Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-10-07 10:55:54

LOGOUT.hu

Üdvözöllek Síkjáró (Planeswalker) a Magic the Gathering: Arena topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1401) Balazs_


Balazs_
aktív tag

Sziasztok!
Nagyon casual/noob vagyok MTGA-ban, de eddig élvezem, ugyanakkor felmerült bennem pár kérdés:
1. Megéri az Oko / Rowan decket megvenni kóddal netről, kicsit több mint egy ezresért? (Ugye jár mtga kód a kártyás kiadáshoz, de az MTG nem érdekel engem.)
2. Milyen kezdőbarát (olcsó leginkább) paklikat ajánlotok, amikkel rankedezhetnék?
3. Ha még kitart ez a rajongásom egy hétig legalább, akkor hajlandó vagyok az ingame Welcome bundle-t megvenni. Azt mire érdemes költeni?

(#1402) D1Rect válasza Balazs_ (#1401) üzenetére


D1Rect
félisten

1. Nem.
2. Szerintem talán a monogreen stompy vagy a monored aggro az ami "olcsó" és jó lehet valamire. De inkább olyan decket nézzél amivel szeretsz játszani.
3. Szerintem draftra.

(#1403) erasmus4


erasmus4
csendes tag

Megvolt a Mythic Championship VII Qualifier Weekend.
Itt valaki összesedte a 2. napra bejutott 102 deck összesített statisztikáit: [link]

Csak a lényeg: Oko mindenhol, az előző ilyenen 40% Golos deck volt, most 67%!!!! Oko deck.
102-ből összesen 8 nem játszik zöldet...
Ez külön tetszett:
There are more copies of Breeding Pools than there are Swamps, Mountains and Plains, combined.

Itt pedig a 2. nap végi adatok top16: [link]
16ból 11 játsza Oko-t.

(#1404) erasmus4 válasza Balazs_ (#1401) üzenetére


erasmus4
csendes tag

Szia, nem mert ezek planeswalker deckek elég gyenge lapok vannak benne ráadásul a planeswalker amit ad az nem ugyan a mint amit packokból lehet bontani, ezeket a lapokat szinte sose használják komolyabb deckekben.
Most sajnos nagyon drágák a deckek (értsd tele vannak rare/mythiccel) (A legújabb set nagyon erős volt mythic fronton).
Újoncként igazából összedobsz valami egyszerű aggrot kék fehér flyer (ebbe nem is nagyon kell rare), azzal el lehet menni gold-ig simán, a legtöbben úgyis csak odáig mennek, mert ott már rengeteg kész/félkész meta deck jönn szembe amivel ált. nem tudnak játszni, de a powerlvl megnyeri nekik sokszor.
Amit csinálnék a helyedben ha most kezdeném a nézz ki egy decket ami tetszik, goldból vegyél olyan packokat, amiből eshet olyan lap ami kell a kinézett deckhez, nem tudom mennyi gemet ad a welcome bundle, de azt érdemes bezsebelni, mert jó értéket kapsz vissza, rengeteg pack ami számodra sokat ér.
Ha van elég wildcardod csináld meg a decket, és kezdj el constructed event-et játszani 500 gold 5 win után garantált rare icr-t kapsz, de ha nicns meg az 5 win akkor 3 uncomon ami ritkán upgradelődik és ha nem is vagy túl jó hosszú távon minimális ráköltéssel elég sok lapot össze tudsz szedni.
És innentől kell eldöntened, hogy mi fontosabb számodra lehetőleg full kollekció, vagy hogy azt a pár decket amivel akarsz játszani, le tudd craftolni wildcardból, akkor marad a packnyitogatás. Egyébként meg draftolás, fentebb írtam is hogy miért éri meg, de ez preferenciafüggő.

(#1405) ldave válasza erasmus4 (#1403) üzenetére


ldave
Topikgazda

Mondjuk az hogy Noxious Grasp és Veil of Summer simán maindeck lap lett, sokat elmond már önmagában is :)

A Slime draws near! Command?

(#1406) Balazs_


Balazs_
aktív tag

Köszi a tippeket!
Nekem azt a tanácsot adták Discordon, hogy pont azért kellene megvenni a deckeket, mert akkor nem kell Wildcardot költeni Okora és Rowanra. De akkor ez marhaság volt. :D

(#1407) erasmus4 válasza Balazs_ (#1406) üzenetére


erasmus4
csendes tag

"gemet ad a welcome bundle, de azt érdemes bezsebelni, mert jó értéket kapsz vissza, rengeteg pack ami számodra sokat ér."

Itt a battle pass-t akartam írni hogy az ad vissza jó értéket, nem tudom a welcome bundle fedezi-e

(#1408) ldave válasza Balazs_ (#1406) üzenetére


ldave
Topikgazda

Az abban lévő Oko nem ugyanaz, mint ami most a legnépszerűbb lap.

A Slime draws near! Command?

(#1409) ldave válasza erasmus4 (#1407) üzenetére


ldave
Topikgazda

2500 gem van ha a Welcome bundle (5 dollár) csomagban, 3400 a Mastery pass. Viszont 1000 gem van az új 10 pack-os csomagban (10 dollár), szóval a kettő együtt már 15 dollárért kiadja a Mastery csomagot.

A Slime draws near! Command?

(#1410) ldave


ldave
Topikgazda

Amúgy nem tudom nektek mennyire tetszik, de ezzel a Brawl játékmóddal remekül szórakoztam most a hétvégén, rég élveztem ennyire a játékot (már amikor nem Oko pakli jött szembe :) ). Legjobban egy Vraska pakli működött nekem, de próbáltam Feather-t, Bolas-t, Judith-ot, nagyon jó meccsek voltak általában. Kár, hogy induláskor csak szerdánként lesz Brawl.

A Slime draws near! Command?

(#1411) Balazs_ válasza ldave (#1408) üzenetére


Balazs_
aktív tag

De ez hogy van, hogy az a lap nem az a lap? :D

Mastery pass meg gondolom egy bizonyos szint alatt nem éri meg. Várjam még a következő kieget vele?

(#1412) erasmus4 válasza Balazs_ (#1411) üzenetére


erasmus4
csendes tag

Attól függ, az előző olyan 44 körültől már pozitív értéket hozott, a végefelé voltak eventek amiken lehetett farmolni xp-t hogy behozd a lemaradást, feltehetőleg itt is lesznek, valamint később is megkapod visszamenőleg, szóval ha 50-es szinten úgy döntesz megveszed mégis, akkor egybe megkapod 50-ig.

(#1413) ldave válasza Balazs_ (#1411) üzenetére


ldave
Topikgazda

Ezek a külön kapható Planeswalker paklik általában beugró jellegű csomagok, fő céljuk új játékosok megcélzása. Most a Rowan és az Oko pakli, ami ilyen. Ezeket megveszi az ember és már játszhat is vele. Több olyan lap is van benne, ami csak így szerezhető meg, a két PW lap maga is ilyen, az abban lévő Oko és Rowan ahhoz a paklihoz lett kitalálva.
A külön kapható 15 lapos (Arénában 8 lapos) booster packban lévő (lehetséges) Oko egy teljesen más lap, teljesen más céllal.

A Slime draws near! Command?

(#1414) ldave


ldave
Topikgazda

Következő B&R lista bejelentése november 18-án.

Alapvetően kedvelem a PW lapokat, jelen standardban is Vraska az egyik kedvencem. De most már én is úgy érzem, hogy ez az Oko dolog nagyon félrement, főleg a +1 képességével. Ha az az egy dolog -1 lenne, szerintem már sokkal kezelhetőbb lenne a lap. A 3 manás Teferi legyen is bármilyen idegesítő lap, a legdurvább képessége mégiscsak -3, ami után 1 pontja marad.
Brawlban is szinte minden második pakli Oko commandert használ, ellenük aztán minden második kör arról szól, hogy le kell szedni azonnal valahogy, mert különben vége.

A Slime draws near! Command?

(#1415) D1Rect válasza ldave (#1414) üzenetére


D1Rect
félisten

A 3 manás walkerek a problémák úgy alapból.
Semmi baj nincs ha valami durva 5-6 manáért.
Az a baj, hogy nagyon olcsón jönnek és nagyon nehéz lekezelni őket.

(#1416) ldave válasza D1Rect (#1415) üzenetére


ldave
Topikgazda

Ott van az előbb linkelt Vraska, 4 mana, 4 ponttal kezd, ha leszedsz vele valakit, akkor már kapásból csak 1-es. Az ellenfél 4., 5. körében pedig nagy eséllyel tud majd neki bevinni legalább egy sebzést, vagy leszedi egy lappal. Szerintem ez teljesen korrekt.

A Slime draws near! Command?

(#1417) 0karmacoma0


0karmacoma0
senior tag

Azzal totálisan egyetértek, hogy Oko bad design, túl van tolva, legalább 2 dologban nerfelni kellett volna play testing alatt, de szerintem összetettebb a probléma, mint amire a reddit rantek rámutatnak. A legnagyobb baj, hogy rota után jött. Van egy 5 kieges standard, amiből 2 dolog következik:

-Az önálló, vagy kevés dologgal jól kombózó dolgok erősebbek. Egy csomó decknek nincs winconja, vagy hiányzik belőle egy fontos komponens. Ilyen Espernél Tef, aki sokkal jobban illet oda mint a dance-doom, minden piros alapú midrange-nél hiányzik curve végére a Rekindling Phoenix utódja, az Arclight deckek konkrétan nem tudják használni a legerősebb lapjuk, mert nincs normális socrcery speed spelljük a Lava coilon kívül, és még lehetne sorolni. Egyszerűen a legerősebb lap a nyerő, mint anno Golgari az explore package-el hasonló környezetben. Miután Oko-t bannolták a mezőny fele Fire deckeket fog tolni, mert az lesz a következő legerősebb. Pl egy Nexus sztem hatalmas favorit lenne Oko ellen, ha még létezne.

-Oko-ra korlátozott mennyiségű válasz van forgalomban. Szinte mind zöld fekete vagy kék. Ha már van zöld meg kék benne, miért ne raknád bele Oko-t, a formátum legerősebb lapját. Önmagát erősíti az őrület, ami a lehető legrosszabb forgatókönyv, mert a kő papír olló helyett, csak köveket verünk egymáshoz.

Összefoglalva, hihetetlen ostobaság volt ilyen környezetre ráengedni ezt a lapot. És nem is hiszem, hogy normálisan kijönnének belőle 1-2 kiegen belül.

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#1418) Reinhardt válasza 0karmacoma0 (#1417) üzenetére


Reinhardt
őstag

Erdekes, mert ha en jatszom Oko-val akkor szinte sosem el a kov koromben. Volt olyan kezdesem, hogy 2 Oko volt a kezemben, es az elso lap amit huztam az is Oko volt. 1et counterelt a tobbi kapott egy-egy Ridert...
Kiprobaltam, ua. a kek-zold paklit, csak Oko helyett Kiora es Tamio kerult bele. 8 jatekbol egyben se szedtek le tolem Planeswalkert direktbe. Lenyekkel tamadtak oket. Nagyon utalom az Arena osszeparosito rendszeret.

(#1419) ldave válasza Reinhardt (#1418) üzenetére


ldave
Topikgazda

Ez nem a párosítás, Okora én is ráküldöm a ridert azonnal, ha a kezemben van, Kiorát ráér picivel később is levenni a tábláról.

Amúgy az elmúlt héten 90%-ban csak Brawlt játszottam. Ott is van pár Oko pakli, de azonnal concede ellenük, örüljenek a győzelemnek, én meg keresek tovább normális ellenfelet. Ennyire változatos meccseket szerintem még sosem játszottam Arena során.

A Slime draws near! Command?

(#1420) Reinhardt válasza ldave (#1419) üzenetére


Reinhardt
őstag

Okoval szinte csak kek/fekete paklikat kaptam. Csere utan meg teljesem mast.
Max 2 poweres lenyeid vannak a battlefielden, akkor elsutod a Ridert a Questing Beast-emre, nem pedig varod, hogy esetleg Oko-t rakok le. De se Riderek se Noxious Graspok nem jottek szembe csere utan, ami addig minden pakliban benne volt mig Okoval jatszottam.

(#1421) D1Rect


D1Rect
félisten

Melyik pony-s sleevet vettétek? ;]

(#1422) Reinhardt válasza D1Rect (#1421) üzenetére


Reinhardt
őstag

Egyiket se, viszont meglepoen sok ellenfelnek van.

(#1423) ldave válasza D1Rect (#1421) üzenetére


ldave
Topikgazda

Mind kell!!!4!

A Slime draws near! Command?

(#1424) D1Rect válasza Reinhardt (#1422) üzenetére


D1Rect
félisten

Én is vettem. :))

(#1425) D1Rect


D1Rect
félisten

Úgy látom, hogy az UW flyers nagyon népszerű az eventen.
Én UR duplahúzással játszottam, ha nem húz az ellenfél 3 Eagle-t, akkor nem tudott nyerni.

(#1426) ldave válasza D1Rect (#1425) üzenetére


ldave
Topikgazda

Majd este megnézem, de nekem is flyers és adventure volt, amit gondoltam kipróbálni.

A Slime draws near! Command?

(#1427) D1Rect válasza ldave (#1426) üzenetére


D1Rect
félisten

Nekem ez nagyon jól ment reggel: https://www.mtggoldfish.com/deck/2458623

[ Szerkesztve ]

(#1428) Reinhardt


Reinhardt
őstag

En ezzel szedtem ki a lapokat.

(#1429) ldave válasza D1Rect (#1427) üzenetére


ldave
Topikgazda

Megvolt 5 win az adventure paklimmal, utána kipróbáltam ezt is, jópofa. Tetszenek ezek az egyedi kinézetű adventure lapok.

A Slime draws near! Command?

(#1430) D1Rect


D1Rect
félisten

Ha valakinek megvan ez a deck, érdemes kipróbálni:
Már kezdem sajnálni, hogy Oko megy a levesbe, mert kifejezetten jó matchup a sultai deck jelenlegi változata.
Bo1-on veszem ki a 4 wineket, többre most nem futja.

Nagyon jó kis tempo deck, néha +1 Islandot el tudnék képzelni bele, nekem kicsit a monoblue tempo jut róla eszembe, de több az interakció benne és nem függ egyetlen laptól.


(#1431) ldave


ldave
Topikgazda

Oko, Thief of Crowns is now banned in Brawl on #MTGArena.

A Slime draws near! Command?

(#1432) HPAA


HPAA
őstag

omniscience nél megmaradnak a draftolt lapok ?

************* censored

(#1433) D1Rect válasza HPAA (#1432) üzenetére


D1Rect
félisten

Igen.

(#1434) 0karmacoma0


0karmacoma0
senior tag

Day 2 metagame breakdown: Non oko decks. Konkrétan a Mythic Championship közben raktak most ki ilyen táblázatot. :D 28.9% nem használ Oko-t. Asszem nem volt igazam, mikor azt írtam, jó hogy nem banolták. Szerencsére Arena Play módban alig látok Oko decket.

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#1435) D1Rect válasza 0karmacoma0 (#1434) üzenetére


D1Rect
félisten

Én is play-t játszok, alig van Oko.
Rankeden meg az izzet tempo nagyon jól viszi az Oko-t.

(#1436) 0karmacoma0 válasza D1Rect (#1435) üzenetére


0karmacoma0
senior tag

Én most egy olyan Tremour Reclamation decket tesztelek, ami nagyban épít impropable alliancera, és az is elég jónak tűnik ellene.

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#1437) D1Rect válasza 0karmacoma0 (#1436) üzenetére


D1Rect
félisten

Narset nagyon rossz volt amikor ilyesmit játszottam.

De közel sem annyira mint ez az event volt, 2.5 booster és 1 óra coinflip.
Gratulálok a kitalálójának.

(#1438) ldave


ldave
Topikgazda

Ez az Oko's Madness... Akinek jön az első flying, 90%-ban meg is nyeri.

A Slime draws near! Command?

(#1439) 0karmacoma0 válasza D1Rect (#1437) üzenetére


0karmacoma0
senior tag

Van 3 Mythical Dispute megvédeni magam tőle, meg szerencsére nem meta most. Amúgy tényleg fájna. Amúgy ki lehet sideboardolni kényelmesen minden draw 2 lapot, és marad wincon. Amúgy mindig gyűlöltem ezt a kör végén mana forgatós fost, de játszani vele sokkal szórakoztatóbb, mint ellene. :D

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#1440) Reinhardt válasza ldave (#1438) üzenetére


Reinhardt
őstag

Az egyik jatekot 2 Verdant Sun's Avatar-ral kezdtem, azt eleg konnyu volt megnyerni.
Egy masik meg ugy indult, hogy az ellenfel rogton lefelezett egy Torgaar, Famine Incarnate-tel, en meg elsore letettem egy Bedlam Revelert ami kb megpecsetelte a sorsom.

(#1441) ldave válasza Reinhardt (#1440) üzenetére


ldave
Topikgazda

Hja, van pár I win lény, ami ellen szinte esélytelen az ellenfél. Vagy pont azt ellentettje, ami ha kijön neked, akkor szintén vége.

A Slime draws near! Command?

(#1442) Reinhardt


Reinhardt
őstag

Most, hogy bannolva van rogton 2 jon 2 egymast koveto boosterbol...

[ Szerkesztve ]

(#1443) D1Rect válasza 0karmacoma0 (#1439) üzenetére


D1Rect
félisten

Véletlenül nem te nyerted meg az előbbi free momir winemet?

(#1444) 0karmacoma0 válasza D1Rect (#1443) üzenetére


0karmacoma0
senior tag

Te voltál a hello és concede? Mert akkor megérdemled a nap hőse díjat. Nem bírtam elolvasni a nevet, mert az arcomban volt még a kezem, hogy ebből 5 wint le kell nyomni ma. :D Csak gyors köszöntem én is a végén mikor láttam, hogy felrobban az ellenfél. Köszi! Még mondtam is magamban, hogy végre egy rendes arc!

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#1445) D1Rect válasza 0karmacoma0 (#1444) üzenetére


D1Rect
félisten

Igen, én voltam. :)
Az ilyen csodás eventekből szoktam wineket osztogatni.

(#1446) erasmus4 válasza 0karmacoma0 (#1444) üzenetére


erasmus4
csendes tag

Szerintem tök jó egy event volt, igaz hogy random fos, de gyors meccsek voltak legalább, 15 perc alatt megvolt a 4-5 win, ebben a metában több nem is kell :), sajnálom hogy vége.

(#1447) ldave


ldave
Topikgazda

Erről a Brawl napról jól lemaradtam, tegnap este nem volt időm játszani, ma meg reggel egy meccsre futotta :(

A Slime draws near! Command?

(#1448) D1Rect


D1Rect
félisten

Event: Temur Reclamation 5:0 [link]

(#1449) Reinhardt válasza D1Rect (#1448) üzenetére


Reinhardt
őstag

Nekem ezzel lett meg:

Igaz csak 5:1 lett a vege.

(#1450) ldave válasza Reinhardt (#1449) üzenetére


ldave
Topikgazda

Én Rakdos lovag paklival mentem, 5:3 lett a vége.

A Slime draws near! Command?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.