Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bdav
őstag
hát... nekem annyira nagy kedvem nincs minden nap dugóban állni, a tapasztalatom amúgy is az hogy kocsival egy átlag pesti délelőttön lassabban jutok be az egyetemre mint vonat+villamos kombóval. ja és persze a dugó a fogyasztásnak se tesz jót.
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
bdav
őstag
válasz werttzui #296 üzenetére
hát de vazzeg 6-8 között?!
én minden nap ingázom be Bp-re suliba. holnap 8tól előadásom van, minő meglepetés 6-8 között menő vonatokaz szoktam használni. Menjek be 2 órával korábban, ja az 1 jó ötlet aztán szarrá fagyhatok a suli előtt mert 6kor még nincsenek nyitva az épületek (amugyis 4kor kéne kelnem még mit nem).
Az lesz h. autozom, thx az utasbarát hozzáállást... (ettöl h. sztrájkolnak aztán úúúgy de úúgy meg fog nőni a fizetésük, maximum az elvesztett utasok miatti bevételkiesést kiegyenlítendő bezárnak még pár vonalat...) Auto is nagy fun lesz mivel mindenki más is ezt fogja választani (városhatáron lerakós változat fog befigyelni asszem)10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
bdav
őstag
"nem ők tehetnek róla, hogy szarul van megszerkesztve a menetrend, meg a műszaki színvonal sehol sincs"
én nem is hibáztatom őket ezekért. erről a sok aktakukac tehet a szemétdomb tetején. btw a menetrenddel nincs bajom azon a vonalon ami érint, a műszaki színvonallal meg kb. az esetek 50%-ában (szutyok világítás böki a csőröm nagyon)
"A sztrájk meg a munkavállalók alkotmányos joga"
ezzel a sztrájkkal max. annyit értek el hogy még már ember jobban fogja utálni a MÁV-ot mint céget (igen, bárki elbax valamit akkor az átlagjúzer az egész céget elküldi a jó francba). Ja ráadásul nem is érteke velük egyet a vonalbezárással kapcsolatban.
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
bdav
őstag
Mert szvsz egy olyan vonalon ahol nem gazdaságos fenntartani a vonatot és nem indokolható egyébként sem (nincs akkora utasforgalom amit pl. busszal ne lehetne elszállítani), ott ne menjen vonat csak azért hogy a bakter Józsibácsinak legyen állása.
mod: persze ez Józsibácsinak nyilván nem fog tetszeni, és a szakszervezet is verni fogja az asztalt...
[ Szerkesztve ]
-
bdav
őstag
Tömegközlekedés sajnos nem tud mindig gazdaságos lenni, ergo államilag meg kell támogatni. De ha a busz is elég akkor az állam ne támogassa már a drágább vonatot... (drágább mert kisebb kihasználtsággal üzemel + nagyobb infrastruktúra és személyzet kell hozzá...)
-
bdav
őstag
Sztem Kman kollega arra gondolt hogy szilveszter tiszteletére van e valami extra menetrendváltozás. Én ezügyben annyira nem hagyatkoznék az Elvirára, az nem mindig uptodate ilyen kérdésekben, inkább telefonálj ügyfélszolgálatnak (van ilyen? ) és kérdezz rá konkrétan.
-
bdav
őstag
én remélem hogy mostmár addig tökörésznek hogy rendbeteszik a sztrájktörvényt különös tekintettel az "elégséges szolgáltatás" definiálására. Aztán persze amiatt fognak hőbörögni...
-
bdav
őstag
ez itt off:
tömegközlekedés alapvetően nem biztos hogy nyereséges tud lenni saját magától, kell neki a támogatás. BKV 40mrd-je még mindig eltörpül a MÁVnak adott pénzek mellett, de annak legalább _némi_ látszatja is van: új buszok, új villamosok, felújított 2es metró, stb... (persze tudom a felét ellopják, de mégis valami lesz belőle amitől jobban érzi magát sok utas)."Ott a busz hátsó ajtaján nincs felszállás"
próbáld meg ezt eljátszani a Ferenciek terén levő 7es busz megállóban reggel 7-9 között. Olyan anyázást még nem látott a világ mint ami ott lenne (azon kívül hogy 10 perc lenne felszállni). Londonban a metróvonalak viszik az utasok nagy részét, de amíg nálunk a buszokra ilyen terhelés jut, addig ezt az elsőajtós felszállós mókát egész nyugodtan el lehet felejteni.10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
bdav
őstag
válasz philoxenia #960 üzenetére
"Látszat a MÁV-nál is van, csak nem utazol arra" na látod ez lehet. Pedig elég forgalmas vonalon járok, de itt 0 azaz 0 fejlesztés volt az elmúlt 5 évben.
"A buszra a mi Volánunknál is csak elöl szállhatsz fel évek óta...."
az kb. mindig is így volt, legalábbis nálunk is. csak azok a buszok összehasonlíthatatlanul kevesebb utast szállítanak és ritkábban járnak mint a 7es amivel nagyon szívesen dobálózom példaként. szóval ha most 5-6 percig tart felszállni akkor azt ki lehet bírni
Az említett időszakban és helyen ha 5 percig nem jön busz már nem lehet elférni a megállóban kb. Nem ugyanaz a kategória.Ja és egyébként ezzel az erővel a villamosokra is csak az első ajtón lehessen felszállni? mert az ugyanaz mint a busz ebből a szempontból. Ez még viccesebb ötlet.
BKVval egyébként szvsz szolgáltatásilag nincsenek akkora parák (mint a mávval), legalábbis a belvárosban (Hungária krt-n belül) nem; a jegyrendszert én átdolgoznám időalapúra a vonaljegy helyett, zónás bérletet csinálnék, valamint automata beléptetőkapu a metróba, buszokra meg több ellenőrt (mivel a metróra kevés fog kelleni)
-
bdav
őstag
"Ha Londonban működik akkor itt is kellene"
miért? ez nem London, ez Budapest. Más város más problémák, nem feltétlenül ugyanaz a megoldás az üdvözítő. (még1x mondom, a 10 millió londoni az elsősorban metrózik / vonatozik mert azzal kb. bárhova el lehet jutni, busszal kevesebbet járnak)
-
bdav
őstag
"Londonban nincs troli és villamos"
ezt most nem tudom hova tenni. akkor itt se legyen?
én amikor Londonban jártam eszembe se jutott buszra szállni. 1es zónás metróbérlet és bárhova simán eljutottam vele ahova akartam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest