- sziku69: Szólánc.
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
#63718632 #9589 üzenetére
Ilyenről nem is hallottam, hogy csak x ideig érvényes Windows. Elég LOL. Elvileg lehet olcsón refurbished OEM licencet venni, ami az EU-n belül legálisnak számít, meg addig is, amíg nem érkezik meg, fel lehet tenni az MS oldaláról a Win10-et, és a projekt erejéig beaktiválatlanul használni pár napig. De ha megy a Linux, akkor nincs értelme ilyenekkel szívni, jobb választás. Jobban bánik a gép erőforrásaival, nem fenyegetnek folyton vírusok meg befoltozatlan, de bejelentett sérülékenységek. Sok éve én is úgy vagyok vele, hogy semmire nem teszek Windowst, ha annyira nem muszáj, hanyagolom, ahol csak lehet. Egyre lassabb, egyre használhatatlanabb hulladék. Minden értelmes, átlagos felhasználói dologra van épkézláb linuxos alternatíva.
A LibreOffice meg szerintem még jobb is mint az MS Office, pláne egy kisebb szervezetnél. A titka az, hogy a saját open forumátumaival kell használni, és nem az MS formátumokat ráerőltetni minden áron.
(#9596) apszi: mindenképp érdemes a 64 biteset használni. Elvileg néhány program gyorsabban is futhat 64 biten, meg nem kell PAE-vel vergődni, hogy mind a 4 GB-ot ki tudd használni. Plusz egyre több disztró és szoftver dobja a 32 bites támogatást. Egyelőre még a Mint támogatja, de nem tudni meddig. A Chrome, Skype, stb. már dobták a 32 bites támogatást. Hacsak a kényszerűség nem visz rá (túl régi gép, 2GB vagy kevesebb RAM), akkor inkább hanyagolni kell a 32 bitet, nem jövőtálló már.
-
apszi
őstag
válasz
#63718632 #9589 üzenetére
(bocsánat, nincs szívem off topikba tenni)
Csak megerősíteni tudom egy régi gép kapcsán, kezdő linuxosként...ja, és már a terminált is használtam, nagyon tetszik...
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem fogok kihívásokba ütközni...sőt...GYERTEK CSAK, GYERTEK...
A lényeg, úgy döntöttem, elkezdem aktívan használni a többi gépen is. Meglátjuk, de a jelek szerint egy újabb szerelem van kibontakozóban. Tisztára úgy érzem magam, mint mikor életem első Pc-jére haver felrakta az első oprendszeremet. Első héten vagy kétszer jött újrahúzni a masinát...de belejöttem, és imádtam mikor valamilyen felmerülő problémát sikerült megoldanom magamnak...mert már kínos volt havert újra hívni.
Nos, akkor KEZDJÜK is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Autós topik
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest