Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyepi
tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
0.8 dl, nem 8 dl. Nem mindegy.
Ne félj tőle!
Évente egyszer ránézel. CSAK azért írtam, mert volt olyan aki rá se nézett 20.000 km. alatt és dobta rá a hibát és bepánikolt. Ráadásul a gyárilag megadott 4.5 l-el csak fél nívón van a motor.
#5551Gustavson
1.6-t annyira nem ismerem. De az 1.8, 2.0 akksi saru le-föl után újratanulja a fojtószelep pozíciót. Szerintem egy próbát megér. És/vagy le kell venni és ki kell takarítani a fojtószelepet.
Ha ez sem, akkor körbe nézni, nem látsz-e esetleg a potinál szakadást, utána csere.
Szvsz. -
nyepi
tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Ettől ne ijedj meg. Szerintem annyi belefér, hogy minden 10. tankolásnál ránézel az olajszintre. Nem azért mondtam, hogy eltántorítsalak, ez egy nagyon jó motor. Csak néha érdemes megnézni. Az, hogy 15-20 k. alatt megeszik 1-1.5 l olajat szerintem nem gáz. Ez kb. 0.5-1 dl./1000 km.-es olajfogyi. Nem olyan, mint az öreg Opelek, ahol a gyári(!) megadott adat 7 dl./1000 km. volt!

Vagy a BMW valamelyik új motorja, ahol megvan adva, hogy bizonyos idő alatt hány cseppes vízfolyás a normális a vízszivattyúnál.
Csak azért írtam, mert a 2.0-nál nincs ilyen gond, itt van. De szerintem ez majd' minden márkánál előfordul, mióta ilyen híg olajakat használunk. Pl. PSA-s példákat már nem is merek említeni.
-
nyepi
tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Azokat nyugodtan vedd meg, jó motorok! A 2.5-es picit csipegeti az olajat, arra figyelni kell, más gondja nincs. Ezt is úgy kell kb. elképzelni, hogy kb. egy olajcsere periódus alatt alsó nívó alá mehet a szint. Nem vészes, de figyelni kell rá.
A rohadással kapcsolatban teljesen egyet értek snorbi82 fórumtárssal. Nagyon ráálltak erre a Mazda fikázásra. Persze, hogy megjelenik a rozsa a kipu. rendszeren, lengőkarokon, itt-ott, de az természetes. Nem lehet mindent rozsdamentesből gyártani. Több márkánál is pont ilyen a helyzet.
Van egy un. "skandináv alvázvédelem" (ha jól emlékszem a megnevezésre) extra a Mazdánál. Na ott, mindent hülyére fújnak alváz-, és üregvédővel.
Egy szó, mint száz, nyugadtan vehetsz 6-ost, szerintem.#5532Fera_27
Ha jól emlékszem, akkor később is újra lehet kalibrálni. Az IGO-snál biztosan. Megpróbálok utána kérdezni. -
nyepi
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nincs X-es autóm, egy öreg RF blokkos GY 6-osom van. Javítom őket.

-
nyepi
tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Az angolom nem túl erős, nem vágom, hogy itt miről van szó.
Viszont a saját tapasztalat eddig nagyon jó a Skyactive X-ről. Eddig nem futottunk bele semmi motorikus hibába. 1-2 injektor hibáról tudok, viszont azt tudni kell, hogy ez a motor nagyon kényes a jó minőségű benzinre. És ugye Magyarországon vagyunk.Persze, az érződött a fórumtárs hsz-én, hogy nem hozzáértő. Pont ebben az esetben nem lehet összehasonlítani a két motort.
-
nyepi
tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Távol áll tőlem, hogy a dieselt védjem (benzines párti vagyok, bár a hatosom diesel, mert szeretem a motor karakterisztikáját), de azért lesz csodálkozás néhány pl. Skyactive X tulajnál a gyertya csere összegénél. Főleg, hogy a csereperiódus 60.000 km.
És gyanítom, hogy a többi márkánál sem sokkal jobb a helyzet. -
nyepi
tag
Azért ilyen fals infókat ne terjesszünk már, hogy "A korai évjáratoknál mintha valami olajpumpa dologról hallottam volna."
Ha nem ismered a típust, akkor nem kell "tanácsot" adni.A 2.5-es benzinessel nincs ilyen gond. Ott egy dologra kell odafigyelni, az olajfogyasztásra. Ha azt figyeli az ember, akkor nem lesz vele gond. A váltó szintúgy egy megbízható konstrukció.
Futóműbe pedig +1 Moleman kollégának. Nagyon érezhető a szakadt szilent. Nem csak Mazdánál, hanem minden típusnál. Főleg az ilyen egyszerű, Mcpherson futóműnél. (ez sajnos visszalépés Mazdáéknál).
-
nyepi
tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Azért 20 évvel ezelőtt más felületkezelést alkalmaztak Mazdáék, mint most. Pl. a GG/GY szériát nem galvanizáltál, a GJ/GL-t igen.
Nekem személy szerint hányingerem van ezektől a fekete alvázvédőktől. Akkor sokkal inkább a gyári, az könyebben bejut a kisebb résekbe és az üregvédő is célszerű, szerintem. -
nyepi
tag
válasz
KenBlock43
üzenetére
Egyetértek az előttem hozzászólókkal. Alá kell nézni. De alapvetően lényegesen kevésbé hajlamosak a rozsdásodásra, mint GG/GY széria. Ennek már galvanizálták a kasztniját. De tényleg alá kell nézni és kiderül. Plussz nézegesd meg az ajtók alját is, az még kényes pont.
És ha dízelben gondolkozol, akkor mindenképp vegyétek le olajcserekor az olajteknőt és nézzétek meg a szívó kosarat! Ez legyen az első művelet!
#5183#TOTTI: igen, alapvetően szubjektív, de egy komoly hifi célja az, hogy pontosan vissza adja a zenét. Nézz meg egy komoly sztereó erősítőt. Nem is tudsz rajta semmit tekergetni, nincs EQ. Csak sajnos az emberek rászoktak a youtube-os zenékre, ahol iszonyat mélykiemelés van. De ez off, itt abbahagyom.
-
nyepi
tag
Azért a turbó hiba is viszonylag ritka.
És ott az a jó, hogy ha baj van vele, attól még tudsz vele közlekedni, nem áll meg az autó. Azt nem kell bántani, amíg nincs vele gond.
Viszont, ha elszakad a lánc, akkor az autó megáll, jöhet a tréler, és ha nem tudsz azonnal megállni, akkor meg is szorul a motor.
Persze csak sz.v.sz. -
nyepi
tag

Így akkor nehéz. Én tartom továbbra is, hogy a láncot cseréltesd ki, de szerintem nyugodtan megcsináltathatod itthon is, ha belátható időn belül jössz. Azért ez nem olyan gond, hogy tuti, hogy 200 k-nál elszakad. Én még pl. nem találkoztam láncszakadással, pedig láttam már 1-2 SH motort.
-
nyepi
tag
A videóban szereplő motor az R2-es motor, nem az SH, ne keverjük a dolgokat.
Volt itt egy pár fals infó is, megpróbálom összefoglalni, hátha segít.
Amit szerintem érdemes lenne megcsinálnod: be kell menni egy márkaszervízbe, nézzék meg, hogy volt-e olajszivattyú lánc cserélve vagy sem. Ha nem, érdemes kicserélni. Ehhez le kell venni a szelepfedelet. Ahhoz ki kell venni az injektorokat. Ergó a tűzkarika probléma megoldva. Ha lent van a szelepfedél, kiderül, hogy van-e kifújás. Egyúttal rá lehet nézni a vezérműtengelyre, hogy kopott-e. Ha igen, csere.
Ha se kifújás, se vez. tengely kopás, akkor lánc csere és kész. Olajszivattyú szűrőre rá lehet nézni. Ha nincs benne koksz, semmi teendő vele. Ha igen, csere, de le kell hozzá venni a szivattyút. Kicsit macerásabb de nem vészes. Amúgy nem kell cserélni.
Én a vezérműláncot hagynám, nem szokott vele gond lenni. De ha érdekel, élő adatban meg lehet nézni a nyúlást.
Arra figyelj, hogy az olajszivattyú láncot szettben, lánckerekekkel, vezetővel, feszítővel együtt cseréljék!
A gen. szíjat cseréld le, szokott szakadni és az hajtja a vízszivattyút is. Érdemes a feszítő görgőt is cserélni, meg szokta enni, bár azt látni kellene.
Ez mind persze, csak szvsz.
-
nyepi
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Igen, attól be tud hülyülni.
De feltanulja magától.
-
nyepi
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Amikor hazavitted benne volt a téli szett is az autóban?
-
nyepi
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Köszönöm, de nem én akarom leszedni a kárpitot.
Amúgy is megoldom youtube nélkül.
-
nyepi
tag
válasz
KubanitoS
üzenetére
Igen, egy tök új motor. Egy kicsit olvass utána, vannak fent elég korrekt tesztek youtube-on is.
A fogyasztást pozitív értelemben írtam, nagyon jól fogyaszt, de én csak az autó által mért adatot láttam, gondolom a valós mért, azért kicsit több lett volna.
De hátha van itt olyan fórumtárs, aki használ ilyen autót a mindennapokban és több tapasztalata lesz, mint nekem.
Ez csak szvsz, de én imádom a Mazda kézi váltóját, nagyon pontos, rövid úton jár. Nagyon eltalálták a mérnökök, én azzal venném.
Az automata is jó, nem szokott vele gond lenni, nem kell tőle félni.
De továbbra is a legjobb tanács, az, hogy menj el egy szalonba és próbáld ki!
-
nyepi
tag
válasz
Fabolous4
üzenetére
Szerintem itt:[link] próbálkozz inkább.
Ott valószínűleg több sikerrel jársz.
KubanitoS: az, ha minden igaz, akkor az a SkyactiveX motor. Én egyelőre nem tudok semmi típushibájáról az autónak és mivel garis, új motorról beszélünk én merem ajánlani Neked. Ha tetszik az autó, akkor menj el és próbáld ki, aztán meglátod.
Az biztos, hogy hihetetlen fogyasztási adatokat ír az autó menet közben.
-
nyepi
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Én továbbra sem merném fülre magabiztosan megmondani, hogy kifúj-e az injektor vagy sem, de biztosan van akinek ilyen jó, és megbízható füle van.
Sosem próbáltam még endoszkóppal szívókosarat ellenőrizni, de abban megint csak kételkedem, hogy mennyit és milyen megbízhatóan lehet vele látni az olajleeresztőn keresztül. Én már csak ilyen maradi vagyok, hogy inkább leveszem a teknőt és megnézem rendesen, szabad szemmel és ha kell, kitakarítom.Akkor sem értem, hogy a benzines motor, hogy jön ide.
Runo: teljesen egyetértek Veled. A sűrű olajcsere rengeteget számít. Sosem engedném el 20 k-ig az olajat.
(Azt már félve jegyzem meg, hogy a motoromban a full szintetikus 6000 forintos olajat is kicserélem évente, akkor is, ha 2000-et ment csak. Az enduróban meg 10 üzemóránként.
) -
nyepi
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Ezt így azért nem jelenteném ki. Nem fogja észre venni, hogy kifúj az injektor. Megvétel után le kell venni az olajteknőt és a szelepfedelet (én a teknőt mondjuk minden 2-3 olajcserénél is levenném) és belenézni, plussz kicserélni a tűzkarikát, ha még nem lett megcsinálva.
A benzines kérdést nem értem.
-
nyepi
tag
Típushibája, hogy a tűzkarikánál kifúj az injektor, ami miatt elmegy az olajnyomás. Nem tudod leellenőrizni, csak megkérdezni, hogy cserélték-e. Ha megveszed, akkor azzal kell kezdeni, hogy leveszed az olajteknőt és belenézel a szívókosárba, hogy mit látsz és érdemes kicserélni a tűzkarikát is. A hangja legyen jó, ne járjon kopogósan.
Még a vezérműlánc szokott megnyúlni (bár ezt nem mondanám típushibának). Ezt géppel meg lehet nézni. Illetve, ha rádugtok gépet, akkor érdemes megnézni a porlasztók értékeit is! -
nyepi
tag
válasz
Balázs_a_laz
üzenetére
Azért a hibakódot próbáld meg kideríteni! Az talán segítene.
-
nyepi
tag
válasz
Balázs_a_laz
üzenetére
És ők mit mondtak?
Én még típushibáról annál a motornál nem hallottam, de mint mondtam ritka, én alig találkoztam eddig vele.
Nem hinném, hogy légtömegmérővel lenne gond, az inkább csak tünet. Pl. egy eltömődött DPF okozhat ilyet. De így látatlanba nehéz segíteni. Próbáld meg kideríteni, hogy mi a hibakód, ha már kifizetted a diagnosztikát.
Tán csak nem a hírhedt P0100?
-
nyepi
tag
válasz
Balázs_a_laz
üzenetére
És mi a hibakód?
(Elég ritka motor, nekem nem sok tapasztalatom van vele. Ami volt, ott az injector miatt a DPF eltömődés volt. Két ilyen autóval találkoztam.) -
nyepi
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Gyárilag defektjavítóval jönnek ki, a pótkerék szett extra.
-
nyepi
tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Igen, felületes voltam, addig nem pörgettem le. Köszi az infót, mindig jól jön!

#4752Fabolous4: 1.: akkor működne, hogy ha rátudnál varázsolni egy olyan alvázszámú autónak a BCM vezérlőjét, amiben gyárilag van TPMS. Ezt gyári géppel ha jól rémlik nem lehet megoldani, mivel alvázszám szerint lehet programozni. De tuti, hogy van, aki megoldja valami mókolt szoftverrel. (nem kell mindent készpénznek venni, én mechanikus szerelő vagyok, az elektronikába kevésbé nyúlok bele, bár ezt-azt láttam. Volt amit én csináltam először Európában BP-s 3-ason.
)
Facebookon van egy első Mazda adok-veszek csoport, ott van egy ügyes villanyszerelő. Lehet, hogy érdemes lenne felvenni vele a kapcsolatot. Itt nem szeretném kiírni a nevét. Ha érdekel privátban megírom. Ez vonatkozik a 2. kérdésre is.
-
nyepi
tag
válasz
üzenetére
Ez várható volt, ha a ftg. jeladó lett volna, attól nehezen, vagy egyáltalán nem indulna be.
Én továbbra is valami kontakt hibára gyanakszom, esetleg motorvezérlőre, bár az elég ritka.#4743lemmy71: előfordul az ilyen néha.

#4739erik365: nem találtam egyelőre infót róla. Keresgéltem Datában, de nem ír semmit róla.
Holnap még próbálkozok más forrással is. -
nyepi
tag
válasz
üzenetére
Mindig az ilyen hibákat a legnehezebb megtalálni. Az ember napokat tölt el vele, nem találja a hibát. Emiatt pénzt nem tud elkérni, de már benne van jó pár óra munka. Egy idő utána a töke kilesz és már csak púp a hátán.
Aztán elhívja egy ismerősét, vagy a tulaj átviszi máshova és 1 óra alatt kiszúrja a hibát.
(tapasztalat)
A szakma szépsége.
Viszont, ha megtaláljátok, akkor kérlek írd be ide, hadd okuljunk!
Sok sikert! -
nyepi
tag
És ha nincs összepacsmagolva a víz, akkor miért kell kicserélni?
(tudom, hogy van csereperiódusa, de egy kb. 10 éves hűtőközegben mi tud elfáradni?)
Persze, nyugodtan cserélje ki a kolléga, ha attól nyugodt. Én soha, semmilyen autómon nem cseréltem. Csak ha esetleg pótolnom kellett, nem vízet töltöttem bele. -
nyepi
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Az axiálhoz kell egy speckó kulcs.
Pl. [link]
De ha ki tudod annyira fordítani a kormányművet, hogy hozzáférj egy emberesebb csőfogóval, akkor megvan az esély rá, hogy meg tudod lazítani azzal is.Én (de ez csak az én véleményem) csak a szilentet cserélném. Nem egy nagy ördöngősség és jó eséllyel a gömbtámasz még sokáig elmegy. Ritkán szokott velük gond lenni.
-
nyepi
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Igen, alatta van az axiál csukló. Vagy az lóg, vagy a szélső rúdfej (a rajzon a 4-es alkatrész), esetleg a fogasléc, de az ritka.
A kormány álláson és a gumi elnyaláson pedig csak egy futómű beállítás fog segíteni. De azt csak a lengőkar csere és a kormányösszekötő csere utána csináltasd meg! -
nyepi
tag
-
nyepi
tag
Ez nehéz kérdés. Sok van, amivel nincs gond, de bele is lehet nyúlni.
Az biztos, hogy az autópályázás ideális neki. Ha találsz jó állapotút, akkor szerintem belevághatsz. Arra figyelj, hogy az a néhány dolog, ami problémás legyen megcsinálva.
Ha találsz olyat, amin meg lett csinálva az olajszivattyú lánc csere, az már nagyon jó. Ott le kell venni a szelepfedelet, akkor látszik, hogy kopott volt-e a vez. tengely (remélhetőleg, ha igen, akkor kicserélték) és ki lett cserélve a tűzkarika és úgy lehúzva az injektor, ahogy azt le kell húzni.
Szóval lehet jókat találni, csak legyél türelmes.Amennyire én látom és hallok ismerősöktől dolgokat más márkáknál is vannak bőven gondok. Nem véletlenül szerepel elég előkelő helyen ez a 2.2-es motor az autobild 100.000-es teszten. Ahogy hallom a konszern-nél is sok probléma van, a PSA csoportról nem is beszélve.

Szóval, hajrá Mazda!
venom8888:
Szerintem próbáld ki a három autót, utána el tudod dönteni, hogy megéri-e Neked még várni, gyűjeni egy kicsit. Lehet, hogy teljesen elégedett leszel az Astrával is. Ki kell próbálni!
-
nyepi
tag
válasz
venom8888
üzenetére
Az 1.4-est.
Az 1.2-es 3 hengeres motorokkal volt pár gond, annak ellenére, hogymég nem mentek sokat, egy-két nyűg már előjött.
Az 1.6 dízelnél pedig szokott gond lenni a vezérmű-, és olajszivattyú lánccal. Itt az a gond, hogy hátul van a lánc ~14 óra a normaideje, plussz anyag, esetleg hozzájön a kettőstömegű+kuplung. (kuplungra amúgy is volt visszahívás).
Az 1.4-es egy nagyon régi motor, annyi, hogy kapott egy turbót, kiforrott technika.Én a Te helyedben egyébként kicsit gyűjtögetnék egy 2.0 Mazda 6-ra, vagy kivárnék hátha felbukkan egy 4.5 alatt. Szerintem nem reménytelen.
-
nyepi
tag
válasz
üzenetére
Ennek örülök, akkor úgy látom elégedett vagy az autóval!
Az nagyon jó fogyasztás, de szerintem nem ez az átlag a 2.2-ekkel.
Ha jól emlékszem Te szinte csak pályán használod "ideális" körülmények között.
Majd a többi tulaj megosztja a tapasztalatait.(nekem az öreg 2000-es dízellel 6.2-6.5 körül szokott lenni)
Mindig szoktam nézegetni az átlag fogyasztásokat, ha a kezeim közé kerül egy-egy autó és én általában 7 l körüli fogyasztásokkal találkozok a dízeleknél is.
Ha már itt tartunk, a GJ/GL-nél mennyire megbízható a kijelző szerinti fogyasztás?
Nálam kb. 0.5 litert csal, ami a még megtehető távolságnál is komoly meglepetéseket okoz.
-
nyepi
tag
válasz
tobias40
üzenetére
Reklamálni lehet, csak már felesleges. Már nem tudják érvényesíteni. Kérdezz rá, hátha meg lett csinálva.
venom8888:
Ez csak a saját véleményem, kérlek ezt vedd figyelembe!
Én szűkíteném a kört. Azt gondolom, hogy egy K Astra nem egy kategória a 6-ossal.A Jettáról nem mondanék véleményt, nem ismerem.
Viszont az Astrát és a Mazdát is elég jól ismerem. Neked kell eldöntened, hogy milyen kategóriájú autó kell.
Ha Astra mellett döntesz, az 1.6-os dízel és az 1.2-es 3 hengeres benzines motort kerüld, szvsz.(én biztos a Mazdát választanám)
Ha a Mazdát, akkor ebből az összegből inkább csak a dízelek maradnak, a benzinesek drágábbak.
A dízelnek vannak gyenge pontjai: injektor kifújás, emiatt szívókosár dugulás, vezérműtengely kopás. Szívósor kokszolódás, olajpumpa lánc nyúlás, szakadás, turbó hiba. Ezekről találsz infót itt is visszaolvasva és neten is bőven.
Ha nem autópályán használnád, akkor én kerülném a helyedben. A benzines motor nagyon jó konstrukció, azt bátran ajánlom, a 2.0-t és 2.5-est is. De ezekhez kicsit hozzá kell pótolnod. Ha jól láttam hahu-n most 2 benzines van 4.5 alatt.
Egyébként fogyasztásban nincs különbség a két motor között.
Szerintem csak a vezetési élmény szól a dízel mellett. -
nyepi
tag
válasz
jdaniel1993
üzenetére
Vidéki vagyok, arra nem nagyon van ismerettségem.
Én arra a Korinek Marciékat ismerem, vettem már onnan ezt-azt. De nem tudom, hogy villamoságba mennyire mennek bele, inkább mechanikai szerelők. Egy próbát azért megér, Mazdában nagyon otthon vannak. Alsónémediben vannak, facebookon megtalálod. Telefon kicsit fura, de személyesen korrekt srác.
-
nyepi
tag
válasz
jdaniel1993
üzenetére
Szia!
Az segítene a szaki ajánlásban, ha leírnád, hogy merre laksz.
Egyébként szerintem bármelyik villanyszerelő megtalálja a hibát.
Szerintem a kettőnek nincs köze egymáshoz.
A tükör miatt mérd végig a biztosítékokat, bár szerintem tükör csere lesz.
Az ülés fűtésnél meg gyanítom, hogy megszakadt a fűtőszál. Érdemes lenne megnézni, hogy megy-e ki áram a fűtéshez.
Csak az ülőlap fűtött, vagy a háttámla is?A tükör szerintem a GH-nál ez még nem volt típushiba. Bár azokat annyira nem ismerem, de biztos vannak itt tapasztaltabbak is.

-
nyepi
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Az enyém pl. rozsdamentes. A két hátsó ív javítva lett, amikor megvettem, de csak éppen a perem belső fele rügyezett. Az biztos, hogy olyan autót nem fog találni, amin ne lett volna már valami javítva, de az miért lenne baj? Az enyémmel biztos vagyok benne, hogy vagy 4-6 évig nem lesz vele gond. Bár ehhez az is kell, hogy garázsban áll.
Én is lealvázvédőztem, gyári alvázvédővel. De ez nem jelenti azt, hogy a csavarhúzót át lehet dugni a padlólemezen. Nem hibák elfedésére, a kenjük be sárral elv miatt, hanem a megelőzés miatt. Létezik ilyen is!
-
-
nyepi
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Valóban megvan rá az esély, hogy nem éli túl az akksi, de azért ezt tényként kijelenteni nem szabad.
Én biztos, hogy tennék egy kísérletet, veszteni való nincs. Bár nem az én pénztárcám.
Azt viszont tudni kell, hogy a start/stoppos akksit nagy árammal kell tölteni, nem 1-2 A-al! -
nyepi
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Igen, ez így van. Plussz célszerszámok, rengeteg előírás (akár az is, hogy külön épületben lehet csak adott márkát árulni), kötelező megvenni adott darab autót, stb. Szóval elég árnyalt a kép.
-
nyepi
tag
válasz
troland26
üzenetére
Azért azt se felejtsétek el, hogy egy márkaszervíznek mekkora költségei vannak. Célszerszámok, gyári diagnosztikák, license díjak, képzések és mennyivel több embert kell fizetnie (munkafelvevő, raktáros, mosós, stb. akik valójában nem termelnek, de szükség van rájuk).
Persze, hogy pl. egy feketén működő műhellyel nem tudja felvenni a versenyt árban.A fékfolyadékot hivatalosan 2 évente kellene cserélni, de semmig gond nem lesz, ha ezt nem teszitek meg.
Akár meg is lehet kérni a szervíznél, hogy mérjék meg a víztartalmát és csak szükség esetén cseréljék ki.
-
nyepi
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Nem tudom, hogy hogy raknak túlméretes csapágyat egy gyári főtengelyhez?!
Szerintem beleraksz két +0,25 csapágyat és körbe sem fogod tudni forgatni a motort.
De azért látni kellene azt a főtengelyt, hogy érdemes-e hozzátenni egy új garnitúrát.Egyszer-kétszer használtam ilyen adalékot, de ha már gond volt, ott nem tudott segíteni. Inkább csak megelőzés céljából jó szerintem, de én arra sem használnám.
A kopást nem fogja megszüntetni, szvsz.
Egyedül, ami nálam már hozott eredményt, az a váltóolaj adalék. Csapágy hangon segített. Az egy egész sűrű, méz szerű anyag volt.
(persze ez mind csak saját vélemény) -
nyepi
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Hasonló cipőben járok én is. Nekem hosszú úton (tavaly Horváto-ban kb. 500 km. autópálya után) kezdett alapjáraton nagyon szarul járni, rosszabb volt, mintha csak 3 hengerezett volna. Bedobott egy P0304-s hibakódot. Fordulaton ment, volt teljesítmény. Azóta egyszer tudtam produkálni, de akkor sem volt annyira rossz. Az EGR-t rángatta össze-vissza. Nem tudom eldönteni, hogy az EGR-el van a gond, vagy inkább az injektorral melegen. Padon az én injektorom is volt, pont a 4-es, amire égéskimaradást dob. Résolajak rendben. Az a legrosszabb, hogy én sem tudom produkálni a hbát.

-
nyepi
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Ja, hogy azóta több ezret ment...
Pont az, hogy rideg. Jártam úgy Transittal, hogy csak helyre raktam a vezérlést, mivel minimál költségvetéssel kellett dologzni. Beindult, szépen járt minden henger. Aztán két hét múlva visszajött, hogy folyik belőle az olaj.
Eltört 2-3 himba, aztán az egyik beakadt a himbatengely és a hengerfej közé és elrepedt hengerfej.
És semmi hangja nem volt.
Nem létezik, hogy annyira hirtelen megállt, hogy ne koppant volna össze, de Te tudod.Ha jól rémlik, ez FL előtti GG/GY, ugye?
Akkor a gyári program sem fog sokmindent mutatni a hibakódon kívül. Van egy "korrekciós" érték, ami általában 0 vagy 1. Ha már 2, az nagyon szar. Legjobb, ha mérsz résolajat rajta.
Ráadásul, ha csak az a baj, hogy bekopog, akkor szerintem az már csak próbapadon fog kiderülni, hogy melyik a rossz. -
nyepi
tag
válasz
expander
üzenetére
Szia!
A videó elég jól összefoglalja az autót.
A turbó gond, a láncnyúlás (a szakadás a gond, nem a motor besülése, az a kokszosodástól fordulhat elő, ha eltömődik a szívókosár), szívósor kokszosodás, az injektor kifújás, vezérműtengely kopás mind-mind valós probléma. De nem úgy kell elképzelni, hogy ez mind előfordul az összes 2.2 SH-nál.
Próbálom röviden összefoglalni:
- kb. 60 ezrenként (csak kb., nagyon függ a használattól) meg kell csinálni a szívósor takarítást. ˇHelytől függően kb. 100-120 k.
-mint a videóban is elhangzott, a láncnyúlást egyszer kell megcsináltatni, utána nem lesz gond. Érdemes olyat keresni, amin megcsinálták már.
-injektor kifújásra volt visszahívás, így az elvileg meg lett csinálva rajta. Azért ha én vennék ilyen autót, biztos, hogy levenném a szelepfedelet, olajteknőt leellenőrizni a dolgokat.
-turbóval valóban szokott gond lenni, de elég ritka. Szerintem attól nem kell annyira félni.
-a rozsdásodás és a futómű nem igaz (az jó, amikor összehasonlítja a GG és GJ 6-os futóművét. A GG kettős keresztlengőkaros ez pedig sima Mcpherson). A futóművel nem nagyon van gond, rozsdásodni nem szoktak különösebben.A vezetési élmény pedig szerintem tényleg nagyon jó, kellemes autó!
VW konszernnel nekem nem sok tapasztalatom van, de nem hiszem, hogy sokkal megbízhatóbb lenne. A volkswagenekről is elég sok rosszat hallani. -
nyepi
tag
Pedig félő, hogy az lesz a reális.
Utoljára BT-50-hez kerestem, két szinkron majd' 300 k volt.
Esetleg marad a bontott váltó, ha meg mered kockáztatni. Szokott rájuk beszerelési garancia vagy 1-2 hónap lenni. Ekkor viszont csak leveszed a régit és felteszed az újat, meg kicseréled benne az olajat. Legalább spórolsz a munkadíjon.
(a fent említett BT-50-be bontott váltó került, ami tökéletes volt, viszont váltó csere után szét lett bontva a váltó és egy rugó törés okozta a problémát, így szükségtelen lett volna a szinkron csere, ezért mondtam, hogy ezt igazából bontás után lehetne megmondani) -
nyepi
tag
Márkaszervízben.
Miért nem hagyod a szervízre, aki csinálja?
Ha így látatlanban berendelsz valamit és nem jót rendelsz, vagy nem az a baj, akkor a rendelt alkatrészt megnyerted magadnak. Gyárit nem vesznek vissza!
Meg kell bontani a váltót és utána rendelni alkatrészt, sz.v.sz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Filmvilág
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Jövedelem
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ne félj tőle!