszerességgel csinálunk biztosítós szakvéleméneket és a villámkár kategriába sorolható táppukkanás után következik a vagyoni kárral járó meghibásodás is. Értem ezalatt az egyszerű tápkiégéstől a függöny begyúlásán át, a majd teljes lakástűzig.
Demagógnak tűnhet, de én ezen nem lepődöm már meg.Lehet, hogy a betonfalnak ütközésnél légzsák nélkül 90% az elhalálozás, avval meg 60%.
Ez is sok, de ott van az a 30% reménysugár. Teszemazt, ha valakinek egy vinyónyi családi fotó száll szét egy szar táp miatt. Születésnapok, esküvők, gyermekszületések, megyanyi meg nem ismételhető adat, azt te hogyan magyaráznád meg a tulajnak? Széttárod a kezed, hogy "igen, ilyen fost adtam el,..." vagy nyugtatod avval magad, hogy te megtettél minden tőled telhetőt, innentől már az ELMÜ felelőssége, hogy miért nem építette ki rendesen a vilámvédelmet és a tulajé, hogy miért nem húzta ki a gépét.A mi szakmánk egy felelősségteljes szakma. Minden tettünkért felelősséggel tartozunk épúgy, mint a gáz vagy villanyszerelők.
Pontosan az ilyen hozzáállás miatt történik meganyi baleset. Mert az ilyen ember nem nézi a beépített alkatrészek minőségét, veszi a legócsóbbat. Csak teszemazt, egy folyamatirányító számítógépnél lehet nem lenne az megengedhető.
Kérlek szállj magadba és elmélkedj el soraimon.
-
nyunyu
félisten
válasz
Loituma69 #20713 üzenetére
Ti hány lakástűzről tudtok amit pc táp okozott?
MediaMarkt/Saturn pl. megkoveteli a az ott demozasra kiallitott szamitogepek beszallitotol a felelossegbiztositast gep altal okozott elektromos tuz esetere, anelkul at sem veszi a rendszert, mert asszem a nemeteknel mar leegett egy komplett uzletuk egy szar tap miatt...
-
AMD!4ever
őstag
válasz
Loituma69 #20524 üzenetére
És a csiftek tápod most is durran eggyet? és veledurran a mondjuk a Nagyonszuper intel procid is?
30.000ft-os proci esetében egész fincsi lenne.
Szerintem ennek a fórumnak igenis keményen van haszna és értelme. Ha már a táp szar az ember gépében akkor azzal az egészet kockára teszi.Addig jár a korsó a kútra... -
Traxx
őstag
válasz
Loituma69 #20521 üzenetére
Szerintem meg 2008-ban és korábban is az ésszerűség (volt) az alap. Nézd meg egy 2900 XT fogyasztását, és egy 4870-ét, meg hasonlítsd össze a teljesítményüket...jóval erősebb a 4870, jelentősen kevesebb áramot zabálva. De áramfogyasztásban a 8800 GTX is hozza azt, amit a GTX260. Tehát azért szerintem jócskán az energiatakarékosság felé mozognak a gyártók.
Tehát szerintem egy 450-es Corsair / 425-ös Enermax még simán jó lehet később is. Ja a több GPU-s rendszereket hagyjuk, aki olyat rak össze, az vegyen erősebb tápot (bár jópár vidkari esetében a felsorolt tápok is elegendőek). De a felhasználók (becslésem szerint) kb. 95%-át ez hidegen fogja hagyni.
Aktív témák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!