Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghost364
senior tag
Sziasztok, pár napja kezdtem el Manjarot használni, XFCE felülettel. Két kérdésem lenne.
Az egyik, hogy hogyan tudnám az alkalmazások menüsorát a panelen(tálcán) megjeleníteni? Mivel dokkot használok, a tálca pedig fent van ezért sokkal kényelmesebb megoldás lenne.
A másik pedig az, hogy sok weboldalon görgetéskor szétesik a kép, mint amikor játékoknál nincs bekapcsolva a v-sync, és ezt szeretném megszüntetni valahogy. (HD4000-em van).
Szerk.: Nem válaszolni akartam. -
csixy
addikt
Mielőtt bármit tennél zárd be az octopit.
Ezután a consolba írd be ezt:
sudo pacman -Syu
majd enter
gépeld be a jelszavad és enter
a kérdésre megint egy enter
és kb ennyi
Ha függőségi hibára futna akkor mindezek előtt a
sudo pacman -R package_neve utasítással az útban lévő csomagot távolítsd el. -
MKLS
aktív tag
Sziasztok!
Manjaro KDE-n octopit indítva szerettem vona frissítéseket telepíteni, de erre az általam (noob vagyok) ismeretlen hibára fut:
error: udiskie: signature from "Ambrevar " is unknown trust
:: File /var/cache/pacman/pkg/udiskie-1.7.1-1-any.pkg.tar.xz is corrupted (invalid or corrupted package (PGP signature)).
error: failed to commit transaction (invalid or corrupted package)
Errors occurred, no packages were upgraded.Ha terminálból indítom a pacman -Syyu parancsot akkor is ugyanez a helyzet.
Tudna valaki adni egy lépésről lépésre megoldást, hogy hogyan tudnék felülkerekedni ezen?
-
n1nja
tag
Sziasztok.
Telepítette már valaki SD kártyára?
Van egy miniPC-m előtelepített Win10-el, amit szeretnék megtartani. A gépben van beépített kártyaolvasó és van felesleges, gyors kártyám.Üdv.
G -
törölt tag
-
törölt tag
Egy ideje már szemezgettem a WPS office használatával, csak eddig az tartott vissza, hogy ugye nem támogat magyar nyelvet, ami leginkább a helyesírás ellenőrzés miatt érdekes. Viszont aztán sikerült a problémára megoldást találni. Beteszem ide is, hátha valakit még érdekel, szerintem a WPS kényelmesebb szoftver a Librénél.
Az ötlet innen származik, a 2016-os válasz nagyjából jól leírja, de íme:
- WPS telepítése tárolókból, ez ugye alapfeltétel
- magyar szótár letöltése, nekem a Mozilla által használt vált be ([link])
- a WPS könyvtárában a /dict alá (ez Manjaro alatt a ~/.kingsoft/office6 alatt van) létre kell hozni egy "hu_HU" mappát, és abba bemásolni az .aff és .dic fájlokat, majd átnevezni "main.aff" és "main.dic" nevekreEzután a programban a Spellcheck gombnál a legördülőben a "Select spelcheck language" és kiválasztani a hu_HU nyelvet és már mehet is. Nem kell újraindítgatni meg semmit.
Ezer köszönet ezúton is a hup-os kollégának, nagyon sokat segített
-
Rimuru
veterán
Olvasd el ezt manjaro wiki: OpenRC, an alternative to systemd
-
Aylarth
tag
Sziasztok,
Szeretném telepíteni a Manjarot, le is töltöttem azt a kiadását, amelyik OpenRC indítóval van felszerelve, azonban a telepítő nem ajánlotta fel a magyar nyelvet. Mert a systemd-ről még jót nem hallottam, azért gondoltam, hogy olyan linuxot próbálnék ki, amelyik felhasználóbarát, de nem azt a betöltőt használja.
A kérdés:
- van olyan telepítőjője amiben van magyar nyelv? (17.01-et láttam, x64-en amit próbáltam, aminél nem volt opció)
-MBR-es vagy GPT-s partíciót hozzak létre, hogyha windowst (win 7 64 bit) is szeretnék mellé telepíteni, melyiket ajánljátok?
Lehetséges utólagosan is OpenRC-re cserélni az indítót?Köszönöm előre is!
-
Freel
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem ha tudtok. Van egy alaplapi gpu, HD3000, rajta D-SUB-al egy monitor. És van egy RX560, rajta HDMI-vel egy másik monitor. Alapértelmezett a manjaro a HD-t használja így nincs 3D-s gyorsítás. Hogy tudom azt megcsinálni, mint windows alatt, hogy ha elindítok egy játékot, akkor ki tudjam választani, hogy az RX560-at használja az adott game?
Most a manjaro a következő drivert használja: video-hybrid-radeon-amdgpu-prime
Köszönöm. -
A magyar fordító csapatot hogyan lehetne utolérni?
Nem úgy lenne helyesebb, hogy pl.
Ez a program néhány kérdés megválaszolása után telepíti a Manjaro Linux-ot a számítógépre. -
törölt tag
Valaki esetleg használ Vibert? Simán működött Manjaro alatt régebben, de most feltettem egy tiszta telepítéssel a rendszert a KDE helyett Gnome3 desktoppal, és az alábbi hibával kilép a program:
(mielőtt felmerül, elolvastam az AUR kommenteket telepítésnél, de azok sajnos nem segítenek)QSqlDatabasePrivate::removeDatabase: connection 'ConfigureDBConnection' is still in use, all queries will cease to work.
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `gtk-primary-button-warps-slider' of type `gboolean' from rc file value "((GString*) 0x44ea500)" of type `gboolean'
Qt WebEngine ICU data not found at /opt/viber/resources. Trying parent directory...
Qt WebEngine resources not found at /opt/viber/resources. Trying parent directory...
Qt WebEngine ICU data not found at /opt/viber/resources. Trying parent directory...
Qt WebEngine resources not found at /opt/viber/resources. Trying parent directory...
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve SSLv3_client_method
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve SSLv3_server_method
Segmentation fault (core dumped)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest