Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
Nem is tudom mire vélni, nem ezt vártam, de azért nem tökéletlen, csak másképp lett volna OK. Érzelgősre csinálták az ütős helyett, mert szerintem hangsúlyozni akarták hogy ez DRÁMAAA, pedig nem ez volt a lényeg 5 év alatt, csak hozzátett ez is, a kaland és misztikum (mondjuk ez is volt jócskán a fináléba, csak nem jó formában-magyarázatlan dolgok) ami erőteljessé, érdekessé tette, az itt a háttérbe szorult, pedig ezt várta a többség sztem. (pl én sem azért néztem, mert tudtam mi a fene tépi ki a fákat az elsö részekben, de aztán jött rá magyarázat és sokkal jobb volt. A misztikumban nem azt szeretik az emberek, hogy nem tudják meg mi az, elképzelni ellehet bármit..., hanem várja az ember a megoldást, ezért tart ki az unalmas részek mellett is, a nagy dolog! jól megmagyarázni...)
Az a hely ahol a végén összegyűltek, az az a hely ahol egyszer már összegyűltek a szigetet otthagyók, hogy megtudják mikor mehetnek vissza? -ennek van jelentősége?
Az biztos hogy nem a haláluk után játszódik a szigeten történtek, gondolok Lock-ra akiből ebben az esetben egy paradoxon lenne, hiszen akkor kétszer halna meg. És persze Michael és Walt se tudna hova menni ha már halottak lennének.
Számomra érdekes és megválaszolatlan rejtély hogy mikor Jack-ék elhagyták a szigetet, majd élte az életét, mielőtt öngyilkos akart lenni, a kórházban szóltak neki hogy várja az apja. Erre ö begurult és mondta hogy az apja halott. Na ezt nem értem a mai napig sem...+ Számomra értelmetlen tényező Widmoore, mert igazán nagy dolgot nem tesz semmi érdekében (amiket tesz, bárki elvégezhette volna), de a történet Widmoore személyét végig titokzatosan és nagy-hatalmúan kezeli.
+jut eszembe, azt se tudjuk meg, hogy mi a varázsdoboz? Simán elhozták Locke apját a tengeralattjáróval, vagy különleges képességeket használtak erre?
És miért kellett nyomkodni a gombot a bunkerban?
És kik voltak a sarkvidéki állomáson, akik észlelték az erős mágneses mezőt? ÁÁ megörülök... -
Jhonny06
veterán
Azért ezt érdemes végigfutni, van itt egy-két dolog amire nem gondoltunk (azt hiszem nyugodtan használhatom a többes számot, elolvastam a hozzászólásokat).
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Motion_Blur #5443 üzenetére
Nekem meg a Said szőke csaja
De csak azér mer baromi jól nézett ki
-
válasz
Motion_Blur #5443 üzenetére
Szerintem is a legnagyobb arc. Állítólag a forgatás mókamestere volt.
-
X@b3e
addikt
válasz
Armahun #5373 üzenetére
Ezzel egyet kell értenem.
Spolier
Megnéztem, értem (egyértelmű, hogy a szigeten történtek valós dolgok voltak, Jack meghalt, akik éltek, azok még éltek valameddig, utána ott találkoztak a templomban a végén), de sajnos ez koronázta meg negativ értelemben a rémgyenge 6. évadot.
Az első 5 zseniális volt, minden tökéletesen klappolt, ez egyszerűen átgondolatlan, összetákolt, logikátlan, hibáktól hemzsegő, bocs, de higfos.
Megnéztük Jack történetének lezárását a végén. Köszönjük, de a többiekére is kiváncsiak vagyunk, és tartoznak sok-sok magyarázattal, amit kár volt feldobni, ha igy hagynak. Ez igy nálam olcsó trükk, sok hűhó a semmiért... Nem ezt érdemelte A nagybetüs sorozatom...Fejezzék be méltóan, mert ez attól nagyon távol áll. -
joshua7
veterán
Hát, nekem nem jött be különösebben ez a vég.
Az egy dolog, h rengeteg dolog megválaszolatlan maradt, de nem értem, h ez a vallásos hülyeséget (már bocsánat...) miért kell erőltetni egy ilyesmi sorozatban.
Egyébként a fináléhoz kapcsolódó Jimmy Kimmel show-t nagyon ajánlom mindenkinek, nagyon laza némelyik színész. Michael Emerson (Ben Linus) meg marha nagy arc. -
Armahun
addikt
válasz
Motion_Blur #5438 üzenetére
Azt vajon Jacob intézte, hogy Hugo ezekkel a számokkal nyert a lottón?
-
Balinov
titán
válasz
Motion_Blur #5438 üzenetére
hihi, en alapbol nem olvastam az egeszet, csak most, hogy nemreg linkeltek a topikban. egyket dolgot megmagyaraz, viszont igy felfrissitve az emelekzetemet soksok ujabb, megvalaszolatlan kerdest, elvarratlan szalat emlit fel....ami alapjan sajnos azt mondom, hogy szamomra ez a bejefejez nem az a befejezes, amit vartam.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Balinov #5436 üzenetére
"Ezekből kiderült, hogy a történet világában az ENSZ a kubai rakétaválság után felkért egy matematikust, bizonyos Enzo Valenzettit, hogy számolja ki, mikor lesz a világvége. Az elkészült, rendkívül bonyolult képlet aztán mindig ugyanazt a hat számot (természetesen a 4, 8, 15, 16, 23, 42 számsort) dobta ki, ezek azok az alapszámok, amelyek közül ha csak egyet is sikerülne megváltoztatni, elkerülhető lenne a katasztrófa."
Így már világos köszi, az utolsó bekezdést már nem olvastam el
-
Balinov
titán
válasz
Motion_Blur #5434 üzenetére
-
Shodan
őstag
válasz
pethYeti #5430 üzenetére
Huu ez aztán a magyarázat.
Ennyi erővel tegnap este buli után hazajövet rejtélyes számokra lettem figyelmes egy táblán. 4, 8, 15, 16, 23, 42 nagyon misztikus ikonok és bonylolt logóból megállapítottam a BKV feliratot.
Biztos egy hiper über ingával számították ki a szervezet földalatti hadiszálásán. És ha a Gizi néni nem ezeket a számokat nyomkodja a full modern C64 számítógépen akkor, nem késtem volna le azt a kurva buszt
De hát ez a sors, meg a tudomány. Pedig úgy hittem benne hogy még jön. Meg fény is volt jó nagy, persze villanásokkal, de az lehet hogy az épp beforduló IFA reflektorából jött, meg a füst is, ami tulajdonképpen a sofőr volt, mert mikor padlózta lekormolt az egész.
Na ez a lost filózattok rajta, mert lehet hogy már halott voltam, amikor a buszra vártam, mert kitudja hogy a kocsmából egyátalán hogy jutottam a megállóig -
Ijk
nagyúr
Fontosabb volt a happy-end, hogy mindenki egymásra talál, minthogy értelmesen lezárják a történetet.
Az évad elején még azt hihettük, hogy sikerült elpusztítani a szigetet, csak egy másik idősíkon (teljesen logikus lett volna az előző évadot követően, a hidrogénbomba a mágneses mezőben...).
Így azt gondoltuk, hogy kialakult egy alternatív világ, amelyben nem zuhan le a gép, mert nincs sziget, elpusztult 100 vagy ezer éve, ahova éppen került a bomba. Legalábbis én ezt hittem az utolsó 5 percig. A befejezést nem tudtam még értelmezni. -
Oracle
senior tag
válasz
Buldozer99 #5425 üzenetére
Nyugodt vagyok csak zavar hogy 6évnyi izgalom és rejtély ilyen bugyuta véget ér és nem kapunk választ semmire.
pethYeti: de az életben nincs misztikus sziget nem nyomkodsz gombot nincsenek dhramasok se füstszörny időutazás stb ez nem jó példa volt. Ezeket a dolgokat nem magyarázták meg és ezért van sok ember kiakadva jogosan szerintem.
-
Shodan
őstag
Felteszem itt is a kérdést, most akkot mire is voltak jók azok a számok???
-
LOTR
addikt
-
Petya25
őstag
Hát én is csalódtam egy kicsit, többet vártam, bár szép volt az tény.
Kate-nek a sziklán micsoda kisírt szemei voltak, de a ruci a végn az remekül állt neki.
Sok minden maradt félbe egy csapásra, kicsit összeszedetlen lett a szigetes vonal.
Ez az alternatív szál már az elején el volt cseszve, kár hogy nem hagyományos melekülés lett simán a vége. Oké, hogy misztikum meg minden, de egy csomó minden teljesen feleslegesen történt a szigeten, Widmore, buker, ketrec, Dharma, gombnyomogatás, számok, bomba, füst. Ááááh, nem volt így az igazi. -
HaliAdi
tag
A vége nagyon jó volt
azzal, hogy visszafeküdt a bambuszok közé... jó kis keretet adott a történetnek
És vége
-
LOTR
addikt
úgy nézem a tv-s premier nem volt egy nagy durranás 13,5 millió nézővel búcsúzott a Lost
itt meg írják, hogy élőben is lehetett volna nézni akár
lost.hu - ha valaki sűrűbben figyeli legyen szíves szólni, ha már ezeket is lehet tölteni: Jimmy Kimmel Aloha To Lost 3 alternatív jelenettel és interjúkkal
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Motion_Blur #5404 üzenetére
Tényleg úgy fest.. de a kutya ott volt
Oracle Alternatív
-
Ijk
nagyúr
Mondjuk abból kiindulva, hogy akik dobbantottak repülővel mire meghaltak végelgyengülésben, szegény addigi halottaknak jó sok "holtidejük" lehetett, nembeszélve arról, hogy a sziget őrzője (Hurley) tulajdonképpen örökéletű (Jacob hányszáz éves is volt?).
Meg akkor mire ment ki ez az egész cécó, a Dharmával, és Jacob szigetőr vadászatával, Widmore és Ben hatalmi harcával és még sorolhatnám. Nincs értelme az egésznek. -
Oracle
senior tag
válasz
Buldozer99 #5409 üzenetére
Mi azaz ALT??
Meg szerintem van még egy nagy kérdés hogy hogy keletkezett a füst? Igen tudom hogy jákob belökte a bátyát a fénybe, de mint már tudjuk ott még nem a fény van hanem egy szakadék és max oda zuhanhatott le az ember és valószínű meg is halt akkora zuhanásban, de akkor hogy lett a füst?
-
LOTR
addikt
válasz
pethYeti #5412 üzenetére
nyilván, itt most azt szerettem volna sugallni, hogy az amúgy is elég nagy szám még megduplázódott (én csak a pillanatnyi letöltésekből tudok következtetni, majd sorozatjunkien biztos lesz cikk, hogy a lost tarolt mindenben), tehát ennél jobb eredményt talán nem is lehetett volna produkálni
remélem mielőbb megmutatják a másik 2 tervezett befejezést is, már ha tényleg 3-at csináltak
-
válasz
Buldozer99 #5409 üzenetére
Nagyon jó okfejtés! Nekem tetszett, csak annyit tennék, hozzá, hogy szerintem mindenki egyszerre az ötödik évad végé halt meg, mikor Juliet odakoppintott a gyutacsnak; el is süllyedt a sziget mint ahogyan a 6.01-ben láthattuk.
-
LOTR
addikt
a sorozat célja elsősorban a profitszerzés volt, a szórakoztatás már másodrendű, és egy ilyen vitatott befejezéssel azt hiszem nem is érhetnének el jobb érdeklődést, nem nagyon szoktam torrentezni, de piratebay-en 80-85ezer peer van egész nap az utolsó lost részre, 40ezresnél többhöz még nem volt szerencsém (6. évad részei is kb ennyit produkáltak), most meg duplája, valószínű ahogy a torrentes letöltés, úgy nagyjából midnen megduplázódhatott, úgyhogy ügyesek ezek a készítők
-
Buldozer99
senior tag
Az ALT maga a Purgatorium, a Menny kapuja, vagy egy olyan hely, ahol halálunk utána megtisztulást nyerhetünk. Gondoljunk bele, valaki is megszeretne halni? Valószínüleg halálunk után is megmarad ez az érzés. Nem akarjuk elismerni, hogy halottak vagyunk. Az ALT-ban addig vannak az emberek, amíg nem ismerik el, hogy meghaltak, tehát ameddig nem készültek fel. (Engem ez a Hatodik érzékre emlékeztete nagyon.) Mindenki azokkal az emberekkel találkozik az ALT-ban, akikkel életének legfontosabb időszakát élték le. Ezek az emberek be is várját egymást. Tehát szerintem akkor kerülnek bele az ALT-ba, ha már mindeki meghalt a valós síkon. Jack meghalt a szigeten, Sawyer, Kate visszatért Amerikába, ott haltak meg. Ben és Hurley sokkal késöbb haltak meg, valószínűleg a szigeten. És szerintem kell egy ember aki átvezeti a többieket a Túl világra, ez az embere lehetett Christian Sephard.
A szigetes dolgokra választ kaptunk. A sziget egy dugó, ami visszatartja a Gonoszt attól, hogy a világba kerüljön. És a fény az ami a helyén tartja ezt a dugót.
A füst Jacob bátyja volt. Akkor keletkezett, amikor belelökte a fénybe MIB-t Jacob. Az összes különlegességet, gyógyulást, állatokat ez a fény okozta.
Az egyiptomiakat az magyrázza, hogy ők is véletlenül oda keveredtek a szigetre. És a hitük részévé vált a fény, a füst(itt valószínűleg Jacob és MIB nevelőanyja lehetett). Ezért építettek templomot, szobrot.
A Dharmasokat valószínűleg Jacob hozta a szigetre, rengeteg jelölt volt közöttük.
A szigeten Jacob átadta Jacknek a feladatot, Jack pedig továbbadta Huley-nek. Itt szerintem volt egy baki, Jakc nem mormolt semmilyen varázsigét. Jack pedig megértette, hogy ő azért kellett, hogy feláldozza magát a szigetért. Ez volt az ő feladata, így tudta fixálni a dolgokat.
--------------------------------------------------
az ALT-ban mindenki halott, az egészet a szereplők alakították olyanná, amilyen. pl. Jack teremtett magának egy gyereket, aki tulajdonképpen önmaga volt: sokáig nem tudott megfelelni az apjának. aztán eljött a nap, amikor Jack elment a fiú meghallgatására, elmondta neki, hogy ne legyenek kétségei, mindig szeretni fogja, mindig jól cselekszik, neki mindig meg fog tudni felelni -> beteljesítették ők ketten azt, amit Jack és Christian nem tudtak
sokak halálát láttuk már, Jack-ét pl. pont a fináléban. Hurley, Ben a szigeten haltak meg, akik elmentek az Ajirával (pl. Kate), azok is meghaltak mind-mind, csak ugye jóval később, amit nem mutattak mg nekünk
arról szólt az ALT, hogy ez a saját kis purgatóriumuk. ahhoz, hogy továbblépjenek, emlékezniük kellett életük legfontosabb mozzanataira: arra, amikor együtt voltak. visszaemlékeztek, megtudták, hogy halottak, de mint látható, ezt egyáltalán nem bánták, egyszerűen azért, mert életükben ott voltak egymásnak, és most megint együtt vannak -> megbékélés.
pl. Ben-nek ennél több kell, egy bocsánatkérést már letudott (Locke), maradt még pár neki
Michael, meg Eko félék talán más helyre kerültek, talán csak olyanok, mint Ana-lucia, és még nem jött el az ő idejük
eleve azért alakult minden olyan szépen (Locke újra jár, Jack apa), mert az egészet csak elképzelték. azért lehetnek együtt, mert ez az egész az ismert idő felett áll, nem számít, hogy ki, mikor, hogyan, miért halt meg. pl. Hurley lehet, hogy csak 20201 évvel később halt meg, mint Jack, de ez nem számít. amint az utolsó is meghalt közülük, létrejött az ALT
aki egy Lost finálétól azt várta, hogy elmondanak minden kis "titkot", választ adnak mindenre, az egy Segal filmtől epikus monológokat és filozofálgatást remél?
egyvalamivel foglalkoztak 108 percben, azzal, ami mindvégig a sorozat lényege volt: a szereplők
-
válasz
Motion_Blur #5404 üzenetére
A füstnek igazolom a távollétét; beköltözött a 20 éves dízel mergám kipufogójába
-
LOTR
addikt
akkor magyarázd meg kérlek a füstszörnyet, a jegesmedvét a trópusokon, azt, hogy nem tudnak a nők szülni a szigeten, Locke tud járni, pedig előtte lebénult, Rose halálos beteg volt, erre meggyógyult, Walt különleges képességeit és, hogy ő és rajta kívül sokan, főleg halottak itt ott feltűntek a szigeten, az időutazást és a ... és a ... és a... ööö kifelejtettem volna valamit!?
ha te azt gondolod, hogy ez a megfelelő befejezés számodra, akkor szíved joga, de nem fogsz tudni olyat mondani amit ne lehetne megcáfolni, és ez is volt a készítők célja, ugyan olyan misztikummal lezárni ahogy a 6 év alatt elénk tárták
-
válasz
pethYeti #5396 üzenetére
Igazad van. Ettől függetlenül nekem nagyon tetszett ez az utolsó rész (is) csak számomra az a baj, hogy nem a LOST-ról szólt. Azok a szereplők játszottak benne akiket megismertünk a 6 év alatt, volt benne egy sziget is, meg repülő is... de hová lett a füst, az időutazás, a misztikum, a Dharma, a Többiek, és még kismillió dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Filmvilág
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Raspberry Pi
- eBay
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lépd át a határokat az ASUS ProArt 4060-nal! 0% Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest