- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vintage Story PH fórumozók játékszervere 2025
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Gurulunk, WAZE?!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Régi Gépterem: II.386
- Poco X7 Pro bemutató (videó)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
Halszemből én a zenitar 16mm-t tudom ami egész jó és megfizethető, bár ez sem a legolcsóbb. Azonban az mft rendszerre a 16mm már nem annyira uwa. A Samyang viszont adott ki kifejezetten halszem uwa-t mft-re ami 7.5mm ha jól emlékszem. Madgie használt ilyet, kérdezz rá. De ha jól emlékszem nagyon jó képminőséggel bírt az az üveg.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Zozzant
addikt
A 44-2-es másképp megy, ketté lehet csavarni és akkor látszik a csigamenet, lehet kenni. A menetes rész felett ami van kis bordázott rész + az elejét (preset gyűrű) megfogva ellentétes irányba csavarva, lehet hogy be van gyógyulva szóval erősen kell. A kis hernyócsavarokat addig ne bántsd, ha azokat is kitekered (csak óvatosan mert hajlamos a fejük eltörni) jegyezd meg a helyüket mert utána szopás lesz jól visszarakni.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
HollyBoni
veterán
Sikerült, az elején kicsavarod a menetből azt a fém darabot amin az írás van. Van két lyuk, az egyikbe beledugsz valami kis csavarhúzót pl és kitekered. Aztán van még 3 csavar, azt kicsavartam, lejön egy kis fém rész. Itt már látod a menetet és lehet zsírozni. A szorulást egyelőre nem oldottam meg, de most már simábban jár. Gondolom túleröltettem mert rászorult egy szűrő, de szerencsére csak 0,8-tól 0,55-ig szorul kicsit.
Haha, most hsz írás közben kicsit rászorítottam az első mozgo tubus szerűségre és megmozgattam egy kicsit, most már jó.
[ Szerkesztve ]
-
ati3x
senior tag
már azt hiszem linkeltem neked, de elég sokszor említve van ez a link: http://allphotolenses.com/lenses/item/c_26.html
Tedd már be a könyvjelzőid közé..
Másrészt én is nézegettem, a vivitar 28F2-es obikat.. De olyan 200+ dodo, amelyikek jó állapotban vannak.. Ezért az a konkluzióm, akkor már egy pana lumix G 20F1.7. Brutálisan jó képalkotással, és mondjuk 360 dodo körül van. Azaz kb 30%-al drágább mint egy régi manuál, és akkor van af-ed, fénymérés, meg minden jóság.. Ráadásul mégis csak 20-as.. és biza már elég jó látószög... Ilyen manuálban már csak szinte halszemben van, ugye a mag jó kis torzításával..
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
pl.: MC Helios 44-m7 megvan 7-8 ezer körül, smc takumar 50 1.4 pedig 20-30 között. Ez utóbbiból a nem smc-s első változat, a super, 8 lencsés állítólag azt szánták a planar ellenfelének, durva áron mennek ebay-en.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
HollyBoni
veterán
"na meg az olcsóbb m42-es obik amúgy is jobban le vannak harcolva, mint a canon fd-k..."
Ez szerintem nem igaz. Felnézel m42 index topikba, nagyon sok teljesen karcmentes újszerű állapotú olcsó m42 obit találsz. Én a Helios 44M-et 3500-ért vettem, és tényleg totál karcmentes állapotban van.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
csak mondom hogy én a mostani canon 50 1.4ért nem adnék egy forintot se nem hogy egy két generációval ezelőtti 1.2ért.... Attól hogy valami gyors még nem lesz jó is...
De egy 25 körüli f2t lőj azért bátran.... ekv 50nek nincs párja
azt már meg semlítem hogy linkeltem ma egy 50es planart ami a konkrétan a világ legélesebb 50ese. nem én találtam ki.
és az nyitva is büntet.... 1 stoppal gyorsabb ugyan az 1.2 de másik naprendszer a canon fd 1.2 mint ez a planar.... és nem az fd nyer.[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
HollyBoni
veterán
58-as Helios mellé ne vegyél egy másik 50-es üveget. Rövidebb fog kelleni, de ezt már mondták MFT topikban is. Max ha már lesz a Helios mellé egy rövidebb, akkor a mellé. De főleg 1 obis felállásnál elég limitált a felhasználása egy 58mm-nek 2x-es croppos vázon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest