Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

válasz oriic #1415 üzenetére

A videó alapján ezt mondom:

- A grafika jó, végre nem csak a karakterek arca, hanem az öltözékük is kellően ki van dolgozva, bár az Asari tényleg rondán fest azzal a Tini Nindzsa Maszkkal, ahogy írták feljebb. A környezet bemutatásához választhattak volna egy nyíltabb, felszíni terepet, tele ismeretlen flórával és faunával, nem egy ilyen zárt, sötét pályát. Bár szerintem akkor már gondban lett volna szegény PS4 Pro a sebességgel, mert picit ott is berángatott, amikor közelről mutattak több mozgó karaktert egyszerre (2:26-nál).

- Az animáció szerintem elfogadható, bár nem a legjobb. A mozgás is rendben van, de ránézésre a jetpack behozásával sokkal több lett a platform-elem, ami szerintem nem jó irány. Oké, lehessen feljutni magasabb helyekre vele, az ugrás eddig is hiányzott a szériából, de azért ne csináljunk már platformer ugrabugrát a Mass Effectből, pls. Legyen benne akció is, persze, de ne vigyék túlzásba a lövöldözést, és főleg ne erőltessék bele a multit, mert akkor elcseszik az egészet.

- A kezelőfelületet és irányítást pedig normálisan, egérre és billentyűzetre optimalizálják PC-n, ne pedig kontrollerre, mert a Mass Effect 3-ban is marha idegesítő volt, hogy szinte minden cselekvést a SPACE lenyomása aktivált, emiatt állandóan mást csinált az emberem, mint amit akartam. Fedezékbe bújás helyett vetődött, és még sorolhatnám.

- Ami a legjobban érdekel, az a történet, a karakterek jellemvonásai, a párbeszédek során hozott döntések következményei, az ismeretlen fajok és bolygók felfedezése, valamint egyéb olyan szerepjáték-elemek, melyekből sajnos egyre kevesebb maradt, ahogy haladt előre a sorozat. Ne járjunk úgy, mint az előző trilógiában, hogy egy három részen át kibontakozó, grandiózus sztorinak a végét - aminek már kezdetben több tucatnyi befejezést ígértek cselekedeteink és döntéseink alapján -, egy huszárvágással elcseszik, csak mert lusták voltak azt befejezni.

- És ne legyen kivágva semmi fontos az alapsztoriból, hogy azok is megérthessék és ne maradjanak ki semmi fontos történetszálból, akik nem rohannak első nap Season Passt venni. Igaz, tudjuk, a mai világban egy játék DLC-k nélkül már meg sem jelenhet, de olyat adjanak hozzá, ami valóban kibővíti a sztorit, nem pedig szimplán kiegészíti. Nem mindegy.

Röviden ennyi. Részemről nagyon várom már, de azonnal lemondom az előrendelést, ha tömény akciójátékot csinálnak belőle, hogy minél több konzolos megvegye.

Új hozzászólás Aktív témák