Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Que1988
csendes tag
válasz
citrombarack #2126 üzenetére
Sziasztok. Bocsánat, hogy elég sokáig eltűntem, de utána alig volt időm a fórumra nézni.
Köszönöm, utána már megvoltam. Igazából Cyrin tanácsára már a 6. napon ettem szárazat. Méghozzá vajaskenyeret. Soha életemben nem esett olyan jól, be is faltam vagy 4-5 szelettel (héjastól). Nem csak hogy nem fájt, hanem még boldog is lettem mellé. (Olyan volt, mint mikor csokit eszel egy rossz napon: feldobta a kedvem.). Pár napra rá meg bementem dolgozni egy napot, mert nem bírtam itthon mit kezdeni magammal. Azt követő napon (kb 9. nap) picit vérzett a seb, gondolom már vált le, de nem estem kétségbe: jégzselé, meg pihi, és akinél hatásos: nyugató/kedvenc zenék, relaxálás, vagy épp filmnézés, amivel eltereled a figyelmedet.Így 7 hónappal a műtét után a saját tanácsaim a következőek lennének, bár sokak szerint én a "legszerencsésebbek" közé tartozom fájdalom ügyileg.
Cataflam V 50mg vízben oldódó tabletta. Ez alap. Ez mellé jöhet kiegészítésként a Flector Rapid. Én úgy szedtem, hogy evés előtt fél órával a Flector, alvás előtt, meg éjjel ha a fájdalomra ébredtem akkor a Cataflam. Javaslom mindenkinek, hogy ha megoldható valaki legyen a közelében az első egy hétben. Nekem barátom volt mellettem, és megráztam, felkelt, aztán csak felmutattam neki a papírt, hogy gyógyszer + jégzselé, és már hozta is a löttyöt, meg a hideg zselét. Amíg iszol, addig nyomod a mandula helyéhez a hűsítőt. Fáj meginni, de utána 10 perc max és újra aludhatsz. Én volt hogy beszélni se tudtam, ezért vezettük be, hogy olyankor leírtam papírra mit szeretnék. Megnyugtatásként: nem csak a fájdalom miatt nem tudtam beszélni, hanem azért, mer annyira ki voltam száradva.
És amit írtam: filmek. Akinek használ, az éljen vele. Én vagy 40 filmet néztem végig, amíg otthon voltam, és addig se arra gondoltam, hogy "beteg" vagyok.Elterelte a figyelmemet.
Amire számítani lehet: a műtét után 4 hónappal nem voltam jól, dokihoz mentem, aki azt mondta, hogy be van gyulladva a gégém fala. Akkor kaptam gyógyszert, megnézték a kivett mandik helyét, minden renden, de most még a 7. hónapban is fáj néha reggelente, olykor elég erősen. A doki szerint idővel elmúlik. Majd meglátjuk.
Kitartás a többieknek, és csak bátran!Ha élőben ismernétek, hogy milyen kis besz*ri vagyok, főleg műtétektől, akkor nevetnétek.
-
Que1988
csendes tag
Sziasztok, újra itt.
Most vagyok az 5. napon. Egész sokat sikerül ennem, a fájdalom bírható, egyedül éjjel rossz, mikor kiszárad a seb. Olyankor beszélni se tudok, csak gyors fájdalomcsillapító, meg jégzselé, aztán fél óra alatt vissza is tudok pihenni.
Most inkább a seb leválásától félek. Doki azt mondta, hogy 5-6. napon lesz a legdurvább.
Meg reménykedem hogy nem vérzik már be.
Aki még műtét előtt áll: műtét után amint lehet igyatok annyit, amennyit tudtok (főleg ha dohányoztok). Én 3 liter vizet ittam meg.
A kórteremben a másik két sorstárs szinte semmit: az egyiknek reggel fel is szakadt a sebe, mert köhögnie kellett, a másik meg majdnem elájult, mert nem volt benne semmi folyadék.
Ételnek még mindig a pépeset, illetve főzeléket eszem. Nagyon jó receptnek bizonyult a krumplipüré + füstli virsli + kicsi tejföl összeturmixolva. Ehető, mégis tápláló. Reggelire meg natúr joghurt, meg kakaóba-kenyér (újraélem gyerekkoromat) -
Que1988
csendes tag
Igen, túl vagyok rajta.
Hétfőn betegfelvételről hazaengedtek, kedden kora reggel bementem, pizsibe vártam, hogy rám kerüljön a sor.
Olyan 10 óra fele jött is a tologatós-fiú, aztán ő a műtőig elszórakoztatott. (Előtte meg kaptam egy pici tablettát, amitől úgy jobb kedvem nem lett, de igazából már az előkészítőben elbóbiskoltam.) A műtőben még körbenéztem picit, aztán kaptam infúziót meg gázt. A következő kép meg már az volt, hogy ébredezek. De semmi nem volt. Olyan érzésem volt, mintha egy mély alvásból keltem volna - kipihenten -. Meglepődtem, mert féltem tőle, hogy vérezni fogok stb, de nem volt rossz mellékhatás.
Utána átaludtam a délutánt. Semmi vércsorgatás nem volt. A fájdalom se volt akkora, mint amilyenre számítottam. Ma már haza is engedtek, de majd a napokba írok még, hogy mi hogy alakult, de most leragad a szemem, remélem tudok egy jót aludni. -
Que1988
csendes tag
Sziasztok.
Már írtam korábban, de még csak most jutottam a műtét közelébe.
Kedden műtenek altatásban a szombathelyi kórházban.
A szokásos procedúra megvolt (vérvétel, vizelet, EKG, altatóorvosi vizsgálat), hétfőn megyek betegfelvételre, de elég sok ismerős mondta, hogy nem kell még benn maradnom, mert a helybelieket hazaküldik.
Remélem velem is így lesz, mert alapjáraton irtózom a kórházaktól.
Felkészültem szájmaszkkal, fagyival, meg a család minden olyan étellel, amit könnyen lehet pépesíteni.
Fájdalomcsillapítóból a Cataflam Rapid Forte port szeretném majd felíratni, de majd még megkérdezem a háziorvost, hogy van-e jobb javaslata.
Enyhén szólva félek, mert 1x műtöttek eddig, akkor is voltam 5 éves. Arra meg nem emlékszem.
Megpróbálom pozitívan felfogni, hogy soha többé gyulladás, meg nem fog állandóan fájni.
Műtét után jelentkezem, amint összeszedem magam.
Szurkoljatok! -
Que1988
csendes tag
Sziasztok.
Én most próbálok vizsgálatra időpontot kérni a kórházba. Eddig kb évente 3-4 alkalommal gyulladt be a mandulám, aztán idén átváltottunk a havi 1x alkalomra. Eddig már 3 háziorvos mondta, hogy tiszta heg, és haszna már nincs, plusz egy magán fül-orr-gégész. Amíg bírtam húztam, mert hát féltem is, meg munkám miatt sem nagyon akartam sok időt kihagyni, de most már muszáj lesz. Sajnos a kórházba egyelőre 60 nap körül van a várakozási idő. Gondolkozok a magánklinikán, hiába drága, de ha már ennyit késtem a műtéttel, akkor a "tanulópénzt" meg kell fizetnem. Leginkább az altatástól félek, főleg az ébredéstől. Egyik barátomat nemrég műtötték szintén altatásban. Azt mondta, hogy arra ébredt, hogy nem kap levegőt, és eltelt pár perc mire tudott normálisan lélegezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HP szerverek áron alul
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest