Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Egy rövid kérdés:
Nagyon szeretitek itt a Bosoko lapátokat, így gondoltam én is kipróbálom. Na most az Olajshop-nál láttam 750-ért őket, illetve van Multi 1300-ért is.
Az olcsóbbat is fel tudom tenni a klasszikus ablaktörlő karra vagy a drágább Multit kell megvegyem?Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Skillet #26891 üzenetére
Ez a váltóáttétel dolog nekem is fájó pont, egy '96-os Laguna-m van ugye, 2.0-ás Volvo benzinmotorral, 139 ló.
Kis komótos, de tud tolni becsülettel, viszont iszonyat rövid a váltó, ráadásul 5 fokozatú. 95-nél forogja a 3000-et.
Anyum kis 1,4-es Peugeot-ja ugyan ezt 2500-as fordulaton abszolválja és az sem mondhatni valami nagyon jónak 100-as tempó körül.
Szóval 6-os hosszú váltót kérek karácsonyra a Jesszuskától azt hiszem...Olyan nincs, hogy nincs, oldja meg.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz stickermajom #26815 üzenetére
Elnézést a dupláért, de gyorsan utána is kerestem a dolognak, itt helyben Szolnokon van egy mobil kárpittisztító cég, akik ilyennel foglalkoznak, elengedtem egy telefont és nagyon profinak tűnnek, beltér szagmentesítése (dohányoztak benne) ózonnal és ózonos klímatisztítás 4500 Ft + ÁFA, előzetes időpont egyeztetés után maximum fél óra alatt kész is. Ennyit bőven megér.
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz stickermajom #26815 üzenetére
Szívesen!
MunezXBK:
Pollenszűrőt most vettem, megy bele új, és akkor kergetek itt a környéken valami ózonos klímatisztítóval felszerelt helyet.
Köszönöm!Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Skillet #26754 üzenetére
Felhívtam őket a nap elején, beismerték bűnüket, szóval holnap elvileg jön a futár az üzemanyagszűrőmmel és a két jó gyertyával.
A két rosszat meg majd viszi fizetség gyanánt.
(Ezt így korrektnek gondolom, de nyilván nekem és nekik is egyszerűbb, olcsóbb és jobb lett volna, ha elsőre sikerül megvalósítani a rendelésem hibátlanul.)Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Most nagyot csalodtam...
A motorolajat a csalad ket autojaba megrendeltem a FilterABC-bol, mert igen jo aron van eredeti Total es Elf cucc.
A tobbit az itteni ajanlasok alapjan a Fekmesterrol rendeltem, na itt a gubanc.
Tegnap nem jott a csomag, majd miutan este felhivtam a futart mizuvan, kozolte, hogy nem talalta az utcat...(minek a telefon nala??).
Ma jon a masik futar, hozza a pakkot, anyum vette at, en dolgoztam. Most bontom ki, ellenorzom a listat, minden tuti, na de hoho...
Ket egyforma uzemanyagszurot rendeltem, ami a szamlan ott is van, de a dobozban mar csak egy leledzik, arrol nem beszelve, hogy a 4 gyertyabol ketto 16-os, ketto pedig 20-as, legalabb a markat eltalaltak.
Holnap szepen felhivom oket, hogy ezt nagyon gyorsan rendezzek le, mert mondhattam le a szervizt is, na meg oke, hogy tevedni emberi dolog, de ez azert eleg komoly baki azt hiszem.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
-
gooool
őstag
válasz Motion_Blur #26213 üzenetére
De jó Neked.
Én szerdán toltam tele a Laguna-t, volt Shell kuponom ami -10 forint/litert jelentett a FuelSave 95-ösből (ezért szeretlek Tacskó hipermarket ), így 293-ért ment literje, de így is 19.000 felé ment picivel...Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Igen, ezeket mind néztem én is, de valljuk be, ilyen értékű autóknál nem szívesen költ már ennyire magas minőségű kopó alkatrészekre az ember.
Igyekeztem nem az aljáról válogatni és mindenből újabbat belerakni mint ami benne volt, ha az lehetséges (DOT3 helyett DOT4-es fékfolyadék, 10W40 helyett 5W40-es gyári olaj), remélem meghálálják a törődést, sajnos a 206-os édesanyám alatt sok jót nem kapott a 8 év alatt, de mivel alacsony a futása, remélem még újra formába hozható. A Lagunam hiába 19 éves elég jó állapotnak örvend, azt pedig igyekszem megőrizni ilyennek, vagy még javítani is rajta, ha engedi a pénztárcám és az értékéhez mérten ésszerű a dolog.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz tomiii. #26172 üzenetére
Azért a Te egyezésed kicsit jobban hangzik valljuk be.
Remélem elégedettek lesznek a gépek, a 206-os kap motor (Total Quartz 9000 5W40)-váltó- és szervo olajat (Eneos Premium mindkettő), fékfolyadékcsere (Ferodo), fagyállócsere és az összes szűrő (Filtron) cseréje, míg a Laguna kap motorolajat (ELF Evolution SXR 900 5W40), fékfolyadékcserét (Ferodo), új gyertyákat (Denso) és minden szűrő cseréje (Filtron) el lesz végezve.
Úgy gondolom nem rossz márkákat válogattam össze.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz rbalint88 #26170 üzenetére
Megoldottam, a légszűrőház alakjából ki lehetett találni, hogy ebbe bármennyire is 8 szelepes van a 16V-es háza került, a pollenszűrőt meg némi telefonos instrukció után édesanyám megnézte.
Viszont az meglepő számomra, hogy úgy tűnik, a kis Peugeot-ba ugyan olyan üzemanyagszűrő való, mint az én 2.0-ás Lagunamba...
Amúgy a légszűrőházat elég nehéz lecsavarozni, ugyanis a belső két csavar a szélvédő alá esik és nincs hozzá csavarnyúzóm itthon ami befér.
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Hülye kérdés, de mindenképp biztosra akarok menni.
Anyum 2007-es Peugeot 206-osában csinálnánk egy nagyszervizt és két szűrő terén abszolút eltéréseket veszek észre a leíráshoz képest.
Az olaj és üzemanyagszűrő terén tiszta a kép, az 1.4-es 8 szelepes benzinmotorhoz nem sok variáció létezik, viszont pollenszűrőből és levegőszűrőből más a helyzet. Mindenhol szinte egyenlő oldalú négyzet levegőszűrőt írnak ehhez motorhoz, holott ha én jól gondolom ez a légszűrőház: [link]
Így viszont a 16 szelepesé megy bele, ami ez: [link]
A pollenszűrőt még ki kell derítenem, mert abból is kismillióféle van.
Jó az okfejtésem?Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Lassan ahogy jön a jó idő és az olaj, meg szűrők cseréje, átnézetném tüzetesen az autót, hogy ha esetleg valami még kell, akkor tegyék rendbe.
Ugyebár Öcsödön lakom, ez sokat nem mondhat nektek, Szolnokon dolgozom. Ezen a csapásvonalon, illetve ezek környékén tud valaki megbízható szerelőt vagy szervizt, ahol mindenre rá tudnak nézni, tudnak javítani? (Klímatisztítás is jól jönne szerintem) Mert gugliban keresgéltem, de vélemények nem igen vannak, akárhová meg nem akarom vinni, nyilván olcsón jót lenne a legjobb és hogy ne fintorogjanak a hozott anyag láttán sem.Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Üdv!
A gyári füzet szerint az autómba DOT3-as fékfolyadék kellene. Abból már nem igen van választék, így választhatok DOT4-eset helyette? Ahogy olvasom csak a forráspont ami más, anyagában megegyezik. Illetve akkor már melyik márka folyadéka lenne ajánlott?
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Köszönöm mindenkinek, majd kérdezősködök!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Nem lenne itt baj, de elvileg a Rönyók speckós Can-Clip csatlakozósak és pl. a VAG meg miegymás standard nem jó hozzá.
De megoldást kell keressek, zavar az a pilács, hogy világít a szemembe.
Viszont első soron olaj és szűrők cseréje lesz, meg egy kormánybőrözés a Fell-Ser-nél ha minden jól megy.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
-
gooool
őstag
Sziasztok!
'96-os Renault Lagunához mennyibe lenne egy hibakód kezelő eszköz?
Úgy tudom már ez is CAN-CLIP-es, szóval nem olcsó mulatság.
Igazából szeretném megnézni miért világít a szerviz lámpa, ha pedig jelentéktelen, akkor kiütni a hibakódot.
Vagy hol próbálkozhatok ilyesmivel a lehető legolcsóbban?Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz tomiii. #24678 üzenetére
Ilyesmire gondolnék én is a leírás alapján, mert nem a motortérből jön a hang, hanem szinte közvetlen a kormány mögül és csak akkor, ha legalább háromnegyedet fordítok a kormányon, ott is csak egy negyed fordulat erejéig, aztán ismét halk.
A képeket pedig nem felejtetettem el a másik topicban, csak most az idő nem kedvez az autómosásnak és koszosan meg nem rakom fel a drágát.
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Észrevettem az autómon pár érdekes dolgot:
Az egyik, hogy hidegen csikorgó hangot ad, ha benyomom a kuplungot, akkor elhallgat (erről jelenlegi tudásom szerint a kinyomó csapágy tehet, mivel műanyag házas), meleg motorral már nem hallható a dolog, a kuplung teszi a dolgát.
A másik, hogy ez is főként hidegen jelentkezik, a kormány ha nagyobbat fordítok rajta, akkor picit nyikorog. Ez komoly probléma vagy egyszerűen a korral jár?Illetve egyéb:
A benzinbetöltő nyílásnál észrevettem egy pici rozsdát, ez könnyen javítható?Elnézést a sok hülye kérdésért, de szeretném az autóm jó karban tudni ezekben a hidegekben.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz EQMontoya #22383 üzenetére
A rendszer ilyenkor automatikusan évesre köti meg az Aegonnál, szóval ezt kipipálhatom, illetve váltani meg nem tudok, mivel nemfizetés miatti újrakötött régi szerződés esetén a 01.01-es évforduló él, vagyis 12.01-ig kellett volna beadni az igényünket.
Szóval egyik szemünk sír a másik haj...Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz EQMontoya #22375 üzenetére
Nem küldtek felszólítást, vagy ha küldtek is, mi biztos nem kaptuk meg, anyum ezekkel nem szokott szórakozni, mivel ugyebár kötelező.
Csodálkoztunk is, hogy mi a helyzet és hadd ne mondjam milyen idegesek lettünk, amikor azt olvastuk, hogy több, mint 2 hete biztosítás nélkül tekergünk...
Illetve ugye szép sápot húztak le most rólunk emiatt, jóformán az éves díj 60%-át kellett egyben kifizetnünk.Éppen ezért szeretnénk átmenni másik biztosítóhoz, és ott negyedéves, csekkes fizetést kérni, még ha az picit drágább is, de legalább ilyen meglepetés nem érhet...
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, de biztos van aki tud segíteni.
Anyum tegnap kapta meg a levelet, hogy a kgfb-t felmondta az aegon, mivel nem sikerült a legutóbbi negyedévet lehúzni a számlájáról. Ez érdekes mert bárminemű felszólítás nélkül tette ezt, csak tegnap realizálódott, hogy 11.29. óta kgfb nélkül megyünk az autóval, ami ugye remek...
Nos éjjel újrakötöttem velük, mivel máshol nem tudtam az elmaradás miatt, de nem szeretnénk náluk maradni.
A szerződésben azt írja, hogy 14 napon belül felmondhatom a szerződést.
Na most ha én ezt megteszem, akkor pl. a biztosítás.hu-n milyen feltételekkel kell újra kötnöm más biztosítónál? 2016.01.01. amúgy a jelenlegi évfordulója.Esetleg privátban is jöhet a válasz, mert elég homály a dolog.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Skillet #20879 üzenetére
Na amiket tudtam ma leelenoriztem. Fagyallo rendben, kicsit utana kell tolteni ionizalt vizzel, de minusz 40-es meg mindig.
Vezerles is boven elfut meg tavaszig, 150.000 km vagy 10 ev a periodusa, 110.000/8-nal jarunk.
Olajakbol es szurokbol mindenkeppen kap ujat, meg fekfolyadekbol is, lejegyzem es onnantol tudni fogom hogy mi ujsag a geppel.
Koszonom az eddigieket mindenkinek!Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Skillet #20875 üzenetére
Én is rábíznám, csak tuti az lenne belőle, hogy jönne kölcsönkérni, akkor meg inkább még a nagyobb probléma előtt rakok bele kicsit, mint ha megkotlik a vezérlés mondjuk.
Igen, betét is...én nem tudom hogy megy vele, de tényleg alánéztem legutóbb és még bőven van a betéteken anyag.
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Skillet #20872 üzenetére
Fékek állapota remek, a vizsgán el sem hitték, hogy ezek még a gyárik, anyum mindig motorfékkel dolgozik.
Fékolaj sem volt ebben még sosem cserélve...
Mondom, éppen annyira futja neki, hogy olajat, izzót, ablaktörlőt kapjon. De ha meg egyszer lekönyököl akkor Ő fog a legjobban visítozni, mert munkaeszköz ugye...Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz szőröscica #20868 üzenetére
Látod ezért is vagyok mérges, hogy elhalogatta a dolgokat, mert most minden egyben lenne a jó és szükséges...
Az erre vonatkozó ajánlásokat hol találhatom meg? Periódusok, olaj és fagyálló mennyiségek, stb.
Bocsi a sok hülye kérdésért, de legalább nem unatkoztok.
Skillet:
Jah, hirtelen nem tudtam mire vélni a kezdést. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz MunezXBK #20864 üzenetére
Rendben, hazafelé ráméretek valamelyik kúton.
Én tudom, hogy sok mindent kellene cserélni, rágom is anyum fülét, de egyszerűen nincs miből finanszíroznia...De persze az autó kell, amit én megértek, de ezekre mind előre lehet azért tervezni.
Skillet:
Igen, néztem, hogy nem borsos az ára a készletnek, szóval lehet megbarterezem vele a dolgot, hogy megcsináltatom, de akkor amíg nem jön a saját vasam addig ingyen járok vele, nem állom a tankolást.
A hsz-edet mentettem a szűrőkről és olajakról, biztos, ami biztos.Még egy dolog maradt függőben:
Ezeket honnan érdemes szerezni, hol a legjobbak az árak?Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz MunezXBK #20861 üzenetére
Jelenleg kb. 17 ezer telt el a legutóbbi olajcsere óta, akkor elvileg volt cserélve minden tudomásom szerint, mármint szűrők.
Gyertyákat augusztusban kapott újakat, vizsga előtt.
A váltóolaj és a fagyálló nem para, hogy még szintén gyári?
Mert akkor maximum vezérlést cseréltetek ezek árán, ha azt tanácsoljátok.
És ha az lesz, akkor honnan tudnám a legolcsóbban megszerezni?Skillet:
Köszönöm a listát, feljegyzem azért ezeket, hátha megoldható minden még idén.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
-
gooool
őstag
Sziasztok!
2007-es Peugeot 206-ba - 1,4 75 lovas benzines - miket ajánlotok és honnan ezekből:
- olaj
- olajszűrő
- légszűrő
- váltóolaj
- fagyálló folyadék
- üzemanyag szűrőJó lenne már kicsit rendbe tenni a vasat, mert 110k km körül van benne és eddig gyertyán kívül, meg az olajcseréken kívül nem sok mindent kapott édesanyámtól...
Lehetőleg olcsón jót kategória legyen, ha van ilyen.
Minden más rendben van rajta, majd tavasszal megejteném a vezérlés cserét is mindenképpen, most arra nem futja sajnos.Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz gaborbol #20011 üzenetére
Ahh inkabb nem is eroltetem, nagyon villog a veszjelzom, itt valami mas problema is van amit elsunnyog a gazdi. Ennyi vakfoltot meg nem akarok autovetelnel.
Skillet:
Ne akadj ki, mentem mar olyannal es se a hangja, se a menetteljesitmenye nem dizeles.
Es koszi az ajanlast, mondom a cimet ahova kuldheted.
A tankolasat majd megoldom.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Nézegetek egy Alfa 156 SW-t, a tulaj azt mondta, hogy a kilométer számláló azért nem működik, mert a bal oldali ABS jeladó feldobta a talpát nemrég. Azóta kb. 20K km-t futott az autó.
Ha tegyük fel tényleg csak ennyi a baja, na meg az apróbb esztétikai dolgok, akkor mennyibe fáj egy ABS jeladó, esetleg tudja valaki?Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Most tervezem venni az első autómat és itt a környéken ráleltem egy rozsdamentes, vezetett szk-es 2.0-ás szívódízel Civic-re.
Viszont külföldi papíros. Van magyar forgalomba helyezéssel is ár feltüntetve, a kérdésem az volna, hogy ebben minden benne van (műszaki, reg.adó, eredetiség, átírás, stb.) vagy csak úgy egyáltalán a magyar papírozás költsége ez?Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Koszi sracok a valaszokat es a segitseget, akkor ha mashogy nem megy kitolodik tavaszig, de a tobbi torodest azert megadjuk neki.
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Na ez a kocsi eléggé meg van kímélve, 100 felett nem igen megyünk vele, sosincs pörgetve sem hidegen, sem melegen.
Megnyugtattál köszi!roberto211:
Eddig összesen ment 100K km-t, új kora óta nálunk van.
Az olaj + szűrő szettet itt találtam: [link]
Külön 12K körül lenne ugyan ez.tomcsi123:
Megnéztem már és feszessége rendben van, a felületén látható pici repedezés, de egyáltalán nem vészes mértékű vagy mélységű.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz DeFranco #11137 üzenetére
Persze, tudom hogy már most is cinkes, de nem hiszem hogy most a nyári nagy generálon minden beleférne...persze amint adódik lehetőség menne a csere.
Minden esetre a többi alkatrészt mindenképp cseréljük, amit lehet kapjon meg, aztán hátha ránk szakad az OTP.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Az autónkat szeretnénk kicsit nagy generálozni, ráférne, sajnos pénz hiányában csak olaj és szűrőcserét kapott eddig rendszeresen.
Szóval Peugeot 206, 2007-es, 1.4L benzin, 75LE, 100e km.Ami kellene:
4 gyertya kb 6000Ft
ablaktörlők kb. 6000Ft
szűrők és olaj (szettben láttam) 9000Ft
és ugye vezérműszíj szett, vízpumpával igencsak elférne már... (sajnos nem tudom mi a motorszám, ennek fényében) 25-38000FtÉs ugye műszaki is jön, meg a munkadíja ezeknek, cirka 100e akárhogy számolom.
A vezérműszíj kibírná szerintetek tavaszig? Munkába járásra van főként használva, napi 22-25km, nagy ritkán befigyel egy 80-100km-es kör.
Köszi a választ!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
98-as 4-es Golfhoz (1,4-es 75 pacis benzines) lenne szükségem a hűtés-fűtés vezérlő panelra. Az autó klímás, nem tudom ez változtat-e valamit a dolgon. Hol találhatnék? Ebay-en néztem, de annyira nem értek én hozzá, hogy be merjem rendelni, illetve Angliából szállítás sincs elvileg...
Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Plazma TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- DIGI kábel TV
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 4
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest