- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phoney
csendes tag
A tujon ugyanúgy "idegméreg", mint az összes többi ideggyógyszer...csak akkor az, ha túladagolod. (Kb kétezer éve használják a fehér ürmöt gyógynövényként, idegekre is.)
Ma már ez egy több éve kivizsgált dolog (nem véletlenül legalizálták újra az abszintot), sok komoly helyen utánaolvashatsz angolul: a tujon nem hallucinogén, az eredeti receptekkel nagyon kevés tujon kerül az abszintba, és az "abszintizmus" nevű betegség nem létezik; egyébként meg olyan tüneteket "fedeztek fel" hozzá, amiket ma is tud bármelyik kannásboros csövesalkoholista. (Pedig a kannásborban nincs tujon
)
Ha abszinttal akarod magad "megmérgezni", akkor először is meghalsz alkoholmérgezésben(Akkoriban is hamisították az abszintot, na abban volt idegméreg, nem is kevés, mert vegyszerekből készült, hogy zöld legyen, meg opálosodjon. De ma már alig tudja valaki, hogy az igazi abszint zöld (vagy színtelen), és víztől opálosodik
)
Magyarul sajnos erről az egy értelmesebb cikkről tudok, de ez sem százas, pl fogalma sincs a szerzőnek arról, hogy hiába ~70 fokos "brutálisan erős" az abszint: hagyományosan úgy itták, hogy egy fél felespohárnyit felöntöttek jeges vízzel. Meg arról sincs benne szó, hogy a tujontól nem lehet hallucinálni, hacsak kitartó munkával nem vágod szét vele az egész idegrendszered, de mondom, ezt is hamarabb bevégzi az alkohol.
http://index.hu/tudomany/brittudosok/2008/04/30/az_abszintban_csak_alkohol_van/
Angolul ajánlom a http://www.wormwoodsociety.org/ címet, vagy a wikipedia "absinthe" címszavát. A magyar sajnos ebből sincs a topon.
A magam részéről túl vagyok 1-2 féle igazi abszinton, még házilag készült "tujon-túladagolt" fajtán is, és az egyetlen komoly hatás, hogy furcsákat álmodok, ha ivás után lefekszem
Csakhogy ezt az "ártalmatlan feketeüröm" teája is ugyanúgy tudja, ezt is szoktam inni
-
Phoney
csendes tag
Igazából nem azért kérdés... itthon úgy néznek ki a "legjobb abszintok", hogy színezett vodkába ürömkivonatot kevernek, meg egy kis ánizs-aromát (néha igazi ánizsolajat, hogy lúsoljon is
), és "tessék, igazi abszint".
Na ez olyan, mintha TopJoy szőlőlébe alkoholt meg tannint kevernél, és azt mondanád, "tessék, igazi bor; van benne szőlő, alkohol, tannin, mi kell még?". Hát kiröhögnének erősen. Még az íze sem hasonlít. Na így gyártják ma a legtöbb "abszintot", mert szabad, nincs rá törvény (kivéve Svájcban), és senki nem tudja, milyen ízúnek kellene lennie, meg egyáltalán hogy kéne kinéznie.
A tujon szerepe kicsit eltúlzott a köztudatban...egyeseknek (csehek
) megéri drognak beállítani az abszintot, de ez csak egy érdekes ital, aminek a hatóanyagai (nem csak a tujon!) részben megvédenek a részegségtől, és ettől olyan érdekes a hatása.
A régi abszintokban átlagosan fele- meg harmadannyi volt a tujon, mint a ma megengedett maximum. (Az más kérdés, hogy 10x annyit mutattak ki, hogy betilthassák végre valahogy)
-
Sada88
aktív tag
Abszint mánia : ) http://www.flickr.com/photos/sada1988/4687712692/ kicsiny kollekcióm
-
Phoney
csendes tag
hm..
igazából a legtöbb "fekete ürmösben" (ezt szokták írni a magyar címkére) is fehér van (vagy egyáltalán semmi), érdemes megnézni az eredeti címkét.
Magyarországon tudomásom szerint sehol sem található igazi abszint, mert ez nem csak az ürmön múlik
Egyébként (nem akarok beleszólni, de elmondom) a "cseh módszer" műdivat, a csehek találták ki, mikor a 90-es években elkezdtek abszintot hamisítani. (Annyira gagyi az "abszintjuk", hogy muszáj volt feldobni valami látványossal. Az "eredeti cseh abszint" sohasem létezett, de ügyes marketinggel elterjeszteni, hogy "az övék az igazi"...szánalom.)
Egyébként meglepődsz, de az igazi abszintok nem sokkal drágábbak a gagyinál. Elképesztően finomakat (Eichelberger) rendeltem 9e Ft körül (fél liter, de 80 fok, tehát végülis nem drágább a valódi magyar pálinkánál sem...a házit leszámítva
)
-
vladibence
csendes tag
Hát nálam pont most érkezett egy zöld absinthe ami Fehér Ürömből van viszek majd villát meg kocka cukrot azt Francia módszer meg Cseh módszer be lesz vetve meg egy kis Luche hatás. Aki ezeket nem ismerné leírhatom ha kell. Igaz eddig sajna csak fekete ürömből készülttel volt szerencsém, majd hétfőn érek haza osztály kirándulásról és leírom milyen élményekben és milyen ízhatásban volt részem. És sajnos én is olvastam hogy angyon kevés helyen található igazi absinthe és azoknak az ára is az egekben van :/
-
Arni90
tag
fekete! hm..!!
hát következményeit nem részletezném!
-
Phoney
csendes tag
huha...tudjátok az utóbbi napokban jó sok cikket/fórumot láttam a témában (háziabszint miatt kellett szétnéznem) és hirtelen nem is tudok még egy témát, amiben ennyi marhaságot írnak még komolyabb emberek is.
Nem tiltott se a fehérüröm (kb 100Ft egy zacskóval, ez legalább 2 üveghez elég, egyébként gyógynövény
), se az Igazi absinthe... majdnem húsz éve legális az EUban (persze nem lehet akármilyen "erős"), és Magyarországon nem is volt tiltott talán soha.
Haluzni sose fog tőle senki (ha mégis akkor már igennagy a baj
), "aki haluzni akar az elesdézzen" ahogy az abszintosok mondják. Görcsölni se nagyon fogsz tőle, mivel a többi dudva meg jellemzően görcsoldó, persze nem kell naponta vedelni. A thujon halálos adagja meg akkora, hogy annyit abszintból véletlenül se lehet egyszerre meginni.
"Igazi" Magyarországon max kimérve van 1-2 helyen, hypermarketben még egész véletlenül sem. Ha igazit akarsz akkor áztass magadnak (azért jó összevetni többféle receptet a netről, hogy ne csinálj hülyeséget, mindenesetre iszonyat íze lesz, mert otthon nem tudod lepárolni), vagy rendelhetsz elég nagy pénzekért külföldről. Az angol és magyar wikipédián is egész jó cikk van róla "absinthe" és "abszint" címekkel, az segít a dologban. Más lehetőség igazából nincs..."mindenképp kipróbálni" esetleg a Rodniks-ot érdemes (auchanban láttam, egy kis ürömíze is van), de attól semmiféle zöldtündért ne várjon senki, részegleszel oszt'jó
-
Phoney
csendes tag
huha...tudjátok az utóbbi napokban jó sok cikket/fórumot láttam a témában (háziabszint miatt kellett szétnéznem) és hirtelen nem is tudok még egy témát, amiben ennyi marhaságot írnak még komolyabb emberek is.
Nem tiltott se a fehérüröm (kb 100Ft egy zacskóval, ez legalább 2 üveghez elég, egyébként gyógynövény
, se az Igazi absinthe... majdnem húsz éve legális az EUban (persze nem lehet akármilyen "erős"), és Magyarországon nem is volt tiltott talán soha.
Haluzni sose fog tőle senki (ha mégis akkor már igennagy a baj
), "aki haluzni akar az elesdézzen" ahogy az abszintosok mondják. Görcsölni se nagyon fogsz tőle, mivel a többi dudva meg jellemzően görcsoldó, persze nem kell naponta vedelni. A thujon halálos adagja meg akkora, hogy annyit abszintból véletlenül se lehet egyszerre meginni.
"Igazi" Magyarországon max kimérve van 1-2 helyen, hypermarketben még egész véletlenül sem. Ha igazit akarsz akkor áztass magadnak (azért jó összevetni többféle receptet a netről, hogy ne csinálj hülyeséget, mindenesetre iszonyat íze lesz, mert otthon nem tudod lepárolni), vagy rendelhetsz elég nagy pénzekért külföldről. Az angol és magyar wikipédián is egész jó cikk van róla "absinthe" és "abszint" címekkel, az segít a dologban.
-
marcell1993
tag
kösz az infót
-
(Darkwood)
őstag
válasz
marcell1993 #182 üzenetére
Olyat már nem tudsz inni!
Talán a legközelebb a cseh vagy a spanyol áll hozzá.
-
viharhozo
addikt
válasz
marcell1993 #182 üzenetére
Zöld.
-
marcell1993
tag
egyszer ki kell próbálnom az igazit még csak pirosat ittam nem tom milyen lehet az eredeti!
-
_az
senior tag
jó-jó de itt olvasgatom ezt az italos oldalt, amit föntebb belinkeltek. ott olyat írtak, hogy a mai abszintban a fehér ürömöt fekete ürömmel helyettesítik, mert ugye a fehér ürömben levő mérgek életveszélyesek.
de attól még lehetne rendes párlat vízzel higítva, nem? hát a whiskyből sem csak a szesz+aroma típus létezik...
-
_az
senior tag
de szóval melyik az igazi abszint? csak mert fater vett egyet tescoban, ami tény, hogy kurva erős, de az csak víz, szesz és aroma. ennyivel az arcszeszt is nyalogathatom, az legalább különleges aroma.
de melyik igazi párlat?
-
Integra
titán
megvan, 3 üveggel
ez durva... -
_L_
tag
Huh,egyszer ittam abszintot,keveset is,de rohadtfinom volt
Holnapo metgyünk pipázni,lehet kapni fekete asbzintot,szoval hangulat részemről biztos lesz
-
-
Dogmatix
tag
Ja és van cannabisos absinthe!
http://www.italnet.hu/abszint/rodnikscannabis
aztán az kérdéses hogy mi van benneDe ez a neve
-
Dogmatix
tag
http://www.intercooperation.hu/italok/szeszek_csehabsinthe.html
Szerintem ez az igazi
Múltkor ittam zöld absinthe-ot de picsafüst volt!Igaz utánna égette a torkomat, de nem nagyon lehet megérezni a hatását.Mondjuk 800Ft volt ami nm vmi sok érte.És kb annyi hatása volt mint 2-3 vodka narancsnak ami nálunk 700Ftszal jobban kijöttem vele...
-
válasz
Motion_Blur #162 üzenetére
''Az eredeti rituálé keretében egy pohár abszintra tettek egy lyukacsos, úgynevezett abszintkanalat, majd arra egy vagy két darab kockacukrot. Erre engedtek nagyon lassan jeges vizet.''
Pont most a hétvégén ittam én is először piros absinthe-ot. [link] -
Sidaries
őstag
válasz
Motion_Blur #162 üzenetére
Én meg úgy tudom hogy a #127 a szokásos. A cukrot megégeted egy kicsit és elkevered az abszintban. Nem pedig megeszed a cukrot.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Sidaries #160 üzenetére
Valamint ha valaki ellenezné az abszintot akkor annak üzenem, hogy ennek az italnak köszönhetjük a 18-19. század francia költészetét és sok egyéb kulturális vivmányát.
Igen. Azon nevettem mindig nagyot anno, amikor megkérdezte az erre hivatott bácsi, hogy ''Vajon mit/mire gondolt a költő, amikor ezeket a sorokat írta?''. Szerintem másnap már a költő maga sem tudta, mi meg itt 100 év távlatából el kell, hogy találjuk, különben ''ülj le fiam, elégtelen''. -
Sidaries
őstag
Én már egész régen abszintozok. Az elsőt még Kaposváron ittam az illegális korban és már akkor megtetszett. Keveset ittunk mégis faltól falig mentünk haza.
Most év elején kaptunk a cégtől 6000ft Tesco utalványt és mit ad Isten, vettünk belőle egy üveg abszintot és egy üveg Porto Ricoi rumot.Most már Van Zöld, Kék, Piros és Fekete abszintom is. Szépen néznek ki egymás mellett.
Néha esténként iszok egy kis felessel szépen lassan pár óra alatt megiszogatva és nagyon finom. Én egy kicsit máshogy iszom mint szokásos:
4cl abszint, kristálycukor és sima kanál kell hozzá. A kanálba rakok cukrot, belemártom az abszintba és utána gyújtom meg. Mikor kicsit karamelizálódott ( Ha nem, akkor még alulról is melegitem a kanalat, de az már eléggé Trainspotting.) akkor megint belemártom és még úgy melegen megeszem a cukrot. Utána pedig egy kis korty abszint rá. Nagyon jó! Ajánlom mindenkinek.
Ja és szerintem a Cseh és a Francia abszintok a jók.
Valamint ha valaki ellenezné az abszintot akkor annak üzenem, hogy ennek az italnak köszönhetjük a 18-19. század francia költészetét és sok egyéb kulturális vivmányát.
[Szerkesztve] -
Tom5
addikt
válasz
Motion_Blur #158 üzenetére
AzAz...
-
N1
tag
válasz
FehérHolló #144 üzenetére
állatok!
nálunk a portorikói 80%os
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz) #150 üzenetére
ha meg hányt, mint egyesek...
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
FehérHolló #149 üzenetére
Hát nemtom, attól függ, hogy utána milyen állapotban volt.
Ha szenvedett, akkor tényleg nagy faszság volt.
Ha nem, akkor csak kis faszság. -
FehérHolló
veterán
válasz
(Kolombusz) #148 üzenetére
Jó vicc volt. Azóta röhögünk rajta (még ő is), pedig volt vagy 3 éve is talán. Nem érte meg?
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Khm, nem gondoljátok, hogy kicsit faszok vagytok/voltatok?
Azért egy barátot igy megszopatni... -
Tom5
addikt
[link]
Fehérváron van egy hely ahol lehet többfélét is kapni...ott ez a legdúrvább!
2 üveg ilyen elég volt egy hetes nyaralásra egy baráti társaságnak...
Persze mellette volt más is...De mindenkire hatott...aki bírja a piát aki nem...mindenkire...Nekem ízlik
mod:2x ment el...tudnám miért...
[Szerkesztve] -
Tom5
addikt
Fehérváron van egy hely ahol lehet többfélét is kapni...ott ez a legdúrvább!
2 üveg ilyen elég volt egy hetes nyaralásra egy baráti társaságnak...
Persze mellette volt más is...De mindenkire hatott...aki bírja a piát aki nem...mindenkire...Nekem ízlik
-
Motion_Blur
félisten
válasz
uhhhh
-
FehérHolló
veterán
válasz
Motion_Blur #143 üzenetére
Akkor még nem ittál igazit.
Kicsit OFF, de a spitzről az a story jut eszembe, amikor haver teljesen készen volt már, és nem akart többet inni. Egyikünknek nagy leleményesen támadt egy ötlete. Összedumált a csapossal, hogy alul 1 deci spitz, felül pedig 2dl baracklé. Csávó elé letette.
''Engem nem lehet ám átb@*zni, ne is próbálkozzatok!!!''
Beleszagol.
''Ez tényleg csak barack.'' - Nem tűnt fel neki, hogy alul tök más a színe. (Nem tudom, hogy melyik a sűrűbb, de ideje nem volt rendesen elkeveredni.)
Megitta húzóra. Utána az arcát soha nem felejtem el. -
Motion_Blur
félisten
A hőskorban (17-18 évesen) kb. minden buli alaptartozéka volt egy üveg Spitz rum, vagy Portoricoi. Előbbi 80, utóbbi 60%-os. Talán életemben 2x ha ittam Absinthe-ot, de megmondom őszintén, a hatása egy nagy nulla a Spitz-hez képest...
-
(Kolombusz)
veterán
Wazze, ittam absinthe-ot.
Mikor először ittam csütörtökön, akkor nagyon égetett.
Szombaton már nem annyira. Viszont sajnos a többi piával úgy elszálltam, hogy ki is jött szombat éjjel. Viszont visszafelé már egyáltalán nem éget.
Amúgy ilyen mentás, 80%-os példányt fogyasztottam. Meg EQMontoya is. -
letix
senior tag
hi!
bocs ha nem olvastam vegig az osszes hsz.-t,hogy volt e mar erorl szo.
szoval tudomasom szerint a fekete urom tartalom miatt mondogatjak azt amit..
en ugy hallottam hogy ezek a magyarorszagon arusitott absinth ok nem azok a fajtak,annak ellenere hogy az osszes hatuljan fel van tuntetve a fekete urom..
van itthon mindbol egy ures uveg
udv,
letix
[Szerkesztve] -
kavicssli
addikt
Én 1 óra alatt ittam meg 9 fél fekete ''tündért''
de hogy 2 napig azt sem tudtam hol vagyok az is biztos!
-
DanteHix
tag
sziasztok!
Nah ezt akartam en is mondani...feher a tuti, NEM a fekete uromos.
Igazabol a mi tarsasagunk elegge sokat ivott belole, (hetente egy uveg), amig volt penzunk
Van absinthe jellegu ital is, vigyazni kell, mert sok a szar, ne keverjuk.
nalam most itthon, egy spanyol Absinthe van, Teichenne.
meg nem volt batoragom hozza egyedul.
Mi max 3-4 poharral ittunk, viszont szigoruan tisztan, csak cukor egetessel...soha nem kellett tobb..
halu pedig csak egyszer volt, de akkor volt mellette mas is...viszont a masodik pohar utan, mert orditottam,h mind itt fogunk meghalni,ha megisszuk a 3. poharat... -
HEro
tag
én kéthete vettem egy üveggel cseh országba, (matekversenyen voltam ott, mikre nemjó egy matekverseny
)
már ittam ''kockaüveges'' absinthot meg ''csiszoltüvegeset'', zöldet, pirosat, feketét, kéket még sajna nem, de ezek, mármint amiket eddig ittam azoknak a tujon tartalma elenyésző szinte egyenlő a 0 val.
kiváncsi leszek erre amit kint vettem, most pénteken isszuk majd meg, boltba úgy kértem h ''dö tredissönel CZE ABSINTH'' , otársam vett ugyanilyet csak pirosat, ők már megitták de nemhaluztak.. szal gondolom ettől se fogunk ;(
majd irom a tapasztalatokat
(egyébként az eredetit fehér ürömből készítették, a mostaniakat amibe egyetalán van tujon, azt is ''csak'' feketéből, de nemhagyják benne elég idejig) (ezt úgy olvastam, szal ezekszerint a fehér üröm erősebb mit a fekete) -
SiTe
csendes tag
Hi all!
Nah, hogy eloszlassak néhány tévhitet, meg hogy úgy alapjában véve megosszam azt amit találtam neten:
Az eredeti absinthe-ot főleg wormwood-ból készítik, ami magyarul az üröm, (fehér vagy fekete, már nem emlékszem). Enek az összetevője az úgynevezett 'thujone'. Ez a cucc képes érdekes dolgokra, mivel szerkezete hasonlít a mariban lévő THC-re. ezért is szabályozzák bizonyos országokban, h mennyi lehet a maximum tartalma a forgalmazott itókának. Angliában ez 35mg, az eredeti érték viszont ennél értelemszerűen magasabb.
Magáról a hallozásról annyit, hogy ez teljesen szubjektív dolog, és jól kell csinálni, hogy meglegyen. Igazából nem is konkrétan hallucinálásról van szó, mert nem csak ürömből csinálják, hanem sok más fajta növényből is. Ezek külön-külön vagy gyorsító, pörgető hatással vannak, vagy lassítóak, szóval igazából nincs ilyen teljesen felpörgök mint az ecstasy-tól vagy belassulok mint egy jointtól effekt, szépen ellensúlyozzák egymást és egy furcsa, 'tisztafejű részegségnek' lehetne leírni a dolgot. Ez kb 20-30 percig tart, utána marad a felesenkénti 70%+ mennyiségű etanol. 2-3 pohárkával elég is ehhez, utána csak csatak részegség következik
Van durvás absinthe is ('eredeti'), az egyikben 100mg, a másikban 111mg thujone van, de ezeket csak Csehországban kapni, mivel ott nincs erre vonatkozó megkötés.
[link] Absinth King of Spirits Gold
[link] Zele Premium Absinthe
[link] Absinthe FAQ - Az info főleg innen van, bocs hogy ha valahol rosszul fordítottam, javítsatok ki
Egyelőre ennyit, remélem segítettem. -
Dominator
aktív tag
Hű, ez de régi topic, ráadásul én indítottam.
Most hadd osszam meg a tapasztalataimat Veletek. Leteszteltem a nemtommilyen márkájú, 70%-os szlovák itókátEgy haverom hozatta és hát egyedül nem akart belőle inni, délutánonként elkortyolgattuk hát. Suli után, kutyasétáltatás előtt... a hatás elég érdekes volt
Egyáltalán nem hallucináltam tőle, igaz, hogy nem is ittam belőle egyszerre kettőnél többet. Viszont jókedv az volt tőle
A maradékot meg egyszerre legurítottuk a szalagavató után
-
dannnnn
senior tag
eddig kinek mennyi volt a legtöbb abszint egy este?
-
cikasz
őstag
válasz
Pagan Fears #127 üzenetére
a legjobb a történetben ez a sor : ''Ezt kipróbáltam, na eddig emléxem a dolgokra.''
-
Pagan Fears
csendes tag
Végigolvastama topikot, mert ''műkedvelő'' vagyok én is.
Az absinthe-os tapasztalataim:
Kaptam névnapomra 1 üveggel. Nemsokkal utána mentem nyelvvizsgázni és ünnepelni akartam utána, nade valahogy mindenkinek más dolga lett. Nekiültem hát egyedül.Eljutottam 2 deciig és közben chateltem egy szobában. Akkor pöppet kezdett romlani a helyesírásom és valaki mondta, hogy ezt úgy kell inni, hogy egy kávéskanál cukor, belemárt, meggyújt, beledob, megisz. Ezt kipróbáltam, na eddig emléxem a dolgokra.
Ez volt kb. 9 körül, kb. 11kor jött haza valahonnan nővérem, gondolta felnéz hozzám, mert nem volt semmi fény és gyanús volt neki. Én úgy aludtam, hogy 10 percébe telt felkelteni. Lökdösés/ordítás/minden játszott.Akkor látta, hogy le vagyok fehéredve és full kivagyok. Felhívta a pasiját, hogy mit kell csinálni, hogy józanodjak. Azt tanácsolta neki, hogy itasson velem meleg, citromos teát. Másnap délig hánytam mentolos illatút. (Jó tanács: absinthe-ra teát soha!!!!)
Utána kb. 1 hónapig a negrotól is hányingerem volt, de ennyire még semmi nem ütött ki, szóval pozitívan értékelem az anyagot (75%-os spanyol import zöld volt). -
tuskooo
addikt
válasz
GombócArtúr #85 üzenetére
velem is volt vmi hasonló...csak engem egy szökökutba b@sztak be izombol
-
Thulcandra
senior tag
Nem tudom, én azért a sutty előtt, el is fújnám...
Ellenkező esetben így járhatsz: Bővebben: link -
Fred23
nagyúr
Fincsi topik ! Tudok ajánlani nektek valamit:a Múzeum krt. majdnem ELTE-BTK-val szemben lévő kisboltjában lehet kapni a nevezett ital vagy 4 változatát.De sajna az ára jobban fog ütni,mint maga a pia !
Az Eurotrip című filmet pedig tényleg nézzétek meg -szuper.Valaki itt említette. -
cikasz
őstag
Akkor elmondom a frankót!!
Aki vizzel issza az LÁMA
Ha nincs célszerszám akkor 1 villa is megteszi.
Rá a cukrot a villára és azon keresztül öntöd a nedüt a pohárba. Aztán meggyujtod a kockacukrot és amikor látod, hogy karamelizálódik belerakod a pohárba, és SUTTY!!! kiiszod... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHH kirrrály -
cikasz
őstag
Remélem ugy isszátok ahogy kell!!!
hogy is kell?? -
Dominator
aktív tag
válasz
Thulcandra #99 üzenetére
Ja, az árokszéli meg a patakparti vadkender
Az a baj azzal, hogy ugye ''vad'' nem pedig valami holland fantázianeve van
-
Zordkaszás
senior tag
válasz
Thulcandra #99 üzenetére
Na azt hiszem akkor neki kell állni a házi főzésnek
-
Lauro
tag
Jó az abszint csak kicsit erős.Mikor haverokkal utóljára leültünk abszintozni annyira emlékszem,hogy reggel felkelek az ágyamban.Én olyan szinten másnapos voltam tőle,hogy délután 5-ig az is fájt ha megmozdúltam.Mi a zöldet ittuk azt hiszem az a leggyengébb.
[Szerkesztve] -
cikasz
őstag
TELJESEN MIND1 milyen szinü mert ugyan az az összetevő, csak a szinezék más.
-
Stafler
csendes tag
80% Black Absynth >> ezt így keresd
Ettől meghalsz... -
Dominator
aktív tag
válasz
Thulcandra #99 üzenetére
Miért ne, van akinek talán az a kellemes élmény. Most például pont rámférne, hogy ne tudjak magamról, csuhaj.
-
Thulcandra
senior tag
Igen, persze. Ha megiszol egy üveggel akkor biztos, hogy az. Az árok szélén szedett vadkender is halus, csak épenséggel 1kilót elkell szívnod, és akkor is csak a füstmérgezéstől haluzol max.
Amelyik absinthban nincs fehér üröm, attól nem fogsz hallucinálni, kivéve ha gyárilag nem raktak bele bármilyen más hallucinogén anyagot.
Mellesleg a mai fehér üröm tartalmú absinthoknak nagyon gyér a hallucinogén hatásuk, mivel a régi fehér üröm tartalomnak csak egy kis hányadát tartalmazzák.
Kisebb falusi főzdékből még lehet durva absinthokat szerezni, de ezek zsákbamacskák, és nem kellemes élmény mikor másfél deci után teljesen elszáll az agyad. -
Versus123
aktív tag
valaki tudja hogy hol lehet venni (akár külföldön) haluzós abszintot?
-
Drizzt
nagyúr
Bár én nem követtem annyira a topicot, de tapasztalataimról szeretnék beszámolni:
pénteken ittam először abszintot. Amit tudok: világoszöld\olyan türkízes színe volt(márha a tóürkíz az, amire gondolok...), 70%, az íze meg mintha folyékony negrot ittál volna...
Erősnek erős volt, de mivel aznap este bőven teszteltem mást is, ezért azt kell mondjam, nem volt benne semmi extra. -
ByB
addikt
Totális fogkrémíz, maximális zsibbadás! Az előbbi igen praktikus, mert az amúgy is kimaradó tevékenységet előre lehet pótolni az ivásával... De a gyógyszertárban is kapható tiszta szesz (100%-os már nem kapható) sokkal olcsóbb és egy fél tubus Amodenttel same as! Ez az a pija amiből még nem jutottam tovább a két decinél, de nem is próbálkozok többet!!!
-
Drótszamár
őstag
válasz
kapcs-ford #92 üzenetére
Kössz a linket.
Az oldalon ami a hsz-ben van qrvára eltévedtem. Kell néhány nap mire felfogom hogy működik, és megtanulom a ''szakmai'' angolt. -
kapcs-ford
őstag
válasz
Drótszamár #91 üzenetére
Itten van!
Bővebben: link -
Dominator
aktív tag
Hú, nem is tuttam hogy él még a totyikom... abszintot még azóta sem ittam sajna
-
Drótszamár
őstag
Na seikerült összevásárolni valamit. Ő lene az.Bővebben: link
A leírás alapján fekete ürömből készültEttől max berugni fogok.
Na mind1 majd legközelebb.... -
beeboy
addikt
de a legdurvább a körömlakklemosó volt....
-
Hát brahiból, ittam már magnófej tisztító alkoholt is (nem lett a kedvencem) de azt le kell szögeznem, hogy 60 fok-os alkohol felett műkedvelők ne próbálkozzanak.Az abszint fincsi, és az igazi magyar házipálinka (nekem mindegy, hogy barack, körte vagy bármi) a legtutibb királyság!Üti az összes nyugati nyálat, és nem csak azért mert erősebb!
-
GombócArtúr
senior tag
válasz
Gleatcher #46 üzenetére
jesszasz, nekem volt ilyen élményem, hogy levették a pólómat és bevágtak a kádba a forró vízbe, közben az én fejem is koppant párat. ÉS 4 óra múlva arra kelek hogy mi a faszt keresek a fürdőkádban, a bársonynadrágomban, kispárnával! a fejem mögött? Kísértetiesen hasonlít ehhez
csak a mérgek voltak mások...
hol voltatok pontosan Romániában? -
Lamarr
csendes tag
Jujj nem is figyeltem egy tavalyi hozzászólásra válaszoltam
ooops! -
Thyb
senior tag
válasz
Drótszamár #77 üzenetére
Mostmár bármelyik hipermarketben: zöld, kék, piros, fekete szinben.
Halucinogén anyag 0 % erről kezeskedem, hacsak fejbe nem vágnak az üveggel, vagy nem vagy delirium tremens szakaszban akkor nem lesznek látomásaid.
Vegyél egy feles poharat, öntsd fel majdnem teljesen (-1,2 mm) gyujtsd be gyufával. Koccintasz, fujsz, nyeled. A vitz az, hogy igy tudod csökkenteni az alkohol szintet (elégeted), de ha sokáig lángol, akkor a pohár megégeti a szád szélét, igy tuti nem tudod exre lenyomni. Mi a kanál cukrot előtte bevettük a szánkba, és arra nyeltük a nedüt, nagyon sirály volt.
Ugyanakkor, soha nem cserélnék rá egy 60 fokos cukormentes házi sárgabarack párolt nedüt, ez utóbbi 100x jobb.
Magyar ember ezen él! -
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #77 üzenetére
végbélkUP!
-
Drótszamár
őstag
UP! Mert meg szeretnék ismerkedni közelebről eme nemes nedűvel. Hol és mennyiért lehet kapni?
Mailt is írhattok... -
*DiscMan*
csendes tag
Kérdeznék...
1.Az oktogonnal lehet kapni absinth kanalat?
2.Mennyi egy üveg zöld absinth?
3.Az oktogonon kivül hol lehet iet szerezni?
A válaszokat elöre is köszönöm -
g4dg3t
senior tag
LooL
talaltam egy ilyet: -
g4dg3t
senior tag
Ehh de yoo kis topic
80-as stroh rumot pont a napokban ittam...haat nem lett a kedvencemZold abszinthoz mar volt szerencsem parszor...finom es igencsak el tudja rendezni az embert
A piros es a fekete eddig kimaradt...de ami kesik nem mulik! (aki meg higitja vizzel/kolaval/egyeb nyallal az szegyellje magat!)
Ami a halucinalast illeti: MO-n amit uzletben lehet kapni, attol sosem fox haluzni...pont a halucinogen osszetevot vontak ki belole mikor ujra legalis lett! () THC-s abszint??? Na ilyenrol meg nem is hallottam...utananezek ha letezik muszaly szereznem egy uveggel
[Szerkesztve] -
-
rdi
veterán
Na visszajöttem és az a válaszom, hogy nyugodtan húzd meg az orvosi szeszt, persze ne túl sokat egyszerre, ennek a menete a következő:
1. szelj le egy szelet kenyeret;
2. darabolj fel egy almát;
3 készíts ki valami kísérőt (pl, sört); esetleg kovászos ubi;
4. önts ki egy kis pohár spirituszt;
5. vegyél egy nagyon mély levegőt
6. tarts egy kis szünetet, készülj föl az extra élményre;
ezután nyomd le a hiperalkoholt, majd ne vegyél levegőt, csak fújd, csak fujd kifele amíg birod
ezután már tényleg venni kell levegőt és ez a legveszélyesebb része a folyamatnak: csakis a szelet kenyéren keresztül !!!!!!! Egyébként meggyúladsz, szénné égsz, elporhadsz, stb !!!
Na ha már kaptál levegőt, akkor ismét fújhatod ki, ami hűteni fogja a 30 fokos levegővel a torkodat, stb.
A következő levegővételhez már elég az alma szagolása is.
Ezután már a kísérő is jöhet, mert közben a beleid a szent tűzben égnek egész idő alatt.
Konklúzió:
férfi ember kell hozzá.
Figyelmeztetés:
az itt leirtak nem jelentenek útmutatást, se felszólítást, se javaslatot ezen igen veszélyes tevékenység lefolytatásához, mindössze egy lengyel ivászati népszokás leírása. A közlő semmilyen felelősséget nem vállal az esetleges történtekért, s így különösen a bélgyulladásért, tűdőégésért, gyomor kihányásáért, hangszálak leégésért, stb. -
Tutommaa azabsint az sose tartalmaz canabbist de hát ki tuggya?
Aki pedig vízzel higítva issza az szencségtörést követ el!
Szerintem natyon finoman simogatya asz ember gigáját! -
DajackaL
csendes tag
Ajánlanám ezt az ódalt: Bővebben: link ... lehet nézegetni. Amúgy én is csak nemrég fedeztem fel az abszintot. Annyit még nem ittam, hogy érezzek is tőle valamit, de nekem nagyon ízlik. Egyáltalán nem lehet érezni azt az undorító alkohol ízt, mint pl. a vodkánál, vagy pálinkánál, szal csak bátran
.
-
atus
senior tag
A fekete abszint, a spitz meg a portorico rum is 80%os. Gond nélkül lecsúsznak, még kísérő se kell hozzájuk. Az állítólag 92%-os cucc viszont szerintem már kicsapja a fehérjét, ami nem feltétlenül egészséges...
Fekete abszint a legjobb amúgy, csak vigyázni kell vele.
Van olyan zöld abszint, amibe kevernek fűből származó THCt, mondjuk szerintem itthon nem nagyon lehet kapni. Mikrógyak tanárunk mondta, hogy cseheknél pl látott egy üveggel. Az még lehet valami.... -
Dominator
aktív tag
Hű, nem gondoltam, hogy felteszek egy kérdést és pár óra alatt félszázan hozzászólnak. Nos, a legdurvább, amit életemben ittam, a 80%-os Stroh rum(?) volt, de nem hatott. (a fél literből még hónapokkal később is maradt, elvittük hát osztálykirándulásra, ahol a mindenki által kis szentfazéknak tartott srác úgy itta, mint a vizet. Utána elájult, de megtudtuk róla, hogy nem is olyan szent).
Amúgy szerintem nem igaz, hogy a mostani abszintokban cask színezék van, mert egy ismerősöm, aki nemrég ivott absitheot - és elindította kis társaságomban ezt az őrületet - piros körök elől menekült még másnap is, pedig alig ivott egy felest. És nem mondanám rá, hogy gyenge piás. A lényeg a lényeg, azóta kis közbenjárással megtudtam, hogy budapesten hol lehet jó absitheot kapni, bár nem valami olcsó. És mivel mindenki csak abban higyjen, amit már tapasztalt, Szilveszterkor kicsit feldobjuk majd a hangulatot a zöls ''boszival''és lesz ami lesz.
-
Gleatcher
aktív tag
Bárki is iszik belőle csak óvatosan.
Erről van egy két jó kis sztori idei osztályirándulásról.
Erdélybe mentünk leruccanni négy éjszakára, és hát az ottani állapotokra felkészülve, na meg uccsó osztkir, ezért bevásároltunk két üveggel. Vettünk egy zöldet meg egy feketét.
Négyen terveztük, h kitart a végéig. A kis naivak
Első éjjel felbontottuk, majd amint lement, lassan leindult felfele, de szerencsére ki már nem jött, de a hatása frenetikus. Egy kis feles annyit használt mint egy liter vodka-bomba.
Nem semmi,
Hárman majd meghaltunk, de egyik srácon nem láccott semmi. Megivott vagy öt kis felessel és még mindig semmi. Lassan koccintgattunk mindenkivel, majd elkezdett kiürülni az első üveg. Hazamentünk a másikért a 80%-os feketéért. Mire visszaértünk, a srác már eltűnt. Kiderült, h bement a helyi kultúrközpontba, a kocsmába. Hej de jó is volt ott.
Ittunk hárman még vagy 0,7l-t és aztán volt buli egész éjjel.
Egy darabig.
Összeismerkedtünk két helyi sráccal, akik elvből utálják a budapestieket. Nagy nehezen, illetve folyékonyan (ahogy tőlünk tellett) elmesétük, h mi nagyon mesze lakunk bp-től és utáljuk őket mi is, meg hogy a határ semmit sem jelent, meg hogy a szív a fontos, meg turulmadár meg minden...Jó is volt, mert közölték, ha bp-iek lennénk felhúznának minket az első fára.
Később már lazán táncoltunk a román népdalokra a virágágyásokban (!), majd kiderült hogy aza srác, akin (elvileg) nem fogott az abszint, alig áll a lábán, lábain. Ideje volt hazaindulni vele.A hazaút kábé 500 méter volt, ezt megtettük kábé 2 óra alatt, mert az úriember elaludt útközben és egy 80kg-os izomarcot nem könnyű hazahúzni, Útközben elhagytuk a vadiúj rolex óráját is, nagy kár érte nem vol olcsó...
Otthon lefektettük, betakartuk, adtunk neki jóéjtpuszit és elindultunk visza bulizni. Haveromék jönnek, h kirúgtak minket a kocsmából, mert záróra lett volna, de mi ezt nem hallottuk. Kihívták az ofőt és elrendelte a takarodót. Mindenki visszavonult kivéve az alvó srácot. (Ekkor ugye már benne volt vagy egy liter abszint) Mi is lepihentünk csilloutozni, majd arra lettünk figyelmesek, hogy az arc sugárba hányja szét a szobát. Kellemes szag volt utána az hétszentség.
A gyerek meg aludt tovább.
Ráhúztuk a fejére a szemeteskukát, hogy ne legyen olyan büdös, feltéptük az ablakokat, de még nekem is sikerült majdnem rárókázni. Rugdostuk, h kelljen már fel, de semmi reagálás. Behúztuk a fürdőszobába az öt szobán keresztül (10centis küszöbökön kopp-kopp-kopp a fej, de mind1), majd beb@***tuk a kádba. Bazi nagy KOPP!!! Rá a hideg vizet, hogy ébredjen fel. Hideg volt az éjjel, meg ne fázzon, inkább meleg vizet. Kicsit elszúrtuk, mert kicsit forró lett, de semmi reagálás. Közben elkezdtünk takarítani. A srácra én vigyáztam és alvás közben elngedtük rá a mostmár langyos vizet. Nem volt semmi az arc. gyakori idegrángások és rémálmok gyötörték (főleg a faágakkal volt baja).
Hajnal négyre kitakarítottunk és lefeküdtünk alukálni (végre!!!)
Másnap a srác első kérdése:
Hol vagyok?
Miért vagyok meztelen?
Mi történt este 8 óra után?
Nem akartuk elölről kezdeni, de a sráctól megvontuk a piát a többi éjszakára (el is fogyott az összes abszint az első éjjel, de az üvege megvan!!!!) és nem volt több gond vele. Ja és még jön nekünk fejenként egy életmentéssel
Na a lényeg, hgy óvatosan ezzel a piával, pláne 20 év alatt.
Egyébként mindenkinek ajánlom, kellemes hangulatot varázsol a negrós ízével. (de a hatása már más...)
-
zabla
aktív tag
a negróíz meg az ánizstól van
-
Jano
senior tag
Azt hiszem hogy a legnagyobb alkohol tartalmú a spic 80 valamilyen rum, jah és én azt hallotam hogy a zöld abszintban cannabis kivonat van.
-
BLiNk3r
senior tag
aki már ivott ilyet: tényleg úgy néz ki, mint a #18-ban belinkelt múviban?
-
tildy
nagyúr
Nocak nocak..Hugi lebukott.aszongya itt nekem:
Csak magában igyam, ne igyak mást mellé, ja és negró íze van...
Hány éves is vagy hugi? -
rdi
veterán
Akkor lehet nézned fölfelé, mert én többször is ittam töményen !
És semmi bajom nincsen, csak néha hányok véreset...
Egyébként nem veszélytelen ital, én egyszer ivás közben elaludtam, úgy értem, hogy a poharat már nem volt időm visszatenni az asztalra.
*
Arról már nem is beszélve, hogy a kosher szilva is 72 % -os ?
[Szerkesztve] -
zabla
aktív tag
viszont az biztos hogy kegyetlen egy ital...töményen egyszerűen nem lehet meginni! egy fél literest higítottunk fel egyszer 2,5 liter kólával, de így se tudtuk 5en letolni
-
BLiNk3r
senior tag
érdekességképp az említett részt kivágtam és feltettem ide:
Bővebben: link
mod: én még nem láttam élőben sose, de ahogy Tildy írta ''sejtelmesen foszforeszkáló, halván zöldes-sárgás színárnyalatot kapott'' - a filmrészleten is így néz ki. Azért kipróbálnám
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Bővebben: link
Az abszint nem más, mint az előbbiekben említett ürömfű és egyéb fűszernövények desztillált alkohollal kevert elegye. A végeredmény az emberiség történetének (legálisan) legmagasabb, 65-75%-os alkoholtartalmú, iparszerűen előállított itala. Felszolgálása és fogyasztása körül egész kultusz alakult ki. A nagyméretű pohárba először 2-3 centi magasságig abszintet töltöttek, majd egy lyukacsos, ún. abszintkanálra kockacukrot helyeztek, melyre a pohár felett lassan vizet csurgattak. Az ital ettől átlátszatlan, egyesek szerint sejtelmesen foszforeszkáló, halván zöldes-sárgás színárnyalatot kapott. Innen ered korabeli beceneve is: zöld tündér (az ellenvéleményen lévők szerint inkább démon). Harcedzettebb abszintivók egyre kevesebb vízzel itták az egyre több, szinte tömény szeszt.
SZóval ürömfű.
Zabla jól tudod.A fekete üröm nem tartalmaz tujont.
[Szerkesztve] -
zabla
aktív tag
ha jól tudom, a hallucinogén abszintot fekete ürömből csinálták, a mostaniak meg fehér ürömből készülnek
-
Szeke
senior tag
Ánizslikőr-szerű pia, jó keserű és hallucinogén.
Oscar Wilde írta róla: ''After the first glass, you see things as you wish they were. After the second, you see things as they are not. Finally you see things as they really are, and that is the most horrible thing in the world.''
Azaz: ''Az első pohár után olyannak látod a dolgokat, amilyennek szeretnéd. A második után olyannak, amilyenek valójában nem. Végül a dolgokat olyannak látod, amilyenek valójában, és ez a világ legszörnyűbb dolga. ''
Megjegyzés: gugli a jóbarátod -
BLiNk3r
senior tag
2 napja néztem meg az Eurotrip c. filmet, abban is ilyet ittak, és jól beb*sztak tőle
poén volt.
-
golyani
őstag
de télleg m iis ez???
én anyit tok h vmi pia amitől iszonyatosan be lehet baszni vagy vmi hasonló dolgot produkál... -
Dominator
aktív tag
Melyik az az igazi, minőségi absinthe, amelyiktől tuti lehet hallózni? Én úgy hallottam, a Matahari az, de a többi fajtát nem ismerem. Tudna valaki segíteni a témában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest