Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- pIIrash: Toshiba L670-16M
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Meggyi001: Kuponok....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met30
tag
Én sem tartom magam nagy linux gurunak, de talán egy-két tippet tudok adni. A szoftverek eltávolítására én a csomagkezelőt szoktam használni. Mikor feltettem az MDK-t, a KDE minden komponensét telepítettem. Ezután egyesével megnéztem, hogy mire jó s mit tud egy-egy program. Amikre úgy éreztem nincs szükségem, azt a következő lépésben a csomagkezelő csomag eltávolítása résznél megkerestem, mejd kijelöltem s töröltem. Ha esetleg csomagfüggőség volt, azokat is eltávolította.
Az általad említett sbin mappa meg nem más, mint egy root parancsikon. A programok a felhasználóknak a bin, a root-nak pedig az sbin mappába teszik be a programok parancsikonjait - hogy wines kifelyezéssel éljek-. Ha az sbinből manuálisan szeretnél törölni, csak rootként bejelentkezve tudod megtenni.
Remélem tudtam segíteni valamennyit. -
snowflake
tag
Nos alapvetően a linuxban a futtatható programok a bin nevü könyvtárakban találhatóak.
pl: /bin /usr/bin /usr/local/bin és ezeknek az sbin változatai a ''rendszergazda'' részére.
Az mplayer ha te fordítottad, akkor alapértelmezésben az /usr/local/bin alá kerül, ha bináris terjesztésből tetted fel, akkor, lehet az /usr/bin alatt is talán.
Azt, hogy egy program hol található egyébként a which, vagy a whereis parancs is megmondja:
[pihe@zeus pihe]$ which mplayer
/usr/local/bin/mplayer
Társítani, pedig a kde-ben hasonlóan tudsz mint win alatt, a kattingatos módszerrel. -
snowflake
tag
Hát úgy tűnik drivereket betöltögeti....
A 2. parancs azért nem adott vissza semmit mert valószínűleg 2.6-os kernelt használsz és az nem onnan olvas (rosszul írtam)
Hát nem tudom mi lehet, ha kde-t használsz esetleg próbáld meg a home könyvtáradban .kde könyvtárat törölni vagy inkább átnevezni, és jelentkezz be úra hátha az ablakkezelő fogja meg perverz módon a hagkártyát.
Illetve az alsa beállításait is törölheted:
/etc/init.d/alsa stop
rm /etc/asound.state
/etc/init.d/alsa start
alsactl store -
snowflake
tag
Még 1 kérdés ha leakarok csatolni vlamit pl a vinyom 1ik particióját és azt irja ki hogy busy de én semmilyen programot nem használok ami onnan igényelne adatot és nem állok benne fájlkezelüvel akkor hogy tudom kideríteni hogy mi az ami fogja?
pl:
fuser -v /ahova/van/csatolva/*
lsof /ahova/van/csatolva/*
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Mikrotik routerek
- E-roller topik
- BestBuy ruhás topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Autós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest