- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaoru
senior tag
Scenere kell írni, érdemes a teljes banner tartalmát egy külön mcbe átrakni (banner_mc), legalábbis én azszerint fogom leírni, s nem biztos, h működni fog :S. Még nem vagyok nagyon jó benne.
banner_mc instance neve: banner
banner.onRollOver = function () {
stop();
getURL(''http://domain.hu'',''_blank'');
}
banner.onRollOut = banner.onReleaseOutside = function () {
banner.gotoAndPlay(banner._currentframe);
}
A lényeg az egér rámozgatása: onRollOver
az onRollOut = instancenev.onReleaseOutside pedig azért kell, h definiálva legyen az, hogy az számít legördülésnek, ha az egér elhagyja az adott mc területét.
getURL gondolom egyértelmű
_currentframe pedig az aktuális framet jelenti.
Remélem működni fog, vagy ha nem is ezek alapján magadtól is megtudod oldani -
oxyd
csendes tag
Úúú!
Kösz szépen, én is így csináltam meg, csak rossz sorrendbe raktam őket!
Örök hála!
Viszont lenne még egy dolog:
Van ugye a banner, ami már tökéletesen műxik, és azt akarom megoldani Action Scripttel, hogy ha fölé megy az egér akkor áljon le az animáció és egy kis popup ablakban jelenjen meg egy kép...
Ha az egér újra elhagyja a bannert akkor folytatódjon minden a régiben!
Ha ilyen actionscript nincs, akkor megoldom html-ben!
De ha van, akkor pls help!
Üdv,
oxyd -
oxyd
csendes tag
Hello Srácok!
Kéne egy kis help!
Flashben akarok bannert csinálni, és az alján egy futó szöveg van, amit még a banner vége előtt jóval szeretnék eltűntetni! Arra gondoltam, hogy a háttér egy részét lecsippentem és előre hozom ezt a kis rész és akkor a szöveg befutna mögé és minden rendben lenne! Csakhogy nem tom a képet a szöveg elé hozni!!!!
Van valami ötlet?
Vagy érthető voltam egyáltalán?
Kösz előre is minden ötletet,
oxyd -
bobace
addikt
látom pörög a topic..
Azt kérdezném van e olyan parancs hogyha rákattintok egy gombra akkor bezáródjon az egész ablak? -
Kaoru
senior tag
Lenne 1 kérdésem nekem is
.
Van 1 ringatozó kiskacsám (kacsa_mc), ezt átraktam egy rece_mc -be. Az egyes framen balra néz a másodikon jobbra. Mindkét framebe beraktam egy-egy stopot, h ne beszívott kacsának nézzen ki, aki idegbetegen jobbra blara forog ringatózás közben.
Ki pakolom a scene-re, adok neki instance nevet (rece), majd beleírok szépen egy onClipEvent-es scriptet:
//balklik határozza meg az új koordinátákat
onClipEvent (mouseDown){
eger_x = _root._xmouse;
eger_y = _root._ymouse;
}
//távolság számítás
onClipEvent (enterFrame){
tav_x = eger_x-this._x
//ha az egér az objektumtól jobbra van, akkor lépjen az animáció második framjere = nézzen jobbra
if (this._x<tav_x)
{
this.gotoAndPlay(2)
this._x += tav_x/10;
}
//ha az egér az objektumtólbalrara van, akkor lépjen az animáció első framjere = nézzen balra
if (this._x>tav_x)
{
this.gotoAndPlay(1)
this._x += tav_x/10;
}
}
Erre a kedves kiskacsám azt csinálja, h kb a távolság kis részéig megfordul, majd befarol, s ezt úgy nem értem. Ötlete vkinek?
Jah itt van a forrás [link] meg az swf [link].
Flash 8
Ha vna tippe vkinek megköszönöm, h amásut találok rá a megoldásra, akkor én írom be -
bobace
addikt
up
-
bobace
addikt
Egy html kód kellene arra hogy a beszúrt flash animáció mindig az ablak méretéhez igazodjon. köszike előre is
-
válasz
andriscs #787 üzenetére
var loadit_lv:LoadVars = new LoadVars();
loadit_lv.load('filenev.txt');
loadit_lv.onData = function(src:String)
{
if (src != undefined)
{
tomb = new Array();
tomb = src.split(String.fromCharCode(13));
}
}
A filenev.txt file-ból beolvassa az adatokat az src nevű változóba, majd a split utasítás szétszedi az egész fájlt a tomb nevű tömbbe. A String.fromCharCode(13) azt jelenti, hogy az soremelés legyen az elválasztó karakter. Vagyis a txt file sorai kerülnek a tömb egyes elemeibe. Lehet pl.: '_' is, itt az egyes változókat alsóvonal választja el. De bármi más karakter is lehet.
Más téma: Megjelent már a Flash9 bármilyen formában? Haver valami olyasmit mondott, hogy neki már megvan... Én sehol sem találom, csak valami AS3 kiegészítőt Flash8-hoz. Ez lenne az?
[Szerkesztve] -
andriscs
aktív tag
Hi!
Ismerősőmnek szüksége van egy kis ActionScript-es segítségre:
''AC-be szeretnék külső file-ból (lehetőleg txt, semmi xml meg egyéb...) rengeteg (több ezer) változót beolvastatni, hogy azt az AC-n belül felhasználhassam (függvény kirajzolására). A probléma, hogy nem tudok tömböt beolvastatni a külső file-ból, így az adatokat csak egyesével tudnám lekezelteni, ami reménytelen több ezer változánál.''
Erre kellene pár jó javaslat. Köszi! -
corm
senior tag
Hello!
A következő a problémám, és holnap estig meg kéne tudni oldanom.
Létrehozta a mc-be egy dynamic textet(nem as-ből, hanem bepakolva a formra). Ennek viszont nagyon nem tudom megváltoztatni a szöveg stílusát, próbáltam textformattal, próbáltam simán pl. a .color tulajdonságot átírni, eredmény nélkül. A kérdés tehát egyszerűsítve: egy manuálisan létrehozott, majd programkódból többszörösített dynamic_text objektum paramétereit miként tudnám változtatni?
Üdv, és előre is köszönöm ha időben tudtok választ adni! -
Kaoru
senior tag
Kis api script, órai tananyag. nem fejeztük/tem be teljesen, de jól jöhet bárkinek bármikor.
Rajzoló api függvények
_root.createEmptyMovieClip //moziklippet hoz létre
_root.createEmptyMovieClip(''rajz'',1) //instance név, depth
_root.rajz.beginFill(0x6699ff)//Kitöltés:fill, gradeint fill
//Vonal: színe, vastagsága, áttetszősége
_root.rajz.lineStyle(5,0x0000ff,100) //vastagság, szín, alpha
_root.rajz.moveTo(120,214)//poziciója
_root.rajz.lineTo(400,0)//egyenes vonal, mekkora legyen. a következő lineTo ebből indul ki
_root.rajz.lineTo(320,410)
_root.rajz.lineTo(120,214)
_root.rajz.endFill //kitöltés vége
XML fájl diagramok létrehozására:
<szavazas>
<jelolt neve=''Kiss Béla'' szavazatszam=''50''> </jelolt>
<jelolt neve=''Nagy Péter'' szavazatszam=''6''> </jelolt>
<jelolt neve=''Szabó Tamás'' szavazatszam=''3''> </jelolt>
</szavazas>
ezt egy notepadba aztán save as midnenfájl akármi.xml
Flashben xml betöltése:
xml_adat = new XML();
xml_adat.ignoreWhite = true;
xml_adat.load(''vote.xml'');
while ciklussal ellenőrizhetjük, h beolvasta-e az összes adatot:
_root.xml_adat.onLoad = function()
{
szamlalo = 0;
while(_root.xml_adat.firstChild.childNodes[szamlalo].attributes.neve != undefined)
{
szamlalo++;
}
trace(szamlalo)//ahány sor van, annyi számadatot kell, h kapjunk
}
összes szavazat kiírása:
{
szamlalo = 0;
szavazat = 0;
while(_root.xml_adat.firstChild.childNodes[szamlalo].attributes.neve != undefined)
{
szavazat+=int(_root.xml_adat.firstChild.childNodes[szamlalo].attributes.szavazatszam)
szamlalo++
}
trace(szavazat)
}
Százalék kiíratása
{
szamlalo = 0;
szavazat = 0;
{
szavazat+=int(_root.xml_adat.firstChild.childNodes[szamlalo].attributes.szavazatszam)
szamlalo++
}
for(i=0; i<szamlalo; i++)
{
szazalek=int(_root.xml_adat.firstChild.childNodes.attributes.szavazatszam)/szavazat*100
trace(szazalek)
}
}
Teljes AS diagrammok kirajzolására!:
xml_adat = new XML();
xml_adat.ignoreWhite = true;
xml_adat.load(''vote.xml'')
_root.xml_adat.onLoad = function()
{
szamlalo = 0;
szavazat = 0;
{
szamlalo++
}
_root.createEmptyMovieClip(''fgv'',1)
_root.fgv.beginFill(0x000000)
for(i=0; i<szamlalo; i++)
{
szazalek=int(_root.xml_adat.firstChild.childNodes.attributes.szavazatszam)/szavazat
_root.fgv.moveTo(i*50,300)
_root.fgv.lineStyle(2,0x000000,100)
_root.fgv.lineTo(i*50,300 - 200 * szazalek) //baloldlal
_root.fgv.lineTo(i*50+30,300 - 200 * szazalek)//teteje
_root.fgv.lineTo(i*50+30,300)//jobboldal
_root.fgv.lineTo(i*50,300)//alja
_root.fgv.endFill
}
} -
Collector19
tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogyha flashben bekérek egy szöveget, akkor a legelső betűjét hogyan vághatnám le, milyen függvénnyel? Pl bekérek egy számot, hogy -584, akkor a '-' jelet le szeretném vágni, és csak az maradjon, hogy 584. Php-ben azt hiszem hogy ez strlen, de flashben nem tudom hogy mivel lehetne ezt megcsinalni.
A masik kérdésem pedig az lenne, hogy ha bekérem ezt a számot, és már levágtam előle a '-' jelet (ha van) akkor mivel tudom ellenőrizni azt hogy az összes szám-e amit beírt? Php-ben ugyanez az is_numeric($minden), és ez egy boolean értéket ad.
Köszönöm a helpet előre is nagyon fontos lenne -
bobace
addikt
Azt kérdezném hogy mikor loadmovieval betöltök egy a scenere egy másik videót, annak hogy tudom beállitani,hogy ne a sarokba kerüljön,hanem mondjuk a kép közepére töltse be?
-
Interceptor
addikt
Hi!
Lenne egy kérdésem.
Lehet elég láma kérdés lesz,de miután kiexportálok avi-ba egy animációt,semilyen lejátszó nem játsza le némelyik arra hivatkozva,hogy nem támogatja ezt a formátumot,ezer codeccel megpróbáltam már de semelyikkel sem megy.Mi lehet a gond? -
KRi2
aktív tag
haliztok ,kéne egykis gyors help:
Hogyan tudom megcsinálni egy darab swf-el ,hogy az oldal url-ének a függvényében töltsön be egy movieclip-et. Egy darab menüt szeretnék ,ésha pl a föoldalra klikkelek akkor ugye bejön a fooldal.html ,erreföl a swf a ''mackó'' clippet töltené be/rakná be a sziinpadra. Ha a kapcsolatra klikkelnék ,akkormeg kapcsolat.html ésa ''tigris'' movieclippet töltené be.
Vmi variables kellene ,post ,meg get ,de idáig nemsikerült kistabilizálnom hogy pontosan mit hova kéne raknom.
Második file (txt,xml..) nélkül szeretném mindezt megcsinálni ,tahát csak url-böl vegye hogy mikor mit kellene elővennie.
köszönöm.
[Szerkesztve] -
Tottu
senior tag
Nem tudtok véletlen egy olyan könyvet amiben le vannak írva a függvények, hogy mi mire való?
[Szerkesztve] -
Tottu
senior tag
Most kezdtem el tanulni az Actionscript-et de lenne egy idegesítő dolog így az elején. Nem tudok '';''-t rakni. Más fordító programoknál is találkoztam már ilyennel de ott sikerült beállítani a Shortcuts-ot, hogy ne blokkolja, de a Flash 8-ban egyszerűen nem tudom beállítani, mert nem találok olyat amit ezt a bill kombót használná. Mi a megoldás?
-
-
REDeath
őstag
srácok kérlek, kéne egy kis help. már nagyon rég foglalkoztam flashel, de most még ezen a héten (legkésőbb péntek
), minél hamarabb kéne egy kis help.
szóval egy olyan flasht kéne csinálni ami olyan mint egy filmszalag, oldalt a kis kockákkal, amit a traktor teker... (leporelló kinézetű, remélem nem magyarázom túl a dolgot)
szóval az lenne a lényeg, hogy ez olyan lenne mint egy panoráma kép, csak minden képkockában más kép, (külömböző emberek) és ha jobbra viszem egy kis nyíl fölé, akkor balra menejn a film, ha balra viszem jobbra...(akár egy sima csúszka egy win ablakban)
aki tud segíteni, és van rá egy kis ideje is, az kérem szépen küldjön pü-t vagy emailt vagy msn vagy bármi, (msn lenne a legnagyobb segítség).
Előre is nagyon-nagyon köszönöm!!!!
(UI: a külömböző képek egyben hivatkozások is lennének az egyes képkockákban) -
vancha2
aktív tag
Sajnos nem tudok segíteni az elöttem szólóknak, ezért felteszek egy kérdést:
Egy képgalériát csinálok, és minndegyik kép egy keyframe-en van. Kb. 100 képet kellene így berakosgatnom.Ez a probléma. Nem tudja valaki, hogy lehet azt megcsinálni, hogy beimportáljam az egész mappa tartalmát, úgy hogy a képeket ne egy frame-re rakja?
Előre is kösz a segítségért. -
corm
senior tag
Sziasztok!
Adott egy feladat, amit szeretnék megvalósítani. Egy sudoku jáékról lenne szó. A terv a következő: baloldalt 1-9ig számozott gombok, ezekre kattintva kijelölök egy számot, majd a 3x3-as négzetbe kattintva az egyes négyzeteken a kijelölt szám jelenjen meg. A főbb kulcsszavakat várnám tőletek, egy gyakorlottabb flash programozónak ez nyilván ujjgyakorlat, de nekem 2 napom van megcisnálni és még cska most kezdtem el a tananyagot, ami nem is túl bőbeszédű.
Üdv és köszi előre is!
ps. A hozzászólás egyszersmind up az előttem szóloknak... -
CrusherW
tag
Üdvözletem, teljesen kezdő vagyook a MM Flash programhoz de nagoyn ajánlották apróbbkiegészítők elkészítéséhez egy honlaphoz. Mindössze annyit szeretnék elérni hogy az ikonom amiegy kör azt sezretném úgy forgatni mint egy érme, de nem tudom hogy kezdjek hozzá 2004 es MX verziómvan ha jól tudom
-
Bazsiii
tag
Hello mindenkinek,
kezdő kérdésem:
adott egy flash animáció, 750x350px, transparent backgrounddal, mögötte egy ugyanakkora jpg kép, a weboldalon tehát a kép előtt megy az animáció. Mivel kezdő vagyok, úgy oldottam meg, hogy a kép előtt van egy layer, abban van a flash movie.
Igen ám, de ha pl. megnyitom IE.ben a kedvenceket, tehát változik az asztal nagysága, a kép és a flash movie elcsúsznak egymásról, elromlik az egész.
Kérdésem:
1. lehet-e és ha igen hogy, beszúrni egy képet a flash animációba háttérnek? (így tök mindegy lenne miekkora az asztal, együtt mozognának)
2. ha az előbbi nem lehetséges, vagy nem a jó megoldás, hogy tudom dreamweaverben a képet és a flash movie-t ''összeragasztani''?
Köszi a válaszokat előre is, és ha bármi egyéb megoldás létezik a problémára, ne kíméljetek.
üdv
Bazsiii -
Hujikolp
őstag
a flesh tudja kezelni az urlben lévö php-s változokat? pl van egy ilyen link: valami.php?viragszine=kek valami ilyet tud utána valahogy kezlni? szükségem lenne rá. és ha valaki tudna egy példát rá készíteni az szupi lenne. elég egy egyszeü is.
-
Kaoru
senior tag
lenne 1 kérdésem. Ismerősömmel bannert csinálunk és valami oylasmi történik szövegek animálásakor, hogy
1., timelineon tökéletesnek látszik az animáció, szépen becsúszik nagyobbodik
2, ctrl+enter previewkor és publish után a szöveg animációkkal a következő történik:
a, ha 2 sorba volt tördelve 1 sorban jelenik meg
b, az animáció szét esik, össze-vissza ugrál logikátlanul.
S foglamam sincs mi okozza. Flash8ról van szó. -
M@tt|-|3W
csendes tag
Elég régen foglalkoztam flashel, szeretném megtudni, hogy hol tudom beállítani, hogy az adott movie-m ne ismételje önmagát, tehát ne folyamatosan játsza le a videót, hanem az animáció végén megálljon! Kérem valaki HELP!
-
balazs24
csendes tag
Helló!
Totál amatőr vagyok Flash-ben, most próbálok készíteni egy gyenge kis animációt, de elakadtam.
Van egy fényképem, amire ''berepülnének'' kívülről (de még a stage felületéről különböző tárgyak. A végén viszont nekem csak annyi kéne, hogy csak a kép látszódjon, az nem, ahonnan jönnek a tárgyak. Valahogy ki szeretném vágni ezt a középső részt, de nem megy. Bárhogy próbálom átméretezni, a képen kívüli dolgok is mindig vele változnak.
Tudna valaki segíteni benne, hogyan lehetne csak a kép felületén történő dolgokat elmenteni?
Köszi!!! -
M@tt|-|3W
csendes tag
Hát ha alapokat akarsz elsajátítani és egyszerű animációkat akarsz készíteni akkor a swish-t ajánlanám neked, ingyenes regisztrációval és egyszerű használni!
-
Atys01
csendes tag
Hali!
Most kezdeném újra az ismerkedést a flash-al (sajna vagy öt éve nem nyúltam hozzá), és valamilyen ingyenes szerkesztőt keresek hozzá. (ha van egyáltalán ilyen). Tudtok ajánlani valamit? -
szabi244
csendes tag
sziasztok!
Flashből szeretnék E-mailt küldeni. hogy tudom megcsinálni?
üdv.
sz -
csery
tag
hali mindenkinek!
egy weboldalt csinálok flash 8-ban, és egy kis gondom van a maszkolással.
egy képet tudok maszkolni, de amikor többet kell, mar nem megy.
csinálok egy maszkot, majd amikor a tobbire is alkalmazni akarom, akkor mar nem teszi meg.
tudnátok segíteni, lécci!
előre is köszi: csery -
Geli
senior tag
up
-
Geli
senior tag
hello!
tiszta flash honlapot szeretnék készíteni, van egy alap templatem( ha jól tudom így hivjak),ezt szeretném testreszabni...olvastam már a flash bibliát,meg egy masik ilyen flash könyvet,de a rajzolást eröltetik bennük,és az alapokra nem térnek ki....rajzolás engem nem érdekel,csak a honlapszerkesztés része! tudtok linkelni ilyen oldalt,ahol ezt megtanulhatnam?
(swf-re a 3.regem is törölték,szóval azon kívül
)
és még 2gyorskérdés lenne:
- hogy tudok linket berakni kép alá? az átlátszó fólia már rajta van,csak azt nem tudom linké formálni
- minden filet (kép,video,hang stb..) csak importálva lehet betenni?nem lehet bedobálni,mint htmlben? így elég lassú a szerkesztése....
köszi előre is -
Hujikolp
őstag
up ha valaki zudja.
-
szabi244
csendes tag
Sziasztok!
Egy téglalapot szeretnék átalakítani úgy, hogy paralelogramma egyen.
Kézzel ezt úgy tudom megcsinálni, hogy kijelólöm a free transform gombot a tools -ból, és a két egymáson altolt nyíllal elcsúsztatom valamelyik irányba.
Ez mind OK, de én ezt programból szeretném csinálni (actions-ba) , és nem találok ilyen parancsot.
teglalap_mc._''valami'' a VALAMI helyére kellene egy parancs, de nem tudom, hogy mi....
Tudtok segíteni?
Szabolcs -
bobace
addikt
válasz
YODA mester #728 üzenetére
Úgy próbáltad hogy rögtön teszel egy stopot az első kockára?
-
YODA mester
senior tag
Ahogy elnézem itt csak kérdések vannak, válaszok nem...
-
raczger
őstag
hi!
Lenne egy primitív kérdésem, de annyira béna vagyok, h nem jöttem rá a megoldásra!
Nos van a timeline-on pl 10 képkovka, és azt elnevezni valaminek, azt hogy lehet?
pl start legyen írva azon a 10 képkockás keyframe-en?
Előre is kössz a segítséget! -
Briganti
tag
hellosztok, lenne egy nagyon lama kerdesem
most fogtam neki a flash-nek, es ez elso movie-mba bele tettem egy text-t, es egy kepet, es a kep magassaga valtozik vagy 40 fremen at, es en azt szerettem volna hogy a text szovege minden frame-n valtozzon, es kiirja a kep magassagat. Meg tudtam oldani hogy ha raklikkelek vagy raviszem a kurzort vagy barmi megvaltoztatatta a text szoveget, es a kep magassagat irja ki. en egy valamilyen ciklusra gondoltam, amelyik framenkent beteszi a kep magasagat, de mar ott elakadtam hogy nemtudom hogy a kepnek kell a scriptet irni, vagy az egesz scenenek, vagy a szoveghez .... PLZ segitsetek, koszi!!
amugy swish-t hasznalok -
Joel69
tag
Sziasztok!
Egy csomó weboldalt nem nyit meg a böngészőm, csak egy üres lapot ad be és kész. Létezik, hogy a Flashplayer hibája ez? A legújabbat használom. Ha igen, hogyan lehet megszabadulni tőle (ugyanis nincs az uninstall listában), és honnan lehet beszerezni a 8-as Flashplayert?
Köszönöm segítséget! -
YODA mester
senior tag
Segítsen már valaki....
-
YODA mester
senior tag
válasz
YODA mester #728 üzenetére
Itt se senki..?
-
YODA mester
senior tag
PLZ HELP..!!!
Csináltam avi-ból egy stream-elhető flash videót ami 3 fájlból áll. Flash videó fájl, lejátszó gombok swf fájlja és az az swf fájl ami összehozza a kettőt (ezt kell beilleszteni a weboldalba).
Na most az a bajom, hogy a weboldal megnyitásakor egyből Play van és töltődik a flash videjó. Azt kéne megcsinálnom, hogy csak akkor legyen Play mikor rákattintok a Play gomra...
THX -
Hujikolp
őstag
bocs
naszóval, olyat keresek ami egytől elszámól egy adott számíg, és az adott szám egy filében van, ami mindig változik. namármost elkezd pörögni a számláló 1-től a megadott, filében található számig, és ott megáll a számláló. ha esetleg lehet olyat ha közeledik akkor lelassít a számláló, nem pörgeti ugy a számokat.
és ezt az egészet képekkel megvalósítani, mármint vannak nekem olyan képemim amin számok vannak, és a képekkel a számokat behelyettesítve pörögjön a számláló.
megprobáltam részletesen leírni, remélem sikerült. -
Hujikolp
őstag
lehet fleshben olyat készíteni h gyoras elszámol 1-tő a fájlban található számíg? és ezt képekkel meglehet csinálni? mármint a számok helyett képek legyenek.
-
TrollBalint
addikt
sziasztok,
actionscriptbe miért nem tudok az alt+vessző gombbal pontosvesszőt csinálni? mikor mindenhol máshol megy, és direkt néztem, a bill.-et sem állítöttam át. Ill. mivel lehet még pontosvesszőt csinálni, mert mindig ctrl+c, ctrl+v-zni nem olyan jó buli -
Pít
tag
válasz
littleNorbi #720 üzenetére
Filmet (.swf)-et szerintem nem.
-
alph4
tag
Hello! Nem teljesen ide való, de itt bíztos tud nekem vki segíteni.
Egy HTML lapon van nekem felül egy többrészes Flash menü.
És azt szeretném megcsinálni hogy mikor rákattint valaki az egyik menüpontra akkor az alatta lévő beágyazott keretben nyitna meg egy ''másik'' html lapot.
Tehát lenne több kis html oldal, amit mindíg egy helyen nyit meg a beágyazott keretben a menüsor alatt.
Itt van egy kép is hogy mire is gondolok.
[link]
Csak nemtudom hogy a linkek targetjeinél mit kellene megadni, ha esetleg ugy meg lehet.
Remélem tud valaki vmi okosat mondani nekem -
littleNorbi
aktív tag
Lehet valahogy újraméretezni(resize) egy flash filmet, úgyanúgy mint egy képet ?
-
ugux
tag
Sziasztok! Egy kis segitseg kellene! Van egy kezdetleges zene lejatszóm, ami mp3-kat olvas be adott néven (loop1.mp3, loop2.mp3..stb) Készítettem hozzá egy preloader szerű dolgot, ahol látszik hogy mekkora resze van betöltve az mp3-nak. (kék csík a zöld területen) A probléma az, hogy ha flashben a gépemen nézem tesz üzemmódban, akkor jól működik, de ha kiteszem egy html oldara, akkor a kék csík nem megy, tehát nem látszik, hogy mekkora rész van betöltve.
az fla letölthető innen:
http://ugux.extra.hu/music.fla
tegyetek hozzá akármilyen (kicsi) mp3 fájlt, és próbáljátok ki légyszi! Mi lehet a gond??
Köszi a segítséget. -
coris
csendes tag
Csáo mindenkinek! Lenne egy fontos kérdésem, remélem jó helyre írom. Macromedia Dreamweaver 8-al készítettem magamnak egy html-t, így azon vannak a fontosabb linkek, nem a kedvenceknél.
Ugyanakkor Flash MX-el készítettem egy sort ahol 4 szó kis késleltetéssel jelenik meg. HOgyan tudnám ezt rámenteni a linkjeim közé, mert nekem sehogy sem sikerült. Milyen formátumba kellene elmentenem? Bocs ha hülye a kérdés, de nagyon kezdő vagyok... -
Pít
tag
Nem tudok megoldani egy gombot...
Az lenne a lényeg, hogy rámutatással több gomb jelenjen meg mellette, amikre külön tudnék scriptet írni...
Mert amit csináltam, azt mindíg plusz 1 gombosra tudom csak...
előre is köszönöm! -
ugux
tag
Hello mindenki!
Örömmel tudatom veletek, hogy van megoldás! 1 oldalam hiján sikerült megoldani az aktiválási problémát.
A lényeg, hogy be kell tenni egy java scriptet meghívó sort az oldal kódjának Head részébe bárhová.
ez a sor a következő:
<script language=''JScript'' type=''text/jscript'' src=''activateActiveX_onload.js''></script>
a js fájlt pedig a következő helyről lehet letölteni:
http://www.phpnuke-hispano.com/modules.php?name=News&file=article&sid=797
soksikert mindenkinek!
Az egyik oldalamon, viszont nem tudom miért, nem akar működni, de egyebkent jó!
üdv! -
ugux
tag
válasz
vakondka #703 üzenetére
ilyesmi dolgokat mar en is hallottam! De azt nem értem, hogy egy gépen, amin ugye frissítve van az explorer, és így rosszul jatsza le az oldalamon lévő flasheket, miért van az, hogy egy masik oldal, ami valami profibb cégé lejátsza a flasht rendesen. Ill. egy haverom Firefoxot használ, és abban ugyan igy aktiválni kell!
Nem tudtok valami megoldást? Esetleg nem Flash 8-at hanem valami régebbit kellene használni?? -
vakondka
őstag
Sajnos el kell szomorítsalak: ez ellen semmit sem lehet tenni.
A Microsoft kitalálta ezt a védelmet, ami néhány hónapja jött egy frissítéssel és települt be az Internet Explorer-be.
Elvileg az lenne a célja, hogy ne lehessen elindítani flash-ből rosszindulatú szkripteket,
amíg nem ''aktiválod a vezérlőt''.
Szóval, ha minden igaz, akkor csak az Internet Explorer csinál ilyen ''okos dolgot'', amelyiken
XP van és frissítve is volt az utóbbi fél évben. -
ugux
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, mert nem bírok rájönni mi lehet a gond.
Szóval: készítek Flash animációkat Flash 8-al. A probléma pedig az, hogy vannak gépek, ahol úgy játsza csak le a browser, hogy aktiválni kell. Tehát, csak akkor lehet pl megnyomni az animációban lévő gombot, ha előtte rákkantintok magára az animációra (egy keret is látszik ilyenkor az egész anim. körül)
Viszont vannak olyan gépek ahol meg gond nélkül lejátsza a browser. Nem tudom mi lehet a gond. A gépeken mindegyikenk Flash Palyer 9 Activex van telepítve.
Az érdekessége a dolgonak az, hogy amelyik gépen rosszul játsza le az én anim-mat, ott vannak olyan flash-t is tartalmazó oldalak, ahol viszont nincs ez az aktiválásos hülyeség.
Remélem érthető voltam!
Segítsetek légyszi!
köszi -
vakondka
őstag
válasz
vakondka #700 üzenetére
Én erről a 3D szövegről már lemondtam...
...jó lenne egy olyan szkript is, ami egy amolyan hírekszöveg-szkroller.
Szóval, ami egy külső fájlból olvassa be a szöveget és fut felfelé egy téglalap belsejében.
Esetleg mouseOver-ra álljon meg...
Linket, vagy szkriptet szeretnék, ha lehet, előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Proxmox VE
- VR topik
- Linux haladóknak
- Netfone
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest