- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Certee
senior tag
Szia!
Én nem ez alapján csináltam de ez is hasonlóképpen működik: Bővebben: link -
Füfü
csendes tag
Sziasztok!
13-án este regisztráltam magam az swf.hu-ra. És képzeljétek reggel már jött is az email..
Én is kezdő vagyok a témában, és ezért kérném a segítségeteket. Elsősorban Certee segítsége kellene. Én egy hasonló menüt szeretnék csinálni mint az adataidnál megadott web oldalon található. Az alap része megvan - szerintem. Tehát van egy MC-m amiben egy színes csík mozog balról jobbra. De egyszerűen nem tudom összehozni, hogy ha rámegyek egy szövegre, akkor ezt az MC-t elindítsa. Ha volna egy elejétől a végéig bemutató tutorial, vagy leírás, esetleg Te elmondanád, nagyon megköszönném.
Előre is köszönöm mindenki segtségét. -
rii
nagyúr
Egy FLASH animációt hogy lehet BANNER-ként LINK-é alakítani?
-
rii
nagyúr
A Motion Guide mi okból nem látszódik, ha az alatta álló layer-re kapcsolok?
-
Giruna
tag
válasz
Forest_roby #187 üzenetére
''én nem azt akarom, hogy a html weblap betöltődjön egy flash fileba'' nem is fog, mert ilyen szinten nem is lehet, amúgy egy ilyen előtöltést nem nagyon lehet megcsinálni, mert mindenképp kell hozzá JS + Flash kommunikáció, ami nem minden böngészőn tökéletes. Azt megteheted, hogy van egy Flash animáció, amit amikor betöltődött az oldal, JS-sel eltüntetsz.
-
Forest_roby
őstag
én nem azt akarom, hogy a html weblap betöltődjön egy flash fileba és ennek legyen egy előtöltése, hanem azt, hogy amíg töltődik a html weblap, addig ezt a töltődést eltakarja egy flash-es előtöltés /vmi animáció, százalék kijelzéssel stb./
Tehát, hogy a felhasználó ne lássa a html oldal töltődésének folyamatát!
Ezt JavaScript ben meg tudom csinálni, csak ott nem tetszik az ''animáció''.
/
/
/Technikailag vhogy úgy gondoltam a megoldást, hogy a html weblap betöltődése azzal kezdődne, hogy 1 táblázattal eltakarom az egész weblapot, és mondjuk ebbe a táblázatba tölteném az swf file-t, ami jelezné a weblap további töltődését és a végén eltüntetném a táblázatot és vele eggyűt az swf filet is. JavaScrip-tben vhogy így van, de flash-hez nem értek annyira, tehát nem tudom, hogy meg lehet -e így csinálni az egésszet!/
/
/ -
rii
nagyúr
Adott egy FLASH intro.
A végén átvált LINK-re. A LINK egy HTML-re mutat.
Az a kérés, hogy a HTML alatt is legyen zene.
De a HTML, amire mutat, olyan lapokból áll, ahol a linkekre klikkelve más HTML lapok töltődnek be, így az esetlegsen a legelső HTML lapba beillesztett zene ujra kezdődne minden egyes termék váltásnál.
A POPUP ablakot pedig az SP2-es redszerek már alapból blokkolhatják, kivéve, ha a POPUP felhasználói kérésre jelenik meg.
A kérdés:
Meg lehet oldani FALSHben az intro végén, hogy a HTML lapra való lépés után egy POPUNDER-t is feldobjon? Vagy a HTML lapra való lépés előtt? Vagy a FLASH nem tud egy különálló kis ablakot feldobni? -
Giruna
tag
válasz
Forest_roby #181 üzenetére
A Flash önmagát, külső swf, jpeg és flv-t tud előtölteni, természetesen ezeket ''önmagába'' tölti be.
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Egy kérdés:
Bár még nem vetettem bele magamat az előtöltés rejtelmeibe, de azért lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban.
Egy főként html és kép file-okból álló weblapnak lehet csinálni jól működő Flash-es előtöltést?
Ha lehet akkor egy kis segítséget is kérnék, h hogyan!
THX -
Certee
senior tag
Amit forgatni akarsz azt mc-é kell alakítani (F8). A kezdő frame-t alakítsd át Motion Tween-re és ott állítsd be a Rotate-t CW vagy CCW-re (attól függően, hogy merre akarod forgatni). Utána add meg a timeline-on a befejező frame-t (F6). Ha folyamatos mozgás kell akkor action-nál add meg neki, hogy ugorjon mindíg a kezdő frame-re. És kész!
-
rii
nagyúr
Hogy lehet megoldani FLASH-ben a tengely körüli többszöri átfordulást újjabb KEY FRAME-k beszúrása nélkül?
-
rii
nagyúr
Freehand-ből behozza a PATH-t, de nem BEIZER görbeként
-
rii
nagyúr
[1.]
A Flash MX-ben, hogy lehet kiküszöbölni, hogy a Pen Tool által, 3 pontból megrajzol görbe 3 pontból is álljon, és ne rakjon hozzá ujjabbakat önkényesen?
Egy labdát kell pattogtatnom, és bonyolítrja erősen a helyzetet, hogy nem 10, hanem 30 pontból áll az útvonal.
[2.]
FLASH-bn nincs olyan megoldás erre, mint Photoshopban?
[a.] megrajzolok egy pattogási utvonalat, a legelső ''hegyet''
[b.] ezt sokszorosítom kellő számban
[b.] össze kötöm a őket a Pen Tool-al
[b.] majd PATH SELECTION Tool-al kijelölöm az egészet, CTRL-T,
és SHIFT+CTRL-al megfogva a bal fölső sarkot, TRAPÉZ alakú torzítást végzek rajta. (SKEW).
? -
Secretive
aktív tag
.....persze tudom, nem vagyok egyedül azzal, hogy nem kapok segítséget a problémám megoldásához vezető út felé,de sajnos még a látszólag csak flash-el foglalkozó swf.hu-n sem igazán osztják az észt. Ennyire senki sem foglalkozik kezdő szinten a flash-el vagy csak nyári pihi van?!
(Aki profi,az meg gondolom nem szenved itt a laikusokkal, hisz fél perc anyagért több pénzt kap,mint a minimálbér kétszerese....)
Egyébként flash alternatívaként kisebb projektekhez szívből és tapasztalatból ajánlom a swishmaxot! Garantáltan kezelhetőbb (irdatlan mintakészlettel), egyszerűbb, barátságosabb és átláthatóbb,mint a ''nagy'', de egyáltalán nem egyszerű társa! -
WorxART
csendes tag
válasz
Forest_roby #168 üzenetére
Hello! Ugyanez a problémám, mint neked. Hogyan oldottad meg? Ha lehet részletesen ird már le. Köszi!
[Szerkesztve] -
WorxART
csendes tag
Hi!
Nagyon gyors segítség kellene. Az a szitu, hogy van egy swf-em, amit készítettem és azt szeretném megtudni, hogy miként lehet ezt linkelni, pontosabban ha felrakom egy honlapra, akkor rákattintva bejöjjön egy másik oldal, mint minden bannernél. Akárhogy csinálom, sehogy sem akar menni. előre is köszi. Gyors HELP! -
Secretive
aktív tag
!hoopsz!
-
Secretive
aktív tag
Kicsit visszahozom az alaptémát (flasht) az életbe,mert kár lenne süllyesztőben veszni hagyni.Bár az fő alternatíva tényleg az swf.hu példaleírásaiban lelhetőek fel,de a fórumja a Ph!-hoz képest elég átláthatatlan és valahogy sehogysem tetszik, a regisztrációs mizériáról meg inkább nem is beszélek.....bár mégis...agyrém,mint valami felső 100-as klub,ahová csak extraszerencsés esetben lehet bekerülni.(Ha pl.azt x-eled,h.tanuló vagy 55 év feletti vagy, akkor repülsz!!!EZT a DISZKRIMINÁCIÓT!Nevetséges!)
na mindegy..... nem erről szeretnék elmélkedni,de nem tudtam megállni,hogy ne tegyem szóvá,amiért ott egyből gyökerestül törölnének.
Bár feltettem ott is a kérdést,de a válaszhajlam alacsony szintje miatt az itteni nézettségben nagyobb esélyt látok.
Az lenne a kérdésem,hogy flash mx 2004 pro-ban lévő video tutorial mintát használva hogyan lehet azt megoldani, hogy ugyanabban a lejátszóban egymás után több .flv videó is lejátszható legyen a ''következő'' léptető gomb segítségével. Tehát hová kell beírnom vagy beillesztenem a további videók elérési útvonalát. Szájbarágósan kérném,ugyanis még ebben a témában nem vagyok járatos.
Persze akár más módszerrel is érdekel a lejátszó készítésben a téma.
...előző hozzászólásomhoz kapcsolódva az is gondot okoz,hogy néha, véletlenszerűen és különböző netvégpontokról megnyitva az flv.progressz video lejátszás közben megakad és nem folytatódik.ennek mi lehet az oka?
Minden érdemi hozzászólónak köszi a segítséget.
(Bár én nem a macromediát preferálom flash-hez,de azért ebben tényleg ez a legprofibb és persze a legbonyolultabb is.)
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #168 üzenetére
Már nem aktuális.....
-
Forest_roby
őstag
hi!
Van egy tweed-elt ( asszem így írják ) swf file-om és linkkén szeretném használni.
beírtam,hogy: valami.onPress = getURL(''internet/main.htm'', ''mainFrame'');
ez működik is csak ahogy betöltődik ez az swf file, rögtön működésbe lép is a link és elugrik a kép.
Ezután beírtam, hogy stop(); , de ez meg megálította az animációt.
Légyszi segítsetek!!
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy mennyen az animáció, lehessen linkként is használni + betöltéskor ne aktíválodjon az onPress???
köszi a segítséget,
Forest -
ByB
addikt
Hali: nem teljesen idevág, de Macromedia-val kapcsolatos a kérdés: adott egy Fontographer (gyári) és XP-n képtelenség futtatni. Feltelepül, de azt írja ki indításkor, hogy: Could not initialize the program, because there is not enough memory avaible to run. code= -30202 Állítólag van megoldás, valaki találkozottt már ilyen problémával??? Elég fontos volna a megoldás megtalálása...
előre is köszi:
BBence -
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #165 üzenetére
Ez azért van mert, ha felismeri a formátumot a böngésző akkor mindenképpen meg akarja nyitni. A zip az jó mert akkor a letöltő panel jön be.
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
Forest_roby #163 üzenetére
a következőt kell beírni az adott gombhoz action scriptbe:
on (press) {
getUrl(''http://blabla.hu/béla.doc'');
} -
Forest_roby
őstag
Hi!
Gyors segítség kellene.
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy gomb-ra rákattintva letöltsön nekem egy file-t a gépemra a weblap.
html-ben:
<a href=''bela.doc''>béla.doc</a>
ha erre rákattintok bejön egy kis ablak, hogy akarom -e menteni a bela.boc file-t,
na ezt hogy lehet megcsinálni action scriptben?
Remélem érthető a kérdés.
cs,
Forest -
Xelo
addikt
én még nagyon alapon tudom a flasht, de szeretnék majd ilyen kisanimációkat csinálni.. ehhez kérnék segitségeket, legalapabb dolgokhoz is! msn cimem: xelo@vipmail.hu
-
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #159 üzenetére
Na ilyennel még nem foglalkoztam ezért nem tudom, hogy mi lehet a baj. A legegyszerűbb amire tudok gondolni, hogy van a szervereden php3 támogatás?
Ha lesz egy kis időm akkor megnézem, hogy mi ez és működik e. -
Forest_roby
őstag
Látom, te nagy Swf.hu-s vagy!
Akkor itt egy újabb kérdés:
http://www.devnet.hu/flash/tutorials/phpmysql/php-counter/php-counter-1.php?frm_id=113
Ez alatt van egy számláló, ez egyszerűen nem akar működni, mindig 1-et ír ki.
Ez miért lehet?
/javítok, mostmár 1-es se
link: http://www.netwood.hu/roby/counter/counter.swf -
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #155 üzenetére
Gomb actions:
on (release) {
_root.kiirat = ''Ide írod azt amit ki akarsz iratni'';
}
Csinálsz egy dynamic text boxot a var: legyen a kiirat. A _root.kiirat természetesen eggyezzen meg az elérési úttal.
Ilyenre gondoltál? -
Forest_roby
őstag
Hi!
Egy egyszerű kérdés:
Most kezdtem bele a Flash Mx 2004 prof tanulásába és már elég jó dolgokat tudok benne csinálni (swf.hu hála) , de sajnos az alapok hiányoznak.
Megtudnátok mondani, hogy lehet action script-ből szöveget kiíratni a képernyőre, pl akkor, amikor rákattintok egy gombra?
Előre is köszi az összes segítséget!
Forest -
Danecay
addikt
Hi! Kellene egy kis HELP! Gombot szeretnék készíteni ami megnyomás esetén az animáció végére ugrik. Egy leírásban olvastam, hogy be kell szúrni egy GOMB szimbólumot, megrajzolni a gombot valamint a hozzá tartozó szöveget, külön rétegre. Ha ez kész akkor meg kell rajzolni a gomb különböző állapotait: UP, OVER, DOWN, HIT. Na ez meg lenne. Visszaváltottam a SCANE-re, és a gomb megjelent a Library-be. Csináltam egy új réteget, és behúztam rá a gombat. Na most azt szeretném megcsinálni, hogy a GomB megnyomásának hatására az animáció amit csináltam a végére ugorjon.
Aleírásban szerepel az alábbi kép:
valamint a következő bemutató:
Bővebben: link
A nagy problémám az, hogy nem találom ezt a lehetőséget, mármint a Actions / Movie Control-t. Mit csinálok rosszul?
Help Please! -
sz.9
tag
Hali!Köszi a választ!
Nekem egy Falsh ben készült programocska kellene,ami lehet egy flashben készült weboldal is amiben van valami animáció is...(talán ez lenne a legjobb)-egy weboldal néhány menüvel és benne egy kis anim.
De igazából jó bármilyen más program is amit flashben csináltak...gondolok mondjuk egy játékra (valami egyszerűbb). -
sz.9
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni tőletek egy kis segítségéet.
Falsh mx 2004 vagy mx 5 -ben kellene nekem valami egyszerűbb kis program.Gondolok itt mondjuk egy egyszerű weblapra amin van egy kis animáció meg egy két menü,vagy csak simán valami kis progi amiben animáció és menüpontok vannak,de az is jó ha egy flashben készült egyszerű kis játék.Gondolom vannak itt olyanok akik értenek a Flash-hez.
Ha valakinek van a gépén elfekvőben ilyen kis progi legyen szíves dobjon nekem!
Thanks! -
Piton17
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne! Kezdő multimédia-fejlesztőként kaptam egy megbízást, amihez sürgősen árajánlatot kellene adnom, de nem tudom, mennyit kérhetnék el érte. Annyi támpontot tudok adni, hogy a www.gravitacio.hu kb. olyan felépítésű, mint amilyen oldalaknak a flash részét meg kéne csinálnom. Mennyit kérhetek el érte? És egyáltalán hogy kell a munkaidőt/munkabért kiszámolni egy ilyen munka esetében? Nekem csak a design a feladatom, a weblapot magát másik ember fogja megcsinálni.
Előre is köszi: Piton17 -
rii
nagyúr
136
137
? -
gLes
őstag
Csudába
Akkor kénytelen leszel innen letölteni, lassan már nem bízom az e-mailekben
Bővebben: link
Majd meglásd -
rii
nagyúr
újjab kérdés:
Adobe illustrator v8, v9 képek kezeléséhez Macromedia FlashWriter plug-in kell... és a 10-eshez?
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Na akkor egy szakmai kérdés:
Adobe Photoshop-ban a PATH -al, majd ALPHA csatornával allátott kép miért nem jelenik meg körbevágott állapotban? -
rii
nagyúr
bent vagyok .... (:
az .fla link miért inaktív? -
rii
nagyúr
At értem visszautasítás alatt, hogy már a 8.-9. e-mailt kapom regisztráció törléséről!
Most azt írta vissza az swf, hogy 2 regem is volt a rendszerben.
De ezt nem értem, mert az e-mail címemre tegnap is, meg ma is kaptam egy regsiztráció törlését megerősítő e-mailt, de kétszer nem lehet ugyanazt az e-mailt regisztrálni.
Ma megint regeltem. -
Csipi
aktív tag
Most nevezhettek állati, baromi, bármilyen hülyének!
Beismerem, az vagyok.
Csak az e-mail címem elsö részét írtam be... @stb. nélkül. Hát akkor hogy menne?
Még szerencse, hogy off-ba írtam, mert tényleg az én hülyeségem nem témába vágó volt...Szóval müxik az sfw.hu
[Szerkesztve] -
Csipi
aktív tag
Hát nekem is furcsa, de így van. Elöször is mikor be akartam jelentkezni, regisztrálás után (és a tölük kapott mail után), csak az x-ik próbálkozásra jelent meg, hogy ok szabad az olvasás, mert regisztrált tag vagyok. Ma meg 0. Vajon idöhöz van kötve? Ha ritkán használod ''elfelejti'', hogy már te is tag vagy?
-
Csipi
aktív tag
Szóval én eléggé jó ideje regisztráltam magam, be is léphettem, elolvastam pár dolgot, utána többet nem jártam arra. Pár nappal ezelött kaptam swf levelet, de MOST számba sem veszi regisztrációmat.
Mintha nem léteznék. Nem értem
Valahol valami hiba van, hogy a legtöbb emberkét alapból visszautasítja, a mások meg nem férhetnek hozzá az anyagokhoz. -
Csipi
aktív tag
Nem értem miért vacakol majdnem mindenkivel az swf.hu
Hamar megpróbálom az enyém még érvényes-e
Mármint a regisztrációm.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Nem tudom mi az oka, de már 6 odjára utasították vissza a regisztrációmat az swf.hu-n.
De most már levelet írok nekik. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Nem azzal volt a hiba, click-re ugyanazt csinálja mint release-re.
Redundánsan teszteltem a következő kóddal:
on(release)
{
tb_txt.text =''hello'';
if(tb_txt.text ==''hello'')
{
getURL(''http://www.index.hu'',''_self'');
}
else getURL(''http://www.origo.hu'',''_self'');
}
Kattintásra MINDIG az origo nyílik meg, hiába írom át a textboxot-ot ''hello''-ra. Lehet, hogy hiányzik egy parancsa, ami lekér ia textbox aktuális szövegét? -
andriscs
aktív tag
Hi!
Nem olvastam végig a topic-ot, de remélem, hogy ilyen probléma még nem volt. Szóval adott a következő ActionScript:
on(click)
{
tb_txt.text =''hello'';
if( tb_txt.text ==''hello'')
{
getURL(''http://www.index.hu'',''_self'');
}
}
Ez egy button script-je, ami egy input text-ből (tb_txt) venné az adatot, de valahogy a kattintásra nem igazán váltja át a text property-ját az input box-nak. Kell valami extrát is beállítani? -
gLes
őstag
Hahó fiúk/lányok!
Egy apróságot szeretnék kérni tőletek! Ha megvan nektek a Flash MX 2004 el tudnátok küldeni nekem belőle az SAFlashPlayer.exe nevű fájlt? Saját felhasználásra(Nekem megvan a 6.0 r21 build, de a Flash már rég lehagyta, szeretném frissíteni
)
Előre is köszi! -
Certee
senior tag
-
Finwe
őstag
Hello! Szeretnék segítséget kérni! Szeretnék csinálni egy weboldalt css felhasználásával, esetleg egy fórumot is rá de eddig csak az elte html készítő jegyzetét láttam ami, itt-ott hibás is. Igazából tök nulla vagyok de ajándékba szeretném az oldalt!
Tudtok ajánlani a neten valami jó jegyzetet leírást (elsősörban magyarul de ha csak angol van...háát.. azzal is megküzdök), hogy hogyan kezdjek neki ennek, annak? Amúgy ezzel a progival csinálnám azért írok ide.
Köszönöm! -
Certee
senior tag
Azon az mc-n ahol van a mozgás ott csinálsz egy üres kulcsképkockát (F7) oda ahol meg szeretnéd állítani a mozit, aztán az Action palettán beírod, hogy:
stop();
Ha ehhez a képkockához ér a lejátszófej akkor meg fogja állítani a mozit.
Remélem érthetően írtam le.
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
igaz nem macromediaval szerkesztek, de tudnátok segíteni?
[a szerkesztő prg SWiSH]
szóval csináltam egy szép kis efektet, ide megy megy visszamegycsak ez folyamatos!
de nekem nem kellene!
meg lehet valahogyanállítani az egész flasht? vagy a timeline csíkon egy elem mozgását???
probáltam action stoppal de azzal nem ment
vagy még elvben is különböznek a szerkesztők? -
Csipi
aktív tag
Látod Certee, pont ezt akartam kérdezni töled, hogy magától beíródik-e minden actionscript úgy mint ahogy a Dreamweaver-ben a html kódok. Mert így sokkal nagyobb segítség lenne és sokkal egyszerübb. Látom pont a fordítottja
Épp ezért tünik zagyvaságnak az egész - nem akarok senkit megbántani.
Majd csak sikerül valahogy...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest