Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
Most jutottam odáig, hogy megpróbáljam frissíteni.
Frissítés nem sikerül, hda7-tel van valami problémája. Csak reinstall az okés.
Viszont hol kérdezi meg, hogy hova rakja a bootkezelőt?
Egyedül arra tudok gondolni, amikor az elején megkérdezi:
hda4: /
hda(valami): /swap
Alapból így van. a fentinél esetleg /boot kell? -
Protezis
őstag
Kösz a segítséget, nagyon jó kis progi, viszont a linuxomat nem tudom életre kellteni. Sajnos kimaradt az életemből ez a bootszektor stb. dolog.
Volt win 2k3 gépemen, mellé raktam linuxot. Az általa felajánlott opciót választottam: xp-s partícióból csípett le magának. És már telepítette is. ( réges-rég ilyen linuxra vágytam)
Most felpakoltam XP-t, és persze a grubot kisöpörte a helyéről. A GAG meg nem látja, végigpróbálgattam az összes partíciót, amit csak lát.
(linuxnak semmi baja, TC-ben szépen látom a fájlokat, tehát _csak_ betölteni nem tudom) -
-
Met30
tag
-
Met30
tag
Köszi az rpm-es linket. Megfogom nézni, bár éjjel rendesen elvette a kedvemet a linux. Visszatettem a 10.0-s vert, mert szerintem a 10.1-es 3. cd-je nem jó. Telepítés után gondoltam csinálok egy frissítést. Kiválasztottam a letöltő oldalt, majd a létező összes frissítést. 1119 mb volt az össz állomány. 3 óra alatt le is szedte. Mikor azonban elakarta kezdeni a telepítést, az összes csomag hibás aláírást tartalmazott s fel sem engedte tenni.
A másik dolog, hogy én szeretem a gépemet teljesen egyénivé alakítani. Az XP-nél is jónéhány dll és exe átszerkesztése, saját theme készítése után mondtam azt, most már ok. S ezt szeretném linux alatt is elérni. Ezért is szerettem volna feltenni a superkaramba progit. Sajnos itt is aláírásbeli gondok voltak. 3 verziót is kipróbáltam, s egyik sem jött össze. Az angol tudásom nem olyan, hogy nekiálljak angol oldalakat olvasgatni - bár sokmindent megértek -.
Arról lemondtam, hogy minden hardverem tökéletesen menjen. Sajnos a webcamom s az infrám valószínű nem fog menni. De az számomra szomorú, hogy még a programok is ezt csinálják.
Most win alatt megcsinálom a webfrissítést, aztán ha lehiggadok lehet újra nekiállok a linuxnak.
Ja s lenne egy kérdésem. Az rpm-es oldalaknál ált. két verzió is van egy telepítőböl. Egy ix86 s egy src. Mi a kettő között a különbség?
[Szerkesztve] -
meoindil
aktív tag
-
Met30
tag
ezekszerint neked szerencséd volt vagy olyan programot választottál, mert nekem a hibás aláírású programoknál hibaüzenet volt az eremény az indításakor.
A másik észrevételem pediglen az a hozzászólásoddal kapcsolatban, hogy pontosan azt teszem: kérdezek. Mivel tudom, hogy most ismerkedem a linuxal. S nem is azt várom, hogy 3x klikk s fentvan, de sok programnál semmi leírást vagy csomagfüggőséget nem találtam. S nem igazán tetszik amikor egy programhoz kér csomagot amik újabb csomagokat hiányolnak s így tovább. Mert ezalapján egy programhoz a fél internetet feltehetném, ha használni szeretném.
A harmadik észrevételem pedig az, hogy a cd-n lévő aláírások sem jók. Este két olyan csomagot sem tudtam a 10.1-es ver. 3.cd-jéről feltenni emiatt. Először hibás aláírás volt az üzi, majd a csomag telepítése nem sikerült.
A linket pedig köszönöm. Találtam megfelelő infót rajta.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nagyrészt egyetértek veled, így csak néhány dologra reagálnék:
- 384 MB ram van a gépben, szerintem ez elég kell hogy legyen egy oprendszer és egy mp3 lejátszó futtatásához.
- ''design: linuxnál a pont'' ezt úgy értettem hogy szerintem az a szebb.
- sajnos nem nvidia kártya van a gépben
- ''keress drivert, nézz utána, olvass sokat, vegyél másik modemet''... ez a modem éveken keresztül jól szolgált, nagyon ritkán bontott csak le, emellett jó márka is (Diamond rulez, a voodoo1-em is ilyen volt). Nem szívesen cserélném le.
- a tv-t próbáltam a kdetv-vel, meg még kétféle tvtuner-progival, de egyikkel sem oké sajnos.
- Hát röviden ennyi. Az igazság az, hogyha egy kicsivel jobb lenne ez a linux akkor simán lecseréltem volna az xp-t. Talán majd a 11-es mandrake lesz az én emberem -
reefeer
tag
amaroK kaffeine kmix egyenlöre ennyi. A rendszer alapértelmezeteit szeretném jólhasználni. Amugy csak szombat óta linuxozom de azóta 1 folytában. Bár már volt 1 korábbi (rövid ) kisérletem a linux meghódítására de az akkor nem sikerült de most sokkal jobban állók.
Még 1 kérdés ha leakarok csatolni vlamit pl a vinyom 1ik particióját és azt irja ki hogy busy de én semmilyen programot nem használok ami onnan igényelne adatot és nem állok benne fájlkezelüvel akkor hogy tudom kideríteni hogy mi az ami fogja? Válaszodat és minden segítséget hálásán köszönök. -
törölt tag
Na most megpróbáltam, de igazán nem is tudom mit kellene olvasni... ELéggé összevissza oldal ez.
Azt nem értem, hogy a mandrake simán felismeri annak ami (rockwell chpies v90 modem), de azt a hibaüzenetet adja hogy: ''not supported by this system'' vagy valami hasolnó. Ez nekem egy kicsit fura. -
Batman
őstag
Azért mivel a legtöbben wondows-t használank es msn-en tartjuka kapcsolatot
de nekem linuxom van es nem akarok mindig bejelentkezni windowsba azért jo
lenne ha lenne rá valami megoldás.Tudom hogy vannak mas alapbol beépített
üzenetkülduk de nem mondhatom meg mindenkinek ,hogy használják azt.
Várom a további építőjellegü hozzászólásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S23 Kompakt csúcs, 120 Hz AMOLED, 50 MP Pro kamera 8/256 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest