Új hozzászólás Aktív témák

• [Prolixus]

addikt

válasz vitaro #3316 üzenetére

Nekem vegyesek az érzelmeik egyelőre ezzel kapcsolatban. Én pl. veled szemben ritkán csináltam ezt, mindig is utáltam megállítani a játékot, mert úgy azt a (kevés) dinamizmusát is elveszítette a dolog ami volt neki. Csapattársakat nem szerettem menedzselni, max akkor ha nagyon szorult a hurok, aztán szükségem volt a képességeikre hogy ne harapjak fűbe. Amúgy elvoltak ott maguknak, gyakran kipurcantak, a harc végén meg felálltak, és mindenki boldog volt. 3-4 képességtől többet meg ritkán használtam, még adept-ként is.

Ez a szabadság amit ad az új játék a kasztok hiányával, nagyon jó. De. Azért nyugodtan csinálhatták volna úgy a képességleosztást, hogy nem 4x3, hanem fordítva, 3x4. Elfogytak a gombok konzolon? Vagy igazán fair az lett volna, ha valamiféle megkötésekkel, de a régi rendszer is használható lenne, aztán hadd döntse már el a játékos, hogy neki mi fekszik jobban.

"Tehát ha én egy classic adept karakterrel szeretnék játszani, összeszedhetem hármas csoportokba a biotikus képességeket, de nem kombinálhatom őket kedvem szerint, mert ha átváltok egyik favorite-ről a másikra, az triggerel egy cooldown-t, emiatt pedig cseszhetem a kombómat."

Ez mondjuk nem nagyon állja meg a helyét. Régen sem lehetett egyszerre 2-3nál több képességgel kombózni egy rosszfiún (Ha szigorúan csak a kombót veszem, akkor annak csak 2 tagja volt mindig ha jólemlékszem, ehgy primer meg egy detonátor). Szóval az éppen aktív 3 képességgel nyugodtan kombózhatsz. PC-n ráadásul gyorsbillre ki lehet rakni a Kedvenceket, szóval még a harc megállítása nélkül csinálhatsz egy másik ellenfélre egy tök más fajta kombót, ha akarod. Végül igaz, hogy a Kedvencek váltást cooldown-t csinál, de korábban meg a nem egyéni cooldown volt ami visszafogott az orrba-szájba kombózástól. Ráadásul hiába lesz váltáskor cooldown a képességekre, a cooldown idejét biztosan lehet csökkenteni. pl. az a biotikus pajsz képesség nagyon rövid után használható lett, miután Kedvencek-et váltott az egyik videóban. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha mondjuk egy Warp szerű képesség cooldown-jét lecsökkented a képesség fejlesztésével vagy valami mással, és az előző Kedvencek-ből az X ideig működő képességek nem tűnnek el váltáskor varázsütésre (szerintem ez lenne logikus, de sajna az egyik videóban a drón egyből felrobbant váltáskor, most nemtom az így lesz-e a végleges játékban, meg hogy egyáltalán minden képesség így fog-e járni váltáskor), akkor meg lehet majd azt csinálni, hogy mondjuk 1. Kedvencek 1+2 képesség elhasznál, 3. képesség singularity aktivál-->2. Kedvencek megvárod míg lejár a Warp, aztán ha elég gyors, lehet még rá lehet ereszteni a Singularity-re. Ez utóbbi persze csak spekuláció a részemről, de így a játék előtt még semmit nem lehet biztosan, sem azt hogy működni fog sem azt hogy nem.

"(#3318) Ryder62 "

" Főleg a ME3-ban. Egy erősebb ellenfelet egy társsal lefagyasztottam, én felkaptam, majd mikor a levegőben forgott fagyott állapotban Garrussal szétlövettem azzal az izé képességgel (nem jut eszembe)."

Ja, kár, hogy ezt már itt nem fogod tudni megtenni. Vagy várjunk csak, mégis meg fogod tudni tenni. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés