Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hans989
tag
Sziasztok!
Az ötleteiteket és segítségeteket szeretném kérni használt 1-2 éves készülék vásárlásában.
- Árkategória: 20.000 - 25.000 (tovább ne)
- Hol vennéd meg? Debrecenben és környékén, magánszemélytől esetleg gsm boltból.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 1-2 évig biztosan nálam maradna, aztán meg -ha még működik_ megörökli valamelyik családtag.
- Mire használnád? Általános dolgokra, netezésre, játékra viszont nem, és fotózni is ritkán. Fontos, hogy zseblámbaként tudjon funkcionálni.
A mobilom egyben a noteszem is, így minél jobb jegyzet (és billentyűzet) app legyen hozzá letölthető.
Mivel a régi Nokiámat még néha használnom kell (önkéntes katonaság: sok kinti lét, kevés konnektor és töltési lehetőség) ezért ha miniSIM járna a mobilba az előny, bár tudom hogy ez a probléma SIM "dokkolóval" is megoldható.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Androidos készülék esetén legyen hozzá -stabilan működő- CyanogenMod, de nem ragaszkodom az androidhoz, WP is jöhet.
- Milyen kialakítású telefont keresel? Ne legyen nagyon gömbölyded, se nagyon rózsaszín.Elsőre egy LG Optimus L7 II-et vagy Sony Xperia M-et néztem ki, de a Lumiák is nagyon szimpatikusak, és bármilyen más javaslatot is szívesen meghallgatok.
Előre is köszönöm a segítéget!
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz zlatan92 #78153 üzenetére
Vannak itt nálam sokkal okosabbak, de én felvennék a potenciális listába két LG készüléket is, nevezetesen az L65-öt és L70-et, ugyanis mindkettő magyar nyelvű androiddal rendelkezik, kapható Magyarországon, a 2 magos proci és az 1 Gb ram erre a felhaszánlásra elég és ami -talán- a legfontosabb akksi időben "top kategóriás" mindkét készülék (2100 mAh-s telep)
Akksi időről érdekesség:
[link]
(#157) tibiniki hozzászólása mindent elmondLG L70 teszt:
[link]LG L65 teszt:
[link]Természetesen a Moto E is egy jó válaszás
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz Conan8 #79314 üzenetére
Két egyszerű megoldás is van:
1) lemented a mostani telód SD kártyájára a névjegyeidet, majd ezt az SD kártyát berakod az újba és onnan felmásolod rá. 99% hogy működik, de sajna olyan hibák lehetnek (mint nekem is volt az LG-mnél) hogy first name=keresztnév és a last name=családnév pont felcserélődnek. Furcsa mert tudtommal dél-koreában is a vezeték név van elől és a kereszt név hátul, bár gondolom az EUR-régióba szánt romoknál csak nálunk van ez így, ám kicsi ország vagyunk és sajna nem is figyelnek ránk különösebben.
2) ha a mostani telóddal szinkronizálod a gmailes e-mail fiókodra a névjegyeket. Majd az új készülék bekapcsoláskor amikor megadod ugyanazt a gmailes e-mail címedet úgyis felajánlja a szinkronizálás lehetőségét (már ha nem lesz olyan pofátlan, hogy engedély kérés nélkül meg is csinálja )
Leellenőrizni úgy tudod, hogy biztosan sikerült-e szinkronizálni a névjegyeidet, hogy megnézed a Google Névjegyek weboldalt:
[link][ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz Matipati #83949 üzenetére
Kicsit off, de ha már megkérdezted:
amikor két profilt akarsz egyszerre futtatni (pl. üzleti face oldalad és személyes face profilod) az egyiket használd a Facebook app-al, a másikat pedig futtasd a mobilod böngészőjéből (pl. m.facebook.com).
Így kényelmesen tudod mindkettőt használni, igaz a böngészős nem fog "pittyogni" értesítés vagy üzenet esetén.[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
Gyorsan ránéztem a hardverapróra, hogy Pesten mit árulnak ennyiért. Ha WP-s jöhet, akkor 1 GB RAM-os lumiát néznék pl. 532 vagy 535. Ezeken még biztosan van -sok ideig tartó- garancia.
Android esetén Tesco-s opendott, esetleg Motorola Moto G.(ez utóbbiból 2 darabot is láttam, de mivel Magyarországon nem forgalmazták, ezért ha van is rajta gari az nem hazai)
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
Androidot újonnan 20.000-ért semmiképp ne vegyél, na jó talán ezalól a Tesco-s opendott kivétel, ha éppen akcióban van (és van készleten). Az általad látott lenovo készülékek szinte biztosan 512 MB rammal szereltek ---> egy hét múlva földhöz akarod majd vágni, mert olyan lassú. Igen, tudom jól néznek ki, meg szép a kijelzőjük, és csajosak is, de akkor se csábulj el.
Ha nagyon ragaszkodsz a 20.000-es kerethez, akkor 1 GB ram-os lumiát néznék használtan pl. 532 vagy 535. Ezeken még biztosan van -sok ideig tartó- garancia. A 435-öst pedig csak akkor vedd, ha tényleg nagyon minimálisak az igényeid, és fotózni semmiképp sem akarsz vele.
De inkább emelni kellene a büdzsén.
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz Snajden #85445 üzenetére
Én nem ajánlom ezeket a Sony-kat, túl drágák a tudásukhoz képest. Helyettük a 60 ezres kategóriában: Honor 4C (54.000 Edigital). Az így megspórolt 6.000 Ft-ot pedig hozzáraknám a 40 ezres kerethez, és egy lumia 640-et vennék.(szintén az edigitalban pont kijön ennyi pénzből)
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz r6man123 #86162 üzenetére
Szia! 30 ezres árkategóriában a WP-s telókkal (lumia 532 és 535) jársz egyértelműen jobban, viszont pont a Facebook és a Viber alkalmazással vannak gondok WP-n (a Viber kevesebb funkcióval rendelkezik az androidos verzióhoz képest, a face pedig egy bughalmaz WP-n, bár igazából androidon is) Ezért ha mindenképp akarod ezeket az alkalmazásokat használni akkor Lenovo a2010 (33 K-ért) vagy a Tesco-s opendott a te készüléked. Csodát ne várj tőlük, de ennyi pénzért ezek vannak.
-
hans989
tag
Sziasztok srácok!
Szeretnék kérni egy kis tanácsot.
Tisztában vagyok vele, hogy a felsőkategóriás telefonok között már nincs nagy jelentősége a dolognak, de mégis érdekelne a véleményetek, hogy ti ezen két készülék közül melyiket választanátok?honor 7 vs OnePlus 2
Ha valaki még egy rövid indoklást is mellékel a döntéséhez, azt pedig külön is köszönöm : )
-
hans989
tag
válasz bismillah #89830 üzenetére
Pedig jó ajánlatokat adott neked tixem. Ráadásul a #89789-es hozzászólásodban az általad(!) felsorolt 3 készülék közül bizony a Huawei kínai. De ha mindenképpen ragaszkodsz a 30 ezres kerethez és az elveidhez, akkor érdemes a WP-s telók közt körbenézned. Pl. Lumia 532 vagy ha vársz egy kicsit és szerencséd van akkor az 535, 550 esetleg 640 valamelyike is kaphat egy brutális karácsonyi leakciózást.
ui.: természetesen más készülékkel is előfordulhat, hogy akciós lesz az ünnepekre, de a Lumiák esetén nagy tételben mernék rá fogadni, hogy így lesz.
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz bismillah #89830 üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy például a Motorola mobil ágazata is 1 éve a Lenovo kezében van, azaz bizony ez is kínai telefon. Bár az "elveid" megnyugatatására: az első generációs Moto E idejében még amerikai vállalatnak számított. Mellesleg, ha ilyen kicsi a pénzkereted (amivel magyaroszágon sajnos sokan küzdenek) akkor nem is értem miért akarsz még külön a márkanévért is pluszba fizetni???
Ha mindenképpen a nagyobb / ismertebb márkák közül szeretnél telefont magadnak, akkor már a használt mobil piaccal is jobban jársz, mint azokkal a 1 Gb sőt néha 512 Mb RAM-os újonnan vásárolható hulladékokkal.
-
hans989
tag
Bár nem tudom hol laksz, de ennyiért használtan -és ragaszkodva a "nem kínai" kikötésedhez - szolgáltató függő LG Leon, LG Spirit is kapható, függetlenül pedig LG L90 is. Ezek is természetesen kompromisszumos készülékek, de sokkal jobbak az általad említett samsungnál.
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz Tikakukac #90132 üzenetére
Én első körben itt hardveraprón a Sony Xperia Z3 compact-okat nézném meg. Az árba belefér, több eladásra szánt készülékre ráadásul még 1 év körüli garancia van. Elég minőségi, szerethető és valóban kompakt teló. De azért várd meg a többiek véleményét is, hátha van ennél jobb ajánlatuk is.
-
hans989
tag
válasz voyager4.4 #90234 üzenetére
Ha nem tudja hogy a Motorola a lenovo kezében van, akkor Motorola Moto X Play is szóba jöhet.
-
hans989
tag
válasz voyager4.4 #90236 üzenetére
Jééé.... egy nő, akinek soha semmi nem felel meg... hát ez meg hogy fordulhat elő?
Még az Asus Zenfone 2 Laser vagy Deluxe jut eszembe, ezek pl. pirosban vagy aranyban elég csajosak.
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz Csaby25 #90275 üzenetére
Meizu M2, ami 40.000 az eustock-nál (amint lesz raktáron). Ha ez az összeg sok, akkor WP-s telefon jöhet még szóba vagy használt android.
Van egy olyan sejtésem, hogy nem fogunk tudni segíteni neked mert kb. 20.000 Ft-ért vásárolható készüléktől várnád el azt, amit egy 40.000-es tud. Ha szeretnél vállalható képeket fotózni, akkor sajnos a 30 ezres Doogee x5 pro kiesik. Ha pedig használsz facebook appot, akkor egyszerűen minden 1,5-2 GB ram alatti mobil szintén felejtős. 1 GB ram-os készülék visítósan elég lehet (de nem lesz mindig megbízható a működése), 512-768 MB ram-mal szerelt androidos mobilok közül pedig mindegyik egy hulladék.
-
hans989
tag
válasz Csaby25 #90345 üzenetére
Továbbra is fenntartom az alábbi linken található a vélenyemet:
[link]Az említett 3 készülék közül én az LG Leon-t venném, ebben az esetben a Szolgáltatások letíltásával és a felesleges Alkalmazások törlésével/letíltásával tudod használhatóbbá varázsolni a mobilt. Lásd a képen:
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz Csaby25 #90413 üzenetére
A lelkedre bízom. Vedd a vodafone smart prime-ot és használd egészséggel.
Továbbra is inkább az a bajom, hogy ha szűk a pénzkereted (amit meg tudok érteni, lévén végzős egyetemista vagyok, úgyhogy engem sem vet fel a pénz) akkor nem éri meg 35 990 Ft-ot kiadni egy 1/8 ram/rom-os készülékre. Legalábbis, ha a vodafonnál feltöltőkártyásan veszed, akkor ennyibe fáj, ám 4 ezer forinttal drágábban már kaphatsz egy 2/16 ram/rom-os meizu m2 mobilt, aminek mellesleg a procija is erősebb és összeségében is minden téren jobb. Szóval nekem az a szerény vélemenyem, hogy ha nagyon szorítanak az anyagiak, akkor vagy időtállóbb készüleket vennék vagy akkor egy használtat. (Igen, én is használtan vásároltam a mostani telefonomat, pontosan ugyanezen okból.)Hardveraprón egyébként pont van egy smart prime:
[link] -
hans989
tag
válasz snecizero #90424 üzenetére
Ha csak ezek közül lehet választani, ez esetben Alcatel One Touch Idol 3 inkább, főleg ha valamilyen csoda folytán a 16 gigás verziója szerepelne a kinálatban.
Ám, ha mindkettőből a 8 giga rommal rendelkezőt árulják, akkor bizony a jövőben gondban lehetsz a szűkös belső tárhely miatt. Ebben az árkategóriában bizony van jobb telefon is hosszútávra.[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
A mi családunkban is van 2 kifejezetten idős samsung. Édesanyám egy Galaxy Ace (1-et) használ most is, keresztfaterom pedig egy Galaxy S-t másodlagos készüléknek. Tényleg működik minden rajtuk... az más kérdés, hogy ők már azért imádkoznak, hogy ez bárcsak ne így lenne
(OK, tudom...ez egy nagyon sarkított példa)[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
Ebben teljesen egyetértünk. Valóban nem a márkától, de még sokszor nem is a típustól, hanem a gyártási szériától függ a dolog. De ezt te úgyis tudod... Viszont sokszor mit sem ér, ha fizikailag évekig rendben is van a készülék, ám a gyártó már nem frissíti a softvert. Ellenben az újabbnál-újabb android verziók meg csak pörögnek és hardverből is egyre többet és jobbat "kérnek enni" - sokszor számomra érthetetlenül.
Így aztán mindegy az állapota, a márkája vagy, hogy mennyibe is került a telefon... 2-3 év múlva 90°%-uk kukaMegbízhatóság szempontjából pedig tényleg anno sokminden jobb volt. Ezen okból most nosztalgikusan rá is pillantottam a mai napig íróasztalomon heverő, ám sajnos betört kijelzőjű Nokia N73-mamra. Szerintem egész életemben a kedvenc telefonom marad. [meghatódott, csillogó szemű szmájli]
-
hans989
tag
válasz gyáliSanyi #90624 üzenetére
húha te valakit nagyon utálhatsz, ha ilyen telefont akarsz a kezébe adni... első körben a lenovo a536 jut eszembe, ami egy elég furcsa/nem jó specifikációkkal rendelkező készülék. Viszont mivel rengeteg ember kapott ilyet anno ingyen (már nem emlékszem az okára) így, ha jó vagy alkudozásban elég olcsón megúszhatod. Itt hardverapro.hu-n ezen mobilok 95%-a 0 forintjába került a mostani eladónak, így egy régebb óta meghírdetett esetén már tuti kifejezetten kis összeg ellenében is megszabadulna tőle a gazdája.
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz ryzo82 #90777 üzenetére
Ha ebben az árkategóriában és hosszú távra nézel telefont, akkor nem igazán van ezeknél jobb. A 2 gb ram és 16 gb rom egyértelműen jól fog jönni a jövőre nézve.
A xiaomi kicsit kompaktabb, hazai közösség csinálja a szoftver frissítéseket, a benne levő processzor elterjedtebb (bár kicsit gyengébb a meizu-nál) és bővíthető sd-kártyával is 2 sim használata esetén. A meizu viszont újabb android verzióval rendelkezik, kamerában valamivel jobb (főleg az előlapi) akksija nagyobb és bizony 5.000 Ft-tal olcsóbb is.
Én a xiaomi-t venném.
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz cs.zs. #90815 üzenetére
Egy 512 MB ram-os készülék 4 colos kijelzőjén nagyon nem lesz az igazi netezni, sőt semmi se lesz rajta az igazi...
A sim kártyát és az ajándék hipernetet ha tudod inkább másik telefonban használd. Ezt a ZTE csodát pedig egyből bontatlanul eladnám.
Hirdetés szövege:
"Németországból származó digitális papírnehezék, alkalmanként telefonálásra is használható"BUÉK
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz cs.zs. #90818 üzenetére
Ha a 6 tagú családod kettőtökön kívül 4 gyereket jelent, akkor gratulálok nektek, igazán szép dolog ennyi kisemberkét felnevelni.
Telefon ügyben meg láthatóan tényleg nincsenek nagy elvárásaid, de azért érdemes a 4 gb rom és 1 gb ram alá nem menni. Valószínűleg a türelmedet így is sok minden(ki) próbára teszi, legalább a mobilod ne nehezítse - a kelleténél még jobban - az életedet
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz antikomcsi #91025 üzenetére
Használni nem használtam még én se Asus mobilt, csak tabletet. Ennek a telefonnak pedig bár sok specifikációja nagyon szimpatikus, de egy 70-80 ezres készülékbe szerelt Snapi 410 processzor egyszerűen számomra az érthetetlen és "nem adnék rá pénzt" kategória
-
hans989
tag
válasz DeFranco #95367 üzenetére
Nem vörös posztó a "made in China" téma, ráadásul most nekem is LG készülékem van. Viszont egyszerűen el kell fogadni hogy pl. egy 50k-s -átlag felhasználók igényeit maximálisan kielégítő- xiaomi redmi 3 szénné alázza bármely neves gyártó 50 ezerért kínált telefonját. Szóval ha szűk a mobil vásárlásra fordítható pénzügyi keret, akkor ne kelljen már még a márkanevet is (nagyon) megfizetni.
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz Alister71 #97299 üzenetére
+1 az Asusra, ettől jobbat nem igazán találsz.
Ha most gonosz akarnék lenni, akkor lehetne feszegetni, hogy ki ismeri el Tajvant független államként és ki tekinti a Kínai Népköztársaság részének Ám a kishölgyet leginkább egy jól csengő márkanevű telefon érdekli, így lényegtelen, hogy valójában ez is kínai.
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
Mivel pár órán belül kétszer is felmerült a "nem kínai telefon" kritérium, ezért e helyett javaslom ezen - sokkal lényegretörőbb - meghatározások egyikét pl.:
- ismert, bevált, köztudatban és reklámokban egyaránt szereplő típust szeretnék
- nekem fontosabb a márkanév és a külcsín, mint a belbecs (továbbá menjen a kistáskámhoz is)
- kocsim, öltönyöm, karórám stb. már van a csajozáshoz, már csak egy menő telefon hiányzik a repertoárból
Természetesen ettől árnyaltabban is lehet fogalmazni vagy akkor jobban konkretizálni milyen márkákat preferál a kérdező.
Ám amíg a legtöbb gyártó vagy kínai székhelyű vagy ott gyártat (ha nem épp Vietnámban) addig ebben nehéz segíteni visszakérdezés nélkül.
-
hans989
tag
válasz rasurosenpai #97391 üzenetére
Nem nagyon írtál árkategóriát, de így elsőre az LG G4 dual sim verzióját ajánlanám.
-
hans989
tag
válasz rasurosenpai #97401 üzenetére
Tényleg konkretizálnom kellett volna, ezúton is köszönöm a kiegészítést Handball94.
LG G4 Dual SIM (Model: H818P) from Indonesia / Thailand / Ukraine
GSM 850/900/1900
WCDMA 850/900/1900/2100
FDD LTE 700/800/850/900/1800/2100/2600Az általad említett készülék a H818N ami Hong Kong-i régió számára készült.
[ Szerkesztve ]
-
-
hans989
tag
válasz Rottweiler89 #97422 üzenetére
A P6 egy 3 éves készülék, nem is tudom hirtelen hol árulják még, de ilyen régi készüléket már nem vennék.
A Sony E3 a maga 4 GB belső tárhelyével, amiből jó ha 1,5 szabad egy vicc.Ha már mindenképpen ezekből akarsz választani akkor vagy a Samu vagy a Leon (ami újabb android verzióval rendelkezik ).
Ám az igazat megvalva, én ezek közül egyiket sem venném meg. Helyette néznék egy "kínai" telefont pl. Doogee vagy akár egy Lumiát, bár náluk a messenger elég érdekesen tud néha működni.
Sőt ha már úgyis csak másodlagos készülék lenne, akkor akár a használt piacon is nézelődhetsz.[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz Rottweiler89 #97438 üzenetére
Húha,nem könnyű a helyzet.
Hadd kérdezzem már meg, a jövőbeli telefonba kerülő sim melyik szolgáltatóhoz tartozik? Le tudsz mondani arról, hogy kártyafüggetlen legyen?
Jelenleg pont "akciós időszak" van pl.: érettségi,ballagó,diplomaosztó és még gyermek nap is. Kétlem, hogy ne készülne valamilyen leárazással mindhárom mobilszolgáltató.
[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
válasz Rottweiler89 #97444 üzenetére
Esetleg ezt is megnézheted, lévén nincs olyan messze a lakóhelyedtől:
http://hardverapro.hu/apro/ms_lumia_550_feher_karcmentes_elado_telekmos
Húgom például nemrégiben kapott ilyen telefont egy telenoros akciónak köszönhetően. Az eddigi -kevés- tapasztalat alapján böngészésre és zenehallgatásra azért igenis használható a W10 is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest