- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
meg fogom még nézni, talán többször is
lehet beszélni itt tényekről, csak szerintem felesleges, mert főleg elméletek vannak, de abból rengetegtöbbiektől kérdezném:
más lost-os topikot nem olvasok, de érdekelne, hogy azokon is két félre szakadt az olvasó/író tábor?
akik szerint egyértelmű lezárás volt, és akik fenttartják annak a lehetőségét is, hogy ezt akár többféleképpen is lehet értelmezni -
Oracle
senior tag
Kifejtenéd nekem ezt a "szigetesek" hozták létre dolgot? Mert mégis hogy hozták létre, megbeszélték hogy ha meghalunk akkor majd ott talizunk a kitalált templomban??
Másik dolog amit észre vettem hogy a kerék amit ha eltekertek kijutottak valamelyik sivatagba a szigetről az egy fasság
mert mint már tudjuk a fény egy vízzel teli kődugós medencéből jön, és mib ugye amikor kiásta azt a lukat mutatta az anyjának hogy onnan is jön a fény és majd beleteszi a kereket de az maximum egy alagút lehetett a medencéhez vagy ilyesmi és a fénynek önmagában semmi jelentősége nem volt így utólag.
-
LOTR
addikt
attól, hogy neked van egy elképzelésed még egyáltalán nem kell, hogy másnak is ugyan az a véleménye legyen, és ha te ezt nem tudod elfogadni, az .... a te dolgod
azt azért gondold végig, hogy amíg te azt állítod, hogy egyértelmű volt a befejezése és félreérthetetlenül megmondják mi hogy volt, én szimplán annyit állítok, hogy ez csak egy opció, és egyáltalán nem nyilvánvaló tény
és ennek fényében gondold át azt is, hogy akkor ki is a menthetetlen -
LOTR
addikt
csodálkoznék ha a készítők ilyet nyilatkoztak volna, ennyiből ebből a fórumból is lehetne elméleteket linkelgetni, attól hogy valaki "noname" megírta, még lehet nem úgy van
ha jön hivatalos forrásból származó írás, akkor megtudjuk, hogy mit is gondoltak a készítők, de kétlem, hogy ilyet csinálnának - addig pedig maradnak az elméletek -
D347HBR1NG3R
tag
Ehhez képest csak a karakter-részt zárták le úgy ahogy.
Na igen, ha már csak a sorozat "felét" sikerült lezárnia az íróknak, akkor annyit azért elvártam volna, hogy azzal legyek maradéktalanul elégedett. + Nem mondtak valami olyasmit a sorozat közben, hogy nem haltak meg a karakterek, meg nem purgatóriumban vannak, és tényleg nem, csak majdnem. Zsír.
-
LOTR
addikt
nem vagyok túl jó angolos, de Kanczy azt írja, hogy azt az idézetet a szigettel kapcsolatban mondja, de ugyan úgy szerintem lehetne érteni magára a templomra, az egész világra amiben a templom van, vagy akár mindenre amiben mondjuk a sziget is benne van
ti azt állítjátok, hogy egyértelműen meg van válaszolva, nem lehet máshogy értelmezni, ezek szerint nekem meg kell néznem még néhányszor, mert nekem -és még ahogy olvasom különböző helyeken a véleményeket elég sokaknak- nem tűnik ennyire nagyon egyértelműnek
még nem találtam nézői véleményen kívül írást arról, hogy hogyan is van ez az egész valójában, persze ez semmit nem jelent, tehát ha tudsz kérlek linkeld
-
Igazad van, elég sok a nyitott kérdés még, de én így előre még nem aggódom azon, hogy mi marad nyitva. Elég csak arra gondolni, hogy az 5. évadot nézve se gondoltam volna sok mindent, ami most aztán úgy van ahogy.
Pár kérdésedre lenne némi kis okfejtésem, bár lehet hibádzik a dolog..Ugye a MiB végül is nem halt meg, csupán "füsté" vált, de amint látjuk, emberi alakot öltve most is mindent meg tud tenni, tehát gyakorlatilag simán kiáshatta újra azt a barlangot, és betehette oda a kereket. De.. Szerintem a többi ember nagy része úgy érkezett ide, mint Jacob és a MiB eredeti anyja, balesetből(csak engem zavart, hogy Jacob neve 328 ezerszer elhangzik, de a 3x éves tesónak nincs neve?
). Most az nem derült még ki, hogy Jacob tudja-e, hogy a füst a testvére(nem úgy tűnt), de ha megtudja, akkor simán hihető, hogy a véletlenül ide keveredett embereket védelmébe vette(már aki hitt neki, és nem a fény miatt jött eleve), és ők építették a templomot is pl.
Ezzel szemben a Dharma meg szerintem valahogy MiB miatt jött, és úgy tetszik az ő oldalán áll. Láttuk, a kerék is egy dharma központ alatt volt végül. Az megint kérdés, hogy ők hogy kerültek ide, hogy tudtak a szigetről, mert ők nem hajótöröttek, az is biztos.
A Jacob nem öregedése szvsz attól a löttytől van, amit az ál anyja megitatott vele. És véleményem szerint nem ő hívja ide az embereket, csupán valahogy tudja, hogy ide fognak kerülni, és válogat közülük. Utódot keres..Na ez így szerintem értelmes magyarázat lenne, de persze ez is rengeteg mindent felvet még:
-Jacob világítótornya, hogy a fenébe került oda? Honna tud mindent előre?
-a dharma honnan szerzett tudomást a szigetről, és hogy jöttek ide?
- Widmore és felesége kik? Számomra nagyon úgy tűnik, hogy tudnak valamit, amit más nem..
- MiB-nek mért is kell mindenki, hogy el tudjon menni? Illetve hogy lesz a füstből, rendes ember újra(már ha lesz)
-...Egyébként az eredetileg pokoli éden cím valahogy kezd összeállni. Így a fény kapcsán amolyan Ádám - Éva sztori jut eszembe, hogy ne egyél az almából, aztán mégis eszik. Kíváncsian várom a befejezést, remélem nem cseszik el
-
Igazad van, elég sok a nyitott kérdés még, de én így előre még nem aggódom azon, hogy mi marad nyitva. Elég csak arra gondolni, hogy az 5. évadot nézve se gondoltam volna sok mindent, ami most aztán úgy van ahogy.
Pár kérdésedre lenne némi kis okfejtésem, bár lehet hibádzik a dolog..Ugye a MiB végül is nem halt meg, csupán "füsté" vált, de amint látjuk, emberi alakot öltve most is mindent meg tud tenni, tehát gyakorlatilag simán kiáshatta újra azt a barlangot, és betehette oda a kereket. De.. Szerintem a többi ember nagy része úgy érkezett ide, mint Jacob és a MiB eredeti anyja, balesetből(csak engem zavart, hogy Jacob neve 328 ezerszer elhangzik, de a 3x éves tesónak nincs neve?
). Most az nem derült még ki, hogy Jacob tudja-e, hogy a füst a testvére(nem úgy tűnt), de ha megtudja, akkor simán hihető, hogy a véletlenül ide keveredett embereket védelmébe vette(már aki hitt neki, és nem a fény miatt jött eleve), és ők építették a templomot is pl.
Ezzel szemben a Dharma meg szerintem valahogy MiB miatt jött, és úgy tetszik az ő oldalán áll. Láttuk, a kerék is egy dharma központ alatt volt végül. Az megint kérdés, hogy ők hogy kerültek ide, hogy tudtak a szigetről, mert ők nem hajótöröttek, az is biztos.
A Jacob nem öregedése szvsz attól a löttytől van, amit az ál anyja megitatott vele. És véleményem szerint nem ő hívja ide az embereket, csupán valahogy tudja, hogy ide fognak kerülni, és válogat közülük. Utódot keres..Na ez így szerintem értelmes magyarázat lenne, de persze ez is rengeteg mindent felvet még:
-Jacob világítótornya, hogy a fenébe került oda? Honna tud mindent előre?
-a dharma honnan szerzett tudomást a szigetről, és hogy jöttek ide?
- Widmore és felesége kik? Számomra nagyon úgy tűnik, hogy tudnak valamit, amit más nem..
- MiB-nek mért is kell mindenki, hogy el tudjon menni? Illetve hogy lesz a füstből, rendes ember újra(már ha lesz)
-...Egyébként az eredetileg pokoli éden cím valahogy kezd összeállni. Így a fény kapcsán amolyan Ádám - Éva sztori jut eszembe, hogy ne egyél az almából, aztán mégis eszik. Kíváncsian várom a befejezést, remélem nem cseszik el
-
Én úgy tudom, hogy az egész történet már akkor meg volt írva mikor elkezdték a forgatást.
Nem hiszem, hogy lehetne ilyen dramaturgiát improvizálni. Az inkább az részenként is érthető sorozatoknál jellemző, hogy az évadok futása alatt egy-két mellékszálat a közönség ír, illetve javasol a megfelelő fórumokon.Ha azt vesszük, hogy mikor mit magyaráznak meg az évad végi részek, akkor valóban jogos a felháborodásod, mert akkor vagy elég tömények leszenek a következő részek, vagy sok megválaszolatlan kérdés marad...
Végeredményben azért az első évad kérdéseire megkaptuk már a válaszokat:
- tudjuk mi a "füst"
- tudjuk hogy láthatták a szereplők a halott hozzátartozóikat
- tudjuk kik a megaszalódott pár (jópofa volt visszanézni azt a részt)Nem feledjük, hogy itt még nem sok kérdés vetődött fel, csupán a túlélésről és a hazajutás megoldásairól ment a szájtépés. Tehát a "szuper izgis" első évadban még annyi sem történt mint mostanság egy részben. Mivel itt is a "katarzis-effektus" dramaturgiáját (felpörögnek a történések) alkalmazzák ezért lehet, hogy csalódik az ember ha nem "elégül" ki élmény szinten egy-egy rész után. Ezért érezzük "döcögősnek" a mostani évadot.
Szerintem....
-
Ősember
őstag
és te olvastad a 3380-as hsz-em?
akármennyire is különbözöek vagyunk, le merném fogadni, hogy egy olyan helyzetben, ahol lényegében a szenvedésednek vethetsz véget és egy sorstársad meg akar ebben akadályozni, felvetödik pár kérdés. vagy ha nem is ilyen sorsdöntö a helyzet, csak éppen valaki rádszegez egy fegyvert, akkor is tudni akarod majd, hogy mi vezérelte az iletöt és ezt nem lehet megcáfolni sem a bezártsággal, elkülönitéssel, távolléttel, ellenségeskedéssel. a kiváncsiság egyszerüen ösztönös.
többet nem áll modomban megmagyarázni miért döntöttem ugy, hogy az életszerütlen jelzöt használtam. aki ezek után sem érti meg az álláspontom az egyszerüen fanatikus aka. lostbuzielnézést a kifejezésért
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron