- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
Vyndree #7894 üzenetére
Ez a Revuenon és Chinon testvérmodell, viszonylag gyakori, konzumer cuccok voltak. Előbbiből csak 8, utóbbiból 6 és 8 lamellással is találkoztam. Valószínűleg többféle gyártó és nagyobb minőségbeli szórás, mint pl. egy Canon, Nikon, Pentax... sajátnál. Vannak M42 verziók 50 és 55mm-en, a Tomioka gyártásúak kiemelkedőek, ritkábbak, drágábbak. PK bajonettre jobb és olcsóbb választás az SMC Pentax-M 1.7/50. Annyira eltalált konstrukció, hogy pl. hitvita is szokott kerekedni az M 1.4/50-hez hasonlítgatásból.
-
80hun
addikt
válasz
Vyndree #7894 üzenetére
Egy revu mc van a hardveraprón szép állapotban
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Vyndree #7894 üzenetére
Nekem egy 55mm F1.4 revuenon van, 10k volt, F1.4-en nagyon lágy, de F2-őn sokkal élesebb, mint egy megfizethető F1.8 vagy F1.7-es üveg nyitva, szal szerintem megérte. F1.7-F1.8 vonalon nekem ezekkel van (szubjektív!) tapasztalatom: helios 44-2, pentacon mc 50mm f1.8, minolta md 50mm F1.7, om zuiko 50mm F1.8.
helios 44-2: érdekes olcsó manuálokhoz képest krémes rekeszelve is kerek bokeh, semmilyen rekeszen nem tűéles, sarkakban ken, de érdekes módon nyitva nem vészes a hasonló árú üvegekhez viszonyítva.
pentacon mc 50mm f1.8: semmiben nem tud kiemelkedőt, inkább rendszerint alulmarad, nekem nem tetszik
minolta md 50mm F1.7: nyitva lágy és ideges de egyet rekeszelve iszonyat éles, kontrasztos meg minden, kár, hogy rekeszelve a bokeh szögletes.
om zuiko 50mm F1.8: ez az obi elég megosztó, sokak szerint nem kiemelkedő, a nálam lévő példány viszont valszeg valami újabb darab, mert kb azt hozza amit a minolta. Ezt a sanda gyanúmat az is bizonyítja, hogy a frontlencse kékes-lilásan csillog, elvileg a korai gyengébb darabok lencséje sárgás volt. -
80hun
addikt
válasz
Vyndree #7894 üzenetére
Az adapter engem se kötött meg soha már megint van a m4/3-hoz vagy 6féle
Kinek hogy én nem szoktam vesződni a külföldi rendeléssel általában azonnal akarom
Tőle szoktam venni, sokszor van is neki olyan amilyet keresek.Az 1.4-eseket ár alatt vadászni kell , sűrűn nézd a licitálós oldalt mert ha olcsón van fenn azonnal elkel szinte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - GYÁRI GARI
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Még olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest