- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Általánosságban az lehet probléma minden régi, filmes gépre fejlesztett obival, hogy nincs benne aszférikus lencsetag. Ennek a feladata, hogy még a szenzorhoz érkezés előtt párhuzamosítsa a fénysugarakat, mert a digitális szenzorok nem szeretik, ha nem merőlegesen kapják a fényt. A kép szélein jelentkezhet torzulás, életlenedés. Tapasztalatom szerint ez igazán csak nagylátóban jöhet elő, 50mm-en még nem annyira.
Egyébként természetesen rá lehet tenni egy konverterrel digitális vázra. A minap beszéltünk róla itt, hogy a Canon vázak előnye ilyen téren, hogy hajlandóak fényt mérni M42-esekkel is, míg a Nikonok felvillantják az élességvisszajelzést ha éles pontot találtak. Ki-ki döntse el, melyik a fontosabb neki de igazából mindkettő pótolható hozzáértéssel.
A konverterek olyan 6-7000 Ft körül beszerezhetők. Ha csak ehhez az egy obihoz vennéd akkor ez nem feltétlenül éri meg, F/2-es fix 50-est kapsz Nikon és Canon bajonettel is közel ennyiért, legalábbis nem nagyságrendekkel többért. De ha fel akarsz szerelkezni M42-es készlettel, akkor is csak egyszer kell átalakítót venni és egyetlen teleobjektíven százszor megtérül. Csak nincs AF és begróblende.
Többi DSLR vázról nem tudom, mit művel egy M42-essel.
Ha ki akarod próbálni mielőtt döntesz, akkor szerintem gyere el egy fotóstalálkozónkra, vagy holnap a Haller utcai börzére ([link])és kipróbálhatod valószínűleg több vázon is. Én ott leszek és van M42-EF konverterem, EOS 400D vázon használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Még olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged