Új hozzászólás Aktív témák

• kushwavez

senior tag

Vettem egy Lenovo T440 notit (HD 4400, i5-4300U), egész szépen muzsikál rajta a Catalina. Ennek nagyon szépen működik a tapipadja natív gesztusokkal!

A Wifi az Intel AC 7260, így végre volt lehetőségem kipróbálni az OpenSource Intel wifi kext-et, igazából megfelelően működik a Wifi és a Bluetooth is vele. Netezésre elég, viszont az 5 Ghz-t nem képes még kihasználni, csak N módban képes működni.

(A képen bekeretezve az Intel wifis noti, wl1 az 5 GHz, látszódik, hogy a többi eszköz 80 MHz-n működik kihasználva a sebességet, míg a noti csak 20 MHz-n működik, a 2.4 GHz-s sebességet használva). A wifiket a HeliPort app-al lehet kezelni, bugos néhol de bőven jó.
    A Bluetooth-ot még annyira nem tesztelgettem, de valószínűleg nem lesz vele probléma. Van még egy driver amit ki fogok próbálni, az "natívabb" megoldást választ és az Apple API-ját használja, viszont azt egy ideje nem frissítették már. Mindenesetre ez egész jó így is.
    Beszéltem a fejlesztővel, azt mondta már folyamatban van at 5 GHz behozatala is, de nagyon nehézkesen megy. "missing so much, including channel switching/channel band width switching/full QOS support/40, 80, 80+80, 160 MHz channel calculating and negotiate"

Nekem is vannak problémáim az iPhone csatlakoztatásával, de nekem másodpercenként ugrál fel és tűnik el a megbízhatóság ablak, aztán egy idő után ki is írta a gép, hogy konkrétan USB energiaellátási problémái vannak, így legalább tudom, hogy hol kell keresgélnem, majd holnap utánanézek jobban.

Az akksija mivel használt gép ezért alapból nem olyan jó már, de Win alatt tudott produkálni 4.5 órás üzemidőt, kíváncsi leszek itt macOS alatt mit fog produkálni, még nem volt alkalmam letesztelni mennyit bír. 0,9 Wattot ír fogyasztásnak.

A másik notim sokkal erősebb, de ennek annyira jó érzés így használni a tapipadját, hogy lehet váltok erre.😂

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés