- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
jtaggerX #2386 üzenetére
Szia!
Ebben a topic-ban is többször leírták már, hogy a manuális nagylátók nem minden esetben hoznak jó vagy jobb eredményt digitális vázon, mint pl. egy kit objektív. A technikai hátterét én nem feszegetem.
Én is hasonló gondolatmenet alapján vásároltam egy Nikkor 28mm f/3.5 Ai-S objektívet. A vele készített képeken eddig nem tapasztaltam hibát, bár ezek közül csak kevés kép témája olyan, hogy érdemben észre lehetne venni. Azt érdemes még tudni, hogy a frontlencse bevonatán van egy karc, de a képeken nem érezteti hatását.
Kétségtelen, hogy ez crop-os vázon nem nagylátó, de számomra kedves perspektívában dolgozik. Ahogy időm engedi, közzéteszek vele készült képeket.Egyébként egy 24mm f/2.8 Ai-S-re még továbbra is ácsingózok, csak a gyűjtögetés végett. Viszont azt elég borsos áron adják...
A kit obim 18mm-es vége persze nagyobb látószöget kínál és rekeszelve szépen is rajzol. Viszont nagyon kedvesek számomra a régebbi manuális obik, mint sokaknak ebben a topicban.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
jtaggerX #2390 üzenetére
jónak jó, persze FF-en lenne nagylátó (vagyis kisfilmesen), APSC-n kroppol, vagyis csak "normál" obi lesz belőle...
elméleti felvetés: ugyebár 28 az 28 FF-en, de APSC-n a 28-as látószöghöz ~18mm lencse kellene.
viszont a vivitar 28 optikailag nagylátó, tehát elvileg más leképezése lesz APSC-n, mint egy FF-en egy 42 mm-esnek
remélem érted mire gondolok
-
zolka78
senior tag
válasz
jtaggerX #2281 üzenetére
Van még a Samyang is ami elég jó kis halszem objektív. Egyébként a Zenitar 16mm, Samyang 8mm és a Peleng 8mm is létezik Nikon bajonettel. Hogy most ezeknek csak a seggén reszeltek valamit vagy hozzá is igazították a Nikon bázis távjához azt nem tudom, de lehet, hogy igen.
Mondjuk a Samyangra tennék egy voksot, hogy azzal nem lehet gondod a Nikonon a végtelent illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robogó, kismotor
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Everest / AIDA64 topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Macska topik
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Insta360 X4 akciókamera Invisible Dive Case
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10210U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest