Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvse1995
senior tag
Sziasztok,
ha minden igaz egy hét múlva kiveszik a mandulámat, de ma egy kicsit elbizonytalanodtam.
Nekem nem az állandó gyulladások vagy ízületi bajok miatt kellene kiszedni hanem mert mandulakövem van. Ez még az orvosom szerintem nem indokolná, hogy kivegyék de én eddig úgy gondoltam, hogy ez egy rutinműtét amin az ember egy hét alatt túlvan.
Az a baj, hogy most nagyon összejöttek a dolgaim ezért nagyon rossz lenne több hetet csak itthon feküdni(előrehozott érettségi, nyelvvizsga, jogsi, bajnokságkezdés...)Szerintetek, hogyha abszolút nem szükséges a műtét egyedül azért csinálták volna meg mert zavaró akkor megműttessem?
-
Que1988
csendes tag
válasz
citrombarack #2126 üzenetére
Sziasztok. Bocsánat, hogy elég sokáig eltűntem, de utána alig volt időm a fórumra nézni.
Köszönöm, utána már megvoltam. Igazából Cyrin tanácsára már a 6. napon ettem szárazat. Méghozzá vajaskenyeret. Soha életemben nem esett olyan jól, be is faltam vagy 4-5 szelettel (héjastól). Nem csak hogy nem fájt, hanem még boldog is lettem mellé. (Olyan volt, mint mikor csokit eszel egy rossz napon: feldobta a kedvem.). Pár napra rá meg bementem dolgozni egy napot, mert nem bírtam itthon mit kezdeni magammal. Azt követő napon (kb 9. nap) picit vérzett a seb, gondolom már vált le, de nem estem kétségbe: jégzselé, meg pihi, és akinél hatásos: nyugató/kedvenc zenék, relaxálás, vagy épp filmnézés, amivel eltereled a figyelmedet.Így 7 hónappal a műtét után a saját tanácsaim a következőek lennének, bár sokak szerint én a "legszerencsésebbek" közé tartozom fájdalom ügyileg.
Cataflam V 50mg vízben oldódó tabletta. Ez alap. Ez mellé jöhet kiegészítésként a Flector Rapid. Én úgy szedtem, hogy evés előtt fél órával a Flector, alvás előtt, meg éjjel ha a fájdalomra ébredtem akkor a Cataflam. Javaslom mindenkinek, hogy ha megoldható valaki legyen a közelében az első egy hétben. Nekem barátom volt mellettem, és megráztam, felkelt, aztán csak felmutattam neki a papírt, hogy gyógyszer + jégzselé, és már hozta is a löttyöt, meg a hideg zselét. Amíg iszol, addig nyomod a mandula helyéhez a hűsítőt. Fáj meginni, de utána 10 perc max és újra aludhatsz. Én volt hogy beszélni se tudtam, ezért vezettük be, hogy olyankor leírtam papírra mit szeretnék. Megnyugtatásként: nem csak a fájdalom miatt nem tudtam beszélni, hanem azért, mer annyira ki voltam száradva.
És amit írtam: filmek. Akinek használ, az éljen vele. Én vagy 40 filmet néztem végig, amíg otthon voltam, és addig se arra gondoltam, hogy "beteg" vagyok.Elterelte a figyelmemet.
Amire számítani lehet: a műtét után 4 hónappal nem voltam jól, dokihoz mentem, aki azt mondta, hogy be van gyulladva a gégém fala. Akkor kaptam gyógyszert, megnézték a kivett mandik helyét, minden renden, de most még a 7. hónapban is fáj néha reggelente, olykor elég erősen. A doki szerint idővel elmúlik. Majd meglátjuk.
Kitartás a többieknek, és csak bátran!Ha élőben ismernétek, hogy milyen kis besz*ri vagyok, főleg műtétektől, akkor nevetnétek.
-
h.lilla
újonc
Sziasztok!
Én a műtét utáni 7. éjszakánál tartok, de talán ennyire még nem szenvedtem. Lehet ez még rosszabb? :S -
Remi1234
aktív tag
Helló mindenki!
Tudnátok ajánlani egy normális fül-orr-gégészt, lehetőleg ne maszek, legyen, bár már lassan azt mondom, hogy fizetek is érte...
31 éves vagyok, a manduláimmal egész életemben problémák voltak. 2 éve sikerült arcüreg gyulladást is kapni, amit rommá antibiotikumoztattak velem, szerintem mégsem múlt el a mai napig, mivel nem kapok rendesen levegőt. 2 hete megint csúnyán bedurrant, láz is volt, jött megint az anti biotikum... Aztán ma már megint hőemelkjedés.. Tele a tököm a manduláimmal, meg a dilettáns ,,szedje akkor ezt az antibiotikumot, ez biztos jó lesz majd" orvosokkal..
Szóval, aki tud megbízható orvost, ossza meg velem (Klinikáknál lenne a legtutibb
)
Előre is köszönöm, kitartás mindenkinek!
-
minuszmandul
újonc
Sziasztok
Én most gyűröm a 6. napot. A fájdalom tényleg erősödött az első napokhoz képest, de ezt eddig cataflannal letudtam, EDDIG azt mondom nem rosszabb a dolog, mint egy megfázás.
Én a vérzéstől félek (nahát), pont ma gondoltam rá, hogy mi lenne ha.. és csodák csodájára, amikor köpködéssel teszteltem, hogy van-e vér a számban, kijött 2-3 elég pirosas véres adag is. Utána már rögtön enyhült is, és azóta fél órája folyamatosan nézegetem és semmi, tök "tiszta" a nyálam
Szerintetek ennyi vérzés még belefér így a 6. napon a nagy genyó-leválás ideje alatt? Nálatok hogy volt?
Thenkjú!!!
-
ratbuster
csendes tag
Nekem 23-án végezték az általad említett beavatkozást. Most vagyok a 6. napon és annyit mondhatok, hogy ha tudom, hogy mi vár rám, biztosan nem végeztetem el. Ettől szerintem még a halál is egyel jobb, nem viccelek. Előtte hosszú hónapokig jártam körbe a témát, beszéltem 4 fül- orr- gégésszel és elolvastam többszáz fórum bejegyzést és a témával foglalkozó honlapokat. Ez utóbbiakról megállapítható, hogy a beavatkozás előnyeit illetően nagyon erősen túloznak, a kockázatokat és főleg a beavatkozást követő időszak fájdalmait, a gyógyulás időigényét pedig nagyon durván alulértékelik. A saját tüneteimet összehasonlítva a "hagyományos" mandulaműtét áldozatai által leírtakkal azt mondhatom, hogy az én helyzetem sokkal rosszabb. Feltűnően arról szól az egész, hogy gyors megcsináljuk a beavatkozást, legomboljuk a féláron is 75e forintos összeget majd lesz ami lesz, az már a beteg dolga... Szóval kedves sorstársaim, a rádiófrekvenciás mandulaműtét nem habostorta, sírnom kell minden nyeléskor és alig tudok beszélni, a fülem az összes fogam úgy fáj hogy azt el sem tudom mondani. A fájdalomcsillapítóból a max. mennyiséget szedem és már azon aggódom, hogy az extrém mennyiségű gyógyszer eleve több mellékhatást okozhat a jövőben, mint ha a manduláimat nem égettettem volna el... Azt pedig egyenesen felháborítónak tartom, hogy az ezzel foglalkozó orvosok honlapjukon rendkívül egyoldalúan (kizárólag az előnyöket megemlítve) írnak az eljárásról és üzleti érdekből pofátlanul elhallgatják a tényeket. Ja persze, azt említik, hogy a fájdalom szubjektív...
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Rerrietllub #2128 üzenetére
Látom, neked már volt egy ilyen műtéted. Megkérdezhetem, hol csináltattad?
-
G.Zs.
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, el kell távolítani a manduláimat.
A kérdésem az lenne, hogy volt-e valakinek rádiófrekvenciás műtéte.
[Erről] lenne szó.Igazából az érdekelne a leginkább, hogy tényleg egy nap alatt lezajlik az egész?
Munka miatt lenne érdekes, ugyanis azért halogatom a műtétet egy ideje, mert nem akarok két hétre kiesni a melóból. Így meg elvileg másnap mehetek dolgozni. Ha valakinek lenne személyes tapasztalata, amit meg tudna osztani, annak örülnék. -
Mercutio_
félisten
Egyénfüggő.
Nekem 2 hétig napi 3 kataflan volt az adagom. Leginkább arra elékszem, hogy bekómálva nézik ki a fejemből, illetve amikor múlik a gyógyszer hatása alig várom, hogy leteljen a minimum idő és bevehessem a következőtUgyanakkor a műtétet tök jól bírtam, pedig vérben úszott minden, és 35 fölött voltam bazinagy mandulákkal
-
amulet
senior tag
válasz
Marcixx75 #2134 üzenetére
Szia, én most vagyok 21. napos és azt kell mondanom, hogy nem volt annyira vészes.
Azt tanácsolom, hogy sokszor, keveset egyél és rágóz. Nem fogod elhinni, de az evés csillapítja a fájdalmat, a rágózás serkenti a nyál termelődést, így folyamatosan nyelsz, és persze nem lesz kellemetlen a leheleted.
Az evés nehezen megy, de napról napra jobb lesz. nekem a 8. napon már csak reggel kellett gyógyszer
Kitartást -
Marcixx75
újonc
Sziasztok!
5.napos vagyok garatmandula műtét után.A cataflam hatása 3 óra alatt elmúlik ezután kínok kínját élem át egyszerre fáj a fülem a torkom és a fogam. Már 3 óránként szedem a fájdalomcsillapítót de nyelni így is csak nagyon nehezen tudok.Szerencsére előrelátó voltam és irattam fel a háziorvossal lidocain sprayt amit elvileg nem szabad használni de nekem nagyon megkönnyíti a napjaimat (nagyon higítva gargalizálok vele).
Amúgy a Szent Imre kórházban Dr.Barkoczi Beáta műtött , nagyon elégedett vagyok mindennel(tiszta Európa)Üdv mindenkinek!
-
Sztikeee
csendes tag
Szia Avé! A műtét után elvileg két hétig otthon, szinte ágynyugalomban kell maradni, mert a műtéti seb begyógyulása ennyit legalább igénybe vesz. A korai fizikai megterhelés a seb szétválásához, utóvérzéshez vezethet, ami, ha komoly a baj, legkevesebb egy újabb műtétet von maga után. Az edzést szerintem egy hónap után lehet úgy folytatni, mint előtte, de természetesen kérdezd meg az orvosodat is, hiszen sok függ a szervezeted "gyógyulékonyságán" is. Nem irigyellek a viszketés nagyon idegesítő lehet! Az mondjuk érdekes, hogy ilyen sok orvos közül csak egy látta megnagyobbodva és hogy egyébként nem szoktál beteg lenni. Én két éve élek antibiotikumokon, tudom milyen rossz, szóval kitartás
-
Avé
újonc
Sziasztok!
26 éves vagyok.Én már 3 hónapja küzdök csalánkiütéssel, elég durva van mikor a szemem, szám feldagad.Van mikor pár napig tünetmentes aztán meg az egész testemen kijön.Már az is áldás ha aludni tudok. Az első vizsgálaton az Ast 233 volt a Crp 38.Utolsó napokban az is kiderült hogy vérszegény vagyok pedig azt nem is hitem volna.Bár azt tudtam h mindig fáradt vagyok, fázékony.Bőrgyógyásznál kezdtem.A fog, nőgyógyász, hasi ultrahang, allergia kizárva.A fül-orr-gégészem egyből ki akarta vetetni mivel állítólag meg van nagyobbodva.Azután 4 orvos is megnézte ők nem látták nagyobbnakUgy volt hogy most kedden kell befeküdnöm műtétre az uzsoki kórházba, de megfáztam s így nem lehet.Így még pár vizsgálatot elintéztem:torok váladék tenyésztés, arc-üreg röntgen.Bár ezeket állítólag a műtét előtt is el kellett volna végezni.És megjegyzem sohasem vagyok beteg
Jövőhét elején jönnek meg az eredmények, bízom benne hogy antibiotikummal lehetne kezdene valamit, mert nem is a műtéttől félek hanem a felépüléstől.Így is a gyógyszerektől olyan vagyok mint egy zombi
Az érdekelne hogy a műtét után kb mennyi idővel lehet edzeni
mert én szinte minden nap edzem csak hát így nem tudok s műtét után sem egy darabig.Köszike a válaszokat.
-
Sztikeee
csendes tag
válasz
citrombarack #2129 üzenetére
Nagyon szorítunk
)
-
Cyrin
addikt
válasz
citrombarack #2129 üzenetére
ez természetes. szorítunk. Nem lesz vészes annyira.
-
citrombarack
csendes tag
Sziasztok! Nah, ma megvolt az altatóorvos is, mivel elég parás vagyok, és amint meglátok egy fehér ruhás dokit, úgy felmegy a pulzusom hogy csak na, ezért egy kicsit több nyugtatóval indítanak a műtétnek. Hogy őszinte legyek, most kezdtem ráparázni a dolgokra, pedig eddig olyan nyugodt voltam. Nem tudnám meghatározni hogy mitől is félek igazán, mert a műtét végülis úgyis altatásban lesz, az utána lévő fájdalomba még senki nem halt bele, egyedül talán az hogy még sosem voltam kórházban, és nem tudom mi ennek a menete. De szeretném ha már itt lenne a kedd, mert legalább túl leszek rajta. Szorítsatok nekem! Egyébként remélem az a nyugtató tényleg hatni fog, mert most meg egy kicsit attól félek, hogy mi lesz ha nem....
-
Rerrietllub
tag
Sziasztok!
Szeretném leírni a rövidke történetem egy másfajta mandulaműtétről.
Én is nagyon sokat szenvedtem a mandulám miatt. Egy évben kb. 5-6 alkalommal volt gennyes mandulagyulladásom. Szóval úgy döntöttem kivetetem. De nagyon féltem a sima kórházi műtéttől, sok rosszat hallottam róla. Nehezen gyógyul, fájdalmas, bevérezhet. Halogattam ameddig csak lehetett.
Aztán rábukkantam egy másfajta módszerre, ami ugyanolyan eredményesnek ígérkezik csak Mo-on még nem elterjedt. Rádiófrekvenciás mandulaműtét a neve. Bár borsos az ára, de szerencsém volt egy kuponos kedvezménnyel, így fél áron megcsinálták. Ez kicsivel több mint egy hete történt. Helyi érzéstelenítésben ment a dolog. Az injekció beadásakor elhullattam 1 könnycseppet és ennyi. A műtét után 2 órával már lehetett enni, inni. Én 3 óra múlva ettem túró rudit, Kaptam fájdalomcsillapítót, amit 3 napig szedtem csak, utána nem volt rá szükség. Mindent ehettem, ihattam kivéve a szénsavas dolgokat, de ezek annyira nem hiányoztak. Nem kínlódtam napokat a műtét után, nem voltak nagy fájdalmaim, nem zökkentett ki a napi életritmusomból. Én idáig csak pozitív dolgokat tudok róla mondani. Remélem tudtam valakinek segíteni.
Üdv. -
Nuhu
újonc
válasz
Indulamandul #951 üzenetére
Sziasztok! Nekem hétfőn délben műtötték a mandulámat,és most szombat este van.Mindenki leírta itt már,hogy ki hogy szenvedett,hanyadik napon stb,én azt szeretném leírni,nekem mi vált be,és mi nem
Először is, nekem az orvos Cataflan V-t írt fel,ami ugye vízben oldódik,én egy pohárral ittam meg,elég is volt,úgy marta a torkom...nem tudom miért,de inkább vettem Voltaren dolo-t,és sima Cataflan tablettát,mind kettő ugyan az,a Voltaren elvileg nem olyan erős,de én volt ,hogy azzal tovább bírtam..és mivel nem olyan erős mint a Cataflan, többet is be merek venni belőle egy nap, mint 3.... innivalók: ami nagyon bevált KARAMELLÁS tej a Mizo-tól,azt már a 2.nap úgy tudtam inni,hogy csak na.Imádtam!!!.+ madártej. Aztán próbálkoztam szörppel,teákkal itthon de mind csípett kicsit..és rájöttem a megoldásra..SIMA CSAPVÍZ!!
nagyonjó,fájdalomcsillapító hatása alatt mindig megiszok gyorsan több literrel
Kaják: máglyarakás, krumlipüré,krumplifőzelék (összetördelve a krumpli benne),lekvárostekercs,rántotta..én ezeken élek.
És igen,szenvedés az egész, kegyetlen volt a műtét,és kegyetlen utána, de jobb lesz így,erre kell gondolni!
Szerintem nem az ágyban kell feküdni egész nap,és sajnáltatni magunkat,mert csak legyengülünk,felülni az ágyban,főzögetni, mozogni a lakásban,persze óvatosan.Nekem sokkal rosszabb,amikor csak fekszem egész nap,úgy jobban fáj
-
Cyrin
addikt
válasz
Que1988 #2124 üzenetére
bizony, minél többet inni, én 15-20 percenként ittam egy bögrével, iszonyat mennyiséget összesen. jártam is kifelé rendesen a wc-re. az volt a legszarabb, mivel a wc egyben tusoló is volt, elszívó semmi, így állandóan nyitva volt az ablak, kint meg a nulla fok. Nem vagyok egy fázós fajta, de úgy reszkettem, hogy több ment mellé mint bele, és alig vártam hogy vége legyen a műveletnek. persze hiába csuktam be, legközelebb megint nyitva volt.
neked meg annyit, hogy ne csak pépeset, mert nem koptatja a váladékot. egyél rendesen, kivéve rántott hús.
-
Que1988
csendes tag
Sziasztok, újra itt.
Most vagyok az 5. napon. Egész sokat sikerül ennem, a fájdalom bírható, egyedül éjjel rossz, mikor kiszárad a seb. Olyankor beszélni se tudok, csak gyors fájdalomcsillapító, meg jégzselé, aztán fél óra alatt vissza is tudok pihenni.
Most inkább a seb leválásától félek. Doki azt mondta, hogy 5-6. napon lesz a legdurvább.
Meg reménykedem hogy nem vérzik már be.
Aki még műtét előtt áll: műtét után amint lehet igyatok annyit, amennyit tudtok (főleg ha dohányoztok). Én 3 liter vizet ittam meg.
A kórteremben a másik két sorstárs szinte semmit: az egyiknek reggel fel is szakadt a sebe, mert köhögnie kellett, a másik meg majdnem elájult, mert nem volt benne semmi folyadék.
Ételnek még mindig a pépeset, illetve főzeléket eszem. Nagyon jó receptnek bizonyult a krumplipüré + füstli virsli + kicsi tejföl összeturmixolva. Ehető, mégis tápláló. Reggelire meg natúr joghurt, meg kakaóba-kenyér (újraélem gyerekkoromat) -
citrombarack
csendes tag
válasz
Sztikeee #2122 üzenetére
Amikor az ujjaimon jelentkezik az izületi fájdalom, akkor az kitart egy hétig is, de volt hogy kettőt küszködtem vele, az a legszörnyűbb szerintem, mert semmit nem tudok akkor megfogni, és lüktet, fáj..... Most a térdem egy nap alatt elmúlt, és például ma reggelre már a bal csuklóm fáj..... szóval, nem válogat
Az elején még segített a gyógyszer amit felírtak, de most már az sem, úh iszogatom a csalánteát, meg borogatom, és persze próbálok nyugodt lenni, mert amikor rápánikolok, akkor még jobban bedagad, szóval "szú-szá" pozitív gondolatok -
Sztikeee
csendes tag
válasz
citrombarack #2120 üzenetére
Azért az mindenképpen pozitív, hogy mandulagyuszid nincs. Igaz bőven elég az izületi fájdalom is... Köszi a tippet a csalánteáról, van is itthon vízhajtó gyanánt. Amúgy érdekes, mert nekem úgy szokott az izületi fájdalom jelentkezni, hogy pl. elkezd fájni nagyon a vállam, aztán ahogy jött el is múlik, majd tovább megy a könyökömre, végül a csuklóm. Ugyanez jellemző a lábamnál, csípő, térd, boka. Nagyon gyorsan múló fájdalom, de hirtelen lép fel és akkor bizony erős. Neked sokáig szokott fájni? (órákig, esetleg napokig)? Ha nem tudok nyelni én is nagyon hisztis vagyok
Ez minden hónapban két hét, szóval már hozzászoktam, még enni is tudok
-
Sztikeee
csendes tag
Háháhá
Ezen jót nevettem Cyrin! Még jó, hogy volt lélekjelenléted és ki bírtad nyögni, hogy adjanak fájdalomcsillapítót
Egyébként ez jellemző, gyakori probléma, főleg, hogy nincs is elég fájdalomcsillapító a kórházban. Nekem anno még a dopegytet is vinnem kellett, amikor a babámat vártam. A szülészeten nem volt vérnyomáscsökkentő... áldatlan állapotok... Majd megmondom a nővérnek, hogy hagyja bent a branült, hátha szükség lesz rá, intravénás fájdalomcsillapítás gyanánt
-
citrombarack
csendes tag
válasz
Sztikeee #2118 üzenetére
Az a vicces, hogy mióta megtudtam a műtét időpontját, azóta semmim sem fáj, vagyis hazudok, mert csütörtökön a térdem fájt, de annyira, hogy ráállni alig bírtam, de másnapra már el is múlt. Én is olvasgattam itt sokfélét, hogy valakinek mennyire fájt, van akinek meg azért nem volt olyan szörnyű, ez egyénfüggő, hamarosan kiderül hogy én melyikbe tartozom. Abból indulok ki, hogy a bölcsességfogműtéttel is folyton riogattak, hogy milyen szörnyű lesz, és milyen fájdalmaim lesznek, erre cataflammal simán ki lehetett bírni. De tény és való, hogy ha az ember nem tud enni, meg inni, meg a nyeléssel is problémái vannak, akkor elég hisztissé tudunk válni.
Jah, és izületi fájdalomra ajánlom a csalánteát, nekem sokat segít, bár lehet hogy csak beképzelem magamnak -
Cyrin
addikt
válasz
Sztikeee #2118 üzenetére
kérni kell a fájdalomcsillapítót, bár néha az sem olyan egyszerű.
nekem volt olyan hogy reggel jött a nővér, "mondom" neki hogy kérek bogyót, erre kérdi mikor vettem be előzőleg, nagynehezen kinyögöm hogy 6 órája, erre ő: Hatkor? akkor nem kaphat, és már ment is volna tovább. hirtelen megijedtem, hogy mi lesz, elkezdtem kapálózni, mire visszafordult és ki bírtam nyögni mégegyszer érthetőbben hogy 6 órája (te barom!!!) -
Sztikeee
csendes tag
válasz
citrombarack #2116 üzenetére
Szia citrombarack! Három hét múlva lesz a műtéted? Akkor már biztos izgulsz
Remélem három hét múlva már én is túl leszek rajta. Az izületi problémáimmal látom nem vagyok egyedül. A legrosszabb az egészben, hogy semmi sem múlasztja el, állandóan előjön hol itt- hol ott. Az altatástól én sem félek, azért kértem inkább ezt, mert volt már lokálban egy orrmandulaműtétem és köszönöm szépen elég is volt a látványból, meg a szagoktól... pfuuuujjj....
Az altatás előtt úgyis kapsz egy adag dormicumot amitől majd beájulsz vagy épp jókedved lesz, aztán már nem is emléxik az ember semmire. Olvasgattam itt és azért bőven vannak akik írták, hogy a felébredés után bizony fájt nagyon.... Annyira nem tartok tőle, már sok fájdalmat átéltem, de azért mégis rossz lesz biztos....
-
Cyrin
addikt
válasz
citrombarack #2116 üzenetére
általában az az igaz, hogy jobban félnek tőle az emberek, mint amilyen a valóságban, nem olyan vészes.
-
citrombarack
csendes tag
válasz
Sztikeee #2111 üzenetére
Sziasztok!
Nekem 3 hét múlva lesz a mandulaműtétem, góckutatás során közölték velem, hogy nem is értik, hogy hogyhogy megvan még, mert annyira szörnyen néz ki. Gyerekkoromban sokat volt mandulagyuszim, de felnőtt koromban nem nagyon emlékszem rá hogy küzdöttem volna vele, két éve volt utoljára. Most azonban 3 hónapja szinte folyton be vannak gyulladva az ujj-izületeim, fogni sem bírok, gyógyszer, kenőcs már nem segít, ami elég borzasztó, főleg hogy előszeretettel a jobb kezemen jön elő....
A műtét altatásban lesz, egy kicsit félek tőle, de nem magától a műtéttől, hanem inkább az utána lévő fájdalomtól, de azért várom is már, mert ez a folyamatos izületi gyulladás kikészít... -
Cyrin
addikt
válasz
Sztikeee #2114 üzenetére
az ízületi gyulladás sokaknál előfordul.
nekem alapvetően sosem volt semmi panaszon a mandulámra, csak a bőrgyógyász küldött el góckutatásra.
sőt előtte két évvel voltam mandulavizsgálaton, és akkor semmi gond nem volt. így meglepetésként ért, amikor megnyomogatta, és azt mondta jön belőle cucc. és ez a nyomogatás okozta a szakállhullást, és jóval később a többit. de a mandulámmal akkor sem volt gond. alattomos dolog ez. bőrgyógyász is mondta, hogy neki van olyan betege, akinek a veséjére ment, ki is kellett venni. meg ugye a szívre, az is hirtelen halál. szóval nem vicc.azóta a szakállam visszanőtt (nem mintha szakállas lennék), a tachikardia pedig nem jellemző, ha felhúznak akkor fel tud szaladni, de akkor folyamatosan gyors volt.
Que1988:
igen, én is így voltam, vele, hogy rég aludtam ilyen jót, mint a műtét alatt, kipihenten ébredtem.
-
Que1988
csendes tag
Igen, túl vagyok rajta.
Hétfőn betegfelvételről hazaengedtek, kedden kora reggel bementem, pizsibe vártam, hogy rám kerüljön a sor.
Olyan 10 óra fele jött is a tologatós-fiú, aztán ő a műtőig elszórakoztatott. (Előtte meg kaptam egy pici tablettát, amitől úgy jobb kedvem nem lett, de igazából már az előkészítőben elbóbiskoltam.) A műtőben még körbenéztem picit, aztán kaptam infúziót meg gázt. A következő kép meg már az volt, hogy ébredezek. De semmi nem volt. Olyan érzésem volt, mintha egy mély alvásból keltem volna - kipihenten -. Meglepődtem, mert féltem tőle, hogy vérezni fogok stb, de nem volt rossz mellékhatás.
Utána átaludtam a délutánt. Semmi vércsorgatás nem volt. A fájdalom se volt akkora, mint amilyenre számítottam. Ma már haza is engedtek, de majd a napokba írok még, hogy mi hogy alakult, de most leragad a szemem, remélem tudok egy jót aludni. -
Sztikeee
csendes tag
Sziasztok sorstársak
Leírom az én kis történetemet Nektek és persze szeretnék kérdezni is Tőletek, hátha van valaki akinek hasonló a tünetegyüttese az enyémhez. 27 éves vagyok. Az egész két! éve kezdődött egy szimpla tüszős mandulagyulladással. Ezt követően még 6 tüszős mandulagyulladás kellett ahhoz (fél év alatt), hogy végre azt mondják az orvosok (legalább 4 orvos látott), ezt bizony ki kell venni (folyamatos pozitív leoltás - streptococcus pyogenes, + magas AST, ami hol magasabb, hol csökken. El kezdtem intézni a műtétet, igen ám, de a laboreredményemben az apti érték nagyon megnyúlt volt. Elküldtek hematológushoz, ahol első körben megállapították, hogy vérzékeny vagyok, nem vállalják a műtétet. További egy év vizsgálódás stb.stb. következett, majd egy felkari trombózis! és állapotromlás. Persze a műtétet még mindig nem vállalták. A tüneteim viszont ekkor már egyre súlyosabbak voltak. Hathetente beteg vagyok, szinte megállás nélkül különböző antibiotikumos kezeléseket kapok. Havonta! tüszős mandulagyulladás, emelett bronchitis, tüdőgyulladás, arcüreggyulladás, homloküreggyulladás és közönséges nátha van a palettán
22 hónap alatt 38szor voltam beteg ebből legalább 25 alkalommal lázzal járt! A betegség ráment az izületeimre, gyakori izületi vándorfájdalmakkal. Emelett állandó orrdugulással küzdök, rendszeres nyelési nehezítettséggel, szájszárazsággal és persze iszonyatos izomfájdalommal, izomgyengeséggel. Az orvosok szerint lehet autoimmun dolog a háttérben jelenleg ezt vizsgálják. Persze ez még nem elég, most már gyakran vagyok tachikard is, szóval kardiológushoz is kell mennem, mert attól tartanak nehogy szívizomgyulladás, vagy szívbelhártyagyulladást okozzon/okozott a góc. A fogaim tönkrementek az állandó gyulladásoktól, a hajam kihullott, legyengültem. Jelenleg is itt vannak a kis mocskok a számban és már tényleg alig várom, hogy kivegyék! Persze kiderült, hogy nem valószínű, de nem is elvetendő, hogy vérzékeny vagyok, azért legyen bekészítve vér a transzfúzióhoz, ha szükséges. Ellentmondásosan megállapították, hogy trombofíliám van, szóval senki sem tudja igazából miért alvad lassan a vérem miközben a rögök képződésének esélye borzasztó magas.... Szóval én még várok a műtétre, bárcsak már túl lennék rajta. Azt szerettem volna megkérdezni Tőletek, hogy volt/van-e olyan köztetek, akinek a gócos mandula okozott izomfájdalmat illetve izomgyengeséget. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy fél emelet megmászása is gondot okoz, mire felérek ki akarnak szakadni a combizmaim a helyükről, mintha kimenne belőlük a vér, az oxigén. Fésülködni sem tudok már rendesen mert olyan gyorsan elfárad a karom, hogy le kell tegyem. A telefonálással ugyanez a helyzet.....(emögött immunológiai izomgyulladást, vagy valami hasonlót sejtenek, de van orvos aki szerint a gócos mandula a felelős). No meg az orrdugulás, hol az egyik hol a másik oldal van eldugulva, olyan mintha sosem kapnék igazán levegőt az orromon. Nektek volt/van ilyen panaszotok/panaszaitok?
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszaitokat, segítségeteket
Szép estét Nektek! -
Cyrin
addikt
válasz
Que1988 #2108 üzenetére
bátorság, sztem pépesre annyira nem lesz szükség mint azt gondolja az ember, inkább itóka kell mindig, hogy lemenjen könnyen :-)
btw, nálunk a családban műtétekkor bevált a homeopátiás arnica bogyó, nálam se volt egy csöpp vér se ébredés után, nem kellett csurgatni semmit.
-
Que1988
csendes tag
Sziasztok.
Már írtam korábban, de még csak most jutottam a műtét közelébe.
Kedden műtenek altatásban a szombathelyi kórházban.
A szokásos procedúra megvolt (vérvétel, vizelet, EKG, altatóorvosi vizsgálat), hétfőn megyek betegfelvételre, de elég sok ismerős mondta, hogy nem kell még benn maradnom, mert a helybelieket hazaküldik.
Remélem velem is így lesz, mert alapjáraton irtózom a kórházaktól.
Felkészültem szájmaszkkal, fagyival, meg a család minden olyan étellel, amit könnyen lehet pépesíteni.
Fájdalomcsillapítóból a Cataflam Rapid Forte port szeretném majd felíratni, de majd még megkérdezem a háziorvost, hogy van-e jobb javaslata.
Enyhén szólva félek, mert 1x műtöttek eddig, akkor is voltam 5 éves. Arra meg nem emlékszem.
Megpróbálom pozitívan felfogni, hogy soha többé gyulladás, meg nem fog állandóan fájni.
Műtét után jelentkezem, amint összeszedem magam.
Szurkoljatok! -
Zsuzsi118
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest